Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Yettel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
átlag 7x450 megy nekik, de a jobb példányok mennek 500 FSB-t is.
FPO most nem megy fejből, majd subaruwrc kolléga kiegészít
de ha kicsit több pénzed van, akkor itt PH-n apróba már egész korrekt áron van néhány E6750-es cucc is. sok sikert hozzá.

-
TazLeacher
nagyúr
Hallo mindenki! Olyan kérdésem lenne, hogy egy E6550-től mi az elvárható "normál" tuningelredmény, amit még elbír a nagy átlag léggel?
-
subaruwrc
félisten
válasz
mikehammer
üzenetére
és a 60fok pláne mehet 24/7 100% on is

-
mikehammer
csendes tag
Helló.
Pár 10-100 hozzászólással korábban még nem sikerült stabilizálni 8x450-en. Azóta sokat vitatkoztatok az Orthos-on. Én még is azt mondom, hogy ezt most én stabilnak nyilvánítom. Habár a hőmérsékletek miatt kicsit izgulok. Mondjuk a szobában sem volt kevesebb 28-nál. Egyébként a BIOS-ban 1.51V a procinak és 1.45V az északi hídnak. Remélem nem károsítom nagyon a procit. Mondjuk nem fog 24/7 menni. És pláne nem 100% terhelés alatt.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
jó asszem értelek de nem ide tartozik úgyh befejeztem.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
pont azért mert? te egyféle papírral polírozol?
-
Még nincs olyanom, de lesz.
Amúgy egyszerű. Az FSB-t told fel 366-ra, a FSB
RAM szorzót vedd le 2.00-ra. A PCIe órajelét állítsd fix 100-ra, és a sima AGP/PCI 66/100-ra. Semminek ne adj feszt, talán a procinak lehet adni 1.4Voltot, de hűtésre figyelni kell, 70fok fölé azért tartósa ne engedd! -
Geru
csendes tag
Végre valaki akinek E 6850-e van
.
Tudnál nekem segíteni, vagy valaki, hogy mit állítgassak, a jobb teljesítmény érdkében.
A lap egy Gigabyte GA-X38-DS5, illetve Kingstone 2*1 Gb kitt (800Mhz) van még benne. A táp egy Cooler Master Real Power 450W Aktív PFC lesz a mai nap folyamán. -
Mind minden szintetikus teszt...

De pl én nem nagyon vettem észre se 3dmark alatt, se crysis alatt, se nfs alatt, sőt, még dvd dekódolásban sem az 800@960-at. Ellenben mikor az FSB-t lőttem az egekbe, az érződött..
Nemsoká megjön az új procim, azzal ki fogom próbálni, hogy melyik mennyi, lesz jó sok teszt, remélem sikerült jót kifogni...
Állítólag 4GHz 1.45Volt... Hát, majd elválik, ha megjön! -
Jó, ez teljesen egyértelmű...
De pl az olvasásod mennyi? Meg az írás? És mennyibel gyorsabb?
4-4-4-12-őt megy minden kingmax 800-as ram 1.9-2.0Volttal. Míg 1200-at azért naon kevés...
Mikor otthon nézegettem, nekem az jött ki, hogy amíg nincs 5xxFSB-m, addig nagy ugrás nem lép be az 1000MHz feletti ramtól...
-
atilius
tag
Sziasztok
Még kezdő vagyok tuning témában, éppen most rágom át magam az idevonatkozó topikokon.
Néhány iránymutatást szeretnék kérni.
Az E6750-es procim most 3400Mhz-en ketyeg 8X425, FSB-RAM arány 1:1.
A következők lennének a kérdéseim:
1. CM Hyper TX2 hűtéssel a 72fok Orthos alatt teljes terhelésnél még elfogadható érték?
2. Mi az a maximális hőfok teljes terhelés mellett ami még elfogadhatónak mondható? (szeretnék megpróbálkozni a 8x450-es FSB-vel, persze ha a ram is bírja)
3. BIOS-ban most a procifeszültség auto-ra van állítva (olvastam, hogy így a jó meg azt is,hogy nem így a jó). Ez megfelelő vagy inkább valami fix feszültséget állítsak be? Milyen fix feszültség ajánlott 3,4Ghz és milyen 3,6Ghz mellé.Minden segítséget előre is köszönök?
-
válasz
Roadhammer
üzenetére
abszolút nem érdemes a 1066-os ram, szerintem.
Mivel a core2 nem éppen memóriaéhes, hanem FSB. 400/400-on gyorsabb ( legalábbis az enyém ) mint 333/533-on. Tehát inkább FSB az egekbe, a ram meg inkább jobb időzítés...
Mondjuk a legolcsóbb Kingmax is legalább 900MHz-et megy... -
dokar
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
ez nem mindenestben igaz, de tény, hogy az M0-val jobban jársz
-
dokar
addikt
válasz
Roadhammer
üzenetére
legalább 2927MHz-en kell járatnod, ha 1066-os ramot akarsz vele kihajtani
11x266, vagy pedig 10-es szorzón és akkor csak 2666 (10x266), de ekkor már az E4400 az ésszerűbb, de más részről benne van a veszély, hogy régi L2 steppinges lesz, míg az E4500 már csak az új M0-ásban van. -
válasz
Roadhammer
üzenetére
Nem.
-
Armando_19
őstag
válasz
Roadhammer
üzenetére
Bőven elég akkor a 800-as memó is. 2600mhz-hez elég a 236-os fsb, tehát nem kell neki csodaram, hogy jól menjen. 800-as kingmax tökéletesen elég is lenne szerintem.
-
Roadhammer
tag
Core2 E4500-at szeretnék venni, ehhez érdemes-e az alig drágább 1066-os RAM-ot venni 800-as helyett, ha úgyis tudom, hogy 2400-2600 körül szeretném majd járatni?
-
dokar
addikt
válasz
BerenyiI
üzenetére
C1E Support (enabled) - enhanced halt state
CPU TM Function (enabled) - ha kritikus szintet ér el a hőmérséklet, akkor frekvencia modulációval órajelet csökkent
Intel SpeedStep (enabled) - szorzó és fesz állítás terhelés függvényében
Spread Spectrum (disabled) - szórás spektrum szabályozás, maradhat bekapcsolvanem kell egyből feszemeléssel foglalkozni, csak akkor, ha már elakadtál

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
egy játék sztem sokkal komplexebb mint egy natúr orthos teszt. és érdekes módon ahol az orhos ment "stabilan", ugyanott a Crysis rég hanyattverte magát betöltésnél.
talán prime95 aktuális verziójával kéne tesztelni és nem a G0-val bugos 2éves orthos-al, az nem dobál ki random, midnen oprendszeren fut, és jobban terhel mint bármilyen játék...
egyébként memoria ugyanolyan kékhalálokat dobálhat mint a proci, ddr3-nál főleg...
btw ahonnan kiindult a vita, énis ismerem az illetőt, de sztem a kolléga problémája a hiányzó eredmények voltak, amik valljuk be elengedhetetlenek a hitelességhez... -
subaruwrc
félisten
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
miért mi kifogásod a 600as papír ellen? azzal kell kezdeni
az más kérdés hogy finomabbal kell befejezni... -
BerenyiI
csendes tag
Itt is vagyok, kiprobáltam 375-n 2voltos memoriaval visszavettem 720mhz re, de elsem indul az alaplap.. 360as fsb-n a 6x 7x 8x nem indul el, csak a 9es..
Van pár dolog a bioszba amit nem tudok mi:
CPU Config:
C1E Support (enabled) - ez ugye a szorzot veszi le, ha nem dolgozik a proci..
CPU TM Function (enabled) - ezt nem tudom mit csinál..
Intel SpeedStep (enabled) - ezt sem tudom mit csinál..JumperFree:
Spread Spectrum (disabled) - nem tudom mit csinál..
FSB Termination Voltage (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
NB Vcore (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
SB Vcolre (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem???
ICH Chipset Voltage (auto) - ez esetleg segithet ha megemelem??? -
Zé_Mester
őstag
válasz
BerenyiI
üzenetére
kérdés : mennyi feszt kapnak a ramok ???? mivel kingmaxom van, így tapasztalatból tudom hogy nagyon alergiás a feszekre. nekem 2,0V-tal megy normálisan 900MHz-et (agyanennyivel megy akár 980at is)
ahogy írtad korábban is, hogy a procinak próbáltál 1,5V-tal is lelket adni, de nem ment : sztem ha ettől több fesszel se indul el, akkor nem érdemes vele szarakodni. így is abszolút korrekt eredmény. az a pár MHz nem ér meg +0,1V-ot.
de nekem még mindig az a gyanum hogy a ram kavar be neked, próbáld meg hogy adsz neki 2V-ot és ha úgyse akkor marad a proci. és ha így van akkor megtaláltad a végét. akkor sajna ennyi.hőfokok miatt ne fájjon a fejed, soha nem lesz egyforma a 2 mag hőmérsékleten, nem csak neked, nekem se, másoknak se.
de az 57-59fok sztem abszolút barátságos, emiatt nem kell parázni.
-
BerenyiI
csendes tag
A cpu vcore-t felveszem 1,58 voltra es az fsb-t felveszem 375-re akkor már nemis indul el az alaplap!í
-
BerenyiI
csendes tag
Leirom kicsit érthetöbben, mert kaptam visszajelzést hogy nem elég világos. Na szoval. Elöszöris a konfigomat irom le, igy tudjátok mivel is van dolgom/dolgotok.
Alaplap: Asus P5B Deluxe
Processzor: Intel E2160
Memoria: Kingmax 2x1Gb 1066Mhz
Hütés: ThermalTake BigTypoon 120vxVégülis probléma nincs, csak elakadtam a tulhajtásba, és nemtudom hogyan tovább...
Beállitasom:
MB: cpu vcore: 1,43 volt
CPU: 9x360mhz (3240Mhz)
Ram: 450mhz (900mhz)Az orthos megy stabilan böven 1órát, a cpu hömérsékletem 57-59 fok. (100% terhelés alatt)
Az eredeti gyári hütövel a beállitásom:
MB: cpu vcore: 1,47 volt
CPU: 9x360mhz (3240mhz)
Ram: 450mhz (900mhz)Az orthos megy stabilan több mint egy órát csak a cpu hömérsékletem 78-80 fok. (100% terhelés alatt) <---Zárt házban!
A kérdésem, mivel az új ThermalTake hütővel lentebb ment a hömérsékletem, és més a voltot is visszább tudtam venni, és igy is stabil a rendszer, akkor miért nem indul el nagyobb voltal 370fsb-n ? Probáltam hogy levettem a szorzót 8x -ra és ugy még a 360x8 sem indul el, ugyanezzel a beállitással, mig 9x360on megy stabilan. Egyébként a 8x400 (3,2Ghz) -t akartam osszehozni stabilra, és hogy a Rated FSB-m nagyobb legyen. Végülis ezis már 80%os tulhajtás de többet nem lehet ebböl kihozni? lehet ennyit tudna a proci?
És miért van az, hogy a core#0 és core#1 2 fokal melegebb mint a CPUTIN. Nem inkább forditva kéne ennek lennie? lehet nemér a sapka a magokhoz rendesen? Egyébként az új hütövel az a 57-59 fok az milyen terhelés alatt? még ez is sok? -
BerenyiI
csendes tag
Nézd, tudom hogy a 2000finomabb, de ha láttad volna milyen volt, és most milyen.. ég és föld még igyis a különbség. a memoriam 2x1gb 1066mhz kingmax, de 900mhz re van állitva
-
BerenyiI
csendes tag
Hello! Lenne egy pár kérdésem. Pénteken vettem egy e2160-t és van egy pár furcsa dolog amit nem értek. Elöszöris gyári intel hütőt kaptam kölcsön addig amig nem jön meg az új azt 360fsb-t tudtam stabilan elérni 1,4850 volton (a cpu-z és a everest 1,46 voltot írt) az alaplapom asus p5b deluxe. A hőmérséklet 80-82 fok volt, zárt házba. Ma megjött a hütés, éppen most tesztelem be. thermaltake bigtyp 120vx -t vettem egy ismeröröm tanácsára. eleg pöpec kis darab, csak qrva huzós volt az ára, majdnem annyi mint a proci.
(hihetetlen) az alja eleg szutyok volt ezért felpoliroztam 600as vizes csiszoloval, nagyobb most nem volt itthon, de ahogy kinézett attól 1000x simább lett. ugyan azt a 360fsb-t 1,4500 volton (cpu-z 1,41) stabillá tette a hütő 57-59 fokon megy most. Namármost, hiába teszem én fel 1,55-re a voltot, vagy bármekkorára akkor sem indul el az xp, csak elkezdi tolteni es lefagy, bar 1x betoltotte de lefagyott az orthos 2mp után.. ez miért lehet
És azt sem értem hogy miért nem megy pl 360x8... nem indul el a gép vele, pedig csak a szorzot vegyem lentebb 1el.. gondoltam megprobálom a 8x400-at de meg a 8x360 sem megy!
segitsetek már, hogy mi lehet a baj... nincs 5letem...
kezdő vagyok még ennél a processzor családnál..Valamit még elfelejtettem! a cpu miért melegebb mint a core? pontosan 2 fokal mindig melegebb a cpu mint a 2 core.. nem forditva kéne lennie

-
Racecam
nagyúr
A topicot kitakarítottam, kérem a személyeskedést befejezni!!
Anthony28 sokadik személyeskedése miatt 1 napot pihen.
A továbbiakban az OFF hozzászólások radikális csökkentését várnám el ebben a topicban. -
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Beszéltem a sráccal, látom "nagy a love" köztetek, de valójában normálisnak néz ki, bár azt hogy mennyire egyoldalú ez a love mi sem bizonyítja jobban hogy megvehetném én is, de mint megtudtam már csak 60k-ért lesz a tied, mivel sok a jelentkező, illetve 60k-t kínáltál érte hogy a tied legyen! Grat!
Remélem meg se áll a licit 80k-ig!
Hidd el ér annyit is!Gari nélkül polírozva? Simán!
Csütörtökig van még sok idő amikor is vihető, és a licit addig nyitva van...
Jah...majd elfelejtettem a kapzsiságról jut eszembe! Feltesz valaki 56k-ért egy procit és a végén licitet csinál belőle és nem kapzsi?Lehet. De hogy neked van még mit tanulnod ember ismeret terén ezek után az is biztos.

De meg kell hagyni én qurva jól szórakozom a témán.

-
Lazítsatok srácok, nem vérre megy a dolog.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
na akkor kezdjük az elejéről
1.: Ez a hirdetés szerintem fake.
a sráccal több hónapja beszélgetek msn-en, abszolút normális, korrekt emberke, nem holmi szedett-vedett marha, kapzsi kis pancser.
amikor megrendelte németből ezt a procit már akkor tudtam róla, azt id tudtam hogy felteszi hirdetésbe (először csak azért hogy mégis mennyit kapna érte, aztán mikor írtam neki msn-en is hogy megvenném, na akkor döntötte el hogy tényleg eladja).
gondolom ezt a FAKE dolgot abból agyaltad ki, hogy újonc. sajna nagyon elterjedt ez a dolog PH-n hogy aki újonc az biztos átbassza a népet, pedig nem.
(én is voltam újonc és a regim után 1 héttel egy 150e ft-os szervert hirdettem, amit a vásárló a legnagyobb megelégedéssel vett át tőlet.)2.: Basszus.Ki mondta hogy nappal kell orthos-t futtatni?
kii mondta hogy éjjel ráérősen ki van kapcsolva a gép, semmittevés miatt ?????
éjjel letöltés megy, maxra járatva amit csak tudok mindent szedek le, és nem nagyon szeretném reggelre azt látni hogy egy szaros BÉTA állapotú "állati" tesztprogram miatt lerestartod, vagy kékhalálozik a gép. mert akkor FLEX & Kalapács efekt következne.
3.: Nálam bevállt, mert az ennyi idő után sem hibázó procival még sosem volt gondom!
#5407-be és #5410-be leírtam miért gondolom azt hogy az orthos egyáltalán nem mérvadó (szerintem).4.: Engem a 8-10 óra orthos ill. 3-4 óra prime95 nyugtat meg.
hát ha téged az megnyugtat akkor nyugodj békében, mit bánom én. engem rohadtul nem.
5.: Az pedig hogy egy procit játékok alatt tesztelni??
egy játék sztem sokkal komplexebb mint egy natúr orthos teszt. és érdekes módon ahol az orhos ment "stabilan", ugyanott a Crysis rég hanyattverte magát betöltésnél.
és nem a ram vagy az FSB magas sebessége miatt, hanem egyszerűen azért mert nem bírta a proci és ennyi. ott már nem volt stabil, de amikor visszavettem egy kicsit a proci sebességét, utána órákig nyomtam neten HIBA NÉLKÜL !!!!!!!6.: ui
akkor nyisd ki a kicsi szemedet és látni fogod hogy 4000MHz-en 3 óra után se fagyott a gép (be is van nyilazva a gyengébbek kedvéért) De tudom,, ebbe is bele kell kötni mert nem a szupersztár Orthos meg Prime motyókkal lett mérve. NO COMMENT !!!!7.: Mert ha nagyon akartam volna el tudtam volna előled csaklizni, úgy, hogy kicsit több pénzt adok érte.Presztizsből.Direkt nem tettem ajánlatot.

hát ez meg............röhelyes és egyszerűen nevetségesen nagyképű.
csak elárulom neked, hogy hamarabb tudtam hogy el lesz adva a proci, minthogy fel lett volna téve hirdetésbe. többekközött azért is lett feltéve hogy esetleg az én ajánlatomtól akad-e jobb. ennyi.
de hidd el ha te 70e-t kínáltál volna érte, akkor nyugodj meg hogy én 75e-t, márcsak azért is.úgyhogy hagyjuk inkább, ismerem a srácot, és nem hiszem hogy egy ismeretlennek adta volna el, ha egy ismerős haver is keresletet mutatott volna az említett termék felé.
csupán ennyi a véleményem, sorry mindenkinek ha sok lett, de ezt nem tudtam rövidebben kifejteni, mert az egyszerű gyerekes és felesleges megnyilvánulás lett volna : (no comment) -
grunge
addikt
orthos nekem 3orát futott, ment alatta winamp, meg egy kis internet explorer is
hiba nélkül, 3 ghz-n
-
darealkilla
aktív tag
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ez a hirdetés szerintem fake.
Beszéltél már az emberrel? Mondta hogy 100% a tied lesz? Az pedig hogy te bemondás alapján veszel egy "elvileg" jó tuningpotenciállal bíró használt 6850-et 56k-ért azaz drágábban mint egy újat...már ne is haragudj de madárság.
Mert akkor gyere vedd meg az én quadomat 48k-ért 4,2 ghz stabil 1,4V és abszolút nem melegszik...sőt! Hűt! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Basszus.Ki mondta hogy nappal kell orthos-t futtatni?
Kicsi logikai érzék kell hozzá hogy melyik napszakban nem használod amikor tud futni viszonylag sokat....csak nem akkor amikor alszol?Bingó!
A másik pedig a 8 órás tesztbe felesleges kapaszkodni.
Mert volt hogy 10 órát is ment mert többet aludtam.
Nálam bevállt, mert az ennyi idő után sem hibázó procival még sosem volt gondom!
Mondom ezt úgy hogy szeptember óta volt E6550 ami 3,5ghz ment orthos stabilan,volt 6750e-m ami 3,8ghz tudott 1,5V 24/7-be load 71 fokon,most pedig egy quadot nyúzok ami 1,4V tudja a 3560mhz-et természetesen prime stabilan.Szóval tesztalanyokban hiány nem volt ezalatt a cirka 5 hónap alatt.
De igazából mindenki azt futtat amit akar, és annyi ideig ameddig akarja.Felőlem Pac Man alatt is tesztelheti és elhitetheti magával hogy stabil ha ettől megnyugszik.Engem a 8-10 óra orthos ill. 3-4 óra prime95 nyugtat meg.
Az pedig hogy egy procit játékok alatt tesztelni??
Monitoroztatok már Crysis-t, vagy hasonló kaliberű játékot?Mert én igen.4 magnál 90-50-30-10% a kihasználtság.Szóval nincs kihasználva még 2 mag sem 100%-ban a jelenlegi egyetlen über gépigényes csúcs játékon.
Kifagy betöltésnél?Azt se hiszem hogy procitól van mint inkább a túlhúzott fsb-ből adódóan a memóriák hibáznak. 
ui: a tesztek meg...ezek igazából csak annyit mutatnak hogy a win fut ennyi mhz-en.Prime,orthos teszt nincs a képeken ,és köztudott hogy a procikat azzal teszteljük.
Félre ne értsd nem vagyok irígy, nem sajnálom, kívánom hogy összejöjjön és igaz legyen.Mert ha nagyon akartam volna el tudtam volna előled csaklizni, úgy, hogy kicsit több pénzt adok érte.Presztizsből.Direkt nem tettem ajánlatot.
-
Zé_Mester
őstag
ha már itt tartunk, itt 2 előzetes kép a prociról (csakhogy legyen mibe velekötni
)
E6850@4000MHz - 9x445FSB - 1,40V
E6850@4300MHz - 9x478FSB - 1,55V
de mjad lesz magasabb órajelű is, csak kerüljön a kezem közé
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
látom máshol is nagyon rá vagy kattanva az Orthos teszt istenítésre
csak nem értem miért
pl itt : E6850@4000MHz-1,4V
amúgy a proci nálam fog kikötni, de nem csinálok róla egy tesztet sem, majd a játékok megmondjál hogy mennyin stabil.
-
Zé_Mester
őstag
amúgy ezt a "8 óra teszt után...." dolgot én sem értem.
miért 8 ?? miért nem 12 ???vagy mittom mennyi? miért 8??
meg nagyon szeretem azokat az embereket is, akik tuningolnak és utána verik magukat, hogy nekem ennyi meg annyi idő után se fagyott az orthos meg a prime meg a tököm tudja még mik.
de állítom hogy a nagy százaléknak, ha elindítanának egy komolyabb Gamet (mondjuk Crysis fullba) sztem 3 perc alatt megkotlana a cucc. de ugye nem mindenki egyforma.amúgy nekem is van fent orthos, de eddig a leghosszabb futási időtartam talán 25 perc volt, mert utána leugrott az ékszíj és kikapcsoltam, mondván : mi a picsáért megy, amikor nem tok közbe semmit csinálni. úgyhogy nekem bárki bármit mondd, nem érdekel. kértel már képet is a prociról hogy orthos alatt így meg úgy stabil e 4000-en meg felette. aztán meg vannak sértve amikor közlöm hogy lesz@rom hogy stabil-e az orthos, játék megy, úgyhogy a többi nem számít.
-
válasz
Anthony28
üzenetére
Értem, tehát, ha 5 óra alatt nem hibázik, az nem jelent semmit, hiszen a 7. órában még hibázhat. Ellenben, ha 8 óra alatt nem hibázik, akkor már a 10. órában sem fog?
Miért, mi történik történik 8 óránál? És miért pont 8?
Az "összedőlés"-t fagyásra értettem természetesen, és igen, láttam, öcsém gépén futott egy éjszakán keresztül az Orthos 9-es prioron hoba nélkül, majd ebéd után ugyanazon a beállításon egy combos maya render közben megfagyott. Az órajelet visszavettük, és hipp-hopp, azóta is megy a gép.
Egyébként csak arra szerettem volna utalni, hogy nem kell ennyire komolyan venni egy bevallottan béta program eredményeit, amely bevallottan nem tesztel néhány fontos CPU tulajdonságot. Természetesen jó irányadó lehet teszt közben, de muris, hogy sokan szentírásnak veszik az eredményeit, ez a 8 órás limit meg hát... na.
-
Zé_Mester
őstag
Meg aztán ugye mi van, ha a 13. órában hibázik?

sztem FELX MEG KAPALÁCS van akkor, és akkor többet nem hibázik semmit
sztem én álva idegbajt kapnék ha 13 óra semmittevés után egyszercsak restart vagy kékhalál lenne. sztem olyat rúgnék bele hogy a gyártója is meggebedne.
na de mindegy, ez én vagyok (lehet nem mindenki ekkora idegbeteg
)amúgy én az ilyen tuning dolgokat nem orthos meg prime alatt tesztelem, hanem játék alatt.
közbe elindítok alatta egy HD filmet, és utána játék. általába Crysis és Dirt a tesztkörnyezet.
ha ott hibázik, akkor mindenhol.
volt nekem is olyan hogy orthos ment meg prime is több mint egy órát, aztán leállítottam, beléptem crysis-ba és már a pálya betöltésnél megfagyott. sztem így hatásosabb a beállítás.
-
Anthony28
őstag
Ez azért nem egészen így van.
Általában, az esetek 99,99%-ban ha 8 órás teszt alatt nem hibázik akkor 13 óra után se fog és természetesen játékok alatt sem.Saját taasztalat.Kétlem hogy te már láttál ilyet hogy összedől a konfig a CPU-tól egy orthos stabil proci miatt.
Az orthos és a prime95 olyan részét is teszteli a cpu-nak amit sosem fogsz teljes mértékben kihasználni a mellett hogy kevés olyan valós alkalmazás van ami a 2 v. 4. magot 100% le tudja terhelni 8 órán keresztül.Egyébként pedig ez inkább fordítva igaz amit leírtál.Sokan használják úgy hiba nélkül a gépüket hogy nem orthos stabil a proci.Ők azzal érvelnek hogy ameddig minden rendben addig lexarják.Ez is egy álláspont. -
válasz
Anthony28
üzenetére
De még akkor sem fix ugye, hiszen vannak olyan fícsörei a CPU-nak, amit az Orthos nem tesztel, tehát olyan helyzet is előállhat, hogy 12 óra Orthos stabil futás után egy játék alatt összedől a konfig.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs olyan alkalmazás, amely megközlítené a különféle stresszprogik által okozott CPU terhelést, így egy pár órás futás már jó eséllyel adhat okot optimizmusra. Meg aztán ugye mi van, ha a 13. órában hibázik? 
-
Zé_Mester
őstag
az E6750-nek nem tudsz beállítani 9-es szorzót, mert csak 6-7-8 at tudsz.
az E6850 tudja a 9-eset is.ramokkal kapcs meg : ki kell tesztelni, mert ezt így nem lehet megmondani hogy mennyit mennek. 1000MHz ??? hááááát......necces lesz. de próba cseresznye.
állítsd be őket 5-5-5-15ös időzítésekre 2.25V-tal és akkor mehet az 1000MHz.
na nem megy, akkor sajna nem bírja
akkor legfeljebb megnézheted 2.3V-tal, ha akkor se, akkor vedd vissza 900-ra és onnan menj felfele. és akkor meglesz a vége.
sok sikert

Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Proxmox VE
- Yettel topik
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most egy ideig lenyugodtam, aztán majd megyek még feljebb is. Esetleg egy jobb hűtővel...

RAM szorzót vedd le 2.00-ra. A PCIe órajelét állítsd fix 100-ra, és a sima AGP/PCI 66/100-ra. Semminek ne adj feszt, talán a procinak lehet adni 1.4Voltot, de hűtésre figyelni kell, 70fok fölé azért tartósa ne engedd!

az más kérdés hogy finomabbal kell befejezni...
(hihetetlen) az alja eleg szutyok volt ezért felpoliroztam 600as vizes csiszoloval, nagyobb most nem volt itthon, de ahogy kinézett attól 1000x simább lett. ugyan azt a 360fsb-t 1,4500 volton (cpu-z 1,41) stabillá tette a hütő 57-59 fokon megy most. Namármost, hiába teszem én fel 1,55-re a voltot, vagy bármekkorára akkor sem indul el az xp, csak elkezdi tolteni es lefagy, bar 1x betoltotte de lefagyott az orthos 2mp után.. ez miért lehet