Ma vontatott voltam egész nap. Fáradtan ébredtem, ami megnehezítette már a nap kezdetét. Ha fáradt vagyok, akkor nyűgös vagyok egész nap...
Szerencsére különösebb munkám nem volt, és a lányok is egészen elviselhetőek voltak.
Rékus megaludta a maga 2x egy óráját, így este szépen egyedül aludt el. Nem kellett se ringatnom, sem órákig üldögélnem mellette.
Borka teljesen fel van spannolva napok óta. Ideges, feszült. Az ok: a karácsony. Az óvodéban folyamatosan ezzel szembesül, és nehezen tudja feldolgozni. Minden nap gyakorolják a karácsonyi műsort, és itthon, mint akit felhúztak úgy mondja. A jó, hogy ő nem szerepel, mert így legalább csak izgatott éa nem stresszes. A rossz, hogy agyongyakoroltatják velük. Mégis megértem, mert így is sok szereplő nem tudja még a szövegét.
Bár nem igazán értem, hogy miért kell ezt ennyire erőltetni. Sajnos a szülők többsége vmi bemutatót vár mindig a gyerektől, és követeli (ez mekkora szemétség), hogy szerepeljen. Pedig csak kevés gyerekben van meg ilyenkor a szereplési vágy. Hogy kiálljon egy közönség elé, és produkálja magát. Ilyenkor szívesen állítanám ki a szülőt a gyerek helyébe.
A néptáncos fellépés holnap lesz. Ez is egy ok arra, hogy Borka feszült legyen. Kíváncsi vagyok, mi lesz majd.