- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Újabb fejlemény: az R580 most megtapasztalta, milyen a 103°C, ugyanis a ventillátor COD közben egyszer csak megállt. Az istennek sem lehetett rávenni, hogy meginduljon. Sem RivaTunerrel, sem mással. Még szerencse, hogy a COD-ot multiban DirectX 7-en nyomjuk, így nem nagyon terhelte a kártyát... Érdekes viszont, hogy megnyomva a reset gombot, azonmód megjavult, és porszívó hangján búgott is fel nyomban!
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Nah. Én is tesztelgettem a 7.1-et az MSI X1900XT-mmel.Maga a driver teljesítményre nem jobb/nem rosszabb az elődeinél, gondolom nem a világot váltják majd meg vele ATI-ék, csak a szokásos aprócska finomítások, újabb kártyák és játékok továbbfejlesztett támogatása került bele.Mert ugyebár tudjuk, hogy ATI-nál nem nagy fejlesztésnél változik a verziószám eleje, hanem minden év elején.
Aki eddig ezt nem tudta, az gondolkozzon el, hogy miért pont 12 volt az 5.x-ből és a 6.x-ből, és a 6.1 illetve 7.1 is miért pont év elején jelent meg.
A drivermaradékok kitisztítására én is a Driver Cleaner Pro-t használom, de igen jó kis program.
Az új driver a várakozásoknak megfelelően teljesített: sem sokkal jobb, sem sokkal rosszab nem lett a gép. Ha nem tudom, hogy új driver van fenn, fel sem tűnik.
Megmaradtak viszont a korábbi problémák a 7.1-gyel is, az összes, amit az elődei is mutattak: nem kapcsol át 3D órajelekre automatikusan, hiába kapcsolom be az élsimítást akár sriverből, akár programból, nem simulnak az élek. Call of Duty 2-ben, DX7-en sem. Az FPS érzi, hogy ''itt most csökkennem kéne, mer a driverben be van kapcsolva az élsimítás'' , de ugyanolyan lépcsős minden. 4x AA-n is.
Továbbá, ez tegnap volt: Oblivionozok ezerrel (3D clockok ATI Toollal kikényszerítve.) és kb 1 óra után arra eszméltem, hogy rezsó-szag van. Oblivionból kiléptem, és bizony: a GPU 98°C-os volt! Azt is tudom miért: nem szabályozta a ventilátort semmi, szépen eldöcögött 27%-os sebességen (gyári hűtés). Feltettem 100%-ra, és újabb 1 óra Oblivion: max[T(GPU)]=74°C
Ez azért is furcsa, mert a drivernek a ventillátort is kellene szabályoznia. Úgy látszik, nálam semmit nem csinál a driver, amit amúgy kellene.
Kezdem úgy érezni, hogy megérett már a win reinstall...
HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
válasz
Tibiajax #3900 üzenetére
Jaja. Igaz. Az X1800XL-emen Accelero X2 volt. Valóban ráfúj a fesszabályozóra, és a gyári hűtésnél sokkal csendesebben, tizen fokkal hűvösebben tartotta a kártyát. De van hátránya is. A gépből nem kifelé, hanem a PCI foglalatok felé fúj, bentre. És a szívónyílása is ott van. Ha nem tökéletes odalenn a légmozgás, bizony hamar felforrósodik a gépház oldala...
Szerintem az utóbbi eset állhat fenn nálad is, Joshi.
Nálam, nyitott gépházzal 65°C-ról 50-re csökkentette az X1800XL hőfokát.
HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
válasz
SimonLas #3881 üzenetére
Igen. Én is 8300 pont körül kaptam az X1900XT-vel, 3DMark 05-ben, 2D-s órajeleken (500/600). Tehát ez lehet a probléma nálad is, esetleg más gyökerekkel.
Többiek, #3855: Raktam ma fel XP x64 edition-t, lesz azzal teszt, mindenféle Tool nélkül. Be fogom írni.
Megj. (Tibiajax, #3844): Nem vagyok mindenféle újonc, érdeklődő... Azért használtam az AT-t és az ATT-t, mert eddig bevált, de van kemény 4 napja X1900XT-m. Ha nem válik be ezzel, nem kell aggódnod, mert magamtól nem fogom használni.
Érdekes, hogy pont a RivaTunert javasoljátok, mikor megszűnt a fejlesztése. Hogy fogja vajon felismerni az R600-at? A G8x-et? Az újabbakat? Nem kötözködök, csak felvetés...
HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Nekem minden megy frankón. ATI Tool nem fagy, ATI Tray Tools sem. Se gépinduláskor az ATI Tool ezt írja ki: ''you have the ATI services disabled, and your card support 2D/3D switching, enable ATI services for full performance!''
Tehát valami olyasmi lehet, hogy maga a driver nem kapcsol át 3D-be. Az ATI Toolban találtam egy beállítást, miszerint ''apply 3D clocks at ATI Tool startup'' rendesen, 625 / 725-ön megy a vas, ha azt engedélyezem. Akkor kap szépen 1,45V-ot a mag.
Tehát az ATI Tray Tools sem hibásan működik, hanem a driver nem vált át 3D-be.
Ki is próbáltam, 3DMarkkal, egetverő a különbség... Először csak az alaphelyzetben teszteltem. Utána reboot, ATI Toolban engedélyeztem, hogy programinduláskor (tehát állandóan) a magasabb órajeleken menjen a kártya. Sokkal több pontot kaptam.
Nem is lenne gond ezzel, mert így medvan a teljesítmény, de netezés alatt is nagyon melegszik ezáltal...
Nem tudtok erre valamit?
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Leváltottam az X1800XL-t. Az utód egy MSI X1900XT. Az MSI honlapja szerint 625/725MHz-es órajelei vannak, de nálam az ATI Tool és az ATI Tray Tool is csak 500/600-at lát. A Catalyst az látja, hogy 625/725-nek KÉNE lennie, de az is csak 500/600-at ír ki, hogy az a jelenlegi. Namármost, addig OK, hogy ez a 2D üzemmód miatt van. Rendben. elindítottam az ATI Tray Tools monitorozó pluginjét, és a MHz-eket figyeltettem. Elkezdtem Oblivionozni, az már eléggé 3D. És végig a gráfon utána a vonal - mikor megnéztem - 500/600-on volt...
Szerintetek az ATI Tray monitoroz rosszul, vagy a kártya nem vált üzemmódot?
Az ATI Tray szintén nem látja, hogy 3D-nél megemelkedne a magfeszültség, végig 1,2V-ot mutat. Ezt már az X1800-nál sem látta emelkedni.
HGyu
Mod.: ATI Tool v0.26 és ATI Tray Tools v1.2.6.964-et használok, a legújabbakat.
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Kezdek gyanakodni...
ATI Tray Tools is állandónak látja a feszültséget, viszont a hőmérsékleteket szépen méri.
Megj.: X1800XL-em van, de az a totyik teljesen behalt. Felemeltem a feszkót 1,3 V-ra, és nagyon hamar befagyott a rendszer. Az a tünet ilyenkor, hogy a kép kimerevedik és az egérkurzor is megáll, úgy van egy darabig kifagyva minden, majd a monitor elmegy készenlétibe. Ez mitől lehet? A kártya nem bírja a feszültséget? Ezt mondjuk furcsállanám. Vagy más gond lehet?
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Amúgy hogy tudom megnézni, hogy 3D-ben mekkora feszt kap a GPU?
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
Travelos #2623 üzenetére
Hmmm... Valóban. Azóta már meggyőződtem róla, csak a venti lapátjai alapján úgy tűnik, mintha a másik irányba forogna. Akkor viszont a következő kérdés merül fel bennem: A feszülségstabilizátor chipek bordája a kártya végén megfelelő légáramban helyezkedik így el? Már csak azért, mert az X1800 sorozatnál is arra fúj a gyári hűtés, meg az Accelero X2 is.
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
várnarancs #2549 üzenetére
Az fontos, és mindenképpen figyelembe veendő tény szerintem, hogy míg a gyári hűtés kintről, hideget szív, addig az IceQ az kifelé fúj!
Nálam pl. az utóbbi lenne a szerencsétlenebb, mivel a levegőt éppen az öt winchestertől venné, ami frankón már rég felmelegedett.Ez a bajom az Acceleroval is, ráadásul az még befele is fúj... Pfúj BTX kompatibilitás!
Persze az IceQ azért jobb, ez is tény. Márcsak azért is, mert a lamellafelület összességében sokkal nagyobb! Nameg az Arctic Cooling...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
HUN]Repa #2612 üzenetére
Nekem van!
Az ATI Toollal emeld a feszt, állítsd be a profile-ba, autostart pedig on, load profile on start: kiválsztod...
Az órajalaket nem bántod.
A húzást magát meg már csinálhatod RivaTunerrel, ha az szimpatikusabb és/vagy nem működik megfelelően az ATI Tool.
Megj.: Nekem az ATI Tool v0.25b11 frankón megy, a v0.25b15 pedig nem hajlandó átállítani az órajelet.
Megj2.: A feszültségemelést a legújabb ATI Tray Tools is támogatja.
HGyu
#2609: Az első bekezdésbe esetleg nem fért volna el némi írásjel, csak úgy tagolás gyanánt...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Légies iPhone halvány színei
- Kuponkunyeráló
- Nyaralás topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest