Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kraven54
üzenetére
Akkor lehet a levegő lesz. Nem volt készleten normális ház, ezért most egy fostalicska Codegen-ben van péntekig, akkor érkezik a Soprano. Ez egész jó tippnek bizonyúlt...Mondjuk, ha melegedés lenne, akkor nem az lenne, hogy minnél nagyobb feszt kap, annál kevésbé áll fel? Mert 0,1v-vel el se indúlt a rendszer..
-
kraven54
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Csáo! Fura mert nekem 4x1gb Geil ultram van (800) és mind2 megy 1000et is 5,5,5,15el külön teszteltem. Kap elég friss levegöt a ram mert geil nagyon tud melegedni nekem venti hüti, ha nem akkor fagy enyém is.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Proci szorzót visszavéve néztétek feljebb a RAM-okat?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
1 óra 20 perc 3,5-ön hiba nélkül...
Igazából nem akkora a különbség, de ugye a Ram most 876-on megy...én is úgy gondolom, hogy "elvileg" bírnia kellene. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
Most 3,5-on megy az Orthos 45 perce hiba nélkül...
Memtesztet még nem méztük. Nem vagyok a gép közelébe, telón adom az utsításokat! Megnézi, felhívom, majd beírom...Powerer: nem az én gépemről van szó, mert, ha nézted a konfgot, azt is láthattad, hogy nekem A-DATA-m van. Egyébként ehhez a géphez tökéletesen elég egy 400W-os JÓ MINŐSÉGŰ táp.
-
Powerer
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az adataid közt úgy látom, hogy csak 400W-os tápod van. Esetleg ez is lehet próbléma, ugyanis egy ennyire felhúzott proci akár 20W-tal is többet vesz fel és elnézve a cuccaidat szüksége lenne annak a gépnek egy 500as tápra, de nem okoskodni akarok.
-
Larry303
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
2,2V körül már biztosan bírniuk kéne 900on cl5ben...ezen a strapen ahol most vagy mi a def trd és mi az aktuális?
everest alaplap/lapkakészlet performance level ként meg találod...
és pontosan hány voltot kap az északi most?
memtesztel is nézted már mi ahelyzet??? -
Larry303
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
lehet, ho az ram lesz...hány modul van a gépben?
-
válasz
Powerer
üzenetére
Próbálj más stresszprogit használni. Prime95 pl. Orthost nem módosították jó ideje, akkor Vista még csak tervben volt, elképzelhető, hogy ez okozza a jelenséget.
A RAM-ok esetében sok mindent nem tudsz tenni az 1066MHz érdekében. Vagy magasabb RAM szorzó - alacsonyabb FSB, vagy a jelenlegi szorzón magasabb FSB.
Ezt láttad már?
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
MCH, CPU. Mien időzítéseken próbáltátok?
-
Powerer
tag
Kérdés:
Az aláírásomban látható géppel mért történik az, hogy minden stabil, azonban ha Orthos elindítása előtt elindítok egy CoreTemp 0.96.1-et akkor az Orthos (blend) elindítása után két perccel lefagy és kilép? A Vista vagy mi lehet a baja? A hőmérséklet nem megy 74 fölé és öt órán át tökéletesen megy a teszt.Másik:
P5K alaplapom van és ezzel húztam fel az E6750-et 3464 MHz-re, ez 433-as FSB. A ramok azonban így csak 1040-en mennek, de jó lenne ha 1066-on lennének, az az alap sebességük - vagy esetleg meg kéne próbálni húzni őket egy kicsit? Az FSB Strapnek van a teljesítéményre hatása, hogy most 333 avagy nem? Húzásnál máshogy működik?Harmadik:
A BIOSban található Transaction Booster, CPU/PCIE Spread Spectrum miben befolyásolják a rendszert? Mire érdemes állítani ezeket? -
válasz
TazLeacher
üzenetére
MInden mást kizártatok, csak a memó maradt? Szerintem nyugodtan mehet nekik 2.2V BIOS-ból, elég lusták a Geil-ek. MCH, iesmik? Időzítések manual-on 5-5-5-15-ben?
-
BPFeri
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szia !
Az NB vagy MCH -nak pici +feszt adni és ujra tesztelni a jelenlegi beállítást.

-
TazLeacher
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni!
Haverom most vett egy új gépet. p35ds3 rev2.0+e6750+geil ultra800.
Egyszerűen nem bírja a proci a 3,6-ot. A memeó kapott +0,3v-t, hogy bírja a 900-at, a tényleges fesz 1.472v. 7 perc Orthos után 58 fok a proci (AC Freezer7), teheát melegedés nem lehet. Ha a ram csak +0,1-et kap, fel se áll, ha +0,2-t, akkor indulásnál kék halál. +0,3-al bírta 7 percig majd kék halál. Mi lehet a gond? Ennek a ramnak bírnia kellene a 900-at, nem? Időzítést nem piszkáltuk...

-
xT4ken
tag
Üdv!
Tuning tanácsra lenne szüksége mivel még csak egy Athlont tuningoltam eddig és valahogy nem az történik amit én akarnék.
Gigabyte GA-P35-DS3 alapon Intel E2180 és DDR2-800 MHz 2x1GB konfigom van. Megprobáltam feljebb tenni az FSBt, de csak annyi történt, hogy: restart-sipolas-restart-sipolas-restart-alapbeállitasok. Mit csinálok rosszul? Jó lennne egy érthető rövid leirás mit hogy csináljak.
2GHzről akartnám kb. ugy 2,6 - 2,8GHzre húzni, mivel csak gyári hűtésem van. Esetleg a RAMokat is meg lehetne picit izzasztani, ha egyeltalán érdemes(hűtés nélkül).Thx
-
JagelloZ
tag
E8200 overclock tapasztalatok GA-X38-DS4 alaplapban? Van aki már nyüstöli ezt a párost?
-
rup1u5
nagyúr
kezdésnek nyugodtan feltolhatod a biosban 400-ra az fsb-t és beállíthatod, hogy a ramok 800-on menjenek. ezt tutira vinni fogja. azt hogy a ramod ezen felül még meddig megy, ki kell tapasztalni de a proci 3000-3200-at nagy valószínüséggel menne. lapoddal nincs tapasztalatom de majd mások megmondják a frankót.
-
ssamf
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem/kérésem. Relatíve ujj vagyok a CPU tuningolásban és vannak dolgok amiket nem értek/tudok. Tudtok javasolni vmi linket ahol előképezhetem magam. Nem vágom hogy mennyire veszélyes ez (mármint a hardverre), meg azt sem mit jelent hogy összehagolni a memóriával... Stb.
köszönöm! -
Zé_Mester
őstag
hát nem tom még. nem döntöttem el.
majd kiderül, hogy melyiket tudom hamarabb beszerezni

de teljesen mindegy melyik lesz, mert a mostani gyári cooler-től jobb lesz, sőt még ami volt ASUS attól is. az asus felpolírozva se tudta 50 fok alá vinni az E8200-at még alacsony fesszel sem.
remélem ezek meg tudják hűteni majd rendesen
-
cettlee
őstag
basszus azt elfelejtettem mondani hogy a hütö meg proci közé nem raktam pasztát mer nem volt

-
Skizz
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
miért van új képem? tudod ez a ránctalanito krém...
csúnya öreg szőrös bácsiból jóképű fasza fiatalember lett. 
hát figy, lehet hogy egy world recorder veszett el benned, de nem talált magára.
najo najo, bevallom, tudsz valamit, csak ha nem lennél ennyire lusta, akkor már rég odakünn ontanád a mhz-eket, nem a 24 fokos szobádban hogy a macska rugja meg. 
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
hahah, kint se volt még az erkélyen a gép. eddig csak itt teszteltem a szobába (cirka 24 fok).
eddig ennyi a vége, de nem mókázok vele, pedig kíváncsi lennék mit menne odakint. de lustaságom kimagasló
úgyhogy ideiglenesen kijelentem hogy 4560MHz a vége a cucccak, de ez csak addig végleges, amíg fel nem húzom magam, és ki nem cuccolok (de ez nem ma lesz).
a ramok mennek, de nem úgy mint a Deluxe-ban.
valszeg csere lesz nemsokára valami komolyabb darabra. de nem tom még milyenre
majd kilesek valami fasza OCZ Reaper-t vagy egy fincsi Ballistix-et, de igazából efelé húz a szívem : Mushkin XP2-9200 DDR2 1150 Mhz (2 x 1GB).
de majd lesz valami
-
Powerer
tag
-
cettlee
őstag
hehe 333x10 en megse nyekken
akkor frekihez mennyi fesz kell általában?
-
cettlee
őstag
na szét emeltema feszkot 1,45 re és igy idle-be 1,4et terhelve pedig 1,38at kap. igy faszántossan viszi a 333x9et , csak épp 70 fokos terhelve a proc

-
wombation
tag
Üdv!
Vki leírná,hogyan kell BIOS alól tuningolni CPU-t (Vmod nem kell), mert szertném már felhúzni az enyémet vmi tisztességes szintre(3.2Ghz)
Bocsesz az amatőr-hozzánemértő-alávaló kérdésért

-
cettlee
őstag
najolvan ez sehogyse megy 400on ugyanugy lefagy.biosba van olyan hogy cie meg eist azokat kikapcsoltam, meg van egy olyan hogy TM2 , az ha jol értelmeztem akkor visszaveszi a procit ha tul magas a hömérséklet. az gáz ha bekapcsolva hagyom? 400 fsb-t asszem elfelejthetem

-
Zé_Mester
őstag
ha már itt járok, itt egy eredmény is
8x565FSB - 1,440Vcettlee - én is az MCH meg az FSB voltage-val szórakozok, nem tom mire vannak, de érdekes dolgokat művelnek

-
cettlee
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
értem kösszi. bár a célom inkáb nagyobb fsb lenne hogy 1:1 be mennyenek a ramok.amugymeg nemtom mér de a memcsiknek alig ad feszt, most 2,03mat kapnak pedig biosba már +0,4en vagyok.. Az lehetséges hogy az e4500 nembirja a 400 fsb-t? most 333x8on megy és igy nem fagy egyenlöre.
igy orthos alatt 1,28 voltot kap a proci.
-
Telefunen
őstag
válasz
cettlee
üzenetére
FSB fesz semmit sem ér tapasztalataim szerint (sőt nem is hallottam még olyan giga tulajról aki használta volna), MCH-nak bátran adj +0.1V-ot.. Az én procim pl. a maximum szorzón megy a legjobban (FSB-ben is), tehát próbálkozz inkább 11x266-al elsőnek. Egyébként elég antituningnak ígérkezik a procid, bár feszt még érdemben talán nem is adtál neki, arra lehet hogy jól reagálna
mod: A MCH egyébként az NB része, tehát azt melegíti
-
cettlee
őstag
áááá fagy eza csöcs meg kékhalál meg ujraindulgat.
- az lehet hogy alapon 1,7 voltot kap a memoria? vagy ottis van dropp?+0,3ra állitva kap 2 voltot. 44412ön megy.
- a proci ment alap 1,3 feszen 2750 mhzen(250x11) is stabilan.
-most felhuztam 400x6ra tehát a proci feznek elégnek kell leniie de mégis fagy meg minden baja van. a fsb feszét megemeltem 0,1 el de ezután is fagyott terhelés alatt.ezaz fsb fesz ez mit melegitt? a nb-et? a déli hidam nagyon forro, arra gondolom az mch-fesz van hatással de azt nem emeltem. mit emejjek h stabil legyen? most 1:1 be megy a memoria. az északi hidab faszán bevan hütve mer megy rá levegö. a célom 400x7 lenne alapfeszen. -
Larry303
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
hááát 365 napon keresztül már azért biztos kapok a feleslegesen elfűtött pénzért egykis ropit

itt a hangsúly azon volt, hogy soha nincs kikapcsolva, és ha nem ülök előtte éjjel amikor kb 0-1 % között van terhelve a cpu akkor minek rohanjon szegény, ha alacsonyabb órajelen is uekkora teljesítményre képes...
de igazad van ízlések és pofonok...nyilván másra hasnáljuk a gépünket.... -
-
cettlee
őstag
najolvan majd még probálkozok de tök mind1 mer nem akarok többet adni sokkal alapfesznél mer szara hüttö és nincs kedvem még 10 ezeret hüttöre költeni. ha menne 3 gigát ugy akkor 88gt vennék mellé de igy csak 86gts lessz asszem

-
cettlee
őstag
bakker feltoltam 300x10 re a memoria meg 750en megy. alapfeszen elsem indult az e4500
1,4et atam neki de akkor orthos alatt ujraindult egyböl gondolom a vdrop miatt, 1,35 nél is hibát jeelzett egyböl az orthos. lol most biosba emeljem 2 voltra hogy kapjon 1,35 öt?
most biosba 1,36875 van beálitva és igy kap 1,33mat ugy hogy nincs terhelve. ezmi?

-
Larry303
addikt
-
cettlee
őstag
van egy zalmam 7000alcu hüttöm de 3200+ on volt és nem tudom erre az intelre felfogatni.
elvielg adtak hozzá még anno valami átalakittot de már nincsmeg. -
cettlee
őstag
na nekiáltam tunningolni

elsö lépésben fesznek beáliottam 1,325 voltot de a speed fan szerint 1,28at kap

most emgyaz orthos ezerrel ramok 800on 44412 1,94 voltot kapnak. 11x250 = 2750 mhz
de má 66 fokosak a magok orthos alatt -
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
én most 4000-en hajtom az E8200-ast 1.296V-tal, és kicsit pipa lennék ha visszavenné 3000-re
nem azért cibálom felfele hogy visszavegye nekem.
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
tudom hogy mire szolgál, de számomra feleslege.
de nem vagyunk egyformák, lehet másnak (pl neked is) hasznos dolog.
én utálom
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
annak hogy ugrál megintcsak nem sok.
én azzal kezdem hogy kilövöm a francba, nekem ne ugráljon össze vissza.
ha azt akarom hogy lassú legyen, akkor majd visszaveszem a sebességét.és ha megkérdezte, akkor valszeg zavarja, és ezek szerint neki sincs rá szüksége

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Na en a felsot meg soha nem hasznaltam
De neked is koszonom a felvilagositast.Jo tuner holtig tanul 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
xboxgyuresz
üzenetére
hali
keress olyat a bios-ban hogy CI1 és EIST
ezeket tedd DISABLED-re és akkor nem fog ugrálni a szorzó.ramot nem tom, azt kérdezd meg itt : DDR2 - Tuning

Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Synology NAS
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest