Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Bagira01
üzenetére
örülök
Anthony28
Skizz
Ősember köszi hogy kifejtetted higgadtabban a válaszomat.
nem mondom hogy mindenhol ottvagytok (ti újoncok) mert botrány lesz
apa kezdődik
most mondjátok hogy én vagyok a hirtelen meg a türelmetlen. érdemes visszaolvasni mexxxxxxx kolléga hasonló ,,szakmai,, hsz-eit.
újonc rulez
Zé_Mester nab@zmeg te hiányoztál nekem
mekkora jó lesz amikor reggel azzal keltesz hogy jóreggelt napsugaram.felakasztom magam a vérnyomásmérővel

-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek. Elég idegesítő, ha valaki beböki, hogy meddig érdemes húzni a procit és társai. Van itt pár ezer hsz és nagy valószínűséggel a kérésére a válasz már el is hangzott. Ez nem várjuk a sültgalambot meg stb. Az meg hogy egyesek nem bírják kitölteni a konfig részt és úgy kérdik hogy most mi legyen egyenesen
Azért nem minden esetben kell leoltani a pácienst
, szépem keressen vissza azt ha nem leli a módot akkor térjen vissza
az adataival és konkrét problémával
-
Ősember
őstag
válasz
kristoof92
üzenetére
your welcome.
ez a topik amugy arra van (ahogy az elsö hsz-ben is le van irva) hogy megosszanak az illetékesek egymással bizonyos eredményeket és azokrol konzultáljanak 
-
Ősember
őstag
válasz
kristoof92
üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
kristoof92
üzenetére
szerinted nem kéne elolvasni az 5657-es hsz-t vagy átmenni a kezdő tuning topikba?
haaaa?
komolyan nem értelek titeket bazmeg. miazhogy meddig érdemes?
mi számít érdemesnek? mire használod? gondolom nem videót konvertálni meg 3d-s tervezőprogramokhoz szóval alapon is elég bőven.akkormeg? amennyi neked tetszik.
4gigamegaterrahertzre alapfeszen gyári hűtéssel
asszem nem jövök egy darabig.egyrészt mert pihentetni fognak másrészt mert kiakasztottatok
-
kristoof92
tag
Szerintetek ezt a processzort meddig érdemes húzni?
Intel Core 2 Duo E4500 (2,2GHz/2MB/800MHz)
Ui: Van normális CoolerMaster hűtő rá
-
BerenyiI
csendes tag
nem 2.2-n megy! 2.1 en probáltam az elöbb, es azon ment rendesen.. most a 2.05voltal probálkozom, ugynézki itt is megy... 2.05volt is sok ?
-
BerenyiI
csendes tag
szoval sok, és ha tennék rá bordát? akkor jobb lenne? vagy hagyam a picsába, annyival nem gyorsabb és maradjon 1,8volton 900mhz en?
-
BerenyiI
csendes tag
2,1volt a ramnak sok? használjam inkább 1,8volton 900on?
-
válasz
BerenyiI
üzenetére
Számít? Orthos-szal a CPU-t célszerű tesztelni small FFT-vel, és annyi. Nem kell ennyire komolyan venni szerencsétlen programot. A RAM beállításaim nekem is elbuktak anno Orthos alatt, amikor azzal teszteltem, mégis másfél éve mennek azon a beállításon, tömörítenek, renderelnek, videót vágnak, konvertálnak, játékokat futtatnak, ergo az Orthos ien szempontból messze nem volt mérvadó.
-
BerenyiI
csendes tag
csak inditsam el a winrar benchet és várjak vele amig feldolgoz 1024mb ot ?
-
BerenyiI
csendes tag
de akkor az orthos miért hal meg 3 másodperc után, ha felrakom 1080 ra?
-
BerenyiI
csendes tag
hey skacok, kingmaxom van 2x1gb 1066mhz most 900mhz megy 1.8volton a proci 9x360 1,41volton, ha felrakom a memoriát 2voltra és 1080mhz re akkor meg hibát ir az orthos mivel kéne probálkoznom?
ugyemlekszem mikor probáltam mit bir a proci akkor 1,46 volt körül ment a ram 1080mhzen.. lehet köze a vcore nak a ramhoz ?
meddig lehet emelni a ramon a voltot? -
subaruwrc
félisten
válasz
qMAGICq
üzenetére
először megnézed hol stabil a procid 15perc prime erejéig.ráküldesz egy 1h-s occt cpu testet. ramokat ha nagyon sietsz 1000mb-ig winrarral megnézheted a stabilitást. vga-ra 3dmark az kb 10perc. utána játszol két órát és kész. ez nem fér bele 1 órába de a 24h-s orthosnál kevesebb

persze ugyanaz csak az orthos 2éve nincs frissítve a prime meg elég sűrűn és van 4magra is optimalizálva
Jorus hátja
-
-
qMAGICq
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Sorry, Azt tudom hogy az 1066 os Kingmaxom az 5-5-5-15(18) jó ha viszi.
De a 800 ramokról nagy általában elmondható a 4-4-4-12, azt gondoltam a 800 as Kingmax is tudja.
De igazából a visszaosztást felejtette ki úgyis 
A mai nap talán másoknak is hasznos infóra tettem szert.
11 óra orthos stabil NEM STABIL! Tehát a rendszer lefixálásához tessék 24 órát futtatni minimum.A core temp 1 másodperces 100 fokos mérésére még mindig nem jöttem rá mitöl lehetett.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
végre valakinek. korábban gondolkoztam rajta én is hogy jó lenne beírni,de nem tettem, mert a10 újjamat is elátkozták volna ha ilyet beírok.
nem arról van szó valóban hogy lusták vagyunk segíteni, de emberek!!! ha annyit írnak ide egyesek hogy nem megy a tuning, plít help, attól még senki nem lesz okosabb, mivel azt se tudjuk hogy mi az ami épp nem akar menni.
úgyhogy nem ártana akkor a fáradtségot venni és leírni a problémát, nem csak ennyit befirkantani aztán várni a szebb jövőt, mert így nem fog menni.
hsz gyűjtögetésre nagyon jó, mert utána úgyis kell még egyszer írni, amikor megkérdezik hogy mi nem megy, de ha lesz +10 hsz-ed akkor még a gép nem fog egy mhz-el se többet menni, mert még mindig csak arról lesz szó, hogy mi van beállítva, milyen bios....blablabla.
úgyhogy örülök hogy beírtad ide, itt volt az ideje.
polo20 : a kingmax ramok ismertek arról hogy utálják az alacsony időzítéseket, úgyhogy a 4-4-4-12 sztem villámgyorsan felejtős. fesz 1,95V-2,05V között maradhat 1000MHz-ig, de 5-5-5-15-be. gyanus hogy ezért nem megy rendesen. állítsd át, utána sztem mennie kell.
qMAGICq - A ram timing jó.
dehogy jó, így az életbe nem fog szerencsétlennek stabilan menni

-
Feladom!
E6850 ES, ami sima. 400-as FSB-hez 1.5Volt kellett, ami azért barátok között is sok. A MODDOLT HYPERTX-mel nem tudtam 70 fok alatt tartani a csodálatosan szép polírozásnak köszönhetően. Akkora marások voltak a proci tetején, mint a vezuv.

Marad a kis E6550, 7x465-ön, 1.4Volttal, max 58fokos hőmérséklettel.
A hűtőm egy moddolt Hypertx, megcsupaszítva a ventitől és a kerettől, 2db zalman F2-vel. semmi hangja ( na jó, amikor rákapcsol, azé van.
kb 35dB ).Nekem nem vált be a 6850, remélem Mester jobban jár. Nekem a köv cucc egy E8400-as lesz. De csak olyan, ami 4GHz felett megy 1.4V-vel.

-
polo20
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszi a segítséget, az SPD-t elfelejtettem. Tudom, hogy nem helyes hogy teleírom a topicot hülyeségekkel, de gondolom nem úgy születtett mindenki hogy jártas lenne a tuningban. Ha nem lenne kit kérdezni, akkor sosem mertem volna elkezdeni.
Ha érdekel vkit:9x333 és 10x300-at nem bírta, most 10x277 a proci, 100 a pcie, 3 az SPD, 1,25V CPU, 831MHz mem freki.
Proci 58-60C körül mozog, az orthos folyamatosan fut és az everest is, úgy néz ki ezt bírja.még1x köszi

-
subaruwrc
félisten
egyébként nem akarok senkit megbántani mert én is elkezdtem valamikor de kicsit olvassátok már el a kezdő hsz-t amikor ide írtok.állítom sokatoknál nem volt meg és nem tudjátok miről szól ez a topik.segítünk persze ha valami nem megy de haladó szinten nem az alapoktól
van erre is topik amire utaltam de ide az eredményeket kell bepostolni amiket utána kibeszélünk hol lehet javítani rajta még kicsiholni egy két mhz-et.kicsit k@rva dühítő amikor ilyeneket olvasok hogy nem tudom húzni a procim pls help
ez azért húz fel mert ha már ennyit beírtok legalább a tüneteket is be lehetne írni hogy mit csinál a gép mit állítottál és mondjuk hogy milyen cuccaid vannak.azért van a cuccok menüpont az adatlapodon hogy kitöltsd ha már arra lusta vagy hogy leírd mid van legalább tudjak tippelni és elirányítani a megfelelő topikba. ha valakit elküldök egy másik topikba az többnyire nem azért van mert nem akarok segíteni hanem vagy azért mert nem tudok vagy mert baromira nem ide illik a kérdése és szétoffol egy előző beszélgetést.mellesleg az off gomb is hasznos hogy ne kelljen minden ez nem megy az nem megy hsz-t végigolvasni.....
akinek nem inge.... -
polo20
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem tudom átírni a régi configot. Szerdán cseréltem le.
Gigabyte P35-DS3 (iP35 - S775)
Intel s775 P4 DualCore E2180 2.00GHz
MSI PCIe NX8600GT-T2D256E-OC/D3
2 db Kingmax 800MHz 1024MBCsak lefelé tudtam "tunningolni", azaz 10x150, de ezt engedte. Felfelé miért nem?
Lassan olyan ideges leszek hogy kivágom a 3.-ról
Direkt tunning célból vettem... -
-
polo20
tag
10x230-at sem akarja. Miért nem engedi húzni magát? Pedig a CPU fesz-t is felhúztam 1,4V-ra.

Pls vki segítsen

-
Anthony28
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Leszedted a proci hűtőt mostanában? Pasztát milyet használsz? Ha nem szedted le kapd szét! Nézd meg a paszta állapotát mindenhol hozzáért e a hűtő azaz felfekszik e rendesen.Ha minden ok semmi rendellenes vedd ki a procit,takarítsd le a pasztától, nézd meg nincs e rajta elszineződés vagy bármi sérülésre utaló jel.Ha nincs pasztázd újból.Ezután 12-24 órán kersztül monitorozd a cpu hőfokot miután elindítottad az orthos-t, majd nézd meg volt e kiugró érték.Ha volt 100fok körüli kiugrás akkor még annyit megtehetsz hogy csinálsz egy bios frissítést cmos clear-rel.Ha ez se oldja meg akkor vagy a lap, vagy a proc kuka.Több ötletem nincs.

-
polo20
tag
az e2180 alapból 10x200, de nem értem hogy a biosban miért 100-as értéket látok a bus speednél a 200 helyett? 100-500-ig lehet értéket adni, de nekem 10x300-at sem bírta...
Tud vki ötletet adni, hogy mennyire húzzam?
Nem értem másnak a 2140 3G fölött megy, nekem meg nem sikerül a 3Gsem
Miért?ui.: a mem is maradt normálon, pedig 0,2V-ra állítottam...
5-5-5-18 CPU-Z szerint -
qMAGICq
tag
válasz
Anthony28
üzenetére
24/7 ben szeretném is használni
Ezért is fut non stop orthos. De ez most bezavart ez a 100 fok.CPU-Z:
Bus speed: 450 MHz
Rated FSP: 1800 MHzGiga lap: Minden normál
CPU kap feszt,
meg ram +0,2 V -t. De ennyi kell is neki, a kingmax honlap szerint is.
Mert igy megy 2,0 án 1080 MHz en. -
Anthony28
őstag
-
qMAGICq
tag
-
polo20
tag
Hi!
Most próbáltam felhúzni a procimat 3GHz-re, de nem sikerült
E2180 és P35-DS3, 2x1G kingmax 800-as mem-mel.
9*333-ra húztam a procit, adtam neki 1,296V-ot. a memóriának pedig +0,2V-ot.Volt a bios-ban 1 opció(CPU host clock control), amit enabled-re kell rakni, hogy át tudjam állítani 333-ra az fsb-t, de miután elmentettem a gép 3x újraindult és aztán boot-olt be. Leellenőriztem a CPU-Z és Orthos-szal is és a bios-ban is a beállításokat, de a bios-ban a CPU host clock control visszaállt disabled-re magától.
Miért?Mi lehet a gond?
-
qMAGICq
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Egy napja pasztáztam alaplapcsere miatt

A legujabb coretemppel.
Azért nem bugra gyanakodtam, mert orthos visít és megneztem a logot, pont akkor ment fel 100 ra.
Lehet táp kevés neki?Egyéként most 2,5 órája viszi orthos
Nem értem mi történt. Azért mert állítgattam előtte ezt azt, abból nem következik hogy behaljon. -
qMAGICq
tag
Valami ötlet miért ugrott fel 100 fokra a cpu m?
-
Anthony28
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Sokat javult,a drop megszünése után...nem tudom meddig fogom levinni a feszt de egyenlőre 3936mhz 1,51V nél tartok míg droppal 1,552V volt csak stabil...
Lehet le tudok menni 1,5V alá és akkor jön hogy szorzó átállít 8->9-re és elkezdek menetelni felfelé nagyon durva eredményeket produkálva...
-
mokus1
addikt
Gigabyte DS3l-re van vmod?? ami biztonságosan megtudok csinálni a drop miat??
-
qMAGICq
tag
válasz
atilius
üzenetére
De ebben az a furcsa, hogy
lement este 11 óra orthos stabilan max 67 fok al.Aztán reggel néztem a 3,4 GHz t min viszi. 1,4V nál restartolt, érdekes, mondom sebaj.
Vissza 3,6 GHz re, és megnéztem a ramok mennek-e 1100 at (1080 at igen).
Win, errorok, kékhalál újraindul. OK, mondom sebaj.
Biosba be RAM vissza. Save/exit. kilép, de nem indult újra.
Mondom biztos a ram bekavart. Restart gomb. Ok, beállítások rendben.
Mindent visszaraktam a 11 óra orthos stabilra.Winbe be, orthos indit, 10 perc után visít, hogy hiba. Mondom mi vaaan?
Nézem core tempet. felugrott egyszer 100 ra. De miéééért?
Ha 11 órán át nem csinálta.

Kaphatot egy nagyobb feszt, vagy mi?
Chieftec 400 GPS, szóval nem illene.
Vagy a RAM bállítások miatt? Elég fura lenne...
Esetleg az alaplap vmit bekutyult?
Segítsetek.Ha már a 3,6 on sem tudom használni 1,5 V mellett se meghülyülök.
-
qMAGICq
tag
Nézem core temp logját.
És nem hiszek a szememnek.
65.65.65 és aztán egy 100 as érték a mag 1 nél.
Mi van máááár?
-
qMAGICq
tag
Tesztelem orthossal a gépet, és elég furcsa dolgot csinált.
Egyszer csak fogta magát és újra indult.
Eddig azért előbb hibázott az orthos, minthogy bármi ilyen történt volna.. Érdekes
-
Anthony28
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Hát...egyik lap se bírja hosszú távon a quad tuningot, mert minden melegszik mint állat, de talán Asus P5K Premium, vagy Giga P35 DQ6 közül válassz.Minden attól függ milyen feszt adsz neki, és meddig akarod húzni.1,45V 3,6ghz környékén a legjobb léghűtéssel nekem fél évet bírta a P5K-E majd összefosta magát.
X-Fi-ből pedig a Gamer Fatal1ty-t nem bántam meg hogy megvettem.Nagyon jó kis kártya!
-
killerjohn
addikt
hello!
A lenti konfiggal NAGYON elégedetlen vagyok, húzásra ez az alaplap tökéletesen alkalmatlan (nem hiszem, hogy a proci lenne a gáz).
9x266 alap = halkan áthallatszik az alaplapi hangkártya
9x333 alapfesszel = közepesen áthallatszik az alaplapi hangkártya
8x400 alapfesszel = rohadtul áthallatszik az alaplapi hangkártya ÉS LASSABB a gép, mint 9x266-on...Tudnátok ajánlani egy új alaplapot, amit jól lehet húzni?

szerk: veszek egy akármilyen X-Fi-t is, mert az alaplapi-t nem tudom elviselni, pedig nem vagyok audiofil...
Előre is köszi!
-
booz
senior tag
1.275 és a procim 3500 ketyeg nagyon tuti e6550G0

-
baluka12
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy az e6750-et alapfeszen meddig lehet huzni úgy , hogy még stabil és nem is termel sok hőt?
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért nem minden esetben kell leoltani a pácienst