Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPSH
őstag
hi emberek.egy E6750-et szeretnek alulfeszelni.sztetek mennyit adjak neki hogy alapon ugy 2,66GHz-n uzemeljen stabilan?1,2V vagy 1,25V?

-
Pocak89
senior tag
Lehet hülye kérdés de honnét tudom leszedni azt az orthos nevű progit?
-
Ombi5
őstag
Sziasztok!!
Vista(64 bit) ala tudtuk vmi Core Temp-hez hasonlo progit ami fut alatta?

Zé_Mester : Elkuldod a cerkas modszert P5k-hoz amit igertel?

-
booz
senior tag
hello a következő történt megjött az uj e8400-em nekiáltam a tuningnak de a hülye fejemmel nemkapcsoltam ki a cpu-rol az automata feszt és mitörtént MEGSÜTÖTTEM A PROCIT A F@XSZOM BELE
KAPOTT A BIOS SZERINT 1,55V AZTÁN ORTHOS ALATT KAKUKK
PEDIG Zéé is megmondta hogy neeeeeee adjak+feszt
-
KiriK
tag
válasz
Powerer
üzenetére
Ezt hívják úgy, hogy vdrop. Cerkás moddal lehet rajta segíteni, teljesen nem szűnik meg, de load és idle közt nem változik. P5Khoz van képem valahol, meg talán link is.
szerk: az arányt meg az overlocking résznél tudod állítani, ahol a proci FSBt, szorzót. Nálam a memória sebességét kell megadni (abból ugye az arány is megvan).
-
Telefunen
őstag
Nah, 35MHz-et még sikerült kitaposnom a kis E6300-amból

-
-
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi a tippeket, most épp itt tartok, stabilnak tűnik, de a northbrige feszültséget is 1.4-re raktam. A proci meg a chipset sem melegszik különösebben. Tesztelgetem még, hogy teljesen stabil-e.
A procit végülis annyira húztam fel, hogy a memória 1066-ra jött ki és 5-5-5-15-os timing. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
igen, a ramot is emeli majd a proci FSB-vel egyszerre.
de állíts be úgy hogy :- szorzó :8
- FSB - 400
- ram frequency - 800
- dram timing : 5-5-5-15
többi marad ahogy van.feszeknél pedig :
- cpu voltage - 1.3625V
- dram voltage - 1,95V - 2,0V (de sztem 2V inkább hogy biztos legyen )többi minden maradhat ahogy van.
a biosba van még egy olyan menüpont hogy CPU Configuration - na ott a szorzó beállításon kívül (8), mindent tegyél DISABLED-re.
aztán F10 ENTER és hajrá. mennie kell
de am ramokat fel is tudod szorozni, és akkor mennek 1000MHz-et is, de ezt majd látod amikor állítgatod biosba hogy mennyira akarja beállítani.
1000MHz-het adj neki biztonság kedvéért 2,1V-ot (nekem is annyival megy) -
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Úgy látom te sem értetted meg amit írtam, vagyis azt, hogy azt sem tudtam mire kellene keresnem. Először azt hittem, hogy a CPU-Z ír hibásan összevissza mindenféle mhz-eket, de a BIOSban nem találtam semmit amit át kellene állítani, úgyhogy gondoltam megkérdezem a processzorom topikjában mi lehet ez... De úgy látom itt az egész brigád ilyen hozzállású :\ Remélem azért nem csak az oltásról fog szólni a prohardverezés.
MOD: vagy bocs hogyha lámaként betettem a lábam a hardverprofik világába és szétsz*rozom a kérdéseimmel a tökéletesen kialakított topikrendszert. -
Zé_Mester
őstag
#6637 - #6638 - #6639 -
na mostmár örülnék ha bedugulnátok végre, és nem zaklatnátok.
3900-is ment 24/7-be 1.55V-tal már bocsi, és még kés se lellett hozzá.
csak irigyek vagytok tudom én, de majd holnap este bevillantok valami 550x8FSB-s eredményt, akkor meg remélem kihesik a szetetek
Powerer : Mintha mindenkinek tudnia kéne, hogy tízezer topik közül melyikbe írjon, már ne haragudj.
nem kell mindenkinek mindent tudni, de sztem a kereső nem divatból van kitéve. és ha beírtad hovna hogy EIST vagy valami hasonló, akkor kidobott volna valamit.
vagy ha már ide írod, akkor itt is keress rá hogy nem-e kérdezte már valaki hogy miért van ez. (de megsúgom - legalább 200x megkérdezték már mások is
) -
k.t.a.
senior tag
3,25GHz-en csak úgy stabil, ha beállítom neki a core feszültséget, hogy terhelve se menjen 1,3V alá (ilyenkor 70°C minimum venti fordulaton). Megnéztem hogy mit jelent a ramoknak a default feszültség, és bizony az 2,1V. Majd ha egyszer lesz nálam rendes ram, és lecserélem az alaplap hűtéseit, talán nekem is megy majd 3,4GHz körül. Addig default feszültségek mellett marad a 3,15GHz. Így legalább hangja sincsen.
-
k.t.a.
senior tag
-
Powerer
tag
Az előző hozzászólásomhoz:
Pontosabban azt szeretném megtudni, hogyha a procit fel akarom húzni teszem azt 2666ról 3000mhz-re akkor a ramot is húzza magával és 1066-ból 1200 lesz. Ha a ramot visszateszem 800-ra, állítsak vissza mindent a defaultra és úgy húzzam a procit? Vagy ilyenkor is kell plussz feszültség a ramnak is meg esetleg a NB-nek is? -
Powerer
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi szépen, ki is kapcsoltam.
Még olyasmiket szeretnék megtudni, hogy:
ASUS P5K alaplapom van, vettem bele jó Kingmax Mars 1066-os ddr2-t, de miután beraktam csak 800-on ment. Az ASUS által javasolt beállításokkal fel tudtam rakni 1066-ra és a rendszer maga stabil, azonban különböző játékoknál mégis fagyásokat tapasztalok.
Milyen beállítást javasolnátok ehhez a konfigurációhoz?
Azért ebbe a topicba írok, mert a memória "tuningolása" szorosan kötődik a proci húzásához is, amire szintén szeretnék rákérdezni.
Az ASUS P5K-ban van az E6750-es c2d, a fent említett memóriával. Nem egy tuningkonfiguráció, de azért valamit csak ki lehet hozni belőle. 333 helyett 350-et? Ilyesmit? -
Powerer
tag
És ismét egy alany aki miatt feltehetem a kérdést magamnak, hogy a prohardver fórumain mi az istenért oltják le az istenverte szakik az érdeklődőket. Mintha mindenkinek tudnia kéne, hogy tízezer topik közül melyikbe írjon, már ne haragudj. Mellesleg vannak további kérdéseim is és tuti megint jön majd az oltás, hogy ez sem ide való.
-
cettlee
őstag
UUU [link]
-
cettlee
őstag
huu sráccok
[link] -
-
Skizz
addikt
jo lenne ha a megfelelő topikban tenné fel mindenki a kérdését waze. eist meg vga kérdések a tuning topikban, mik vannak?

-
Powerer
tag
Hi!
E6750-es processzorom van és a kérdésem az alábbi:
mért van az, hogyha figyelem a proci sebességét CPU-Z-ből vagy AI Suiteból, akkor ha nincs terhelve a proci, akkor azt írja, hogy a szorzó 6-os és 2000 mhz (ugye 333*6), de ha terhelem, akkor felugrik 2666-ra (8*333), és pont ilyen jellegű szaggatást tapasztalok játékokban is! Ez mitől lehet? -
k.t.a.
senior tag
Szerintetek hol van a szűk keresztmetszet?
E6300 default feszültségek mellett (terhelve 1,28V) 3,1GHz-en lazán fut 64°C a CPU 100%-on. Majd feltolom az FSB-t 457-re, ekkor elindul a vista, de orthos alatt kifagy. Ha adok neki feszt (procinak 1,38V, memóriának 1,9V és az MCH-nak 1,33V), akkor már el sem indul a gép csak sötét képernyő meg sípol. Most akkor a TwinMOS 800-as ramok nem bírják a 914-et vagy az északi híd és/vagy FET-ek melegszenek túl?
Alaplap Abit IP35 15-ös BIOS-val (12-vel 3.01GHz fölé nem is akart menni). A hűtés pedig egy Zalman 9500 minimumon, plusz a ház elejében egy 14cm-es 1000rpm-el pörgetve. -
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
mondom nálam fog kikötni
6*620 on air
cettlee na örülök hogy felhomályosultál.amd csöppet más. igen csak a 4000es és a 21xxx szériánál ilyen alacsony a wall -
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
én vagyok képzavarban vagy tényleg egy 6550től féltitek az 1.4v-t?
ebből hogy 1.28on megy 3500at nem lehet semmi levonni. az én procim is ezt tudja de 1.304en sem megy 3550et
mind1ik más. 1.4v körül nem fog 4gigát menni de ha 1.5v-n tudja az is hardcore...(akkor kell
)
cettlee persze csak 200mhz órajelben de fsb-ben a világrekorder megy kb 513at...
léggel tuti nem megy annyit és ahogy Telefunen mondta 400at sem tuti úgyh maradj csak a 333*10nél. -
Muréna
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
nem sok ezeknek az 1.4V ?

-
Ősember
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
Azonnali kérdések órája
Azonnali VGA-s kérdések órája
Azonnali alaplapos kérdések órája
de ne a core 2 tuning topikba
-
Armando_19
őstag
Új jövevény a házam táján.
E6550@7X530 1.4V betonstabil!

Majd csinálok pár tesztet, de pl everest alatt azonos órajelen photoworxx-ben 3k-t ver E6300-ra.nagyon zorkó a proci
(csak kéne egy erősebb lap) -
Zoli1222
addikt
az előfordulhat, h az alaplapon nem bírja a 8800gt-ket?

-
cettlee
őstag
skacok hétfön jövök a topikba mer megjön a e4500am meg ds3
ja meg vmi gagyi corsair xm2 memcsi. -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ugyan menj már, ki a francot érdekel. manapság ez az 545 már mindennapinak számít
persze. lenne egy 8200am jönnék egy 4000mhz 1.22v-os screennel és tökönszúrná magát mert nem tudna ma már állítgatni rajta
de nem jössz mert gyurma vagy

booz: próbálok alkotni valami olyat, amitől szépszeműnek szálanként hullik ki a haja irigységében

-
pityeszka
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
Én fasz vmit tuti nem jól csináltam délelőtt,pfff na mind1.Sikerült rábírnom a néccázra,sztem a procifeszt nem jól állítottam be
Adtam neki 1.3V-ot 8*400-on,ramok alapon,2.1V.Nyomtam kicsi orthost,nem vártam tovább,majd holnap.
Kérdésem,hogy menne alapfeszen így??Mem időzítésekkel lehet-e játszani??problémám: orthos alatt felment 50°C-ra is hőm,nem sok?
Ősember: köszönöm a linkeket,tényleg

-
Ősember
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
bizonyára nem ugyan azt a nagy könyvet olvastuk. te mohammed fia vagy?
itt van egy online nagy könyv, de mivel nem tudtam direktbe linkelni az erre vonatkozo részletet, ezért mellékeltem egy printscreent 
-
pityeszka
őstag
Nemhagyott nyugodni a dolog
Beállítottam mindent ahogyan az a bibliában meg van írva,de a szorzót levettem 7-re.Így viszi a 400-as FSB-t 1.125V mellett.CPU-z szerint ennyit kap.Ramok 800-on,2.1V-al(5-5-5-18).Na most mondja meg valaki,hogy 8x xorzón miért nem megy?!!Holnap megnézem így mennyi a max FSB,ma már nem érdekel -
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
nesze neked, itt egy eredmény : 8x500FSB - 1.232V most örülsz ?

még Q9450 - ó te kis igényes
. már a 2 mag nem is elég
??? eldobom az agyam -
Laraxior
titán
válasz
jokeman
üzenetére
ááá sik hulle vagyok ehhez a tuninghoz,.....Ennek ellenére fogalmam sincs hogyan állitsam be ugy a biost hogy stabilan fusson a gépezet........Esetleg segitene valaki?

BIOS-auto beállítás,akkro stabil lesz minden és a probléma is megszűnik.De komolyan ha nem értesz hozzá,inkább ne piszkálj semmit,több kárt tehetsz mint hasznot. -
jokeman
aktív tag
ááá sik hulle vagyok ehhez a tuninghoz
Elöször kiprobáltam azt hogy, levettem a cpu szorzot 6osra és a memoria szorzot is 2esre. Igy 430 ig tudtam felemelni az fsbét Utánna 4esre raktam a memoria szorzot és levettem a cpu szorzot 6osra , majd elkezdtem emelgetni az fsbét itt a vége olyan 1000mhz nél van a memoriának, tovább nem igazán jutottam .
Akkor ezek szerint a processzor max fsbéje 430 és a memoria max 1000 mhzén megy? Most már csak ezeket az eredményeket kéne összehangolni.
Ennek ellenére fogalmam sincs hogyan állitsam be ugy a biost hogy stabilan fusson a gépezet........Esetleg segitene valaki?
-
Soak
veterán
-
Zé_Mester
őstag
Amugy meg tapasztalat ,hogy ahogy emeled a szorzót nő az FSB limit is
ezt én is így tudom, de jugeen írta WOLF topicjába, hogy a 45nm-es procik jobban mennek max FSB-t magasabb szorzón mint a kisebben. és ha neki van igaza, akkor elvileg 575 felé kellene kerülnöm. --->> de ezt hiszem ha látom, de asszem nem fogom látni

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
na megjöttem
REszép fsb de sajnálom h nincs meg a 6*600 - hát ezt én is sajnálom
próbáltad 1.4-1.45v körüli feszen? - még nem, de ha visszamegyek vasárnap nyugodj meg hogy kinyomom a szemét is
1,35V-ot adtam neki maxra 575FSB-hez. de majd megküldöm 1,475V-tal, aztán hajrá.magasabb fsb-hez több vcore is kell szerintem. - ezt nem is gondoltam, azt hittem hogy ott is az órajel a lényeg. én meg még sokalltam is az 1,35V-ot, mondom 4000-et megy 1,232V-tal akkor minek neki ilyen sok.
de ezt most nagyon jó hogy elmondtad, mert ezért vasárnap szétbombázom az agyát fesszel
(ha kinyírom, akkor a te lelkeden szárad halála !!!!
) -
subaruwrc
félisten
-
jokeman
aktív tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem nem 11es most még csak az északi hidat( ez az fsbé ugye) huztam fel mást nem a szorzot levettem 6osra , de 435öt már nem birja el , lehet ez a vége ?, vagy a ram? vagy az alaplap?,
Most állok neki a procit huzni .... majd jelzem mi leszz
ja minden fesz auton van azt nemtom mert nem vagyok biztos benne mellilk mit emel.. -
jokeman
aktív tag
Sziasztok
Az fsbét csakis azt emeltem fel 430 az jo eredmény?
illetve az északi hid feszültségét hol lehet állitani,?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

RAM arány 1:1 legyen, ne pedig 4:5?

mind1ik más. 1.4v körül nem fog 4gigát menni de ha 1.5v-n tudja az is hardcore...(akkor kell

3760v mennyi?