- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
edwinke357
csendes tag
Köszi!
Gyakortlatilag a Catalist 6.9-es driver óta van ez a cucc, azóta az összes Catalist volt fent, természetesen nagytakarítás után!
A Control Centerrel egyetemben.
Mindegyiknél nagyjából ezek voltak az eredmények, minimális eltéréssel.
De mi lehet a gáz a CF-el?
Az vagy megy vagy nem!
A CC-ben pedig nem jelez ki hibát, és nem tiltakozik a bekapcsoláskor sem!
Szerinted? -
Tibiajax
nagyúr
Az X2-nek - merjük kimondani -nincs hangja..
Nekem 30 v 40 %-on megy, automatic fancontrollal, és nem halk, hanem nem hallok semmit, pedig nyitott házam van. Szóval ez a legjobb választás, akárhogy is nézzük?
HR-03? Az mi? Egy ritka csodahűtő? 4-5 fokkal esetenként jobban hűti a gput? Az jó.... 10k+ ..?? Ugyan már....
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Nekem minden megy frankón. ATI Tool nem fagy, ATI Tray Tools sem. Se gépinduláskor az ATI Tool ezt írja ki: ''you have the ATI services disabled, and your card support 2D/3D switching, enable ATI services for full performance!''
Tehát valami olyasmi lehet, hogy maga a driver nem kapcsol át 3D-be. Az ATI Toolban találtam egy beállítást, miszerint ''apply 3D clocks at ATI Tool startup'' rendesen, 625 / 725-ön megy a vas, ha azt engedélyezem. Akkor kap szépen 1,45V-ot a mag.
Tehát az ATI Tray Tools sem hibásan működik, hanem a driver nem vált át 3D-be.
Ki is próbáltam, 3DMarkkal, egetverő a különbség... Először csak az alaphelyzetben teszteltem. Utána reboot, ATI Toolban engedélyeztem, hogy programinduláskor (tehát állandóan) a magasabb órajeleken menjen a kártya. Sokkal több pontot kaptam.
Nem is lenne gond ezzel, mert így medvan a teljesítmény, de netezés alatt is nagyon melegszik ezáltal...
Nem tudtok erre valamit?
HGyu -
Gorombilla
tag
Az jó, én is filózok(tam) a 2GB-n, elvileg akkor már területváltáskor sem szaggatna. Csak nagyon drága dolog most venni, ráadásul S939-be már túl sok értelmét sem látom.
Gaboman: Ha nem túl drága kártyát akarsz venni, és sokat Oblivionozol, akkor azonos árak mellett Ati kártyát vegyél, ugyanis a 7-es Geforce-ok kevesek az Oblivionhoz. Én 65-ért vettem. -
Gorombilla
tag
Azt nem mondta, hogy mennyit költene, szerintem nagyon jó árban tudja az GX2-őt, ha egy árban tudja az X1900XTX-el.
Szerintem kb. 1 év mire kijön egy olyan DX10-es játék, ami miatt érdemes lehet DX10-es karira váltani. Legalábbis engem nem hoznak lázba ezek a Crysis-ek, meg a tucat fps-ek, azért a kb. 3 óra tiszta játékidőért.
Amit mondtál meg mindig is igaz lesz, bármit veszel, úgyis minusz-os leszel, mert ha veszel egy 8800GTX-et, úgyis lemegy az ára, amint megjelenik az R600, hogy nyomást gyakoroljon az NV az AMD-re. Ez a számítástechnika.
Szerintem egy most 60-70 ropis best buy (mert szerintem ezek a kártyák ennyiért azok+ nálad a hűtés) túl sokat nem tudnak már esni, max lemennek 50-re. Igazából itt akik sokat fognak bukni, azok pont a GX2-esek, XTX-esek.
Másrészt hiába van nagy harc a csúcskategóriában, szerintem most is sokáig nem lesznek közép/felső közép kategóriás DX10-es kártyák, a mindenféle híresztelésekkel ellentétben (emlékezzünk csak vissza, hogy mikor jött ki a 7600GT, annak ellenére, hogy már közel egy éve volt kapható a 7800/x1800) tehát szerintem nekünk nem nagyon kell félnünk nagy buktától, valamenyennyit biztos fog esni a mi kártyáink ára, de szerintem a középkategóriás DX10-ig sokat nem. Az meg még szerintem legalább fél év, hiába híresztelik, hogy hamarosan jön a 8600GT, vagy hasonló nevű közepkategória gyilkos.
Az R600-ig pedig biztosan semmit, mert úgy néz ki, hogy most kb 2 hónap nyugi jön, szerintem még korán is árulod, ráérnél január végén, vagy február elején elkezdeni.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Amit linkeltem teszt, az alapján nincs különbség az 512-es 1900 és a 256-os 1950 között. Talán a magasabb memória órajel most még kompenzálja az 512-es memóriát, viszont a későbbiekben biztosan jól jön majd a fél giga, így aki években gondolkozik ennek a kártyának a társaságában az talán jobban jár az x1900xt 512-vel.
Viszont a Tied jó vétel lenne, ah még árulnád (persze nem nekem) mivel a 702-es gpu, az eléggé odaver, és ott már ki is jöhet a +256mb memória értelme. -
xlaci
senior tag
Nalam az ati tray tools meg soha nem fagyott le, de most az atitools az utolso egy oraban 5-6-szor is, meghozza ugy hogy csak a teljes aramtalanitas segitett. Amugy nekem csak azert van instalalva az att, mindent kiir, mindent monitoroz (fps, gpu,kartya homerseklet, aktualis orajelek, feszultseg(csak a gpu), szabad videomemoria, a jatek altal hasznalt normal memoria stb stb stb, szoval erre jo)
-
rudeee
senior tag
Nálam biztos, hogy az a beállított órajelen megy a kártya, nincsen ez a nyűg mint az 1900-as szériánál.
Egyébként be lehet állítani a Tray tools-ban az órajelek és a memória kijelzését is, tehát grafikonozható az is (min, max, pillanatnyi értékeivel együtt, amit a tálcán lévő értékre mutatva ír ki-ha a grafikon ki van kapcsolva).
A Rivában 2 profilom van beállítva, egyik az alapértelmezett ami rögtön indításkor aktualizálódik 202/246Mhz, a másik meg a játékok alatti 432/547Mhz. A default értéket sose használom. -
rudeee
senior tag
''(A RivaTuner-ben is van hőmérséklet monitorozás.)''
Tudom hogy van benne, csak azt a háttérben kell futtatni, mert különben nem írja a tálcára az értékeket.
Az Ati Tray Tools-ba pedig beállítottam, hogy win. indításnál pakolja a tálcára a 2 hőmérsékletet, így most 4 érték van egymás mellett (CPU,Lap,GPU,GPU környezet).
Így nem kell bíbelődni vele, ha látni akarom az értékeket. -
rudeee
senior tag
-
Tibiajax
nagyúr
Ok, de ha a riva-ban beállítod a tetszóleges frekit, akkor onnanstól kezdve a 3dmarkok már nálad azt használják? A 2D-s freki a default marad? Ne nézz lámának, csak egyszerűen nekem olyan eredmények születnek a 03-ban (14x,15x) hogy gáz. Nem értem. A sandiego 2.8-on,fsb 500-on,tehát annyira nem gyenge, és most probálgattam az atitúlt, beállítottam (legalábbis azt írja ki..
) 675/775-re és, csinált szaros 15400-at.
Mi a franc lehet? -
rudeee
senior tag
-
Joshi
titán
Ha ár/érték arányt nézünk semmilyen esetre sem érdemes 512Mb-os VGA-t venni főleg az x1900xt 512Mb & x1950xt 256Mb esetében, kivételt képez az az extrém eset, ha azonos áron jutunk hozzá.
Hosszabb távra meg nem gondolhat olyan felhasználó, aki ilyen kategóriájú kártyát vesz.
Mindenesetre most okosabb választás egy ilyen kártya, mint egy DX10/SM4.0-ás VGA elsősorban az ár miatt.
-
rudeee
senior tag
Szerencse, hogy a keret nem áll ki a GPU síkjából, mint a 9700Pro esetében. A víz levert mikor a hűtőcserénél le kellett tépnem a fém keretet, sniccerrel aláfeszítve a régi 9700Pro-n.
A mostani X800-amnál is csak 1/10-ed mm volt a különbség a GPU és a keret síkja között, szerencsére a GPU javára. Mikor először megláttam ennél is kivert a víz egy pillanatra. -
éN79
addikt
Köszönöm a megerősítést. Nekem nagyon bejött a múlkori ''csere'', azóta kb. 1 óra HL2 Lost Coast, 1 óra GTR2 és kb. 3 óra HL2 Episod One, nameg talán egy olyan 6 óra COD hentelés van a kártyában. Viszont egyedül az Episode One izzasztgatja minden maxon, szűrők kevésbé, de vannak, ílyen beállítások mellett csak néha néha röccen egyet, még absz. élvezhető és alapon is van a kari. Jó gazdája vagyok asszem.
mondom én hogy a végén még te is ittragadsz...
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Majd akkor kiderül. DE szomorúan olvasom, hogy ennyit fogyaszt ez a videokártya
Anno azért vettem ezt a tápot, mert nagyon istenítették illetve nagyon csendes (17 decibel) és jól hűti a házamat, köszönhetően a 14 cm-es lapátjának.
Várható, hogy a next gen DX10-es kártyák (nem a 8800-ra gondoltam) kevesebbet fognak enni?
Igazából nem akarok új tápot venni. Ez a táp 27.000 Ft- voltés biztosan nem tudnám jó áron eladni.......
Egyébként:
- nem akarok tuningolni
- 1 HDD-m van
- 2x 1 GB DDR1 RAM
- ma estétől X2 4600+
- TV Tuner
- XtremeMusic kártya van még bent pluszban
- illetve 2 optikai meghajtó
Vajon ebben az esetben elviszi? -
xlaci
senior tag
Azthiszem meggyoztel hogy ilyet vegyek. A gyari hutes viszonylag hangtalan, de csak ugy hogy az alap ventiszabalyozassal iszonyat magasra engedi felmenni a homersekleteket kb 90/65, hogy a fordulatszam meg lehetoleg alacsony maradjon (2300-ig meg halk, 3000tol felfele mar kezd zavaro lenni). Kiprobaltam a 100%-ot, hat kb mint a porszivo
-
DNS_65
senior tag
-
rudeee
senior tag
A hőcső miatt a bordaszerkezet azon része, amely eddig nem volt összekapcsolva hőcsővel, gyorsabban átveszi a GPU által leadott hőt, mint a hőcső nélküli változatok. Ez ugye azért van, mert a vörösréz talapzat a VF700 esetében a központi talprész felől oszlatja szét a meleget amelyet átvett a GPU-tól. Ebből adődik, hogy a rész fokozatosan fog felmelegedni és a felső lamellás szerkezet jóval később melegszik át. Ha hőcsövet iktatnak be a talprész és a felső lamellarész ''összekapcsolására'', akkor az a hő jobb eloszlását biztosítja. Ez a VF900 és azon hűtők is amelyekbe hőcső van építve.
A maximális hőmérséklet mindkét hűtőnél megközelítőleg azonos lesz, mert maga a borda ugyan úgy átmelegszik, csak hőcső nélkül a felső lamellaszerkezet később veszi át a meleget. -
Soak
veterán
VF900 és a 700 teljesitménye megeggyezik ,néhol jobb a vf900, és ezt kisebb mérettel és tömeggel éri el , thx to heat pipe
,azthiszem ezzel megválaszoltam a hőcsöves kérdésedet
más: szerintem nem kell ram bordát alkalmazni mert a vf900 egyébként is hűti a ramokat és (megjegyzem lehet ez az x1900nál máshogy van ) sokan panaszkodtak ,hogy pl 7900gt-nek rosszabb volt a tuningja memoria bordákkal
2kártyás rendszerrel egyet értek , magasabb kategoriás karikkal csak akkor érdemes ha tele vagy pénzel, főleg ,hogy ezek ''ideje mult'' karik a piac szerint, tehát többet buksz rajtuk valóban , kisebb kategoriánál már lehet ,hogy érdemesebb
-
rudeee
senior tag
Ha túlhúzod a GPU-t attól nem szokott kilépni, max. belassul tudomásom szerint. Ha a ram miatt van, akkor pedig látod a képen hogy nem egészen egészséges a látvány.
Nálam is kilépegetett az Oblivion, de az 1.1-es patch ezt a dolgot megoldotta. Igaz nagy ritkán előfordul a kilépés de 50x kevesebb alkalommal mint a patch feltétele előtt. -
3P
tag
Örömmel hallom.
Csak azt nem tudom, hogy ennek az új AC hűtőnek a táp csatiját a VGA-ra, vagy az alaplpra kell-e kötni? Illetve VGA hőmérséklet és fordulatfegyületére melyik progit célszerű használni (Riva Tuner, ATi Tray Tools)?
A cseérbél leginkább a garis kérdésektől félek. Az eredeti hűtőt vissza lehet elvileg úgy tenni, hogy ne látszódjon rajta, hogy le volt véve?
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
én most nyomtam végig az NFS MW-t, nagyon állatul ment ezzel a géppel.
húzáshoz és beállításokhoz ATI Tray Tools ajánlok.
mipmap detail részletesebb mipmap, értelemszerűen vedd maxra
alternate pixel centert kapcsold ki
tripla buffer-nek csak v-sync mellett van értelme, ha az van akkor kapcsold be -
3P
tag
Köszi a választ. Elég rugalmas vagyok minden téren, mert teljes konfiog csere előtt állok. A tervezet alaplapon (Abit AB9) 4 db venti fogadó csatlakozó hely van, ezért kérdeztem tud 3, illetve 4 tűsek is elvileg szabályozni (ha jól olvasom).
A ház természetesen jól szellőző lesz (Cooler Master Centurion 534 Black Midi ATX ) 2 db 12 cm-es ventivel, amit szintén az alaplapra fogok kötni. Előlapi panel sem lenne rosz, de picit tancsátalan vagyok, mert valami a házhoz is passzoló fekete szinű lenne jó és nem akarok még erre is egy vagyont költeni, ha nem muszály, szóval akár meg sem venném.
A gari miatt félek egyébként lecserélni az eredeti ventillátort. Az alap venti meg szerintem számomra veszett hangos lenne.
Még egy kérdés.Az eredeti hűtő állandó fordulatszámon pörög, vagy 2D alatt vissza veszi automatice magát, vagy az is csak szoftveresen működik? Jó lenne automatizálni azt is.
Azért kérdezem, mert kb 80-85%-ban 2D-ben használom a gépem, s a maradékben 3D-be. S ha esetleg 2D-ben nem túl hangos a gyári akkor esetleg egy darabig (gari végéig) azzal használnám.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest