- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
helkis #19098 üzenetére
Na elsőre elkeveredtem. Tehát az biztos, hogy 4,1 GHz-es C2D-vel ki van hajtva a 3870. Azt is, hogy 3,6-on még nincs. Ha van kis időd, megnézhetnéd, hol kezdenek el nagyobb mértékben csökkenni a 3D pontok (20-30 fölött), aztán végre lesz egy referenciaértékünk.
Én addig megnézem, mennyire lehetek a CF fullos CPU limitjétől. -
Bundás22
őstag
válasz
helkis #18129 üzenetére
köszi a jó tanácsot, persze majd órákig szenvedek mind2 oprendszer újratelepítésén és beállításán
na hol van az a driver cleaner? előbb azért kipróbálom
nehogymár! százszor raktam fel új driver-t, és olyani is volt hogy simán letöröltem barbár módon a driver-t miközben gef2-ről 9600XT-re váltottam és semi baja sem lett, mi az h tutibiztos -
katt777
félisten
válasz
helkis #16945 üzenetére
3,8-on sincs még kihajtva a 3870?
Nézted alacsonyabb CPU-val?
Nálam 4730/5250 volt az SM2 és a HDR 900/1250-en. (CPU meg 2464 3,2-n.)
Nálam 077 is lefutott 885/1250-en, CCC-ben nem ment feljebb, 15 MHz-ért meg nem rivázok. És mindezt -0.27V-tal.Látom, nálad is szép hűvös volt a kari. Nálam viszont CPU teszt alatt sokkal jobban hűlt (neked meg nem melegedett annyira 3D-ben).
-
katt777
félisten
válasz
helkis #16772 üzenetére
Ezt most biztos a lapcserés hsz-ra kérdezed?
XP-re amúgy SP2- után semmit nem tettem föl (másodjára), mert a javítások fele elbarmol valamit a rendszerben. Védelemnek meg van tűzfalam és vírusirtóm.
Vista SP1-gyel addig jutottam, hogy kivágta azokat a progikat (pl. ATT), amelyeket driver-ellenőrzés kikapcsolásával addig fel tudtam telepíteni. Szóval az a partíció is visszament eredetire, tovább nem is néztem. Ha majd kijönnek a végleges változatok, azért megnézem mindegyiket +1x. -
floxet
tag
válasz
helkis #16621 üzenetére
na meggyőztek az x2-esről
3 kérdés:eddig 8800 gtx volt, annak ajánlott volt a 28 amper. ennek mennyi kell? hány wattos táp illetve hány ampert igényel?
milyen márkában ajánlott a vidkari? eddig shappire márkát láttam csak de ma találtam egy helyet ahol van majdnem minden...
alapon ha nem húzom kb hány pöttyöt ér el a kari?
Thx
G -
rumkola
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
helkis #16467 üzenetére
Köszi szépen!
Ez a 073-as nagyon jó, kár hogy nem tudom feltenni.CF-hez pedig nagyon kéne. RT-ben nálam 60 fok fölött pörög 60%-on (vagy 50-en ha éppen olyanja van), és ez elég tuninggal is 70 fok alatt tartani a karit, szóval ezzel talán jobban melegedne, viszont a 60 nálam már szépen vissza is hűti a GPU-t, tehát nem lenne gond.
077-es akkor lenne jó, ha lenne 50 fokig egy 25%-os, 50-60 között meg egy 40%-os sáv.
Azt hiszem, megnézek valami hexa editort, csak lehet, nem lesz egyértelmű, mit kell módosítani venti-khez. Ha be tudnám állítani a RT-ben beállított sávokat, rohadt jó, és halk hűtésem lenne.
3870-kompatibilis ATT-t akarok!!! -
katt777
félisten
válasz
helkis #16453 üzenetére
Na, ez az, amely az én karimra már nem megy föl a hülye subsystemID miatt.
DOS-os flash-t nem próbáltam, sztem azzal is lenne hiba, aztán ki tudja, nem barmolnék-e el valamit egy kényszerített felülírással?
40%-os alap fordulat számomra kicsit magas, csökkenti a venti élettartamát. Ha nincs 3D terhelés, elég 25% (szóval nekem az jó lenne, ha 50 fok felett viszont menne egy 50%-on), hogy 50 fok alatt, de inkább 45 közelében tartsa a karit.
Bios-edittel (1.6-ost találtam legújabbat) csak feszt és frekit tudok változtatni, amire nincs szükségem, hűtésre viszont lenne.
Rivában a low-level overclocking 2. fülén (hűtés) írja ki a gyári hőfok-venti beállításokat.
Na most, ha meglesz a 2. 3870, akkor nem tudom, hogyan lesznek ezek a bios-ok. A régire nem tudok újat rakni, az újra meg a régit? -
katt777
félisten
válasz
helkis #16440 üzenetére
Basszus, akkor hétszentség, hogy valami új stepping jött ki, azért nem jók nekem (és sokan másoknak sem) az új bios. Csesszék meg a SubsystemID-jüket.
Tuti forrás TechpowerUp bios-adatbázisa.
Egyébként 860/1200, de 071-re alapszik, szóval lehet, ID eltérés megakadályozza azt is, ahogy nekem meg az újabbakat.
Viszont ezek az újabbak mintha 1.3V-osak lennének 1.327 helyett, lehet, ez a gáz. Majd nézd meg TPU-on, melyik mennyi, ott a leírásuk.
RivaTunerrel meg tudod nézni a gyári beállításokat, megköszönném, ha megírnád ide. -
katt777
félisten
válasz
helkis #16421 üzenetére
Mi közöm ahhoz? Nem kenyerem az erőszak.
A rá hivatkozás viszont felettébb hasznos tud lenni egy önmagát túldimenzionáló, 1-szerű kis ügyintézőcskével szemben.
Frissíts biost, a 010.071-estől kezdve már nem kapcsol le a CCC. Sajna egyelőre minden kari 010.067-essel érkezik. A 860/1200-as bios meg azért jó, mert a lock-okat is feloldja, elméletileg a csillagos égig tudod húzni a karit. Az enyém mondjuk max 900/1250-et bírt el biztonságosan 3DMarkban, de mondjuk Oblivion kiakasztotta. A játékban fix stabilitás 850-890/1200-1250 körül van egy átlag 3870-nel.
Sajna a 073-as és a 077-es bios-ok SubsystemID hibával nem mennek föl a kártyára. Erről már írtam, de senki nem írt rá megoldást, pedig a 077-esben állítólag jobb a venti-kiosztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest