- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
foreveryoung
tag
válasz
Calibos #25838 üzenetére
Nem csak kipróbáltam a crossfire-t. Nem jött be. Aztán már a szóló kártya se akart rendesen menni. Akadás, fagyás, teljesítménycsökkenés, hol jó volt, hol nem. Pedig minden driver csere után kitakarítottam a gépet (registry, driver sweepwr) de úgy látszik maradt valami.
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #25090 üzenetére
A dolog ott kezdődik, hogy minden szart el lehet adni reklámmal (ennek egy formája a játékfejlesztők és a tesztorgánumok lefizetése a kívánt manipuláció érdekében). Ezért aztán reklámra költenek fejlesztés helyett, és ezért lesznek hibásak a cuccok és a driverek, édes mindegy, melyik gyártóról van szó, vagy egyáltalán PC-ről, autóról, rádiótelefonról, stb. Vazze, az "átkosban" nem volt nagy választék, de amit megvettél, az évekig, évtizedekig működött, mert akkor az ellátás és a tartósság volt a fő szempont, nem a szemétgyártás a profit maximalizálásának érdekében. Ennyire 1szerű.
-
killerjohn
addikt
-
raziel01
veterán
válasz
Calibos #24847 üzenetére
Sokan mondtuk neki, hogy nincs igaza és úgy látszik, hogy most leállt.
A vége felé már szerzett magának két társat is és együtt mondták a sok hülyeséget.pl idézet tőle: A jatekok tobb magos processzor kihasznaltsaga egyenlo a nullaval 90%-uk le sem tudja kezelni.
egy 4000+os AMD mindosszesen 10%-al marad el egy x2 4000+os processzorral szemben, az egyik eroforrast legjobban zabalo jatekban
egy 3800+ es X2 4600+ kozott alig van kulonbseg a legtobb jatekban egy 8800GTX-nel.
-
katt777
félisten
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Calibos #24530 üzenetére
Ha lehetséges, akkor már ne 4600+-t kérj hanem pl. 5000+ BE jó választás. A 6400+ sokat fogyaszt, meleg... de megy mint a disznó...
Viszont az 5000+ sokkal olcsóbb, s az sem megy rosszul.
Ha meg ilyet kapsz vissza, akkor próbálj meg valami Brisbane-t kérni, s inkább hajtsd meg, mintsem hogy újat vegyél.
Azaz a vége: Nem, nem cserélném le a 4600+-t 6400+-ra.
-
TomBoy1986
veterán
-
-
katt777
félisten
-
Bundás22
őstag
válasz
Calibos #23842 üzenetére
nekem a 1,7 es willamantte cerkával
sztem nem kell 4 házventi elég egy, jól ki kell fújni a dzsuvát a procihűtőből szvsz, esetleg rongyal nekiesni a ház aján lévő piszoknak, de az altarészeket óvatosan, finoman! esetleg fültsztító pálcákkal(körömlakklemosóba mártva), szal ilyennekkel kell pepecselni, 2-3 év után vastag bunda szokott lenni a (procihűtőkön), ha tiszta megnézni javult-e, de gy házventi javasolt szvsz azért telik el neki 5 perc mert annyi kell h átforrósodjon a proci
a porszívót meg ne próbáld!!! állítólag tönkrevághatja a szgép finom elektronikáját, szal azt tartsd távol, rongy, tüdő és fültisztitó pálcika legyen a fegyvered -
-
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #23768 üzenetére
Ez a baj az extra VGA-kkal. Én most majd megnézem az újabb ATT-t, hátha kezeli már a feszt. A "tulajdonomba került" érdekes kifejezés, nekem is kerülhetne pár cucc a tulajdonomba, ha valaki volna kedves megajándékozni pl. egy X38-as lappal + 2 3870X2-vel, hogy bebizonyítsa, igaztalanul szapultam a CF-t (bár nehéz dolga lenne, hiszen a tesztjeim bizonyító erejűek). Csak hát újabb chipset... De én még egyszer egy eurocentet sem ruházok bele, örülök, hogy ebből viszonylag elfogadhatóan kijöttem.
Melyeik Catalyst-tel próbáltad? Mert ATT 8.2-esig ismeri fel őket. (Az újat még nem tudom.) -
ProEvoFan
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Calibos #23475 üzenetére
Én is ezt néztem ki, egyik esélyesként, mert megnéztem a tesztjét is!
A GDDR3-as memória modulok 950MHz-esek de 1050MHz-ig simán felhúzhatók.
Ha a GPU-t 850-ig felhúzod, akkor az 1GHz feletti GDDR3 elég, pláne ha feltételezzük a szorosabb időzítéseket.
A hűtés meg hidegen hagy, itt a VF900, amely alig várja, hogy az ominózus három nap után elfoglalja az őt megillető helyet. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Calibos #23472 üzenetére
Van GDDR4-es, de nem gyakori. Bár jó lenne tudni, hogy van-e valami extra igényed hűtés terén, mert ha nincs, s jó az alap kétslotos, akkor mind1, hogy melyiket veszed (ergo az olcsót érdemes), ha viszont van, akkor Sapphire. A legkomolyabb Toxic kártyájuk is csak 42K az iponban.
-
Bali27
addikt
válasz
Calibos #23472 üzenetére
Nekem His van.. AZ égvilágon semmi baj nincs vele..
Bár ahog láttam a Sapphirehoz nagyobb a bios támogatás.. De a referencia karik általában ugyan oylanok.. Legalább is ugy tudom, és ugyan olyannak kéne lennie, bárki gyártotta. Az INNO igazán bejöhetne az ati Piacra... Még lejebb nyomná az árakat..
Haveromnak 7600gt böl a 4. INNO lett "jó"...Első 3 elszált... Első magától, 2. ment, csak amikor pár mhzet huzott rajta(nem sokat) no az akkor szált el a harmadik meg már nemtom.. De kell iylen is..
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #21758 üzenetére
Előbb veszek GTS-t.
Tudod, ha rossz lenne valami a hardveremben, akkor minden rosszul működne, de nem, szóval az ATI a hunyó a csak bizonyos hardverekre és programokra (amelyek gyártói fizetnek) optimalizált drivereivel. Hát, ha nem akarják, hogy ATI/AMD cuccokat használjak, én nem tehetek ez ellen semmit. 2007-ig elvoltam Intel és nV platformon, soha, semmivel nem volt bajom. ATI/AMD óta pl. még mindig nincs bő 1 éve visszapillantótükröm F1C-ben, de 1950XT-vel is minden más OK volt. 1950XT fertőzés kezd elmúlni. Hogyan akarnak így az Intel és az nV nyomába érni? Ha meg rá akarnak kényszeríteni újabb alaplap vásárlására, akkor az tuti nem AMD lesz. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #20455 üzenetére
De igen.
Régebben volt CF lista AMD/ATI oldalán, de azt /pill nem találom. Mivel viszont ezek ATI-t támogató game-ek, nyilván támogatják a CF-t is. Ha csak nem full-os játéklista ez, de akkor hová lett a CF-es? Lehet, hogy megvan még, csak én nem találom hirtelen. ATI Havok Physics-es lista is van külön. -
TomBoy1986
veterán
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5672 üzenetére
Csak az a szép zöld... (mit is beszélek), szóval az Avivo támogatás, és a más videokonverter progikhoz képest 4x sebességen dolgozó XCoder fog hiányozni... Rohadt jó lenne, ha ezzel kezdenének már valamit az AMD-nél. (Vagy benthagyom a 3870 mellett az 1950XT-t asszim CF-re, PhysX-re, meg videokódolásra
).
Szerintem is ostobaság 47-ért pl. 3850-es karit venni, amikor még az is több, mint a 3870 normális ára. Amíg persze sokan mégis megteszik mert van rá pénzük, addig a csóringer, vagy csak takarékos felhasználók úgyis szívni fognak. (Ti. ha senki nem venné meg a 60k fölötti kártyákat, máris olcsóbbak lennének.) -
Sztojcsi
tag
válasz
Calibos #5045 üzenetére
Az igaz hogy aí fatality semmivel sem jobb a vf 700 cu-nál, viszont a vf700cu is bőven elviszi a karit normális hőmérsékleten. A gyári hűtők nagyon szarok erre rá kéne már jönni, de a gyártóknak is, mert nevetséges hogy ezen akarnak spórolni, mikor jobb hűtővel gyárilag nagyobb órajeleken járathatnák a karijaikat, ami nyilván plusz teljesítményt hozna, és még csöndességet és normális hőfokokat is.
Na mind1 szóval a gyáriak még ennél is jóval szarabbak, azok nem is a 3000ft-os kategóriában mozognak hanem az 500ft-osban, szóval bármilyen külön kapható hűtés kb jobb a gyárinál, efelől ne legyen kétség. -
barnam_
nagyúr
válasz
Calibos #5079 üzenetére
Majd a PH-s tesztet mutasd neki
Amúgy a techpowerup, anandtech, guru3d, x-bit labs tesztek szerintem megbízhatóak.
Techpowerup.com review adatbázisában keress HD38xx tesztet, ott nem hiszem hogy fake lenne.(#5081) testdude667: Ez még az éppen játszható kategória.
Azt nem tudod megnézni Rivatunerral, hogy mennyi vramot eszik? -
kormi0312
senior tag
válasz
Calibos #5045 üzenetére
én csak annyit tudnék hozzászolni a teljesítményéhez, hogy 79gt-n 1.55V (1.3Valap) mellett full oc-val (720/2000) sem ment 60fok fölé...., nekem ez elég meggyőző volt, de lehet h ezek mégjobban melegszenek
- neked egyébként hogy alakulnak a hőmérsékletek?
MOD:
valóban, de majd 1000rpm-el jobban képes pörögni!- ez gondolom csak számíthat vmit
-
kormi0312
senior tag
válasz
Calibos #5040 üzenetére
a 9-es és 7-es fatality között van különbség - súlyban: 9-es: 185g 7-es: 270g
ez pont 85g különbség a 7-es javára.... - mondjuk ezt nem tudom pontosan h mennyire befolyásolja a hűtés hatásfokát, de sztem a parasztlogika szerint nagyobb felületének is kell lennie a 7-esnek mint a 9-esnek és a 7-es többet is pörög fordulatszámilag...
egyébként milyen eredményeket kaptatok ezekkel a hűtőkkel az Ati karikon? -
Frenk
aktív tag
válasz
Calibos #4975 üzenetére
Nem kellene egyből megvenni az új vga-at és akkor esetleg magukhoz térnének a kereskedők is. Sajnos Mi szoktattuk Őket hozzá és evvel vissza is éltek. Ha egyből nem mozdulnának sokan a "pofátlanul" magas árakra akkor talán az árhelyzet közelítene a NY-i szintre. Előre is elnézést kérek ha valakit megbántottam. És a hasznot nem az Ati nyúlja le, hanem a kereskedő.
-
BaLee
addikt
válasz
Calibos #2728 üzenetére
Látom nagyon nem követted a dolgokat ha 8800GT verő kártyát vártál. Itt az ár/teljesítmény arányt kell nézni. A tesztek alapján a régi driverrel (mivel az új kártyákhoz még új drivert sem adtak ki ami nagyon fontos) a 3870 nincs sokban lemaradva.
Ha mondjuk a végén lesz a 8800GT-nek 10% előnye és az kerül majd 65k-ba (vagy nem kapni) az ATI kártyája meg mondjuk 48-ba akkor te melyiket veszed?
Ha a 8800GT-t akkor meg is érdemled.De szerintem a lényeg a 3850-en lesz ha tényleg jó áron jönnek ki vele.
-
Komplikato
veterán
válasz
Calibos #2733 üzenetére
El nem tudom képzelni KI és MIÉRT várta volna, hogy jobb lesz a 8800GT-nél?
Másrészt jó ideje tudni, hogy a 3870 csak ilyen díszpinty kártya, gyakorlatilag a 3850-re van az ATI/AMD ráállva. Az meg ha minden igaz egy 8600GTS árában lesz, csak skkal gyorsabb. Ami miatt a 8800GT egyáltalán szóba jön vagy jöhet, az a 8800GT 256MB-os verziója VS a HD3850.
Persze tudom van akinél egy VGA "jóságát" csak a framerate határozza meg, de nem mindenkinél. Azért a játékok jó része játszható vele akár 1680-ban is, max. élsimítás nélkül.
(Különben is eddig arról volt szó, hogy nem csúcskártyán miért vár bárki gyors AA-t?)
Most megint a vásárlók fognak dönteni, mint anno a GF4200 vs R8500 időkben, vagy a GF7800 vs X1800 időkben, csak kivételesen értelmesebb árak lesznek ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest