- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
válasz
maestro87 #20945 üzenetére
Én is tudom, hogy ünnepeltek okt. 1-7 között, ennek ellenére például az Alis távirányítóm, ami ma került az NPKK-ba, azt 3-án rendeltem és 4-én már volt "rendszáma", szépen fel lett dolgozva és elküldve, ünnep ide, vagy oda...
De BG Express két hétig nem szokott mozdulni
Ha a már említett Flyt Express/Paketa útvonalon jön, akkor, mint mondtam 10 nap (szintén BG Express)... Hogy Belgium felé, hányszor kerültetik meg vele a földet, azt nem tudom.
-
válasz
maestro87 #20943 üzenetére
A Banggood számlája megfelel a NAV könyvelési előírásainak, míg az AliExpressé nem.
Az hogy te kétségbe vonod, azzal semmit nem tudok kezdeni.
De ha te hangoztathatod hogy te nem hiszel nekik, akkor miért akarod nekem megtiltani, hogy azt írjam hogy a termék ára tartalmazza az áfát ás áfás számlát kapunk a vásárlásról.
Ez így van, akkor is ha te nem hiszel valamiben. és ugye nem szólítottalak fel hogy ne hangoztasd a véleményed. Itt mindenkinek az ÁSZF keretei közt joga van hozzászólni a témához, véleményt is kinyilváníthat és tényeket is írhat. Elvárom az egyenlőséget.
Már írtam egyszerű tényközlés, nem tanács.
De valódi cáfolat nélkül ne tessen már nekem a tények közlést felróni, az esetleges tanácsaimat kétségbe vonni. Nem a megérzésed számít cáfolatnak.Szavaidból nem az jött át hogy te nem hiszel az leírtaknak, hanem az hogy nem láttad még az áfás számlájukat és ezért volt kétséges a vásárlás az utóbbi időben.
De így más a helyzet, te is láttad ezek szerint az áfás számlát, csak szerinted nem igaz.Egyébként emelkedtek az árak itt is, de nem tudhatod hogy milyen volumen kedvezményt kap a BG egy-egy gyártótól és ugye nem csak Magyarország a vevőkör, kívülállóként ezt nem igazán van értelme megvitatni.
Áfát import esetén csak akkor igényelhetnél vissza ha a termék elhagyja Magyarországot de nem életszerű hogy a BG-n megvásárolt terméket adná tovább egy kereskedő, amikor olcsóbban is hozzá tud jutni.
Az eladókra vonatkozó szabályozást és kereskedelmi beszerzéseket az üzleti vásárlóknál sem kell ide keverned. Mert amit idéztél az lenne.
Neked nem lesz IOSS azonosítód, nem lesz EORI és EU-s adószámod magánszemélyként.
A vámoláskor fogja a cég fizetni az áfát, mert arra más szabályok vonatkoznak mint a magánszemély vásárlása esetén.
A céges import nem a topik témája, nem igazán szándékozom belemélyedni és nem is igazán vág a jelenlegi mondanivalóhoz hogy most igaz az áfa és az áfás számla a Banggood-on vagy nem. Az összes többi cégnél valódi csak itt nem? Érdekes. -
válasz
maestro87 #20933 üzenetére
Te ezek szerint még Magyarországon nem vásároltál alanyi adómentes kereskedőtől? Csak bruttó árai vannnak és olyan számlát kapsz amelyen nincs áfa feltüntetve, én is így számlázok. Jogszabályok alapján lehetséges ez.
Szóval nem kell a tanácsod hogy ne terjesszem azt hogy ez nem hazugság az árak kiírásánál Inclusive of VAT.
Az sem tudom hogy te egyáltalán vásárolsz-e a BG-ről, de itt egy számla részlet tőlük, nem kommentálom, VAT = áfa, ami úgy 27%:
A biztosítás nem áfa alap.Nem kéne rágalmazni őket azért, mert te nem ismered azt hogy hogyan fizetik be valamelyik EU-s adóhivatalhoz az áfát , de az előbb azt írtad hogy nem érdekel.
Az AliExpress- is bruttó árat ír ki, Price includes VAT van az áraknál, nem nettóznak már hónapok óta szóval nem igazán az van amit írsz.
Részemről befejeztem a veled történő vitát, azt hiszel amit akarsz. -
válasz
maestro87 #20929 üzenetére
Akkor kezdem azzal hogy nem tudom a Banggood IOSS azonosítóját, csak feltételeztem a Netes írások alapján hogy van nekik, aztán végiggondolva rájöttem hogy nem is kell hogy legyen nekik.
Semmi szőrszálhasogatás nem volt, csak tény. Olvassák mások is és téves következtetést vonhatnak le a pénz útjáról. Csak egy példa a Magyar Posta mindenhol az áfa levonást a NAV-nak emlegeti fel, holott az Áfa törvény őket jogosítja fel rá hogy beszedjék és nem a NAV teszi, ezt is elszoktam mondani ha felmerül, részemről csak pontosítás, nem kell szőrszálhasogatásnak venni.
Engem meg az nem érdekel hogy valójában van vagy nincs IOSS azonosító amikor nem csak úgy lehet árusítani az EU területén egy nem EU-s alapítású cégnek hogy használja az IOSS rendszert, ahol neki kellene áfázási mókát csinálni.
Azt is írtam hogy van egy kivétel amikor nem a vevő országa szerinti áfát kell beszedni, így nem mindig 27% az amit megkapna a NAV, hanem kevesebb. Sőt nem mindenre 27% az áfa. Mind EU-s HÉA szabály.
A BG vámjogilag akkor máshogy oldja meg, de mint írtam az hogy nem közlik az IOSS azonosítót veled nem egyedi eset. Minek ha nincs rá szükség?
De te kérdezted hogy hol van róla szó és azért linkeltem, nem azért mert jelentősége lenne, az hogy nem pontosan fogalmaznak azon az oldalon az sem érdekel engem. Te a Reddit-el jöttél, én meg egy hasonló oldalt idéztem, egyik sem mérvadó.Egy a lényeg, amit kifizetünk az a cég állítása szerint tartalmazza az áfát, innentől ennyi.
Az hogy Posta tényleges IOSS vásárlás esetén is számol áfát az pedig az ő hibás feldolgozásuk a gagyi programjuk miatt. -
válasz
maestro87 #20919 üzenetére
Itt meg azt írják hogy igen, van IOSS.
Az IOSS azonosító és hogy mennyi a termék áfa tartalma nincs összefüggésben, van kivétel amuikor nem a vevő országa szerinti áfát, hanem az eladó telephely országának megfelelő áfa számolható fel, ha ez mondjuk Németország akkor te megkaphatod a kivétel miatt 19 %-os áfával.
Még egyszer leírom a Banggood azt a tájékoztatást adta hogy az áfa a termékek árában benne van, tehát nincs már áfamentes vásárlási lehetőséged.
Azt el tudom képzelni hogy az USA raktár nem lett az IOSS rendszerbe belevéve, mert azért nem jellemző hogy EU-s vásárló onnan szerezne be dolgokat és ezért megy a hagyományos rendszer.A Meest-el a sok csomag eltűnés miatt bontottak szerződést, Európai szintű gond volt az is.
És téves a következtetésed nem ők fizetik be az áfát a NAV-nak. Az eBay a német adóhatóságnak, az AliExpress a holland adóhatóságnak, a BG szerintem szintén a holland adóhatóságnak és azok továbbítják az összegeket a magyar NAV-hoz.
De ha EU-s raktárból származik (azok adják fel ide Mo-ra) a termék, akkor is ha eredetileg Kínából indult nem kell IOSS, könyvelésileg EU-n belül lesz vásárolva.
De azért sem kell az IOSS azonosító mert ez van vállalva:
In case you have paid for a product with VAT already included on Banggood, the VAT will not be charged again by the customs / logistics provider. If this happens, you will need to keep the invoice and send it to the customer service team for a refund. NB In this case, the administration fees paid by the logistics service provider cannot be reimbursed.Kifizetik az amit áfaként elkért a magyar posta, a posta adminisztrációs díja az mindenképp fizentedő, így nem is érdemes a Magyar Postával vacakolni.
-
válasz
maestro87 #20917 üzenetére
Nem feltétlen 27%-ban kell gondolkoznod, más a megoldás. A Posta mindenképp megfogja, mert IOSS esetén is kell a vám-árúnyilatkozat beadása a vámosok felé.
Mivel a posta programja ponttalanul dolgozik, nem tudhatod hogy tényleg nem lett az elektronikus adatok közt megadva vagy csak a program nem azonosította be. Az eBay-es adatoknál kétszer is említve, megadva és mégis indul rá áfás vámolás.Több helyen olvasható hogy van azonosító, én nem foglalkoztam vele mert nem postai szállítással rendelek a BG-ről.
Ha az USA szállításoknál van tariff insurance akkor azt ki kell fizetni és akkor valóban visszaadják azt amit a Posta elkért. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
maestro87 #6566 üzenetére
Ezzel nekem annyi bajom van, hogy megveszed, használod Pesten pl. lopás ellen viszont nem nagyon véd, mivel tudjuk, hogy aki lopni akar, az általában nem ott lop, ahol él, felmegy Pestre portyázni mondjuk aztán amint kivitte a hatókörből a cuccot már mindegy is, hogy van vagy nincs, pedig "csak hazavitte".
-
sonar
addikt
válasz
maestro87 #5887 üzenetére
Hali,
Pörgettem egy $10-os kupont. Azt nem tudod, hogy van-e érték limit aminél fel lehet használni? Azt megtaláltam, hogy melyik kategóriákra nem lehet felhasználni, de hiába választok más pár ezer forintos cuccot azt mondja a kuponra, hogy not valid. De ha vmi 30-40ezer forintosra akarom beváltani arra engedi.
-
Czimby
addikt
-
snipr
aktív tag
válasz
maestro87 #4922 üzenetére
Visszaszámlálásnál mikor nyomott, akinek összejött?
Én ugyan nem voltam sokat gép előtt, három termékre próbáltam rá, első esetben 1sec volt a visszaszámlálóból mikor rányomtam, de olyan gyorsan felugrott a "már elfogyott", hogy szerintem nem is kommunikáltam a szerverrel (az oldal frissítése jelentősen tovább tartott mint a gombra hirtelen felugró üzenet)... aztán másodjára 2sec volt hátra mikor nyomtam, ugyan ez... harmadjára két ablak volt nyitva monitor 2felén, fél percnél mindkettőre ráfrissítettem és az egyiken így is két másodperccel kevesebbet mutatott mint a másikon. A kevesebbet mutatónál nyomtam, amikor a visszaszámláló négyről háromra váltott és akkor is pont ugyan úgy instant felugrott, hogy már elfogyott.
-
Czimby
addikt
válasz
maestro87 #4922 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a nagyon olcsó 0.11-es és hasonló cuccok az esélytelenek,
ha valami drága akkor azt azért el lehet hozni ha mondjuk 15db-os van rá esély.És ebből gondolom, hogy nem scriptekel, vagy csak részben viszik el őket.
Hanem inkább az, hogy rengetegen ülnek ilyenkor a gépek előtt és verik a snap-up gombot.Csak gondoljunk bele, hányan ülhetnek ilyenkor a gépek előtt, mekkora a Bangood vásárlótábora, ha pl a Xiaomi PowerBankból 100000+ db-ot adtak már el. Ha ennek az ember mennyiségnek csak az egyharmada snap-up-ozik, már lehet sejteni az esélyeket.
Én sem tudtam a VIP snap-up ról. Sajnos csak a vége felé sikerült bekapcsolódnom a mostani játékba, meg melózni is kellett, de így is sikerült elcsípnem olyat aminek örülök.
-
izisz
senior tag
-
bul07
nagyúr
válasz
maestro87 #4860 üzenetére
Nem tudom hogy mennyisége több vagy kevesebb viszont sehol nem írja a kötési időt és ezekből aztán van 5-10perces meg köztes idők de van 24órás is
Banggood-ros ragasztónál
4. The separate parts will be fixed in 5 to 10 minutes under normal temperature
5. The service strength can be reached in 30 minutes2$ kuponhoz jó lehet még amit már pár napja linkeltem üveg biztosíték készlet is
100Pcs 5x20mm 0.2A-20A -
BB9000
senior tag
válasz
maestro87 #4535 üzenetére
Szia, működik még a 100 pontos kérdőív. Köszönöm a linket.
Megismétlem, hogy ne kelljen annyit keresgélni: Kérdőív 100 pontért. -
Vertigo18
addikt
válasz
maestro87 #4620 üzenetére
Csalókat sose tudják kizárni. Ha azt meg tudták csinálni, hogy több milliárd pontjuk legyen (azt is tudjuk ugyebár, hogy miért lett annyira "lekorlátozva...), akkor azt is meg tudják csinálni, hogy az aktuális első helyezettnél mondjuk 20 ponttal legyen többjük...
Szerintem ez veszett ügy.
-
zsiz
őstag
válasz
maestro87 #3809 üzenetére
Ami törik rajta, abból van cserealkatrész
Nekem egy X5C-1 volt. Féláron adták 7 ezerért, mondom ennyit megkockáztatok, hátha bejön a repkedés, ha nem akkor meg simán eladom. Bejött, tök jó móka.
A gép meg kb elpusztíthatatlan volt, pedig párszor odavágtam én is. Csak aztán pár hónap után megzakkant a gép, már nem is emlékszem mi volt vele, de már szinte mindent kicseréltem rajta, új motorok, új akku, új propellerek. Aztán elegem lett és még mindig el tudtam adni 7k-ért hibásnak hirdetve, csak a pótalkatrészek árát buktam, ami 2000 Ft se volt. Cserébe jó pár órát elszórakoztam a levegőben
Egy ideje nagyon gondolkodom, hogy megint venni kéne valamit
-
zsiz
őstag
válasz
maestro87 #3791 üzenetére
Én meg alig találtam valamit 3$ körül, amit érdemesnek találtam volna 1$-ért megvenni... Végül egy OBD scanner lett, amiről aztán másnap küldték a levelet, hogy nincs készleten
Várok, választok mást vagy refund.. Mindegy, nem sürgős, várok. Mindig is sajnáltam rá a pénzt, főleg, hogy mi van ha nem is jó a kocsimhoz. Ennyiért megkockáztatom. A FB csoportban linkelt méhészkalapra is rá akartam menni, de mire eldöntöttem, addigra nem volt belőle
-
vasi89
őstag
válasz
maestro87 #3628 üzenetére
többen is írtátok h minek jelezték a BG-nak a hibát. Előtte meg mindenki azon aggódott h miért nem kap pontot, valaki jelezhetné. Ez annyira lehangoló, hogy mindig a másikat kell hibáztatni főleg azért amit jó szándékból tett
nem személy szerint neked szól, csak a tiedre írtam választ.
-
PiEm-14B
csendes tag
válasz
maestro87 #3532 üzenetére
Ezt sosem értettem miért kell jól értékelni csillagokkal a terméket, ha a leírásban azt írja az ember, hogy szar. Lehet, hogy ravasz módon pont azért, hogy a site ne szűrje ki automatikusan?
Azt tudom, hogy pl. a GearBest féle értékelés fabatkát sem ér, de azt hittem a BangGood azért valósághűbb.
Mindenestre leveleztem már a témában a customer service-szel akik segítőkészségből csillagos 5-öst érdemelnek, viszont az érdekes, hogy úgy tettek, mintha a hibáról semmit sem tudnának. Visszaadták a termék árát és azt írták, hogy ennek a típusnak a forgalmazását meg fogják szüntetni. Tud valaki ajánlani hasonló paraméterekkel rendelkező használható hangszórót? Minőségi kinézet, erős akku, valamilyen rögzítési lehetőség. Ennek az alján remek volt a beépített menet, amit amúgy sehol nem említettek meg, mint feature.
-
bul07
nagyúr
válasz
maestro87 #3359 üzenetére
Sose volt még ilyen gift-es rendelésem
Tehát ha kosárnál nincs ott akkor biztos hogy nem kapnám meg?Amúgy nem annyira nagy gond mert régen vadászok erre a pákára csak sose engedte kuponozni, de most sikerült, így 5.24$ fizettem a pákáért meg a linket csavarhúzó készletért
összeszedtem jó pár ilyen 1-3$ cuccokat ha véletlen kell pótolni egy termékhez hogy elérje a 10$ akkor ne keljen keresni, így a készlet se csak úgy lett kosárba rakva
-
válasz
maestro87 #3341 üzenetére
De ugye az egyértelmű, hogy ha a feladási hely Hollandia és az van feltüntetve a csomagoláson, nincs utalás EU-n kívüli eredetre, akkor nem számít, hogy melyik raktárból fizetted ki.
EU-s feladás, EU-s szabályok.
A fekete nylon zacskó csomagolás alapján nem állítható vámeljárás elé. Az hogy átcsomagolják, abba meg nem igazán szeretnék belemélyedni, szívta már meg ezért kínai webshop egyébként. -
Krogoth
senior tag
válasz
maestro87 #3335 üzenetére
2017-01-11 00:08 The item is processed at the PostNL sorting center
2017-01-06 23:01 The item is in transit
2017-01-03 03:36 The item is pre-advised6-án szállítás, majd 11-én megérkezik NL. Az viszont igaz, hogy nincs benne, hogy honnét indul.
Kérdés, hogy amit ők használnak nyomkövetési rendszer, az is ezt mutatja-e, vagy csak simán bármi, ami NLPost, és beleesik a listájukba, ahhoz kérik a vámnyilatkozatot.Mondjuk érdekes, mert még a visszaküldési cím is Hollandiában van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gran Turismo
- PlayStation 1 / 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest