Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
megkaptam ma az új C2D E8200-as procimat.
fincsi kis darab, nem sok időm van most tesztelni, mert nemsokára viszik ez az alaplapomat, meg az E6750-es procimat, úgyhogy rögtön belevágtam a közepébe első indításkor
E8200@4000MHz - 8x500FSB 1,320V
ezt így kapásból beállítottam, aztán F10 Enter.
és csal lestem hogy tölt befele minden. állat ez a proci, már most nagyon tetszik. fesszel nem szórakoztam azért adtam neki 1,32V-ot hogy biztos legyen, majd az új lapban szórakozok azzal is.
úgyhogy elöljáróban ennyit, a többit holnap a P35-DQ6-tal
-
Zé_Mester
őstag
hali, írtam privit, hogy ne itt legyen az OFF

Zájec :pedig megesik hogy egyforma, azért mert neked nem, attól még másnak lehet..
jólmondod, megesik. de nem épp ez a jellemző.
tesztelgettem már elég sok C2D-t és az a tapasztalatom hogy többségében nem egyformák. valamennyi eltérés mindig van, akár 1-2 fok, és ez most független attól hogy milyen procival.
meg persze sok más dolog is beleszól : milyen az alaplap, milyen bios, és hogy milyen progi amivel csinálod a mérést. ezek mindd befolyásoló tényező,
és azért mert neked igen, attól még másnak lehet hogy nem..

-
taxi
aktív tag
Sziasztok.Bocs hogy ilyet kérdezek,de nagyon késő van ,és reggelre tudnom kéne.E 6750 alá kellene sli-s lap,ami stabil,és tuningbarát.AMD-ről szeretnék váltani,mert egyszerűen nem képes kihajtani a vga-mat.-Előre is köszi.
-
Zé_Mester
őstag
-
törölt tag
Normális hogy kétmagos proci 1.magja 35C 2.magja 40c, 5 C különbség van közte?
Vagy függőleges házban a Scythe Ninja hűtőm nem fekszik fel rendesen a súlya miatt? -
Ősember
őstag
muszáj itt beszélni vga-krol? tempban kéne a fél brigádnak és törölni a hzs-eket...

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
legfőképpen a bazárosoknál, mert a boltok nagy többsége a jobb hűtés miatt lehúzza még a gatyádat, olyan áron adják a portékákat.
de sztem vegyél egy sima alap karit, és vegyél mellé egy Thermalright VGA hűtőt.
attól semmi se lesz jobb (vizet leszámítva), és árba is ott leszel, mintha vennél boltba egy komolyabb hűtésű karit
-
Zoli1222
addikt
tudom nem ide tartozik de megkérdem:
ki melyiket választaná?
xpertvision 8800gt 512mb 59k
saphire hd3870 512mb 50k
powercolor hd3870 512mb 52kés kéretik nem letépni a kérdés feltevőjének fejét

-
-
Zé_Mester
őstag
hát épp ezaz. azért is írtam hogy a T-s lapok DDR3-asak.
csakhogy Zoli1222 nehogy beleessen egy ilyen hibába, mert ilyenre sztem nem nagyon cserélnek, csak ha nagyon kedvesek.
de ez nem sok boltra vonatkozik (tisztelet a kivételnek).de mondjuk ha felhozza indoknak hogy a listán van elírva akkor talán......de ki tudja.

-
booz
senior tag
rámszáltak
lécci használj ékezetet
-
booz
senior tag
milenne ha adnék a procinak 8x500 at vajon birná

-
forsale
csendes tag
sziasztok van egy p5b alaplapom, e4400 procival, corsair xms2 800memokkal
nekem is megállt 350 en az fsb-m 8 as szorzoval
csak annyit kérdeznék hogy megérné -e kicsikarni a 400 fsb-t hogy 1:1 be menjenek a ramok? ez nagyjábol mennyi teljesitménynövekedéssel járna? -
Zé_Mester
őstag
nem, azt tudom hogy milyen.
de amit most linkelt be Zoli1222 #6764-be, az GIGABYTE - GA-P35T-DS3P. namost a T-sek tudtommal DDR3-as lapok, de lehet hogy én nem tom jól. de az lehet hogy I-Pon-on van elírva

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
lehet hogy most én fogok hülyeséget mondani, de a P35T Giga lapok nem DDR3-as ramokat fogadnak ??? mert a link ugyan DDR2-r ír a listán, de én úgy tom hogy a T-s gigák DDR3asak.
de lehet nem jól tudom, javítsatok ki
de am sztem ASUS P5K PRO
Jorus - sztem a DS3 és a DS4 között nem csak a hűtésben van különbség

-
Zoli1222
addikt
bocs, h itt lámáskodom, de a cross-fire támogatás, az az amikor több videokártyát lehet összekötni?
-
Zoli1222
addikt
okés. nem vagyok MSI függő, csak nem vagyok otthon alaplapokban sem. Köszönöm a tippeket.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli1222
üzenetére
elégséges, de sajnos az van amit Jorus is mondd, ezek a lapok nem alkalmasak a tuningra.
MSI-t ha nem muszály akkor felejtsd el. nem épp tuningeredményeikről híresek.
ha új cuccot akarsz venni akkor sztem legalább egy Asus P5K legyen a cél, de itt PH-n aprók között már kapni jobbat is majdnem ugyanannyiért (gigabyte p35-ds4, asus p5k-e vagy valami hasonló) ami már nagyon korrekt, és a tuningot is szeretik.
nameg persze egy GTS alá illik egy "komolyabb" lap, és nálam az nem a DS3
-
-
Zoli1222
addikt
most tervezem egy 512mb-s 8800gt vagy gts, meg egy MSI P35 Neo2-FR alaplap beszerzését.
Ha megvannak, akkor térjek vissza inkább tunningolási céllal?
Alaplapról esetleg vélemény?
Válaszokat előre is köszi.
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok.
c2d e6300@1866 gyári hűtéssel, 2*1gb 800MHz-es ram, MSI (nagyon)alaplap -om van.
A bios-ban semmit nem tudok állítani.
Hogy tudnám 1 kicsit feltunningolni?
Nagyon kezdő vagyok a témában.
-
Chalez
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
Aha! Akkor a vid:1.325v az a gyári alapfesze? Eddig ezt sem tudtam...
Nagyon off, de valaki nem tud egy használható képet dobni egy P5B Deluxe grafitmodra?
Hátha kicsit kevesebb lenne a drop. Most bios 1.375v, win idle 1.34v, load 1.32v
Azaz veszít 0.055v-t. Vagy az normális...? -
Telefunen
őstag
Nekem valós 1.32-ről, 3570 orthos stabil az E6300-am (ez a 24/7), bár az én proccom alapfesze csak 1.225V, szóval te még alapfeszen jársz, szvsz. nyugodtan adhatsz neki valós 1.4V-ot (1.55-öt ezzel a hűtéssel, max G0-ra eresztenék rá. B2-es 6300 sokkal-sokkal melegebb, 6550-el volt alkalmam összehasonlítani, még a gyári hűtéssel is jelentősen hűvösebb volt azonos órajelen és feszen mint az én 6300-am Freezer 7-el) és érzésem szerint azzal meg is lesz a 7*500, a hőmérsékletek nyugodtan felszaladhatnak 75 fokig, annyi a valóságban úgysem lesz soha, csak az orhos (ill. méginkább a TAT) képes ennyire leterhelni.
-
Chalez
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Hát azt meg nem mondom... most nincs kéznél + hővezető paszta, meg amikor vettem, még a fene gondolta, hogy nekem ilyenre szükségem lesz.
-
Chalez
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi!
Egyébként még a ház oldalát le sem vettem, és az erkélyajtó rányitása is még visszavan.
Egyébként 24/7 a célom, úgyhogy az erkélyajtó zárva marad.
Max. megnézem, hogy mi a top amit még bír a masina.
Az az érzésem, hogy a memória fog határokat szabni, mert a procinak sztem még lehetnek tartalékai...
Hol vagyok én még a valós 1.4-1.45V-os feszekhez...
Csak ugye a kisördög nem hagy nyugodni, de az angyalka meg mondja,hogy: hé te barom! Mit akarsz még a szerencsétlen procitól??
-
Zé_Mester
őstag
nem semmi. grat.
hőfokok teljesen normálisak, max 70-75 fokig engedheted neki, de felette ne nagyon.
fesz meg .... hát ez izgalmas kérdés
annyit adj neki amit meg tudsz hűteni normális határokon belül.
de sztem max 1,55V attól többet úgyse tudsz megfogno a TX2-vel.
sok sikert, adj neki, had izzadjon

-
Chalez
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
Nah, ugyanazokkal a beállításokkal éjszaka több mint 5 órán át futott az orthos, nem hibázva. Valós 1.32V-al, 1860MHZ helyett 3325MHZ elég jónak tűnik, de azért lehet, hogy megpróbálom kicsit feljebb is.
CM Hyper TX2-vel átlag 60-64 fokos volt coretemp szerint a két mag full loadnál.
Milyen hőmérsékleti érték fogadható el max, és mennyi az a valós fesz amit még érdemes lehet adni neki? -
Chalez
őstag
Sziasztok. Kis help kellene.
Itt egy kép, amin a procim E6300 és a memóm GEIL Ultra 800 húzva vannak.
Az Orthos Blend 9-es priorral fut csaknem 1 órája.
Aránylag stabilnak mondható?
Viszont ha jobban megnézitek lent jobbra, akkor hiányzik az MSN ikonja, és néha a coretempnél is csak egyik mag, vagy másik mag hőmérséklete látszik.
Néha T. Commanderben sem látszik minden ikon.
Ez mitől lehet? Hogyan tudnám elérni, hogy ezek a hibák ne legyenek?
A procim 1.375V-ot kap biosból, de terhelésre szépen droppol mint látható.
A mem 950-en fut 2.25v-al.
Valakinek valami tipp?
És még 1. Mi az a program, és mennyi időt kell futtatni, hogy 100%-os stabilitásról beszélhessünk? Köszi!!
[link] -
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
ennyi winrart csinálok 3700on

-
Skizz
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
gracc.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
hmmmm, fincsi
nagyon agyalok amúgy hogy melyik érné meg jobban : az E8200 vagy az E8400-as
szerintetek?
-
Armando_19
őstag
-
booz
senior tag
win alol milyen progival lehet huzni a procit?
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Kriking
üzenetére
Skizz : én akkor is válaszolok neki

naszóval : nem értem miért kevesled a 40FPS-s egy HD2600Pro-val.
sztem abszolút korrekt, ennyit tud a kari.
gondolom 1024-768ba állítottad be.
annyit tudsz még gyorsítani rajta hogy mindent leveszel alapra, AA kikapcsolod.
és akkor elvileg gyorsabb lesz kicsit, de nem hiszem hogy nagyon sokat dobna majd rajta, a kri ennyit bír, ezen nincs mit meglepődni
-
Kriking
csendes tag
CSáttok! Amint látható van egy középkategóriás gépem. AZt szeretném kérdezni hogy mért van kb 40 FPS-em cod4ben?(netem:1,5mbit/sec le; 256kbit/sec fel) Jah és a legújabb drivert is szeretném leszedni a vga-hoz csak nem tom honnan. HELP PLZ!!!
-
Zé_Mester
őstag
háhá
itt nézz körül, a 2, vastad kiemelés után vannak olyan képek

nagyon szerettem amikor így volt, a hűtéssel nem volt gondd

-
mokus1
addikt
VAlki tud linkelni egy olyan képet mikor a gép nem a házba van??gondoltam rá kiszedem és valahogy ugy lesz

-
gabensrac
csendes tag
Meddig érdemes egy E6320 as proci húzása gyári hütövel biztonságosan? És mennyi a max fesz amit még elviselhet?
-
Skizz
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
hát nemtudom... prime elvileg többet ér, de kettő együtt talán mégtöbbet.

-
Skizz
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
orthos-al már énse, olyan bugos hogy ihajjj. prime-t megkedveltem...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
thomeef
üzenetére
de itt is szétnézhet
ASUS Silent Square Pro
ha esetleg érdekel

-
thomeef
őstag
Én az Asus silent square-jét javallom, 8-9k körül megkapod, és azért az már odabas*, elég nagy, de a scyte-nál alacsonyabb, nagyon hűvös, iszonyat halk és még szép is

Saját tapasztalat mielőtt vki oltana
Ezzel 3,5 fölé is húzhatod, ahogy jól esik.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Ford topik
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest