Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 17 - alap
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecóóóó
tag
[B]Zé[/B Mit töltsek ki rajta? magyarul arra vagy kivncsi hogy mik figyelnek a gépbe? akro azt leirhatom ide is azon nem mulik
- Abit IL9 Pro
- 1GB DDR2 Kingmax
- GeCube Radeon X800GTO 256mb
- 2.7es Intel Celeron
ha még esetleg kell info szoljál és irom csak mond mi kell..
én öszinte legyek nem nagyon tuningoltam még igy a gépet szoval Zé Mester ha esetleg lenne kedved segitetnél egy kicsit mit és hogyan csináljak mit menyire mit hogyan.. olyan kivi lennék mit bir a kicsike.. sokan monták már hogy cerkát merjem huzni de sose tuttam hogy .. elöre is köszönöm Üdv -
rob210
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
A vizemről kapsz képet de csak a jövő héten.
Nem szomorítottál el, én is tudom, hogy a lehetetlen határait súrolom, de miért ne próbáljam meg? Amikor semmit se veszthetek.
A rendszerről azért nem kapsz képet most, mert félkész állapotban van és most így nem áll szándékomban mutogatni.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
beszámítja. sztem hívd fel, privire nem mindig tud válaszolni rögtön.
telszáma ottvan a listán, aztán megtárgyalod vele, az a legegyszerűbb módja.
(meg a biztosnág kedvéért írj neki egy privit, és utána hívd fel
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
jó döntés, sztem nem fogsz csalódni.
használtan csak akkor vennék ha garis a termék, és erről van papír is.
de ha adhatok még egy tippet, akkor nézz be ide : Gianni bazárja.
jelenleg is van neki ilyen deszkája, és egész korrekt áron adja :
- Gigabyte GA-EP35-DS3 Rev 2.1 1600 FSB SATA2, GLan, 3 év gar AKCIÓ: 22.500,-én is sokmindent vettem/veszek tőle, és maximálisan korrekt. csak ajánalni tudom.

a 800as ramok pedig menni fognak benne, emiatt ne fájjon a fejed

-
BPFeri
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Igen !

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
nem rossz, de írtam korábban hogy én mit vennék a helyedbe.
mindenféleképpen P35-ös lapban gondolkodnék, azért mégiscsak újabb mint a 965, és nagyon jó áron hozzá lehet jutni olyan laphoz ami nem veti meg a tuningot.
ha javasolhatok valamit, akkor Gigabyte P35-DS3-at veszel.
nagyon korrekt lap, jó bios-szal, jó tuningpotenciállal, korrekt felszereltséggel. És persze korrekt árral.
ha hallgatsz rám, akkor azt veszel. nem akarok ASUS-ellenesnek tűnni, de ha választanom kellene én tuti nem vennék azt. DS3 lenne gondolkodás nélkül.
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem rossz lap, de amennyibe kerül, annyiért már inkább P35-ös ASUS-t vegyél (pl. ASUS P5K pro)
-
Zé_Mester
őstag
Szerinted ha egy ilyen öreg E6400-esből kijött a 4Ghz akkor a 8200-esből miért ne jöhetne ki az 5Ghz te nem ismersz engem.
MEG A KOMPLETT VÍZHŰTÉSEMET SE!!!!!nem akarok ünneprontó lenni, meg semmi pesszimizmus, de :
ha te 5GHz-et akarsz a 8200-ból kipréselni, ahoz nem csak annyi kell hogy víz, meg egy 8200 és meg is van.
kell :
- olyan 8200, ami képes az 5GHz-re,
- egy olyan alaplap ami képes kihajtani, mert ha számolsz akkor 5000MHz-hez a 8x625FSB kell !!!!!
namost ilyen teljesítményre kevés lap képes
- kell mellé megfelelő ram, ami stabilan viszi az 1250MHz-et !!!!
- kell mellé egy bika táp, ami nem mondd csütörtököt ha ekkora tuningra kerül sor
nem akarlak elszomorítani, meg semmi rosszándék. csak úgy mégis összeszedtem hogy mit is kell begyűjtened az 5GHz-hez.

ui.: muti már egy képet a vizedről, kíváncsivá tettél
lehet nekem is vizet kellene vennem?

-
rob210
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Jóember, olvass, utána, röhögj. /persze tudom, hogy tisztában vagy a vízemmel, de ki írt léghűtést/
Szerinted ha egy ilyen öreg E6400-esből kijött a 4Ghz akkor a 8200-esből miért ne jöhetne ki az 5Ghz te nem ismersz engem.
MEG A KOMPLETT VÍZHŰTÉSEMET SE!!!!!No csak azért mert egy szóval nem mondta senki, hogy ezt léggel próbálom meg.

-
spitfire82
csendes tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszönöm!
Első körben ennyi elég. A többit, majd meglátjuk.
Még egy kérdésem volna a memória beállításokkal kapcsolatban. A GEIL ULTRA 800-asokhoz beállítom a gyárilag javasolt feszt, 2,1V. Eddig oké. Minden mást auto-n hagyok, csak a sebességet állítom 667-re, hisz a proci is annyin megy gyári FSBn. Nem hajlandó működni. Visszapakolja a BIOS 533-ra.
Az időzítéseket sem tudom beállítani, de ez az én bénaságom. A gyártó 4-4-4-12-t javasol. Ez eddig oké, csak hát ezen kívül még van egy rakat paraméter, amivel nem tudok mit kezdeni.
Ehhez is kérnék egy kis iránymutatást.Üdv!
-
Zé_Mester
őstag
jóvanmááá, mit vagy úgy oda.
vízzel 1,7V olyan nagy szám ???? akkor mondok jobbat xD :Intel gyári hűtő + E6750@4160MHz + 25 fokos szoba. és ezt így megküldtem 1,7V-tal, de mivel megcsináltam a voltmod-ot a lapon, így túlfeszelte a procit, a bios beállítotthoz képest.
úgyhogy a proci kb 1,718V-ot kapott

na úgyhogy erről ennyit, tom hogy no comment, na de naaa

sata?? - na nekem ne linkelgessé ilyen ódalt, mert ebbő semmit nem értek
csupa kék, meg fehér, meg összevissza betűk meg számok, na neee.
de am hülyeség, nem kell foglalkozni vele. ez az 1,5V kb olyan mint a sebességjelző tábla az út szélén. miért mennél 70-nel amikor mehetsz 170-nel is.

MOD: azért vannak kb 1 árban mert ennyivel lecsökkent a Q6600 ára. hála jönnek ki az új 45nm-es Quad-ok úgyhogy ezért lett ennyire olcsó

-
Joci??
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
no kedves baráthom utánanézet és ezt kapd ki [link]
aszzonya az intel oldala hogy max 1,5V és 60fok lehet! jó ez tom hogy nem kell 100-as nak venni hisz ők azt az értéket írják ami még bátran mehet!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
u.i: igazad van azt a fránya adatlapot igazán kitölthetné nem kell szégyelni semmit! van akinek csak pII-je van és akkor mivan? semmi! mindenkit megkell becsülni!

8200-es szériára nekem is fáj a fogam csak mág dragaaa! viszont azt néztem hogy a quad árában megy miért? tudja azt a teljesítményt mint egy quad?
-
Zé_Mester
őstag
MUHAHA, méghogy 5GHz
. azért az kicsit brutál lenne, nem gondolod ????
léggel, szobába 5GHz ???? az.......na mindegy, nem nyilatkozok
a 6x00 széria elég melegedős motyó lett, de a 6x50es példányok azért már odateszik magukat, és alig melegszenek.
de ha 8200-ast akarsz, akkor hajrá-hajrá. nagyon komoly cucc. és 4GHz-et lazán megy.
nekem 3000MHz-et 0,98V-tal is tud Prime Stabil-ra. úgyhogy nem rossz.
Fecóóóó - ha tuningolni akarsz akkor BIOS-ba kell majd csinálni, máshol nem nagyon fog menni. lehet OS alatt is progival szórakozni, de az nem mindig vezet jóra. úgyhogy BIOS.
(de ha kitöltenéd az adatlapodon a CUCCOK részt, akkor látnánk hogy mid van pontosan, és akkor lehet segíteni is tudnánk. úgyhogy plz.)
mert ennyit bedobni hogy : Egy 2.7 es Celeront merjem huzni?
erre ennyi lenne a válasz hasonló szinten : 4829,68542MHz-en fog menni pontosan, 1,598657V fesszel 62,579 fokon.
na töltsd ki az adatlapod, aztán segítek.

-
törölt tag
Van egy kivétel. Úgy hívják microguru. Az Abit lapokon lévő Guru chiphez adott vezérlőprogi. A guru chip eleve PCI eszközként is jelenik meg Win alatt. Azt vettem észre, hogy Abit lapot könnyebb Win alatt magasabb frekire tuningolni, mintha bios-ból tuningolnék. De ez csak Abit lapokra igaz.
-
rob210
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ezt az állításodat azért ne bizonygasd 100%-ig.
Én is így jártam az a hűtő biztos elég és kiderült pont egy E6700.asnál, hogy úgy melegszik mint egy barom, még alap feszen is.
Ezek a E6... es sorozatú procik nem lettek valami jók.
Viszont ahogy nézegetem az E8...-es sorozat megint nagyot szól.
Ha most összejön egy kis pénzem akkor eladom a jól bevált 4Ghez E6400-emet és megküldöm vagy 5Ghzre az egyik E8200-at
-
Fecóóóó
tag
lenne egy kérdésem..
Egy 2.7 es Celeront merjem huzni?
és ha igen akor kb meddig. és milyen progival? mert bioszba nem nagyon akarm buherálni..
legyetek oly kedvesek segiteni
-
Zé_Mester
őstag
1.55V elvileg a 65nm-es procik mindennapi maximális feszültsége.
de vannak kevésbé normális emberek (mint pl én is) akik 1,6 vagy esetleg még ennél is többel megküldik a motyót.
mondjuk ha csak tesztelsz, és max órajelre vagy kíváncsi, akkor 1,65V-ot is adhatsz neki, de mindennapi használatra 1,55V legyen a max
-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
i945-ös lap, jellemzően elhal a sata úgy 350-es FSB körül.. próbáld meg PATA winyával (bár sokat már nem nyerhetsz azzal sem)
-
Zé_Mester
őstag
az a hűtő elég lesz a procira nyugi.
ha egy Q6600-at képes megfogni 1,45V-tal, akkor az E6700 se lehet nagy kihívás.
70-75 fokig nyugodtan mehetsz Prime tesztnél, más úgyse terheli majd le annyira mint a Prime (még a Crysis se).
sztem 3500-3600 kihoható belőle
sok sikert, örültem hogy segíthettem
-
Zé_Mester
őstag
helyes, na akkor most megnyugodtam hogy nem beszéltem baromságokat. grat hozzá.
feljebb esetleg nem nézted hogy mit megy a proci????
egy kis mézesmadzag hogy legyen ami ösztönöz
(na persze ez nem léggel készült, és pláne nem 1,38V-tal

-
Zé_Mester
őstag
hjaaaaa, most látom hogy As-Rock lap.
na mindegy, akkor lődd ki a francba, ha esetleg 65 körül leállítaná a gépet. úgyse melegszik fel úgy hogy megfőjjön, ha meg nagyon meleg lesz neki, akkor úgyis érvénybe lép a proci védelem, és akkro visszaveszi a sebességet. elfüstölni nem fog.
-
Joci??
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
no igen erre már én is rájöttem közben!
nyomtam neki fext had szojjon! és mostmár egy 5perce megy úgy hogy nem áll le eggyik mag sem! jelenleg 61fokos a proci és hogy állitsam följebb az nem megy
65 a max a lapon vagy pedig kikapcsolom és akkor nem szól bele abszolutee! 
-
Zé_Mester
őstag
nah most nekem bevan löve az alaplaon hogy 65fok ig mennyen! és utána resizi a gépet!
akkor ezt villámgyorsan állítsd át 80-85 fokra. valszeg ez szól bele a mókába.
amint látom B2-es verzió a procid, ami asszem az első szériás E6700-aké volt, de lehet hogy tévedek. ha nem, akkor megvam mitől melegszik ennyire.

ha Prime valamelyik magra bepirosodik, akkor az van amire tippeltem. KEVÉS A FESZ !!!!
emelj neki egy kicsit, mondjuk +0,015-0,020V-ot, és ha akkor megy a prime rendesen akkor ok minden.
-
Joci??
senior tag
nah most nekem bevan löve az alaplaon hogy 65fok ig mennyen! és utána resizi a gépet!
kereshető itt is a hiba? megprobálom a prime-ot!MOD: amikor elinditom akkor az eggyik teszt egyből megál erroral a másik fut ez mitől van? akkor már nemjó valami?
-
Zé_Mester
őstag
1 - CPU-Z legfisebb verzióját szedd le, aztán indítsd el, és csinálj egy PrintScreen-t, aztán töltsd fel és linkeld be ide. és akkor többet tudok(unk) mondani róla.
2 - akkor ez kizárva. pasztázással minden ok? nincs rajta túl sok? mert az se előnyös.
3 - nem azt mondtam hogy emelj neki +15V-ot hanem hogy egy kicsit. mondjuk 2 léptékkel többet a bios-ban. aztán indítsd el a prime-t, ha nem fagy meg akkor megvan a hiba (de persze így is indítsd el a Prime-t hogy kifagy-e, mert ha igen, akkor keves a fesz.am az a 40-42 fok annyira nem nagy szám, ha terhelés alatt (prime) nem megy fel 70-75 fok fölé, akkor nincs gond, azt még vígan elviselik
hajrá-hajrá
-
Joci??
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
köszi gyors válaszod!
1. nem tom melyik széria de ha megtom valahol nézni akkor szólj és megmondom!
2. az biztos nem mert mindeggyik kattant és utána szoktam ellenőrízni hogy nem e mozdul valamelyik irányba a hűtő!
3. ha emelem a feszt akkor még nagyobb lessz a hőmérséklet azt meg már nem szeretném!

-
Zé_Mester
őstag
3 lehetőség van :
1 - első szériás E6700-asod van, ami kicsit többet zabál, mint a későbbi, optimalizált változatok.
2 - rosszul helyezted fel a hűtőt, lehet az egyik csati nem pattant be rendesen, és emiatt nem érintkezik megfelelően a proci felületével
3 - lehet kevés feszt kap, és a kifagyás ezért történik, mert amikor megterheled a procit, akkor kevés neki a beállított fesz. ezt úgy tudod kizárni hogy elindítassz egy Prime95-öt, és hagyod futni 20-30 percig (SmallFTTs-t futtass, akkor a ramot nem terheli, ha Blend-et futtatsz, akkor a ramot is leterheli). ha az nem fagy meg, akkor marad az 1. és 2. verzió.
jobb ötletek nem jutottak eszembe
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy vettem egy E6700.as prockot na most elötte E6420-as volt a kettő között nekem az okozta a legnagyobb feltünést hogy ez az új proc keggyetlen módon melegszik! míg a 6420 3ghz-re húzva feszemelés: 1,45V -on 30-32fokon ment alapon ez az új feszemelés nélkül 3,2Ghz-en 40-43fok-on jár ami nem nagyon teccik ha pl elínditok egy game-et (crysis) már amikor beakarom tölteni a mentést akkor kifagy és újraindúl! kérdésem! kinek van ilyen procija és milyen hőfokon jár neki? lehetőleg ne vízhűtéses ebmerke írjon mert az eltér egy csöppit a léghűtéstől!
a hűtőm CM Hyper TX2.válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zé_Mester
őstag
Tudod te , hogy hogy értettem.....
- persze hogy tudom 
próbáltam összeszedni magam, ha már írok akkor meg is értse, ne csak nézzen hogy most mivan.
először gondolkodtam hogy 1 mondatba leírom, de mivel említette hogy még nem tuningolt sose, ezért kicsit kiveséztem. végülis a lényeg megvan. 
am nekem is rég volt Asus lapom, január közepén váltam meg a P5K Deluxe lapomtól, úgyhogy kicsit ködös volt, de google-ba kerestem P5B bios-t és aszerint írtam le neki mindent.
ha a procija is úgy akarja akkor mennie kell.
az energiatakarékos funkciót azért nem kapcsoltattam ki vele, mert jó úgy neki. csak én vagyok ilyen beteg, hogy alergiás rohamaim vannak, amikor látom hogy leveszi a szorzót
Sziszifeca - ha jól tudom, akkor a lapodon van integrált VGA is. mert ha így van, akkor valszeg azért nem megy a tuning
az ilyen lapok nem szeretik ha babrálják őket.
ha van rá lehetőséged próbáld meg lecserélni valami "normálisabb" lapra.
mondjuk ASUS P5K vagy egy Gigabyte P35-DS3 már egész korrekt lap, a tuningot is szeretik, és viszonylag olcsók (20-23 píz)
szorri, de sajna ez van. a procid biztos menne tovább is, mert 3000-et lazán kellene mennie.
-
Sziszifeca
őstag
Hali!
Ki tudna nekem segíteni. Próbálnám felhúzni a procim legalább 3G-ig de nem sikerül.

Az FSB-t 355-ig tudom húzni, utánna a winyó kattog, nem ismeri fel, ha lehúzom a winyót akkor feljebb tudom húzni a procit.
Viszont ha már a PCI-express 100Mhz-re, vagy a PCI-Clockot 33.3Mhz-re állítom, akkor csak fekete képernyőt kapok.Kérlek titeket segítsetek.
THX -
rob210
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Tudod te , hogy hogy értettem.....

Az előző Hsz-ed nagyon korrekt.
De azt ne felejtsük el, ha kikapcsolja az energiatakarékos módot, akkor 8X400-at fog mérni neki mindig minden.
Igaz nem is fog kevesebbet fogyasztani a gépe soha.No persze ezzel most senkit nem akartam megkavarni, csak nyomom a süket rizsát.
Segítettem volna én is neki szívesen, csak hál istennek rég volt ASUS lap a kezeim között, rühhelem az ASUS lapjait.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
spitfire82
üzenetére
látom senki nem akar segíteni, úgyhogy ittvagyok

ha még soha nem tuningoltál, akkor kicsit necces lesz a móka, mert rengeteg minden van amire figyelni kell, meg rengeteg olyan dolog amihez tapasztalat kell.
de valahol el kell kezdeni úgyhogy hajrá
ha csak alapfeszes tuningot akarsz 3200-ig, akkor jó esélyed van rá hogy menni is fog.
a 6750-es procik általába viszik ezt a sebességet 1,32-1,35V között (ez az alapfesz is kb)nos akkor. gép bekapcs, nyomod a DEL gombot. ilynenkor belépsz a bios-ba.
felöl tudsz lépkedni hogy melyik fület akarod választani. itt katt a következőkre.
Advanced --> Configure System Frequency/Voltage.
itt ezeket kell látnod, így állítsd be őket :AI Tuning : Manual
CPU Frequency : 400
DRAM Frequency : DDR2-800MHz
PCI-E Frequency : 100
Spread Spectrum :
Memory Voltage : 1,90V
CPU VCore Voltage : 1,35V de legyen inkább 1,3625V
a többi (FSB termination voltage, meg hasonlók maradjatnak AUTO-n)
kb ennyi a beállítás, a többivel ne foglalkozz.amikor majd betölt az oprendszer, akkor a mérőprogik nem 8x400-at fognak mutatni hanem 6x400-at. ezen ne lepődj meg, a biosba van bekapcsolva az energiatakarékos funkció. amikor nem terheled agépet akkor visszavesz, de ha leterheled (pl játszol) akkor majd visszateszi 8x400-ra.
stabilitást Prime95 -tel teszteld, de sztem menni fog lazán.a CM Hyper TX2 korrekt lesz, az simán bírni fogja
sok sikert, hajráhajrá
-
-
fiATHaLON
őstag
Milyen elégtelenségre utal, ha tuningnál crc-hibás lesz
jónéhány cucc... (Internetről letöltött, vagy épp cd-ről beolvasott, stb...)
Játékok mennek, csak ez az adatmozgatás nem fekszik így.
Q6600-at húztam 3.43Ghz-re egy Asus P5B-ben (sima), gyári hűtővel.
Előre is köszönöm! -
spitfire82
csendes tag
Segítségre van szükségem!!!
Az elején szeretném leszögezni, h soha nem tuningoltam eddig. Nem is igazán értek hozzá.
Szükségem van vkire, aki lépésről, lépésre, szájbarágósan elmagyarázza, mi a teendő.A vas:
ASUS P5B, C2D E6750, 2X1GB GEIL ULTRA 800MHz, GA 9800GX2 1024MB, CHIEFTEC 650W
A procin még gyári hűtő van. Ma cserélem COOLER MASTER HYPER XT2-re, gondolom az elég lesz (???).
A cél: alapfeszen 3,2GHz.
Várom a segítséget!
Köszönöm!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
csak végszükség esetnén kell nekik 2,3V, de persze nem 24/7-be.
amennyire utánnaolvastam az 1066-osok még annyira se tuningolhatók mint a 800-asok...
akkor ennek még nézz utána kicsit, mert van elég sok kivétel. pl itt volt az enyém ami 1200-at lazán ment 2,20V-tal. 1224MHz volt a vége, ott adtam neki 2,3V-ot.
néztem volna tovább is, de nem lett volna semmi értelme.Telefunen : tény hogy a 2,3V már elég necces a kingmaxoknak, de megölni azért nem öli meg őket. (hacsak nem 24/7-ről beszélünk).

-
Biga123
addikt
válasz
Telefunen
üzenetére
4-modullal nekem a 800-asok se voltak hajlandók menni alapon 1,8-al...
2V-on ment 800-on stabilan.... ha kap egy kis tuningot akkor meg min 2.1 valós...(biosban 2.2) amennyire utánnaolvastam az 1066-osok még annyira se tuningolhatók mint a 800-asok...
Amúgy valószinű hogy a ramokkal van gubanc... az én E8200 alapfeszen simán viszi a 3600MHz-t.. 800-as ramokkal..... -
serito
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Csináltam még pár tesztet de 3.2Ghz-nél nem megy feljebb mert 2x indul és visszaáll alapra.
Még ha emeltem is egy kicsit 1.250-ra és a ramokat pedig manual állítottam 5.5.5.18-ra 1:1 ben akkor is visszaállt alapra. Mi lehet hiba? még adjak neki feszt vagy máshol keresendő a beállítási gond?THX
-
serito
senior tag
Zé, Pulsar:
Köszi, tesztelgetek tovább és "ma" délután folytatom mert már álmos vagyok.
üdv
THX
-
Zé_Mester
őstag
-
serito
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi!
Közben már rájöttem magamtól is és sikerült beállítanom.
Most ott tartok, hogy alapfeszen 3.2Ghz ram/fsb 3:4 így megkapom az 1066 Mhz-et
viszont az időzítések elég ratyik. 5.7.7.24. Ha 1:1 re rakom akkor ugye 800Mhz és az időzítések is 5.5.5.18.(ezek a gyáriak), de csak 800Mhz. Ha már mennek a ramok akár 1120Mhz-en is akkor miért ne mennének azon? Nem tudom meddíg tudom huzni fesz emelés nélkül de szeretném elérni a 4Ghz-et. Ott mennyi fesz kellhet neki?Thx
Ja, az normális, hogy mikor új értéket állítok be és "Save&Exit" biosból kilépek, megáll a gép mintha kikapcsoltam volna és 2-3 mp után ujraindul?
-
Zé_Mester
őstag
ez az egész energiatakarékos lekvár úgy működik, hogy amikor pl netezel akkor ugye nincs szükség arra hogy a proci teljes sebességen menjen. ilyenkor visszaveszi a szorzót a legkisebbre, és a feszt is visszaveszi annyival, amin még vígan stabil a cucc.
namost, amikor elindítassz egy alkalmazást, amihez már kell a proci teljesítménye is, akkor szépen visszapakolja a szorzót is meg a feszt is.
de ha pl elindítassz egy játékot akkor automatikusan max-ra kapcsolm hogy ki tudd használni a teljesítményét.
nem rossz funkció végülis, de én baromira utélom amikor össze vissza ugrándozik. úgyhogy nekem az első dolgom hogy kilövöm a francba.
van akinek ez tetszik, és előszeretettel használja, de engem valahogy nem nyűgöz le.
annyival úgyse fogyaszt kevesebbet, hogy azt megérezzem, hőfokokba meg 4-5 fok miatt nem fogom ugráltatni, menjen csak annyin amennyin én szeretném
serito : olvastam a problemet.
a ram beállítás akatt kell hogy legyen egy olyan funkció, ahol be tudsz állítani olyanokat hogy 2.0 , 2.4, 3.0.......blablabla. ezekkel tudod állítani a RAM/FSB arányt.
időzítéseket pedig úgy tudod manuálisan állítani hogy amikor belépsz a bios-ba, akkor nyomsz egy Ctrl+F1-et. ilyenkor kibővül a beállítási lehetőség, és ilyenkor már tutod állítani a ram időzítéseket. sok sikert
-
Mauzes
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Hogyan működnek ezek a funkciók? Amikor úgy érzi, hogy nincs rá szükség, akkor leveszi a szorzót, de mikor teszi vissza? Ha a CPU-használat elér egy szintet, vagy hogyan dönti el?
Tehát pl. netezek - le van véve, megnyitok valami alkalmazát - felugrik, majd hamar vissza, megnyitok egy játékot mondjuk - felugrik és úgy is marad; valahogy így megy? -
serito
senior tag
Hali!
Végre megvan a E8200 CPU és a Gigabyte X38-DS5 lapom.
Problémám a következő:A CPU-t a gyári 2.66-ról húztam 3.0Ghz-re. Ez még rendben is van, de mikor megnyitom
a CPU-Z progit, az 2Ghz-ez mutat és ugrál 3Ghz és 2Ghz-között. Ugyanígy tesz a feszültség "mutató" is. Gondolom valami energiatakarékoz "izé" csinála ezt.
Hogy lehet kikapcsolni? A progit már töröltem de az sem segített..
Mi a megoldás?THX
-
Mauzes
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hát, innen-onnan kell információkat összegyűjteni. Néhány leírás, pl.: Prohardver teszt, Tom's hardware (itt van több tuningos cikk is), HWT, Gorneck leírása, fórumról: link1, link2, link3.
Ez kezdetnek jó lesz.
Fr@ps: ha a szobádban 12 fok van, akkor reális, amit mondasz. Senki nem mondta, hogy hazudsz, csak hogy esetleg rosszul mér az Everest-ed. Neked nem furcsa, hogy egy melegedő alkatrész hidegebb, mint a környezete?
-
Fr@ps
tag
válasz
Telefunen
üzenetére
egyénként everest ultimate edition-nal mértem
18°C-volt 64°farenheit...komoly...a vinyóm 36° a deszka meg 30°
minek hazudnék...
a hűtés: egy 8cm-es venti oldalt...hátul 12 cm-es +a tápventi+a procventi....ami ottvan a proci környékén...és egy Thermaltake mambo házam van...szóval a házban is olyan 20-30° van...
ja igen és tudnál adni egy linket egy ujabb everestről...?
köszi 

-
Telefunen
őstag
Keress újabb verziós everest-et, esetleg nézd meg coretemp-el, a 18fok az hihetetlen (a szobahőmérsékletnél mindenképpen többnek kell lennie), a régebbi everestek pont 15 fokkal kevesebbet mutatnak a G0-ás M0-ás procikra (mert a Tjmax-ból számolnak delta T-t, az pedig 100 fok lett, a régebbi stepping-ek 85 fokja helyett).
-
Fr@ps
tag
hy all 
kérdés:
egy core2-es procinál mekroa az a hőmérséklet aminél egy procit lejjebb kéne venni
(ha tuningolom)
(mondjuk et a procit ami nekem van )
köszönöm 
-
Fr@ps
tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Jaja hallottam de nekem nem gyárim van hanem egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro...az jó rá? vagy vegyek keményebbet??
-
Mauzes
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Szerintem próbálj meg utána olvasni, csak így találomra nem fog menni, ha nem látod át, hogyan is működik az egész...
-
rob210
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Előszőr is javaslom a memóriák 2Gb-ra történő csökkentését.
Lehet hogy a dupla dual miatt nem megy a tuning.
Másodsorban a ramok szorzóját tessék szépen visszavenni. -
Amoroso
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Az elején elég csak az fsb-t állítani, emeld meg mondjuk 1-el.
Lehet többet is, tesztelgesd orthossal figyeld a hőmérőt.
Ha rontani fognak a tesztprogik akkor el kell kezdeni kicsit utánaolvasgatni, ami mondjuk most se árt meg. Aztán már lehet is adni a + feszt.
Közben pedig a ramokat hangold a procihoz. -
Hurkaleves
őstag
Órajel emelése nem okoz semmiféle veszélyt, ha a feszeket kezded el babrálni, akkor már oda kell figyelni.
Gyári coolerrel én 1,35-1,4v-nál többet nem adnék neki az biztos, vmi táposabb bordával mehetsz 1,5-1,55v-ig is akár.Amúgy elég nagy esély van rá, h alapfeszen vinni fogja az a cpu a 3ghz-et. ( stabilan ). Az e2000-res szeriat jól lehet ráncigálni!

-
Fr@ps
tag
egy core 2 duos (1.8 hz)-es procit mennyire lehet meghuzni hogy még a biztonságos keretek között legyünk?
mondjuk olyan 3.0 ghz-re gondoltam...megfelelő hűtéssel persze..az nem veszélyes?? -
Telefunen
őstag
Pulse-width modulation -szóval én sem tudom
, így hívjuk a 4 tűs, szabványos, digitális (mert a 3 tűs ventiket is szabályozza egy csomó lap, de ott ugye szükség van a jel átalakítására, ami szintén a procit terheli) ventillátorszabályzást. Minden újabb lap tudja (a te P5KC-d is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Le Mans Ultimate
- World of Warships
- Gaming notebook topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

namost ilyen teljesítményre kevés lap képes 
lehet nekem is vizet kellene vennem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)