Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psytróger
tag
Üdv!
E4500 procinál számít hogy m0 stepping-e? Egyáltalán gyártottak ebből más változatot is?
köszönöm! -
Elmör
őstag
Hellósztok!
Vettem egy C2D E8400-et és úgy néz ki a "szerencsétlenebb" csomagból kaptam, mert nem akarja elfogadni még a kisebb tuningot sem, azaz 10%-os emelés után már nem akar lefutni az Orthos, sőt újraindul a gép. Ez alapfeszen és kis emeléssel is így van. Megmondom őszintén, hogy a fesszel nem szeretek annyira játszani, viszont a kellő hűtést azt megkapja!
Megnéztem a specifikációkat és beszéltem még 2 emberrel, akik szintén abból a szállítmányból kaptak, ők is panaszkodtak, hogy nem megy a tuning, a 3,6-3,8GHz is csak minimum 1,4V-al stabil, ami pedig a gyári maxhoz képest is majdnem +0,5V !!
Létezhet ennyire antituningos sorozat E8400-ből?
Nem mintha nem lenne elég egyelőre, de a későbbiekben úgy néz ki inkább váltanom kell majd.
-
jorden06
senior tag
Hali!
CPU hűtő vásárlása elött állok, így nekiálltam amatőr szinten húzni az E6750-es procim, de csak a hőtermelés figyelése végett. Arra lettem figyelmes, hogy a cpu-z szerint 3,5Ghz-nél terhelés alatt 1,312V - 1,320V a fesz, idle 3,5Ghz-en pedig 1,352V - 1,376V között ingadozik (a fesz. állítás auto-n van biosban) Hogy lehet, hogy terhelés alatt kevesebb a fesz.? Gondolkoztam rajta, hogy kézzel állítom be, de akkor mégis mennyi kell neki kb?
-
válasz
m0h0senator
üzenetére
Keresd meg Afterburnert vagy Lalaboyt priviben, nekik volt P5WDH-juk, és kihozták belőle, amit lehetett.
-
válasz
m0h0senator
üzenetére
P5WDH-sok mindig is a 400MHz-es FSB áttörésével szívtak. Mondjuk sokkal följebb nem fog menni, mivel a 975-ös chipset fix 1066MHz-es NB strappal dolgozik. Ergo mod nélkül 415-420MHz lesz a vége nagyjából. A lapod topicjában nem írta le vmeik szaki, hogy azt a maradék húszegynéhány MHz-et hogy lehet kihúzni belőle?
-
m0h0senator
őstag
Aláírásomban szereplő gépre mit ajánlanátok..? Procin van 1 asus silent knight 2es uh a hűtés sztem nem gond.
450es chieftech táppal táplálom a rendszert. 8x400on nem megy sajna ugye sasanyi
. Tippek?Előre is köszi mindenkinek.

-
Cyberbeni
addikt
válasz
Larry303
üzenetére
1080/cl4-ben jól megy a ram, azzal nincs gond. a proci szintén jól megy 400*8-ban, és 450*8-ban is elég jól megy. 500*6-ban, ugyanakkora feszen mint a 400*8-as beállításnál és 500*7-ben, uakkora feszen mint 450*8-as beállításban nem indul be. mindkét esetben 1000/cl4 a memó.
hidd el, ez már elég régóta folyamatosan tesztelve van folyamatosan, csak most kipróbáltam, h megy e nagyobb fsb-vel, és az derült ki h nem. én csak azt szeretném megtudni, h ezt meglehet e esetleg oldani nagyobb nb fesszel (esetleg jobb lappal), vagy a proci fsb limites. -
Cyberbeni
addikt
mod: 450-es fsb-nél 1080mhz a ram, a másiknál 1000mhz
-
Cyberbeni
addikt
450*8-as beállításoknál ha több feszt adok neki, akkor sem lesz stabilabb, meg 500*6-os beállításokkal (mind2nél 1000mhz a ram) képet sem ad. ha adok több feszt a nb-nek, akkor feljebb tudom majd cibálni, vagy a proci miatt nem megy többet?
-
Powerer
tag
Tuningnál a Geil Ultra vagy a Black Dragon fajta szuperál jobban?
-
finest
addikt
CPU hőmérséglettel kapcsolatban szeretnék érdezni. Van egy E6600-as procc, amit felhúztam 3000Mhz-re. Idle hőmérségletei: CPU: 43 / mag 51, Orthos CPU nyírás alatt meg a max. CPU 60 / mag 66 fok. Ez elfogadható így? A hűtő egy CM Hyper TX. A procc alapfeszen megy.
-
sceetch
csendes tag
nekem lenne egy eléggé érdekes problémám és idegesítő is egyben.ugye bár egy e6400-as proci az 2400Mhz-n fut amikor elindul a gép azt írja ki hogy:
intel core 2 duo e 6400 2.13Ghz (266*8)
<CPUID:06FA Path ID 0044>
majd elindul semmi gond.bemegyek a bioszba rányomok hogy alapbeállítások visszaállítása visszarrakja 300*8-ra ne amikor kilépek a bioszból vissza teszi 266*8-ra?mi a francot lehet csinálni? -
mokus1
addikt
Miért nincs támogatva a HT a E4300amban??ezt irja az everest ki.
-
_core
aktív tag
Talan ezen a lapon: www.ripping.org Fent a menubol majd kiturkalod mi erdekel

-
mokus1
addikt
Melyik az az oldal ahol a WR-ek vannak fent?

-
AirBooms
addikt
válasz
copperhead
üzenetére
Itt 24 órán belül adnak...
Hát erre kíváncsi volnék...Egy láda sört tennék rá, hogy nem adnak!

Nem tudom, mennyit megy stabilan, mert valami nem stimmel az Asus Maximus Extreme lapommal. Érzésre van a prociban olyan 4,4 GHz 1,4 V alatt, de egyelőre 1,36 V körül a legstabilabb 9,5x450=4275 MHz-en. Ha emelem a feszt, egyre instabilabbá válik.
Szeretném kirpóbálni másik lapban, főleg valami Gigában. -
válasz
copperhead
üzenetére
E8500 nagyobb eséllyel viszi, 50%-kal nagyobb L2 cache, 45nm-es teknyika, én azt venném.
-
copperhead
aktív tag
Szerintetek az E8500 vagy az E6850 a jobb proci?Játékra kellene és jó lenne, ha bírna a 4GHz-t.
-
L!NK->Q3
senior tag
üdv!
DualCore Intel Pentium D 930 procim van Presler C1 step és vmi nagyon ratyi lapom van hozzá ( full integra, 533fsb)
kérdés:
mennyire tuningképes a proci?
miért nem mutatja az everest sem a proci hőmérsékletet? (biosban sincs cpu health meg semmi )
érdemes e 1066os memcsit venni mellé vagy vegyek csak 800asat? -
solikka
csendes tag
Core 2 Duo E6400 procimat felvittem 2,13 ról 3,2 GHz-re! Ez csökkenti az élettartamát?Ha igen, mennyire? ( hőfok maximális terhelésel is csak 50°, feszt nem emeltem)
-
Zé_Mester
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Anyád hogy van?
őrült Xdasdasdasdlol : ügyes vagy, csak gratulálni tudok

Đ@n! : az összes 7436 hsz-t végigolvasod majd és felteszel legalább 150 kérdést????
200. hsz-re azért nem nagyon szoktak rákérdezni, már csak azért se mert elég régen volt
am meg ha jó hűtésed van akkor az E6750-nek mehet az 1,6V, persze nem állandóan, csak úgy tesztre. én 1,7V-ot adtam neki, de nem kell követni a példámat. nem fog tőle megnyekkenni, de nem javasolt.
am meg az aláírásodban lévő Kingmax ramokkal kapcsolatban, csak annyit hogy azok a ramok akár 1200MHz-et is mennek, úgyhogy annyira nem kellene őket lefikázni
olvass vissza pár hsz-t, korábban linkeltem hogy az én Kingmax-aim mennyit mennek.
-
Đ@n!
tag
válasz
asdasdasdlol
üzenetére
Az ieneket mint te kéne bannolni ... de nem is idegeskedek rajta ez már természetes dolog itt is ezek szerint...
-
westlake
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
te meg hsz-t gyujtogetsz, hogy minden topikban valaszolsz neki?

#7438: es szerinted most lelkiismeret furdalas van, mert ravilagitottal, hogy egy gerinctelen valaki? az ilyen hsz-ekre teljesen felesleges barmit is reagalni.. -
laragirl83
őstag
válasz
asdasdasdlol
üzenetére
Anyád hogy van?
nem értem itt miért nincs lehetőség a HSZ közvetlen jelzésére egy moderátornak vagy adminnak....
összes topikot teleszemeteli ezzel a fossal... -
Zé_Mester
őstag
válasz
OpUnlimited
üzenetére
itt bőven tudnak segíteni

-
OpUnlimited
csendes tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni ennek a gépnek a tuningolásához. aki tud segitsen:-D
Gigabyte P35-DS3--E4600@2.4Ghz fsb800Mhz---2x1Gb Apacer ram 800mhz.Gainward 8800GT 512Mb GS--chieftec 450W táp
Elöre is Köszönöm -
Laraxior
titán
válasz
OpUnlimited
üzenetére
ez nem cset...

-
OpUnlimited
csendes tag
re
-
C64
őstag
Hali
Ha egy 1333 MHz-es fsb cpu-t (pl E6550) teszek egy 1333-at támogató lapba, akkor az csak 1333-as memókkal fog menni 1333 fsb-n, vagy a kettő független egymástól?
köszi
-
zolynet
veterán
válasz
Zé_Mester
üzenetére
everestbench
én is odavágtam a kingmax1066-osoknak

-
Daemon09
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Értem. Köszi mindkettőtöknek.

-
dregpeter
tag
-
Zé_Mester
őstag
AMD-nél nagyon sokat segített a CnQ, de itt Intel-nél nem nagyon tapasztalom a nagy hűhót.
AMD--nél amikor be volt kapcsolva ez a motyó, akkor netezés közben a procim 22 fokon ment, és amikor terhelés érte akkor kezdett el emelkedni (elég szépen)
de intelnél annyira ezt nem venni észre (legalábbis én nem látom) hogy az energiamotyókkal 10-15 fokkal kisebb hőmérsékleten menne a proci.
azért a 3-4 fokért meg inkább kikapcsolom, így megnyugszik a kis lelkem is
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dregpeter
üzenetére
sok sikert, menni fog, nem egy nagy valami, belejössz majd gyorsan.
amikor majd elkezded húzni, és elmented a bios beállítást és újraindul, akkor ne lepődj meg ha leáll egy pillre, ez megszokott dolog.
előfordulhat olyan is hogy nem akar majd bekapcsolni a monitor, akkor cmos clear sajna, de pár ilyen után, ezt már vakon is tudni fogod
(ezt tapasztalatból mondom, ha éjszaka felkeltenek, akkor már nekem is megy simán az elem ki, jumper be, ..... művelet
) -
rup1u5
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
nálam sincs autón, mégis visszaveszi a feszt is ha 7-ről 6-ra vált a szorzó. csak azért hoztam ezt föl mert azt tapasztalom itt, mikor egy újonc értetlenkedik miért nem annyi a szorzó amennyi, hogy rögtön mindenki reflexből azt tanácsolja, hogy kapcsolja ki az EIST-et, anélkül, hogy elmagyaráznák neki, hogy ne aggódjon, mert terhelés alatt föl fog ugrani a szorzó.
ez valami hülye inteles szokás?
annó X2-nél mindenki szépen használta a CnQ-t tuningal is ha engedte a lapja, itt meg feketelistán van. -
Zé_Mester
őstag
válasz
dregpeter
üzenetére
hali
E6550-es procik szépen mennek 3200-3500 körül.
ez persze nem azt jelenti hogy minden proci tudja ezt, vannak sajnos negatív tapasztalatok is, de a többés (jobbfajták) tudják ezt a sebességet.
ami téged vissza fog fogni esetleg, az a 800as ram, mert ugyebár 7x400FSB-ig nem lehet gond, de hogy felettem meddig mennek majd a ramjaid az egy szép kérdés.
ezt sajna ki kell tesztelni, először sztem nézd meg hogy mennyit megy max stabilan a ram, és utána próbálj minél magasabb órajelet.
itt leírtam hogy hogy lehet a ramot kitesztelni, és ha ez megvan akkor már tudod hogy mire szémíthatsz. -
Zé_Mester
őstag
talán azért mert ha AUTO-n hagyja, és terhelést kap, akkor megborítja úgy fesszel a procit, hogy mellette egy lakást is ki lehet világítani.
ha alapórajelen használsz mindent és ónenáne tuning, akkor érdemes mindent auto-n hagyni, és akkor majd mindent a lap kezel. ilyenkor a fent említett dolog nem fordul elő.
DE : amikor emeled az FSB-t,de minden fesz szabályozás autón marad akkor már a fent említett dolog eléggé bekövetkezik. amíg nem terheled le addig nincs baj, de mikor kéne a kraft akkor meg ad neki gazdagon feszt, C1E/EIST ide vagy oda.
sztem marhaság ez az energiatakarékoskodó, de mindenki más, lehet valaki épp ezt szereti
-
dregpeter
tag
Sziasztok
Van egy E 6550 es procim, Gigabyte P35 DS3L nevü alaplapom, 3 gb 800 mhz -es ram (kingmax), 450 w -os chieftec tápom, az lenne a krédésem, hogy ezt szerintetek kb menynire lehetne tuningolni? mármint a procit 2,33 ghz -ről?
-
Davzone
senior tag
Sokan azért rakják disabled-re mert ha fixre állítod a CPU voltage-t és be van kapcsolva a C1E akkor csak a szorzót csökkenti a lap,a feszt nem,és gondolom 6os szorzóval a beállított fesz sok,és egyáltalán nem fogyaszt kevesebbet a proc csak kapcsolgatja a szorozót feleslegesen...
Lehet nem igy van énis csak hallotam...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Biztos proci miatt indult újra?

csak vmiért az is távoli nekem..legalábbis úgy látszik. Vmiért ott nem akarnak segíteni nekem
450es chieftech táppal táplálom a rendszert. 8x400on nem megy sajna ugye sasanyi
. Tippek?

, na utána nézek valami bios tuning tutorialnak, szeirntem igy ködbe vészek. . .