Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo19
aktív tag
Ok minden rendben. 400Mhz az időzítés is stimmel. A dual channel is aktív. Most megy az orthos a mag 65 és 60C között válltozik átlag 62 C . A hűtő vent fordulata 1415 RPM. ez így normális megnyugodhatok nem teszek tönkre semmit?

-
qMAGICq
tag
válasz
istvannet
üzenetére
P5K lapnál (Elvileg ez ugyan az mint P5KC) BIOS ba be.
Advanced:
AI Ocerclock: Manual
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS setting: 8
FSB Freq: 400
PCIE Freq: 100
Dram Freq: (nem tudom milyen ramod van, ha pl. DDR2 800 MHz es, akkor 800)
DRAM Timing Control: Manual
4 (Ha 800 as a ramod)
4 (Ha 800 as a ramod)
4 (Ha 800 as a ramod)
12 (Ha 800 as a ramod)
A többi: Auto
Dram Static Read: Disabled
Transaction Booster: Auto
Clock Over-Charging Mode: Auto
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1,4125
CPU Voltage Reference: Auto
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1,5
DRAM Voltage: 2,0 (Szintén RAM függő)
FSB Termination Voltage: 1,2
North Bridge Voltage: 1,25
North Bridge Voltage Reference: Auto
CPU settingsbe:
Ratio: 8
A többi: Disabled
Ezt igy nyomtasd ki, vagy írd le, menj be a biosba és ütögesd be őket.
Nem kell félni, Minden V érték a MINIMUM, A CPU V magasabb de csak annyival, hogy a droop jelenséget kieegyensúlyozza.
Így terhelés alatt 3,2 GHz mellet 1,33 V ot fog felvenni a CPU. Ez bőven a 1,35 gyári alatt van.
Azért egy CoreTemppel figyeld a CPU magok hőfokát.
Ez egy minimal, de eredményes tuning, szerintem mindennapi használatra pont elegendő és atomstabil is.
Én is így használom. -
istvannet
csendes tag
#4120 - Vki?

-
-
gergo19
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
OK akor az időzítéseket hagyom de a kérdésem még mindig áll mennyi a normális cpu hőmérséklet nem a mag? És az orthos mit csinál mikor hibázik?
-
gergo19
aktív tag
És az everestben melyik értéket kell nézni a cpu hőmérsékletét v a magét.A mag hőmérséklet melegebb sokkal. Mennyi a normális? Az előbb az időzítéseket elírtam. Az everest 5-5-5...ot lát nekem pedig 4-4-4-4-12 kellene. A lényeg 800Mhz legyen a ram.
-
fdisk
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
3600-on,ramok 1.1-ben hajtva
Épp az a jó,ha 1:1-ben tudod hajtani.
-
fdisk
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére

Egyébként kipróbáltam 2.4.es szorzóval, a ramok úgy 960-on mentek,de semmi javulás.
Érdemesebb 1.1-ben hajtani annak aki megteheti,mert szerintebb úgy gyorsabb vmivel.
Na mindjárt csinálok egy pí-t 3600-on. -
qMAGICq
tag
Egyébként nekem 1,4125 V kell a biosban a 3,2 GHz hez.
Ez terhelés mellet 1,328. Hatalmas Vdrop/Vdroop a lapnál. -
gergo19
aktív tag
Leszedtem az orhost de nem tudom hogy kell elindítani .cab fájl mivel társítsam?

-
gergo19
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Giga P35-DS3-as lapom E6750-es procim és Geil Ultra 2X1Gb ramom 800Mhz. A procit szeretném húzni fesz emelés nélkül gyári hűtővel. Hogy csináljam mit álítsak be a ramokhoz nem akarok nyúlni. Én 3000-3200 re gondoltam. Hogy csináljam? bocs a lámaságot de első tuningom

-
ashot
tag
Az miért van, hogy alapfeszen viszi (1,32V) az e6400-am a 3gHz-et, de a 3.2-őt csak 1,475V-on. Valamit be kell még állítani? . A memória késleltetést beszabályoztam, az miatt nem lehet.
-
válasz
Armando_19
üzenetére
át, én ahogy nézegettem a Superpi teszteket, 16seccel 3300MHz-en senki nincs...
16seceket 35xx mhz-ken érnek el, meg 900mhz felett 4-4-4-12-es ramokkal...
Amúgy nem hinném, hogy a hdd dobná meg...

-
Armando_19
őstag
Nem vagyok képben teljesen én sem. Elvileg 12S körüli időt kellett volna futnom. Valami nem kóser, de még nem jöttem rá hogy mi. Vinyó kezeléssel nincs nálam teljesen minden rendben, lehet új HDD-vel megoldódna a dolog.Egy első szériás Sata2 250gb samum van most,de 2X160gb hitachi raid0-át tervezek most.(csak azért ezt hoztam fel,mert ebben vagy sokkal jobb nálam
) -
qMAGICq
tag
Tényleg nincs semmi komolyabb gond ezzel. Mert nem kapcsolgatom ki-be a gépet sűrűn. Meg az a +30 másodperc is kibírható.
De azért a vadi új gépem ne csinálja már ezt
Kicsit zavar.
Ahogy nézem az alaplapunk és a procink közös.
Sztem a P5K a ludas amúgy. Esetleg a táp...?
Neked milyen tápod van?Nekem XP csinálja amugy.
-
pyo
csendes tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Übergrat

-
qMAGICq
tag
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Szia!
Egész szép!
Csak egy valamit nem értek! Nálam hogy lehetett 1M 16.09sec alatt, úgy, hogy a proci 3300MHz-en ment, a ram meg 940-en 5-6-6-20-al... A Winrarom is 1450 körül volt...
Hogy lehet, hogy ennyire picike eltérés van a 400MHz, meg a sokkal gyorsabb ram függvényében? ( nem kukacoskodni akarok, csak nem értem! ). Ennyit hozna a 16 utas cache? Mert nem hinném, hogy a 2mb vs. 4mb miatt lenne ennyivel gyorsabb... -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
na majd még megnézem, magasabb ventifordulattal, meg magasabb fokozaton a pumpát, hogy mit hoz (ha egyáltalán hoz valamit). bár így is nagyon elégedett vagyok.

-
Armando_19
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Hát 3800 fölöt már kicsit necces.Havernak vízzel is 60 körül van.Nekem everest össze vissza méri az értékeket. radi jéghideg, és 51 fokot mutat. Szeritnem ilyen 40-45 lehet max terhelve.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Orthossal nekem is 3700 ig kínálta az e6600 1,5V-on. Bár a valósz fesz csak 1,47 volt. Lenne benne még, mert 55-60 fok körül volt csak valós 1,5V os fesszel. (csak a feszültséggel játszottam, hogy milyen hőfokon megy. Sztem 65-on elmenne még 3800-3900-ig is.

-
Armando_19
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Én is csak 1X néztem meg!

De 3700on stabil 1.5V-n, ami szerintem még nem igazán káros, szóval marad így -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Anno még a 939-es időszakomban lestem a procik végét, most már nem tolom ki a szemét a cuccnak, mert így is több a teljesítménye mint ami kell nekem.
Volt egy szép sandiegom, ami 3256-ot ment léggel. Vedini kollégával rá akartuk tolni a kompit is, csak hogy meglessük mi a vége a dolognak. Sajna nem lett belőle semmi, bár még van rá esély, mert most öcsém hajtja a procit otthon alapon

-
Armando_19
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
3990-en volt a max eddig, de szétesett az XP-m, és elveszett a kép róla, durva ramok meg azóta nem nálam vannak... Majd megpróbálok még kicsit tornázni rajta, bár itt is a ram fogyott el, nem a proci.
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Egy elég furcsa, de számomra igen fontos problémával fordulnék hozzátok.
Néha (van hogy hetekig nem, van hogy egymás után kétszer is), lefagy a windows bootolásnál.
Ponotosan akkor, amikor a logo jönne fel (már látszik, de még csak homályosan) megáll.
A legérdekesebb a dologban, hogy 20-30 másodperc mulva, tovább megy, és minden további gond nélkül, szépen beindul.
Muködés közben, windows alatt, soha semmilyen probléma nem mutatkozik!
Nagyon tanácstalan vagyok, és se szervízhez, se garanciához, nem tudok fordulni.
Nem tudom melyik hardver, vagy periféria a hibás, ráadásul nem is egy helyen lett véve minden.
Lehet 3 hétig nem is jönne elo nekik a hiba, és felteszem nem nyomkodnák napokig csak ezért a power gombot.Konfiguráció:
- Asus P5K (Többféle biossal is elöjön a jelenség)
- 2 x 1024 MB Kingmax @ 1066 MHz (Memtest 86 hosszú teszt: Pass: 2, Error: 0, Orthos stabil)
- WD 3200KS (System) (Hard Disk Sentinel nem mutat semmilyen hibát, minden SMART rendben, bár kicsit hangosnak találom a seekjét az elozo winchestereimhez képest)
- WD 3200AAKS (Hard Disk Sentinel nem mutat semmilyen hibát, minden SMART rendben)
- E6750 @ 2,67 GHz @ 3,2 GHz - 1,328 V (2,67 GHz en és 3,2 GHz en is ugyan úgy elojön a hiba, szerintem nincs köze hozzá, Orthos CPU+RAM teszt stabil 36 órás futtatás mellett)
- MSI 8800 GTS 640 MB OC 575/1700 MHz (Minden stabil, nem gondolom, hogy befolyásolná a bootolást)
- 400 W Chieftec GPS (Minden stabil, nem gondolom, hogy befolyásolná a bootolást)USB (Új eszközök, amik okozhatják a hibát):
- Razer DeathAdder @ 1000 Hz egér
- USB Bluetooth vevoA windows többször is újra lett rakva, vírus, töredezettség mentes a gép, tuzfal, védelem muködik, homérsékletek rendben.
A jelenség leginkább HIDEG INDÍTÁSNÁL, illetve a BIOSba való belépés, majd kilépés után jelentkezik!Kérem szépen a hozzáérto kollégákat segítsenek megtalálni a probléma forrását, vagy segítsetek kihez tudnék fordulni!
Nagyon szépen köszönöm!
Ui.: Elnézést, aki már olvasta, de szerintem nem mindenki lapoz vissza, foleg ebben a topicban.
Ezért reménykedem, hátha beesik valaki, aki tud segíteni. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
szép kis megaherzek
grt -
Armando_19
őstag
Egy kis eredmény!

Kukucs -
Telefunen
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
terhelés alatt, tuninggal ez teljesen rendben van.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
71 fok??? jééézus, és a hajamat tépném ilyen hőmérsékle mellett.

-
rup1u5
nagyúr
válasz
Tidor00
üzenetére
van egy heatpipe-os forcetake jts-0006 az NB-n ami elég hűvösen tartja. egyelőre beálltam 3500Mhz-re 7*500, ramok 1000-en 4-4-4-12 -n. procit nem akarok cserélni. úgy érzem nem mutatta még ki a dfi a foga fehérjét, hisz még alig játszottam a feszekkel. ramok 2.23v-on (biosban 2.25), proci 1.32v-on, nb default.
voltmod alatt mit értesz?
-
pyo
csendes tag
re
cpu 1,5V 3,6 stabil, a kicsi geil 900on (na meg 2,1volton) még viszi a 4-4-4-12őt. (8x450)
Kezdőtől nem is rossz
folyt. köv. -
Tidor00
tag
q6600 3,2ghz-en 1,43V(terhelve)67-70fok
vagy mi hozható ki átlag egy b3-as quadból???
válaszokat előre is köszi -
válasz
Joe fiú
üzenetére
IGEN!
én azt mondom, hogy felesleges lenne rákölteni a ramra kétszer annyit, mert nem memósávszéllimit van a core 2-nél szerintem... Én ahogy méregettem, 400-as FSB alatt nem számít.
Matek!
Dual DDR2 800MHz = 12800MB/s
Core 2 400MHz FSB ( 1600MHz ) = 12800MB/sEzek az elméleti maximális sávszélességek. Ebből tudnak hasznosítani 5-5-5-15 időzítésekkel az én rendszeremben olvasásban 7700MB/s-ot.
( CPU 7x400, ram dual 800MHz Kingmax )
-
-
Joe fiú
senior tag
Hali!
Jövő héten valószínűleg meglesz a DS3-as lapom és az E4500procim azt szeretném kérdezni h elég hozzá a sima 800-as Kingmax vagy 1066-os szükséges esetleg 2*1gb 800-as Geil Ultra megfelelne?Köszi
Meg ha nagyon ráértek akkor vki elmondhatná h mitől függ az INtel prociknál a ram órajel
-
ludasmatyi
tag
Srácok help kelene milyen FPO tuningos E6750-nél?Tud valak válaszolni?Milyet érdemes venni?THX előre a választ!

-
válasz
qMAGICq
üzenetére
A biosban beállítottból még nincs Vdrop...
Az én procim pl 1.35Volt az alapfesze, ennyit ír ki minden neki alapfesznek. Ezt nagyon magas értéknek tartom ahhoz, hogy igaz legyen...
A biosban saját maga által beállított 1.35Volthoz képest kap 1.29-1.3Voltot. Abban a szerencsés esetben vagyok, hogy az alaplapom terheletlenül és terhelve sem ingadozik 0.02Voltnál többet.Én azt mondom, hogy alapfesz az legyen 1.3Volt. Nekem azzal a beállítással ( tényleges, nem bios ) megy a procim 7x470-et. Ott elhasal a kingmax ramom. Vagy az alaplapom. De itt van a kezemben egy 1066-os kingmax, próbának jó lesz...
Amúgy a procim megy orthostabil 7x450-et 1.24Voltal. A ramom meg 900MHz-et 5-5-5-18 beállításokkal 1.9Volton. De rohadjak meg, ha az 1066-os kingmaxxal elérem az 500MHz-es FSB-t, amire azé megvan az esély, tekintettel arra, hogy a procim még 55foknál nem volt melegebb 1.45Volttal sem. Ha elérem, akkor ráengedem a ramjaimra ( 800MHz Kingmax ) a 2.2Voltot, oszt gyí!!!
-
qMAGICq
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy:
Sokan írják, hogy alapfeszen mennyit megy a cpu.
Egységesítsük mire értjük pontosan az alapfeszt?
A Bios settingre?
A Terhelés nélküli V ra (Pl.: CPU-Z)
A Terhelés alatti V ra (PL.: CPU-Z)Köszi.
-
istvannet
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas a cpu tuningolásba, ezért vki leirná részletesebben,
hogy hogyan is kell és meddig lehet húzni biztonságosan gyári hűtéssel?
A gép:
Proci: C2D e6420
Alaplap: Asus p5kc
Memoria: 2x1gb 800mhz
Táp: Chieftec 450WElőre is nagyon köszönöm!

-
pyo
csendes tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
uppppsz!
Az cép. Na adok neki
-
Zájec
veterán
válasz
ludasmatyi
üzenetére
jó sokat droppol a lap.. majdnem 0.1v-t ... miez : Gigabyte... az ilyen..
a cpu kupak és mag közötti 13 fok külömbség se kevés...
soknak tünik... milyen hütövel van szerelve..?egyébként: klassz eredmény

-
Zé_Mester
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
korrekt !!!
de már írtam neked MSN-en is hogy jó lenne ha felgórnád 500-ra

-
ludasmatyi
tag
Jelentem mindenkinek öcsém gépében lévő E6750-es cpu 8x480-on orthos 9-es prion stabil!!!! Cpu fesz 1.5875 mch+0.1 volt ram 2.2 volt! Gigabyte P35-DS3-as lap Geil BD 800-as rammal!

-
pyo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a CPU fesz miért ugrál nálam 1,38-1,4V között illetve hogy ez gáz-e? Asus P5K E6750@3,2.
Köszi -
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Volt időm egy kicsit tesztelgetni tegnap és alapfesszel fsb-t 10mhz-enként emelgetve eljutottam 3500Mhz-ig. Próbáltam kimérni meddig bírja a lap az fsb emelést. Visszavettem a proci szorzót és úgy próbáltam tovább de 520-nál már nem bootolt be a lap hiába emeltem feszt az nb-n. További kisérletezést igényel, mert olyan beállítások is vannak a bios feszültség részénél amikről sejtésem sincs. Remélhetőleg egy későbbi tuning bios még ad lehetőséget arra hogy 10-20mhzet kisajtoljak az fsb-ből. Ez után visszatettem a szorzót 7re és próbáltam az 510-et de itt már hibázott az orthos, hiába feszeltem agyon az nb-t és a procit. Ez szintén még kisérletezés tárgyát képezi. Majd visszaálltam 500as fsb-re 7es szorzóval és ekkor már ott is hibákat dobott az orthos elég hamar. Végülis adtam a procinak 1.32v-ot (nem tudom biosban ez mennyinek felel meg, mert ott %-osan van megadva az emelés mértéke de orthos alatt stabilan ennyit kap a proci, cpu-z, everest és smart guardian szerint is) és így 33 percig futott az orthos gond nélkül. Azt hiszem szerencsém van a procival. Mennyi lehet még benne ha ilyen könnyedén szalad 3500-on?
Ha bárkinek van 5lete hogyan lehetne még pár 100 mhz-et
kisajtolni a finomhangolással az ne tartsa vissza! -
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
jahogyezt alapfeszen tudják a procijaim......
a mai nap folyamán teljesen megvilágosodott bennem az a tény, hogy a gyári hűtés elbocsátásra kerül, utódja pedig valami űberállat hűtő lesz (nem klíma, ahogy azt subaruwrc megalkotta
mekkora állatkert vagy
ma lesz másik e2140em. elvileg mégjobb mint a mostani úgyh lehet félni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zé_Mester
őstag
na elkészültem a mai nap tuningeredményeivel.
nem mondanám hogy elégedetlen vagyok, de azért többre számítottam
E6300 tuning :
470FSB - 3290MHzE2140 tuning :
380 FSB - 3040MHz (RAM-950MHz)
380 FSB - 3040MHz (RAM-1216MHz)sajna csak ennyit sikerült kihozni, igazából az E6300 miatt vagyok elkeseredve, ettől azért jóval többre számítottam ,de ez a vége, sajna ha 1,6V-ot adtam neki, akkor se ment az istennek se feljebb.
az E2140-el maximálisan elégedett vagyok, 11500 ft-ért sztem legjobb ár/érték arányú proci jelen pillanatban. sajna ez se akart menni feljebb, hiába emeltem neki feszt, vagy csináltam bármit.de mókának egész jó volt mindkettő. jó volt velük szórakozni így estetájt

annyit még hozzá kell tennem hogy a hűtésért továbbra is az Intel által oly nagy odaadással és maximális fejlesztői hozzáállással tervezett GYÁRI HŰTÉSe és Észak-Magyarország hidegfronti hatása gondoskodott, helyszín pedig a jól előkészített TERASZ volt

még valami : a mai nap folyamán teljesen megvilágosodott bennem az a tény, hogy a gyári hűtés elbocsátásra kerül, utódja pedig valami űberállat hűtő lesz (nem klíma, ahogy azt subaruwrc megalkotta
), jövőjét pedig egy elzárt légmentes üvegvitrinben folytatja, ahol a világ legjobban hűtő (7-10 fok) gyári coolereként lesz elkönyvelve.de most hogy ezt mind leírtam (és visszaolvastam) még az én fejem is belefájdult ebbe a sok baromságba, úgyhogy most megyek aludni.
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát vagy fórumtársát !!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)