- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
-Solt- #19178 üzenetére
Én értettelek, ezért világítottam rá a különbségre. A "fizikai" kihajtás egy dolog (azaz gyakorlati jelentősége kevesebb), a játékokban való hasznosságot illető beállítás meg egy másik. Viszont a cikk lényege az akart lenni, hogy nem feltétlenül kell a sok helyütt olvasható tesztek sugallta marketingnek bedőlni (én is majdnem megtettem), hogy komoly (és drága) Intel proci és lap kell egy 3870 (esetleg CF) alá. Még az elméleti határértékhez sem, nemhogy játékokhoz, amiről te is szóltál.
Így boldogan élvezhetem a konfigomat még min. 1 évig.Téged sértene egy birka bégetése?
-
katt777
félisten
válasz
-Solt- #19168 üzenetére
Te nem a kihajtásról beszélsz, hanem a felhasználhatóságról. A tesztnek nem ez a lényege, hanem hogy lássuk, mi az optimális VGA-CPU párosítás (nem játékszempontból).
Ha az általad említett pár százalékos emelkedés van 100 MHz-enként, az játékban nem igazán érzékelhető, nem hasznos (tehát nem feltétlenül kell nagyobb frekvencián üzemeltetni a CPU-t), de nem a VGA maximuma (annak tuningolásával sokkal többet nyerhetünk). Az ott van, amikor azt az 1°%-es arányt éred el, azaz pár pontot / 100 MHz. Tehát az igaz, hogy nem kell erősebb proci a VGA kihasználásához (azaz nem kell ronggyá tuningolni a gépünket), viszont az is, hogy ez nem a kihajtási határérték. -
katt777
félisten
válasz
-Solt- #19156 üzenetére
Olvasd el ezt, itt ki is mértem. Akkor van kihajtva, ha 5-10 pontnál nem emelkedik többet 100 MHz-enként (többször mérve, mert hibahatár is van), csak ezt nyilván nem mérted ki. 1950XT-mnél nagyon szépen látszott, 2,5GHz-ig 100MHz-enként 100 pont körül nőtt a 3D, utána kb. 30 pont következett, 2,9GHz-nél pedig megállt, aztán már csak 3-4 pont volt. 3870-nél sokkal feljebb van a határ, az 1-1,5% még messze nem a vége (lásd az előbb). A topic-ba linkelt tesztek szerint 4,1GHz-nél már áll, 3,6GHz-nél viszont még emelkedik szépen.
Minden más itt a topicban, illetve a cikkben van. -
DeSanto
őstag
válasz
-Solt- #18739 üzenetére
Próbáld ki hogy kikapcsolod a pagefile-t újraindítod a gépet törlöd a gyökérből a pagefile.sys-t és elindítod a játékot.
Egyébbként ez inkább valami spyware jelenségre ad okot.
Valami dolgozik a háttérben.
Nekem egyszer volt ilyen hogy ment a játék majd véletlenszerű akadások jöttek.
Leírtottam és már minden jó volt.Nem kérdeztem hogy XP vagy Vista?
-
RZednik
csendes tag
válasz
-Solt- #18075 üzenetére
Hát igen, ezért fogott meg engem is a 45k-s ára! Sapphire és Asus ddr4es 3870eseket 54-56 körül láttam, annyit meg én sem hiszem, h számít a ramok közti különbség! Az zavar, vagyis bizonytalanít el picit, h ha 1-2 héten belül normalizálódik a $ és az euró árfolyama és 35-38k körül lehet kapni majd 3850eseket (elvileg újra hiánycikk, vagy aranyárban mérik őket), akkor ahhoz képest nem lesz-e sok ez a 45k. De nyilván erre úgysem kapok választ, csak ha kivárom!
Amúgy a 3dmarkos pontszámod 6ározottan nem rossz, egyébként is hasonló konfigot tervezek alá (E6750 vagy E4500), szóval vmi ilyesmivel számol6nék én is! -
RZednik
csendes tag
válasz
-Solt- #18039 üzenetére
Beszéltem a bolttal és nekik is DDR3-as - és termékadatlap alapján akkor a Zalmanos - 3870 érkezik holnap 45k-ért. Erőteljesen gondolkozom!
Az ár az jól hangzik, viszont nem tudom teljesítményben menyivel lehet a DDR4-es "nagytesó" alatt. Na, próbálok vadászni vmi tesztet!
Jahh, -Solt-, egyébként köszi az infókat. sutyi^-, Dubmaster! Nektek is is! -
katt777
félisten
válasz
-Solt- #17964 üzenetére
A Catalyst csomag és az ATI driver még mindig 2 különböző dolog.
A Catalyst-ot adott év adott hónapjához számozzák, a driver-verziók meg folyamatosan emelkednek, ezen belül a módosítások is (pl. 8.41, 8.43, stb.). Az egyéb összetevők más-más verziójáról már nem is szólva, de ezt Windows-ból megnézheted.
Egyébiránt a gyári drivereket nem csak átlogózzák, ill. nevezik, nálam is előfordult, hogy pl. a 7.11-es ATI ref. driver szar volt (Avivo egyáltalán nem ment pl.), az ASUS-éval viszont semmi gond nem mutatkozott. -
katt777
félisten
válasz
-Solt- #16709 üzenetére
Min. 3,3GHz-en egy C2D. Én legalábis 3,3GHz-ig teszteltem X2-n és még nincs VGA limit. 100MHZ-enkénk még mindig van kb. 30 pont 3D (SM2/HDR) pontszámokban Markban (azaz határközeli). Ha Valaki meg tudja nézni C2D-vel, magasabb frekin, remélem, majd megmondja, hol a vége.
-
válasz
-Solt- #16010 üzenetére
a "pci device" nagy valószínűséggel a kártyába épített audio eszköz. húzáshoz használd az AMD GPU Clock Toolt.
diablo1984 / O$zkł: csak egy ntfsdos-ra van szükség. de még egyszerűbb, ha a PCI-os kártyával bootol az ember, és egy bootloható floppy-ra kiírja a flash-elő programot meg a BIOS image-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest