- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
jaja! télleg jó kis teszt lett! grat!
én is meglepődtem, hogy a 3870X2 ilyen jól állja a sarat a 4870 mellett....hm..
mondjuk idáig én sem bántam meg, hogy le (el) cseréltem a 4850-emet egy 3870X2-re..
állatság..
mondjuk én azt hittem, hogy az X2-es kariknál nem jelentkeznek crossfire-ös gondok..
mert az a 2 gpu-t összekötő csipp (nem tudom most mi a neve) kiküszöböli a hibákat és végül is olyan mintha csak "1 gpu-s" karija lenne az embernek...
de akkor ez így mégsem igaz...
az mondjuk fix, hogy jóval "stabilabb" és jobb a skálázódás az X2-es karinál mint
egy 3870 crossfire-nél... -
- = Zk = -
félisten
átnyálaztam a tesztet, és nagyon meglepődtem a kártyámon. már-már kezdtem leírni, de úgynézki, hogy csak beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, amikkel felbuzdulva vásároltam meg, idestova már 1 éve!
a kártyát úgy bocsátottam a rendelkezésére, hogy nyúzza meg ahogy tuddja. OverDrive-tól kezdve, ami kifér a csövön. ezt külön köszönöm nekiaz inen nszármazó eredményeken, meg szintén megvagyok lepődve...
a teszt nagyon jó lett!! gbors fórumtárs nagyonjó munkát végzett. le a kalappal előtte, és az oldala előtt
és igéretemhez híven, ha meglesz a 4890, aztis odaadom többnapos VIZITÁLÁSRA
-
Májsztró
addikt
hát igen ,1280-as felbontásba (vagy 1024 , most nem vágom melyikbe ) de akkor miért lenne szakmailag az első ha átlagban nem az éri meg a legjobban ?
Értem én ,hogy mit mondasz , de konkrétan nem írtad ,hogy az 512-es a nyerő ( ha jól emléxem)
egyébként az minek tudható be hogy a nagyobb felbontásokon nem futott le a 256-os kártya ?
-
katt777
félisten
Szép, komoly munka!
(Pont jó most, hogy már kifutnak ezek a kártyák.
) Sajna ezzel is az a bajom, mint azoknak, akik nem tudnak egyszerre sokat költeni gépre: Hiába a pont megfelelő összeállítás, ha jön az új VGA, vagy nem használjuk ki, vagy cserélhetjük a processzort is (minimum). Ami a ma kihajtott VGA-k mellett roppant nagy valószínűséggel bekövetkezik az új generációs VGA-k megjelenésével. Szóval én továbbra is amondó vagyok, hogy szép, ha egy 2.66-3GHz-es proci elég a mostani karim kihajtásához, de inkább egy erősebbe ruháztam bele, hogy a következő VGA-mat is tökéletesen vigye, így min. 1-gyel kevesebbszer cserélek CPU-t (és fizetek rá).
-
jayjay
tag
Jó a teszt, csak a felbontásokat kellene aktualizálni.Mostanában elég sok 20-as, 22-es monitorral( 1680/1050 ) is játszanak( egyre többen ), és ezekről nem szól a teszt.A 800-as felbontásban pedig sztem senki nem játszik.Elismerem, hogy a legtöbben még 1280-as felbontásban játszanak, de ez nemsokára remélhetőleg megváltozik.
-
katt777
félisten
Szép munka, bár kicsit szerintem téves benne pár dolog. Nézd meg a tesztoldalamat , vagy olvass vissza kicsit, éppen itt szerepel, hogy Doom 3 alatt pl. 3,7 GHz-es CPU-val tűnik el a CPU-limit, noha 3DMark06-ban E8400-zal már 3.0-nál. És Crysis-ben elértem X2-vel a C2D-s teljesítményt.
Itt is van teszt. Vesd össze a többit is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
GS-ben inkább a Stream output kezelése a fő probléma. Meg az is, hogy minél nagyobb a vertex tömb annál kisebb TPC-k kihasználása (helyhiány?).
A szintetikus tesztek, ha árnyaltan is próbálják vázolni a jövőt. Biztos vagyok benne, hogy a Global Illumination kedvelt megoldás lesz a fejlesztők körében... Abban én is egyetértek, hogy amíg a GF8 az nV aduásza addig nem lesz alkalmazva, de amint megjön a GF9 szépen ki lehet majd használni a D3D10-ben szunnyadó lehetőségeket.Igazából azt nem igazán látom, hogy lehet majd ezeket a problémákat a GF8 karik felépítésének megfelelően megoldani. Az nem megoldás, hogy kitömjük a TPC-ket cache-sel és regiszterrel, mert kicsit pazarlás lenne a tranzisztorok szempontjából. Amit az AMD az R600-ben megoldott az rendkívül hatékony, és ötletes megvalósítás, talán nincs is más lehetőség.
Esetleg arra gondoltam, hogy lehetne egy bazinagy cache a GPGPU-ban és ehhez lenne csatlakoztatva több komplett mini-GPU. Érdekes megoldás lenne, sőt talán még hasznos is. -
7600GT
senior tag
-
7600GT
senior tag
"miért akarna a jövőben bárki nem float2-es operandusokkal dolgozó PS kódot írni?"
Hát ez egy jó kérdés...
Egy komplexebb shader kóddal nem lehet sokkal látványosabb dolgokat művelni? Mondjuk egy jó kis számolás igényes GS kóddal? (pl.: global illumination képek alapján eléggé ütős)
-
7600GT
senior tag
A PH-s tesztben is azok a ps-es tesztek amikben nem egyszerű ps kódok voltak, hanem tényleg számolás igényesek abban nagyon csúnyán kikaptak a GF8-ak. Sajnos most nem találom azt a táblázatot amiben nagyon szépen látszott, hogy a G80 float1 ill. float2 alapu ps kódok használata esetén nagyon hasít a többinél meg nagyon csúnyán kikap. Megpróbálom megkeresni.
-
7600GT
senior tag
"alig hiszem, hogy ilyen mostanában lesz játékfronton. amíg a hangsúly a pixel shadereken van, addig a G8x/G9x alapú kártyák hasítani fognak."
Azért, ha a G8x kap egy komplexebb ps kódot akkor összeszarja magát. PH-s tesztben is kimutatták. Szerintem olyan játék, amiben már sok lesz a bonyolult shader kód, már jövő ősszel fog érkezni. Szerintem a Fallout 3 tutira ilyen lesz. -
7600GT
senior tag
"A GT meg nem jó összehasonlítási alap, mert ott bevittek egy csavart (nem vágom hirtelen, mit) a ROP-ok etetésébe, ettől jóval gyorsabb lett az AA."
Ezért is van kb. 70millió tranyóval több a G92-ben? Kiváncsi lennék arra a csavarra.
Amugy arra semmi esély, hogy esetleg visszarakják az Rv670-be a hardveres msaa-t? -
Abu85
HÁZIGAZDA
+15-25% bilineáris szűrés mellett. Szögfüggő AF-fel is lehet nyerni 5-7%-ot.
A G80 a szűrőket az ingyen trilineárhoz használja, mivel ide két bilineáris minta kell. Márpedig egy címzőhöz pont két szűrő tartozik.
A Stalkeren kívül is van még. A D3D10-es COJ is szoftveres AA algoritmust használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpársportok
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux kezdőknek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Renault, Dacia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest