Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher
őstag
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Ennek a procinak a 7-es szorzó a max. nem tudsz többet állítani sehogy....
Az energiagazdálkodási funkció veszi vissza a szorzót terheletlen állapotban 6-ra....biosban Advanced Bios Features menü EIST funkcio és C1E---»Disabled
-
Lespaulka001
csendes tag
Hi!
Az, hogy lehet, hogy Bios-ban 3,15Ghz-et ír ki 7x450-re, CPu-zben pedig valamiért 6x-os szorzót ír és 6x450-et azaz 2,7Ghz-et?
E6550-em van GA EP35C-ben 2X1G Kingmax 1066-tal.
Egyébként a szorzón lehet valahogy növelni még, mert csak 6 és 7szerest kínálja fel a bios? Van valamiféle sufnituningos megoldás?
Köszi a válaszokat előre is!
üdv -
Zé_Mester
őstag
-
Bálint85
senior tag
valaki tudna mondani nekem olyan progit amivel szinkronba lehet hozni a procit és a memóriát?Jó lenne ha magyar lenne a progi!THX

-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Azt hallottam, hogy nem egészséges windows alatt húzni a procit. Tényleg megbolondul tőle a lap?
-
Zé_Mester
őstag
jó okés bocsi.
csak nem néztem még meg soha, és most hogy feltettem az új bios-t láttam hogy lehet a feles szorzót is állítani. és amikor belőttem hogy 8as és utána +0,5 akkor szépen ki is írta az adott frekit. de ahogy bekapcsoltam már láttam hogy nem megy csak 8-on
pedig úgy felvillant a szemem, hogy hátha így mégtöbbet fog menni. de akkor felejtős

-
AMDPC
csendes tag
Hy mki .Gigabyte 965P-S3 lap E4400 2.0ghz@3.15 nél tudta valaki tuvább huzni ha igen mondjátok hogy

-
Powerer
tag
Annak mi a magyarázata, hogy az egyik mag mindig két-három fokkal magasabb hőmérsékleten megy? Netán, hogy nincs polírozva a processzor/hűtő?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
atilius
üzenetére
Az elöbbiről azt hallottam, hogy szinte mindegyik viszi a 1000-1100-et, de nem ismerem őket, amikor én kerestem olyan 800-ast, ami viszi az 1000-et, nekem azt tanácsolták. Az OCZ jó, de nem mondta senki, hogy tuti viszi. Keresd meg az apróknál Ősembert. Mond el neki mit szeretnél, és segít.
Hoppá! Kihagytam 1 oldalt!
-
Zé_Mester
őstag
-
tomy92
csendes tag
Sziasztok! Egy gyári, alap hűtős e6750nek mennyi feszt adhatok?
Előre is köszi a válaszotokat
-
Telefunen
őstag
válasz
scope2007
üzenetére
400-as FSB-hez még szvsz. felesleges az 1.5V egy 6750-nek, adj neki 1.4V-ot, ha nem vinné alapfeszen. Az alaplap a gyenge pont (975), szóval az MCH-nak adjál (neked kell kiteszteleni mi az a minimális fesz amin stabil lesz, 1.5V-ról indulj aztán ha a prime -esetleg az orthos- hibát dob, akkor emelj), FSB termination-nek szintén nem árt egy kis plusz fesz. ICH-nak felesleges adnod. RAM-nak felesleges 2.3V, 800-at, CL4-ben 2.1-ről is tudnia kell. Amúgy jó ez így ahogy leírtad.
-
scope2007
addikt
hy all!
konfig a következő:
E6750 - 2.66ghz
2x1GB geil ultra 800mhz ami ezt tudja elvileg : CAS 4-4-4-12 / Working Voltage : 1.9-2.3V
vga: 7900gto
lap AsusP5W DH Deluxe
táp: 560w chieftecna szóval valaki tudna segíteni biosba mit állítsak be pontosan?
CPU FREQ = 400
DRAM FREQ = dd2 800
performance mode = ezt mire? auto standard turbo
pci express freq = 100 ra igaz?
pci clock sync = 33.33 ra igaz?
memory voltage = 2.3
cpu vcore voltage = 1.4 vagy 1.5
fsb termination voltage = ezt mennyire kellene? 1.2, 1.3, 1.4, 1.5 változatok vannak
MCH chipset = 1.5 vagy 1.55 vagy 1.6 vagy 1.65 ?
ICH chipset = 1.05 vagy 1.20DRAM beállítás:
dram cas# latency 4
dram ras# prech 4
dram ras# to cas# 4
dram ras# active 12
dram write recovery time 4dram ecc mode = disabled
dram throtting threshold = autopls segítsetek! hogy amiket írtam azok jók lesznek így? és ahol kérdőjel van oda mit állítsak? thx előre a válaszokat

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OpUnlimited
üzenetére
Attól függ mekkora fesz kell neki hozzá, de 3GHz környékén el kéne szaladgálnia gyárival is!
-
atilius
tag
válasz
OpUnlimited
üzenetére
Igen, feltéve ha még a gyári hűtés van rajta.
-
OpUnlimited
csendes tag
Crysis közben normális ha 62C a videokártya?
-
OpUnlimited
csendes tag
sziasztok!
Jelenleg egy ilyen géppel rendelkezem:
Gigabyte P35-Ds3r
E4600@2.4Ghz
2x1Gb Apacer ram 800Mhz
Gainward 8800GT 512Mb Gs
chieftec 450W táp
Szerintetek meddig lehet huzzni a procit "biztonságosan" gyári hüttésel?
köszi a vállaszokatBéke
-
zolynet
veterán
még nincs vége a tuningnak, de egy adat e8200-eseknek: 3dmark06 13933
-
Zé_Mester
őstag
hát igen, 1285g-ot azért nem óhajtok a 4 kis műanyag mütyürörrel megfogatni. mert az elég durva lenne
ez az Orochi nagyon tetszik, a mérete az ami lenyűgöz, szeretem a nagy-méretes számtech cuccokat. (GeminII, Stacker, Ninja meg társai)
csak a : HOL LEHET ILYET VENNI??? kérdés, ami még nem tisztázódott le bennem
Brumi˘ - na akkor ess neki, aztán ne kíméld. kint is nagyon jó idő van, úgyhogy az 1,65V sem lehet problem : ha te is akarod

-
Brumi˘
addikt
Első nekifutásra ennyi. Bios 1,5V.
-
Zé_Mester
őstag
ha visszábbvenném a ram időzítéseket, akkor lehet hogy ez is menne többet, de valahogy ez a része annyira nem érdekel a mókának, de mostmár kezded beültetni a fülembe a kis bogarat
de elenállok, tudom hogy képes vagyok rá 
am egy jó kis hűtőt akarok már venni, de még nem láttam ilyet az országban elfogadható áron.
az egyik jelöltem ez lenne :
Scythe OROCHImás jelölt eddig nem nagyon van, max Thermalright :
Ultra 120 eXtreme
vagy
IFX-14de utóbbiról még semmit nem tok hogy mennyi lenne, pedig nagyon tetszik alakra. jól mutatna alatta az E8200 4400MHz-en Xd

-
Zé_Mester
őstag
Viszont az átlag user ritkán hajtja úgy mint Te
hát ez igaz, nem mindenki elmebeteg (mint én
)Az 1220 is 1:1-ben lett kihajtva?
áhhhh, az túl szép lett volna. ennyit nem tudtam még kihajtani egyik procimból se, hogy 1:1-be ennyit menjen a ram
de ami késik nem múlik
de azért egy 7e ft-os ramtól egész korrekt eredmény
Kingmax 1066@1220MHz - 2,25V
Kingmax 1066@1224MHz - 2,30Va hűtésem hát igen : volt egy Asus Silent Square Pro-m, de azt eladtam. úgyhogy mostmár illene vennem egy brutál hűtőt, de lusta is vagyok, meg nem nagyon tok dönteni hogy mi legyen. de majd kialakul nemsokára

-
-
Zé_Mester
őstag
Ami ugye 575 fsb.ÉS ekkora fsb úgy sem tudsz kihajtani a prociból,az szinte biztos.
hát ez az MSI lap biztos nem menne addig, de a proci lehet hogy menne egy jobb lapban. azért az az 575FSB annyira nem lehetetlen
E8200@6x575FSB - 1.344V
E8200@8x570FSB - 1,472Va ramokkal egyetértek, nem olyan rossz az a Kingmax, nekem is mennek 1220MHz-en 2,3V-tal 5-5-5-18-ba
hmm, mostmár van új bios. meg kellene nézni hogy mennyi pluszt lehetne kihozni vele
csak már megint ez a gagyi gyári cooler van a motyón
-
atilius
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem rossz ötlet. Milyen irányban gondolkodjak? Crucial? OCZ?
-
atilius
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem örülök. Csak hát mindig benne van az emberben, hogy feljebb tolja a korlátot.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
atilius
üzenetére
hát ez sajnos előfordul hogy a 800as ram nem megy 1000MHz-en.
több feszt ne adj neki, 2,3V sztem a szélső érték a 800as ramnak.
más lenne egy Crucial vagy egy OCZ vagy egy komolyabb 800as ram, mert azokat meg lehet küldeni 2.4-2.45V-tal is, de a GEIL sztem elszállna ekkkora fesszel.sztem próbáld meg eladni őket, és vegyél 1066-os ramokat, a Kingmax-ok egész korrekt árba vannak, és az legalább nem fog vissza tuningban.

-
atilius
tag
Nem, sajnos nem hűtöm geil ultrákat. Gondoltam ha 800mhz-en mennek 4-4-4-12 -ben 2,1V-on (gyári értékek) akkor bírnák az 1000mhz 5-5-5-15 -ben. Mondjuk feszt nem emeltem, de nem tudom mennyire tennének nekik jót a 2,1V fölötti értékek, habár gyárilag 2,3V-ig vannak specifikálva.
A procit egy Thermalright Ultra 120 Extreme-vel hűtöm, szóval azzal nem lesz gond. Inkább az alaplal lesz a kevésbé tuningbarát szerintem. -
rob210
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
3 tényezővel kell számolnod alaplap, ram proci.
Ráadásul nem biztos, hogy a feszeket nem bírja lehet, hogy a túlmelegedéssel lesz gondod.
A GeiL ultrákat például hűtöd?
Nekem is csak komoly hűtés mellett mennek 1000Mhzet 5,5,5,15 mellett.
A lapot nem ismerem, tehát erről nem nyilatkozom, de állítólag az MSI lapok sosem voltak túl tuningbarát megoldások.
A proci pedig egy kis fesszel meg jó hűtéssel nagy valószínűséggel menni fog 4Ghz-n.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
atilius
üzenetére
sztem a procinak vinni kellene a 8x500-at.
a lap is elvileg menne, habár + fesz nem árt neki.
azt nem tom mennyit, mert nem volt még ilyen lapom, de emelj neki valamennyit aztán hajrá.ramokat sztem nézd meg hogy mennyi a vége, mert az lehet hogy nem akar menni rendesen.
úgy tod megnézni hogy visszaveszed nagyon alapra a procit, legkisebb szorzóra, és a ramokat felszorzod mellette.
és így kezded el emelni az FSB-t. ugyebár ilyenkor ram sebessége nőni fog, és így meg tod nézni hogy mennyi a vége, és a proci se fog beleszólni mert az még bőven lassan fog menni, amikor a ramot már jól meghajtod.
sok sikert, menni fog fel a fejjel

-
atilius
tag
A napokban váltottam e6750-ről E8200-re.
Most 3,6ghz megy a proci, feszültségnek 1,3V-ot adtam neki (cpu-z szerint a fesz 1,214-1,22). Ram fsb arány 1:1. A geil ultra ramokat 5-5-5-15 re állítottam. Úgy néz ki ezekkel a beállításokkal stabil a rendszer. Normális a bios érték és a valódi fesz közti különbség? Kell-e ennyi fesz neki (nem néztem meg, hogy kevesebbel mit mondana)? 3,6-on maradhatna-e a fesz auto-n?
Szeretném megcélozni a 4ghz-et. Azonban 8x500-as fsb-nél már el sem indul a rendszer (cmos clear következik). Talán az NB feszt kellene emelnem? Ha igen mennyivel? Esetleg a 800-as ramok nem bírják az 1000mhz-et? Vagy a lapom kevés már ehez?
Mindeki segítségét előre is köszönöm. -
mokus1
addikt
[link]Nyomtam egy kis tuiningot rá

és ez még szobában volt -
fdisk
őstag
válasz
Davzone
üzenetére
Vcore normál(1.225V) a biosba.Idle 1.234 load 1.216V.
Én nem szoktam órákon át uttatni se primeot se orthost se semmit.(Max dosos memtestet).
Ha 20 perc után nem dob hibát vmilyek akkor kilövöm.
Én abban hiszek,h igazi stab.tesztelő dolgok azok amiket nap mint nap,v elég gyakran használ az ember.(pl.:dvd konvertálók,játékok(cod4,crysis)ha ezekkkel el tudok játszani 2-3 órát fagyás nélkül akkor már ok.
A hőfokok nálam idle:~40 fok.load ~60 fok.
Mondjuk én a cpu ventit speedfannal leszabályoztam cirka 900 fordulatra.(ha a lap szabályozza akkor pörög vagy 1500-at)
És bármilyen hihetetlen,de 2-3 fok különbség van a két ford között.
Sőt a tx2 passzivban is kipróbáltam terheletlenül és úgy is 40 fok körül maradt a hőfok.
Igaz van 4 házventim ( 2 elől 2 hátul) úgy h huzat az van.
A ramoknak akkor elég a kakaó.
A Freezer7PRO mindenképp jó választás.
-
Zé_Mester
őstag
-
Davzone
senior tag
-
Davzone
senior tag
Oks megpróbálom.Látom neked is 8200 3.6on.
Mekkora feszen megy nálad?
Nekem biosba 1.3van beálitva ,terhelésnél olyan 1.22re esik vissza 1.27ről.
Mind2 mag stabilan 70 fokos 2 órás orthos mellett,10round ment le a small ffts tesztből.
Ram 2.2v-n megy mert alaba 2.1es, sztem ennél többet nem kéne adni neki mert venti nélkül elég melegek szoktak lenni(40+ fok).Jahh és van 1 zalmann full réz hűtőm nem a hőcsöves hanem azelőtti széria ilyne tölcséralaku,meg valami AC hőcsöves torony , Freezer 7 pro,sztetek érdemes lenne rátenni a gyári intel helyett valameiket?
ZalmanKlikk
Freezer7PROKlikk -
atilius
tag
Kérdezném az E8200 tulajoktól, hogy előfordult-e már másnál is, hogy a proci félremérte a hőfokokat (egy külföldi oldalon olvastam, hogy az E80xx szériánál előfordul).
3,2ghz-en, autofesszel (1,2V) idle-ben mindkét mag 45 fokos, terhelve pedig 50 (core temp, everest). Az előlapi panelem amely kb olyan 5 fokal mér kevesebbet, idle-ben 28 fokot mutat.
Everest-nél van vagy 5 fok különbség idle-ben a cpu és a két mag hőmérséklete között, érdekes, hogy terhelésnél a cpu utoléri hőfokban a magokat.
Ráadásul a két mag idle-ben fixen 45 fok, még legcsekélyebb ingadozás sincsen.
Szóval belefutott már valaki hőszenzor hibás prociba? Az én esetemben ez lehet a gond? -
Davzone
senior tag
-
Davzone
senior tag
Valaki lesse meg:
Nem foglalkoztam vele sokat csak beélitottam 450fsb minden auton van.Prime megy hiba nélkül,memtest is,csak XP alatt fagynak a játékok(hibát észlelt és leállal)
http://images.netbag.hu/20080308/15192762843.png
Gyári hűtővel megy ,ha cserélném valami aftermarketra hűvösebb lenne?
Nagyon veszélyes a 70 fok fölötti hőmérséklet? -
Szisz93
csendes tag
E2180 hoz vki tudna mondani 1 jo alaplapot max 30-35k ig...
-
Bálint85
senior tag
nekem olyan kérésem lenne az OKOSOK-hoz
, h mit állitsak be a BIOS-ban h a maximumot hozzam ki a gépemből!!!!!
ilyen gépem van: P5KC alaplap, 2* 1 Gb ram 800mhz Kingston, E6750 proci 2,66Ghz, Asus Silent Knight procihűtő, asus 8600gt videókari
úTHX előre is
-
solikka
csendes tag
valaki a #7300-ra válasz please!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Synology NAS
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, h mit állitsak be a BIOS-ban h a maximumot hozzam ki a gépemből!!!!!