- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
laskr99 #5765 üzenetére
Az igazság az, hogy hiába vannak kevesen, ezért még kirúghatják a főnökét, mert 20 miiliárd forint az a bevétel a Magyar Postának amit a más országok postáitól kapnak a kézbesítésre.
Nincs joga a kínai posta (belga) által kifizetett házhoz kézbesítést nem végrehajtatni. Szabotálni a munkát. -
válasz
laskr99 #5763 üzenetére
Nézd az Üzletszabályzatukból idéztem, egyértelmű, hogy majd alá kell írnod, ezek személyes kézbesítésűek, nem lehet postaládába kézbesíteni az aláírási kötelezettség miatt. A kocsit nem küldték ki, ezt nem a gyalog postás vitte volna.
Nekem azt mondták 2 hete, hogy nem tudják miért nem hozták ki, mert nekem még az értesítő sem került elő a könyvelt küldeményhez.
Csak a logisztikánál dolgozó ismerősöm szólt amikor kerestem a csomagot, hogy már előző hét szerdán beszállították a városi postára. A 4. munkanap alatt sem hozták ki, ezért fel csaptam postásnak. -
válasz
laskr99 #5761 üzenetére
Átvágott, nem vitte ki. Ha már be kell érte menni én szólnák a kézbesítő részleg aktuális vezetőjének, hogy rosszul tudják a kézbesítési szabályukat. Ez miért nem került az aláírós listájára a kézbesítőnek?
Persze rajta kell hogy egyen. Meg is tudják nézni a kézbesítő az napi listáját és az lesz rajta, hogy értesítő hagyva.
A mezei nem könyveltről nincs feljegyzésük.
Viszont ha 500 g-nál nagyobb súlyú vagy nagyobb méretű azt gépkocsis vinné ki, ha nme vagy otthon akkor másnap viszi a gyalog postás az értesítőt.
De ott nálatok lehet, hogy ezzel trükköznek, ezt sem viszik ki, hogy kevés km legyen felhasználva. -
válasz
laskr99 #5703 üzenetére
Ez csak azokra a küldeményekre vonatkozik amelyek már kikerültek a Nemzetközi Posta Kicserélő Központból. Az a szűk keresztmetszet, főleg úgy, hogy az EU más országaiból is elsőként oda kerülnek a küldemények.
Mivel a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki, valójában csak a belföldi anomáliák egy része oldhatná meg, de az innen a külföldi küldeményeknek a helyi postákra szállítása az maximum 48 órán belül eddig is működött normálisan.
Írják is: Erre szükség is van, a Magyar Posta ugyanis azt tapasztalta, hogy idén már októberben megnőtt a belföldön feladott, vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége.Számunkra az lesz a jó hír, amikor arról regélnek, hogy bővült a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ kapacitása.
Most csak ennyit utaltak rá: A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget.
Mi lesz amikor ideérnek a 11.11 és a tényleg karácsonyi forgalmak. -
válasz
laskr99 #5696 üzenetére
Milyen új üzem? Az a néhány konténer a nagyobb városokban amit a belföldi szállításokra lett beállítva nem segít semmit, a törvénytelen korlátozásuk a céges feladókra nem segít semmit. Nagyobb probléma lesz most mint tavaly, ha csak nem vezénylik az utcákra az 3-szor annyi irodai dolgozót, mint amennyien a kézbesítők vannak. Kevés a gépjárművezető is a csomagosoknál és max 150 csomag fér be egy kézbesítési napba, de akkor azért hajtani kell.
-
válasz
laskr99 #5319 üzenetére
Mai nap ha 100 $-ról van szó, akkor a veszteség 669 Ft. Az elvesztési biztosítás 527 Ft vagy az elsőbbségi küldemény díj 614 Ft. Ezeket lehetne finanszírozni belőle.
Nem sok, de ettől függetlenül veszteség.A másik probléma a vámeljárás során az érték számítása, €-hoz kell viszonyítani annak ellenére hogy forintba fizettél és nem biztos, hogy vámértéknek elfogadják a forint összeget. És ott is az MNB árfolyam kedvezőbb mint a BG árfolyama ha még is devizában kezdik el számolni.
-
válasz
laskr99 #5242 üzenetére
Köszi az információt. nekem ez ua a kategória, mint a kínaik, nem nyomkövetős küldemény, nem lehet rá reklamációt indítani emiatt.
Az utolsó bejegyzés 2017-09-27 17:28 Küldemény kezelése, (Parcel is handled) és a 3.-i postai átvétel itt most 6 nap, de a postánkat ismerve lehet több is és ezzel így nincs értelme kalkulálni. Arról nem is beszélve ha elveszne ezzel a számmal a magyar postán nem lehet reklamálni. A LVS1376360001426085 A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot.
Nyomogathatjuk az orruk alá hogy a belgáknál még meg volt, de aztán semmi. -
mikej95
aktív tag
válasz
laskr99 #5209 üzenetére
Engem jobban aggaszt, hogy van egy LVS csomagom, arra majd lehet hetente 2x rákérdezni, miután belga posta kiírja az ominózus "pár napon belül megkapod állapotot" - feltételezem arról sem kapok értesítőt - nehogy visszaküldjék.
Az lenne a legjobb, ha lehetne külföldi rendeléseket csomagautomatába kérni, azzal a postának se kell sokat vesződnie se nekem. DHL pedig nem éri meg 22 dollár alatti cuccokra.
-
válasz
laskr99 #5199 üzenetére
Amiről szó van az már itt van, ezért nem késhet. Az amit te írtál az itt nem számít, az más dolog.
Úgy értettem, hogy az ami nem fér be a postaládába -nem könyvelt- arról írnak kézbesítőt azt kiviszik és ha 10 napig nem mész érte, megy vissza. A gond akkor van, ha az értesítőt valamiért nem kapod meg, nem is tudsz róla, hogy van valamid. -
válasz
laskr99 #5134 üzenetére
papírt dob be, mert mondta,hogy meghurcolták őket mert volt sérült csomag útközben.
Nem ez az oka, idén április 24-től változott a kézbesítési szabály,a nem könyvelt és a postaláda méretnél nagyobb küldemény nem kézbesíthető címre, csak személyesen vehető át a Postán értesítés után.Az oka a hatalmas mennyiségű ingyenes könyvelési előírás nélküli csomag volt, amit oda-vissza szállítottak ha nem volt otthon a címzett.
Most csak a könyvelt kerül címre kiszállításra. -
Beni2360
félisten
válasz
laskr99 #5127 üzenetére
Hát ha ma éjjel 01.22' azt írod, hogy: Ma 21:59-kor váltott a csomagom - akkor még csak ma este fog megtörténni. De félre a viccet gondolod, hogy a tegnap esti jóvá hagyást ma reggel kézhez kapja a postásod? Ugye nem? Nem tudni hol laksz de előbb megy az elosztóba, Budaörsre és onnan tovább a lakhely szerinti hivatalba. 2-3 nap.
-
válasz
laskr99 #4973 üzenetére
Melyik nyomkövető oldalon nézed? Sehol nem ír Hungary helyzetet
17track ez az lenne hogy melyik a fogadó posta: Destination (Carrier)
A SE végződés elmegy Svédországba lesz egy érkezési és egy továbbítási bejegyzés, majd ez ismétlődik ha tényleg megérkezik Mo-ra
2017-09-12 10:22 (Sweden), Item sent abroad = a bejegyzés országa -
Flashy
veterán
válasz
laskr99 #4788 üzenetére
akkor úgy csinálják, hogy ahány pontod van, addig kinyithatod mindet egyszer?
szerk: megválaszolom magamnak is, igen, szóval lehet nyitogatni. és hasonlókat kapunk, mert én is BW type C kábelt, 2-1 kupont, meg pontokat kaptam, meg talán még egy kupont ami nagyobb összegről pár dollár mínusz. -
bul07
nagyúr
válasz
laskr99 #4678 üzenetére
Én kettőt pörgettem az elején kaptam is két semmirevaló kupont(pontozva nagyobb engedmény)
Azóta kivárok tényleg hátha beraknak valami mást
(#4681) maestro87
Igen de meddig vársz?
Mert ha 7-én vége akkor még 6-án el kell lőni a pörgetést(vagyis 7-én 8óráig ha jól tudom és akkor van a napforduló BG-nél)
-
válasz
laskr99 #4646 üzenetére
Lehet repülő, csak be kell tartani a csomagolási előírásokat, arra ott spec előírás van, de szállítható.
Egy másik webshopnál is volt ilyen, ott azért késett az akksi, mert az össz egyszerre szállítható mennyiséget túllépték, két járatra szedték szét a küldeményeket és a másik az 3 nappal később indult. De ezt ők leírták és elnézést kérrtek a késedelemért. -
válasz
laskr99 #4644 üzenetére
Ahogy Bornie127 is írta, egyszerűsítettem a küldemény kiléptetést az adott országból amikor csak vám megnevezést használtam, egy kicsit komplexebb a dolog, mert nem csak a vámos kiléptetést, hanem a küldemények szállíthatósága is ellenőrzésre kerül, minden országban van egy, Kínában 2 Nemzetközi Postai központ ahol együtt végzik ezt a munkát.
Ott is figyelnek, hogy kábszer, robbanó anyag, fegyver, régiség, új technológia meg az egyéb ottani tiltó listás dolog ne kerüljön ki az országból vagy szállítóeszközre nem kerüljön fel. -
válasz
laskr99 #4642 üzenetére
Szerintem lényegtelen az ok, előre nem látható dolog.
Azt kérdezi hogy 3 napon belül nyilatkozzál, hogy újra küldjék vagy pénz vissza. Ha nem válaszolsz vagy nem az újraküldés a pénzt kapod vissza.
Semmit nem küldtek vissza, már az ottani vámhivatal visszafordította, a Magyar Posta csak úgy nem küldi vissza, ha megérkezik akkor ki is viszik és értesítést hagynak ha nem vagy otthon. Ismerve a jelenlegi feldolgozási sebességüket, ezt hozzájuk megsem érkezett. -
holozis_HUN
addikt
-
válasz
laskr99 #4553 üzenetére
azért mindegyiket másik címre kérd
pl:
- használd/ne használd a harmadik keresztneved
- használhatod az egy háztartásban lévők nevét
-egyszer írd ki, hogy utca, másszor rövidítsvagy addig ne rendeld meg a következőt, míg az előzőt fel nem adták, különben képesek egyben küldeni (mint minden kínai) kivéve ha ezt kérnéd, akkor nem sikerülne nekik
-
válasz
laskr99 #4551 üzenetére
Ha belépsz a Shop All Categories alat a legelső menüpont a US/EU Warehouse, ha ott a EU Warehouse-ban lévő választod akkor értelemszerűen nincs külön vám, áfa és ennek az eljárási költsége. Az Összegoglalóban lévő szöveg erre utal.
Amit Kínából küldnek arra meg vonatkozik.Ezt pl annyiért kapod ami ki van írva 10539+2599 Ft. 13138 FT
Míg ha Kínából jön akkor 13786 Ft erre 27% Áfa és a posta 2500 Ft eljárási költsége, 20008 Ft -
FingR86
őstag
válasz
laskr99 #4401 üzenetére
nekem is az van csak T nélkül
de lehet elcsórom a muter galaxy young-ját. Azzal én leszek a pont császár
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest