Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4948 üzenetére
-
Tibiajax
nagyúr
Így van.
A történet a következő. Kb 1 év különféle próbálgatás után sikerült rádöbbennem a csökött agyammal, hogy miről is szól ez az egész jóházszellőzés-story..
A recept: végy egy házat, melyen sok a lyuk, vagyis tud jönni ezerrel befele a hideg air.
Ha ez megvan, nem kell ventilátor tömkeleg mindehova, föleg előre nem, hanem egyszerűen szerelj be egy jobbfajta, halk 12-est hátra hogy huzza kifele a levegőt és viszontlátásra.
Valami iszonyat sokat számít, amikor csak simán állt az openair-em, és miután betettem csak alapon, leszabályozva a silentblade-et. Hihetetlen, és a legrosszabb az egészben, hogy teljesen pofonegyszerü, csak nekem kellett kb 1 év, mire rádöbbentem.
Így aztán halk is, hűvös is, szép is, jó is. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4833 üzenetére
Te is megkapod..
''..hogy mi zajlik egy ilyen házban...'' Nagy buli van bennt, az biztos..főleg ha osztom az ak-val -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4828 üzenetére
Ehh.. 100fokos a ló@szt
Nekem teljesen normális, félreértettél...
Lehet, h tényleg keverlek már, teljesen belezavarodtam itt a nagy lcdmoncsi-kálváriámba ami a fejembe zakatolt az utóbbi pár hétben..
Hehe, ''kibelezve''?, ''plexi oldallap''?...ugyanmár...[link]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4826 üzenetére
Olvastam itt is, meg másik 19xx-topicban, h mennyire felforrósodik a fesz.stabilizátor és hogy ''jajj-jajj'' , ne csináld ugy, mintha újat mondtam volna.
Örülök, h Nálad ez nem jelentkezett, végre valami, amire nem tudsz panaszkodni az kariddal kapcsolatban.
''Előző pontban lévő, tőled idézett mondat alapján neked ezt a jó szellőzést nem igazán sikerült összehoznod…'' - ezt nem igazán vágom, sztem az én házamnál jobb szellőzése nem sok mindenkinek van, mivel eleve nyitott házam van, megspékelve még egy 12-es venyóval, hogycsakmégis..
Lehet, h ez a titok egyetlen nyitja. Talán ezért nincsen nekem semmi de semmi bajom a karimmal, ellentétben sokakkal. Talán, neked is erre kellene még jobban ráfeküdnöd..
ps. nem akartalak megbántani a stílussal, csak hülyéskedtem, mert éppen jó kedvem volt.
Már nincs.. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4810 üzenetére
Figyelj má' ide Ecsém..
Tényleg jopofa ez a hűtő, mondjuk azt h jobb is lehet, mert kifelé fújja a levegőt a házból.
Mondjuk..másban nem jobb az x2-nél, sztem.
Ahogy nézem, a levegőt a stabilizáló felől szívja, ami ugyebár itt sokmindnekinek (nekem nem....ez sem..
, mindegy.) közel 100fokos tud lenni, akár, massziv game alatt. No kérlek alássan, erre mit mondasz? Ez se éppen a legcoolabb dolog, sztem..
Itt jön a képbe, ujra, hogy ha jo a házszellőzésed, akkor megvan a megfelelő huzat és nem lesz gond. - Ezt viszont már az x2-nél is leírtuk. Ergo: gyak. tök mindegy.
Mit gondolsz? -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4810 üzenetére
''...sikeresebb projekt lesz mint az ACX2 volt…..''
Nem tudom, nekem az is sikeres project volt..... -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Szabi2121 #4787 üzenetére
Mert nem tud s-jelet fogadni a tv-d. Próbáld meg az rca-megoldást: van a kártyádhoz - ha minden igaz - egy svhs-rca catlakozo - ezt bele a vga-ba és onnan sima rca-rca kábel a tvd előlapján v oldallapján lévő rca-aljzatba. Ha nincs olyan, akkor szerezz be egy scart-rca csatlakozot, amit bedugsz a tvd hátulján lévő scartaljzatba és abba mehet bele.
Színes lesz a képed. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Gaboman #4577 üzenetére
Csak tudnám, h a depo bannerja hogy a f@szba kerül az imagehack oldalra?... Kihalok ettől..meg amikor frankón belebujnék egy mittomén-külföldi forum altopikjába és akkor bejön popup-ba a kib@szott ''töltsd le a legjobb csengőhangokat''-reklám....
Eszemfaszom megáll, magyarázza már el vki, hogy csinálják ezt ezek az állatok?... -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4561 üzenetére
Amugy, én az Életben is inkább csendes vagyok...
A szófosást sosem bírtam igazán. Talán, ezért vagyok itt is ilyen.
Szeretem a csendes értékeket. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4560 üzenetére
Nem, nem akarom én Őt bántani. Nem kell aggódni.
- Csak feltűnt, ennyi -
Nagyon pörög a srác.De nekem krvára mindegy, ha ő ilyen, ám legyen.
-
Tibiajax
nagyúr
Fuzik,
Egy kérdést engedj már meg nekem...
Te, mióta nemrég regisztráltál, azóta a nap 24óráját frankón ebben a topicban töltöd?
Nyomod ezerrel a rizsát, gondolod, fizetést kapsz majd ezért?
Ne, ne vedd zokon, nem sérteni akarlak, csak gondoltam, megkérdezem már, mi ez a nagy 'pedálozás' a részedről? Feltűnt...
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Nem értem a ti eseteteket. Nekem lazán -10°C-ot hozott az aut-szab-gyátival szemben, és mindezt hang nélkül. Nekem a csend volt a lényeg, a -10°C csak hab a tortán.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vigneau #4311 üzenetére
Rendben van, mostmár rendben vagyok..
De megpróbálok konkrétabban fogalmazni..
Engem az akasztott ki, hogy még csak most vetted meg a fasza XT-t és máris ujat nézegetsz.. Egyszerüen ez nekem gáz.
És nem is igazán Veled van a bajom, hanem ezzel az egésszel. A mókuskerékkel, amiben mindenki ugy érzi be kell szállnia különben kimarad valamiből. Hogy miből, azt persze ő maga sem tudja.. Miért kell ez nekünk? Ennyire sok a lóvénk? Akkor miért sírunk mindig hogy csórók vagyunk?.. Gazdagítani akarjuk a tetves gyártókat, kötsük a pénzünket mostmár 2havonta videókártyára??
Ne haragudj, én inkább nem tartok veled.
Fel raktam ugyan én is a bba-mat, szintén gyenge pillanatomban, de itt jegyezném meg, h nem azért mert nem lenne jo v ujat akarnék, hanem sajnos más kis gondok miatt....mindegy.
szerk. most látom, h mégiscsak őszre tetted át a 'nagy' tervet... helyes, ez már valami... -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vigneau #4309 üzenetére
''Arra viszont kiváncsi leszek, mennyivel lesz jobb - ha jobb lesz - a 320MB-s 8800GT. Valahogy az nVidia karijait jobban tudtam tuningolni..''
Dear Vigneau,
Emlékszel arra a kedves, vidám kis rózsaszín mukira, aki itt ugrált közöttünk néhány hete (is), Vigneau-nak hívtál és hogy mennyire vágyott a gyönyörű 1950XT-kártyájára, mert elégedetlen volt a kisebbikkel?.. Hogy végre neki is legyen erős, okos, szép kártyája, és minden klappoljon, hogy büszke lehessen rá és boldog, hogy méltó legyen az örömében ugrándozó kis rózsaszín figurához?...
Emlékszel, milyen örömmel töltött el, amikor először kézbe vehetted az áhított vgaszörnyet és betehetted a Vigneau-gépbe, méltó helyére? Emlékszel, milyen jó volt látni, hogy dúrja az fps-eket és milyen jó még húzni is rajta?.. Azt mondtad, ''nem is igazán van rá szükség....''..? Így volt...
Emlékezz erre, amikor alig pár héttel később ilyenekt írsz...
Elszomorítottál.
Miért?? Miért?????......
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Qru te hűtlen..
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4306 üzenetére
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4280 üzenetére
Ezért döntöttem - többek között- én is az X2 mellet. Szimpatikusabb volt nekem, mindenféle tekintetben. Én nagy Zalman-fan vagyok, de, ezek a memosünök - köztünk legyen szólva - nekem kissé viccesek. A 9800pro korában még jópofa volt és érhetett is valamit, de ezeknél a kemencéknél ez már csak dekoráció. Sztem lóf@szt se ér, nem hiszek ma már benne. Vagy ha ér is valamit, akkor itt már nem..
Az X2 frankón lefedi az egész kócerájt, bár megmondom őszintén, amig nem vettem meg és nem szereltem fel, addig abban a tévhitbe ringattam magam, h a jó nagy vasdarab egyben felfekszik majd frankón a gpu-ra meg a memokra is, milyen jó lesz, tiszta ordasi-fíling..[link] Sajnos azonban, fel kellet ébrednem, mivel a gpu-t körülvevő keret ugye, magasabban tartja a vasat és így a bordákra csak rá kell rakosgatni a kis párnákat...
..na mindegy.
Ettől függetlenül így is jobb és biztosabb megoldás a zalmannál. -
-
Tibiajax
nagyúr
Az X2-nek - merjük kimondani -nincs hangja..
Nekem 30 v 40 %-on megy, automatic fancontrollal, és nem halk, hanem nem hallok semmit, pedig nyitott házam van. Szóval ez a legjobb választás, akárhogy is nézzük?
HR-03? Az mi? Egy ritka csodahűtő? 4-5 fokkal esetenként jobban hűti a gput? Az jó.... 10k+ ..?? Ugyan már....
[Szerkesztve] -
-
Tibiajax
nagyúr
Bizony, nálam sem..
Én el tudtam vinni a memokat 870(1740)-ig, de szinte alig lett több 3dm-pontom.. A gpu húzását már sokkal jobban hálálják a fpsek, bár gondolom, ezzel sok újat nem mondtam.. Szóval, az 1950xtx példája jó az 1900xtx-el szemben, hogy hiába több mint 300Mhz a difi, alig ad több fps-t mint az enyém..
-
Tibiajax
nagyúr
Nekem raptorom van és krvára nem kell hűteni. Lehet, h 2-3 fokkal melegebb az átlagnál, de az engem nem érdekel. Fel van függesztve, így hangja sincs. Ez viszont már érdekel..
Hja, és up az ati 1900-nak -
Tibiajax
nagyúr
Megmondom öszintén, elég racionális feltevésnek és okfejtésnek tűnik nekem Jóska kolléga eszmefuttatása, ezért hajlok rá, hogy egyetértsek vele..
De, természetesen mindenféleképpen jár Vigneau-nak a, hiszen legalább próbál valami újjal elörukkolni ebben az unalmas, furcsa, meleg januárban...
-
Tibiajax
nagyúr
Na, hát én most töltöttem el az éjszakát a Vegas társaságában, éppen a kaszinó mögötti irodák sűrűjében bolyongtam amikor már nem bírtam tovább meg már pirkadt is..
Szóval, hát a game állat, ki kell próbálni-kategória, mindenféleképpen.
A vas: először picit megijjedtem, mert rögtön az 1.pálya legelején, mikor kifordulsz a nyilt térre, akkor azért érezhető h olyan 20-25fps környékére esik le, de utánna jobb egy picivel.
Gyorsba lekapcsoltam az árnyékot mid-re, a blurt-is offra v min-re a többi high-on minden, HDR on, of course. Így már mindjár jobb lett, az árnyékok nem igazán izgatnak, viszont így 35-110fps-ig ment a cucc. Szóval , ez a beállitás javasolt sztem nekünk.
megj. proci 2.8-on. -
Tibiajax
nagyúr
Hjaaa, majd elfelejtettem, mindezt alacsony (auto) fordulatszámon...
-
Tibiajax
nagyúr
''...de valamennyi levegőt fúj a fesszabályozóra is.....'' - mondtam!
''..nem hűt annyira, mint a gyári hűtő...''
nem jól raktad fel..
simán jobban kéne hűtenie.., nekem egyből -10ºC csökkent az induló hőfok. Az addigi 59-61-ről 49-50-re, idle-ben. De még eddig mindenki ezt írta, aki ilyet vett, te vagy az első, akinél vmi nem stimmel...
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Gorombilla #3898 üzenetére
Nemtom... Nekem, többek között, az tetszett az AC X2-ben, hogy -ha megnézed a képeken- csináltak a jó svájci emberkék az oldalára egy nyilást, ami ha nem is olyan sokat, de azért fuj levegőt a stabik-ra és ez tök jó. Jópofa,ahogy gondoltak erre is..
Ráadásul, tényleg csendes.. csendes..nincs is hangja..és olcsó. Mi kell még?
-
Tibiajax
nagyúr
kit érdekel egyébként az R600??
Először is, ez egy x1900xt/xtx-topix () nem R600-topik... vagy nem jól látom?
Másodszor. Hagyjuk már ezt az R600-as témát, legalább itt.. beszéljünk róla, majd ha már rég befutott, kiforrott és emberi áron lesznek kaphatók. Akkor csemegézzünk, én így vagyok ezzel az egésszel. Ne mondd már nekem, hogy most lett egy x19xx kártyád DE neked már az r600-on jár sz eszed, és persze meg is fogod venni azonnal..
Hiszen másképp miért rágódnál rajta ennyire, h az éppen fejlesztési szünetben lévő nagyszerű kis rivatuner-progi vajon fogja-é támogatni és mikor..... -
Tibiajax
nagyúr
Az ujoncot nem PH-s ujoncként értettem hanem aki (szintén) most vett v kapott x19xx-vga-t és nincs képben, mit is lenne a legjobb használni és hogyan, mivel lehet huzni a karit és mennyire, ilyenek.. Ha jól látom, mindenkit ez érdekel, nagy általánosságban....
Amúgy, nem aggódok miattad.. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
B@bL3ve5 #3763 üzenetére
B@bL3ve5. Ha van annyi pénz a zsebben, a Gorombilla kollega ajánlotta két karit nyugodtan támadhatod
Én is ezt vettem volna, ha nem jön közbe a bba (és ez nagy szó, mert én nem veszek ám minden 2.hónapban, -és akármilyen- vga-t..
)
F@sza kártyák. És még a doboz is fáin.Hajrá.
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
675/972-n ennyi az 1950XT? Érdekes.. Én is azt akartam venni,amúgy, de a BBA közbeszólt. Nem tudtam, milyen szintű lesz a teljesítmény-difi..h lesz-e egyáltalán..
Így már azért kicsit máshogy fest. Az én cumom az éjjel adta a 2772/3518-at 675/860-on.
Tekintettel a tiédre, ami 972-őn hasít, érdekes.. De, örülök, jól döntöttem. -
Tibiajax
nagyúr
Nagyon kéne a masszívabb cpu......
-
Tibiajax
nagyúr
Esse rossz...
El kell érni a 20-at, addig nem nyugszom.. -
Tibiajax
nagyúr
''..amíg nő a pontszám ok, ha csökken akkor meg már túlhúztad..'' Ezt hogy érted?
Ez nekem új, bár meg kell mondanom, lehet benne vmi, mert nekem is volt a #3279-hszben említett storym, ami elég érdekes volt..... -
Tibiajax
nagyúr
Skacok. Lett egy feles AC X2-hűtőm. Ha valakinek kell,szóljon.
-
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
Nnna.. Úgy néz ki,nagyon nagyon nehezen..de valami csak kezd alakulni..
Furcsa dolgok vannak itt,én mondom..
Leszedtem a francba ezt a szutyok atitoolst meg a többi ati-baromságokat, és felraktam
a 6.11-es catalyst-et,nyilván a cc nélkül - semmiféleképpen sem fogom felrakni a net-keretsz@rt,ez biztos, tehát vhogy máshogy kell megoldanom. Tehát felment az uj cata,'light'-ba.
Fel a jó kis rivatuner,tunning.3d03-ban a nature tesztel szoktam gyorsba nézni,bírja-é v hibázik. Core: 700,710,715 és ott is bírta,hiba nélkül.. tovább,akkor,egyenlőre nem mertem menni () . Mem: 790,800,820,semmi hiba,bátorság
860.880.900,no hiba
No,megálltam 715/900-be és lefuttattam a markokat:
3DM03:17600, 05:10540, 06:5940
Alakul,talán.. Láttam deicide írta,h érdemes a cc-ben mintent performance-re nyomni,amit csak lehet a tesztekre,meg vsync off,egyebek.Így viszont nem ment, ugyhogy levadásztam egy jo kis alter drivert, ami a 6.11-es cata+ccenter de net.1 nélkül[link]
No,ezzel perfm-re minden, viszont, a tunning potenciál,hihetetlen,de visszaesett
700/880-on már fagyott a 3.tesztrész után,ugyhogy itt a stabil vége 690/860 lett, és így:
3DM03:18560, 05:10840, 06:5960
Ki érti ezt?...
Egyébként,a 06-ban a cpu-tesztem elég gáz..vmi 980-at csinál..lehuzza az eredményt rendesen, mert amugy 28xx/31xx,ami ahogy nézegettem,már nagyjábó reálisnak mondható az xtx-től.... -
Tibiajax
nagyúr
Na,ezt dobta a 06. Mit gondoltok?
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Ok, de ha a riva-ban beállítod a tetszóleges frekit, akkor onnanstól kezdve a 3dmarkok már nálad azt használják? A 2D-s freki a default marad? Ne nézz lámának, csak egyszerűen nekem olyan eredmények születnek a 03-ban (14x,15x) hogy gáz. Nem értem. A sandiego 2.8-on,fsb 500-on,tehát annyira nem gyenge, és most probálgattam az atitúlt, beállítottam (legalábbis azt írja ki..
) 675/775-re és, csinált szaros 15400-at.
Mi a franc lehet? -
Tibiajax
nagyúr
Hát nekem viszont krvára nem 'jó kis progi'. Nagy sz@r. Állandóan lefagyasztja mint a szél a gépet, ha elkezdem vele keresni a max órajelet. Egyszerüen nem tudom ,miért csinálja. Alig nyomom meg a 'find max core'-e, 3mp, és fagy le p@csaba..
Hja, és a kari bőven 80fok fölé megy abban a pill.ban... Kezdek kicsit pipa lenni, megmondom őszintén. Meglett a kari, amiről régen álmodok, de .. nem tudom, az érzelmeim vegyesek. Egyrészről ugye, fűt mint egy kazán.Borzasztó. A 4-5mp-nyi atitúl, amikor lefagyott, megnéztem, nem bírtam hozzáérni kézzel, Az egész tetején húst lehetett volna frankón sütni. Szal ez gáz, már a végén ráraktam egy 12-es házventit a tetejére,srégen,nyomjon már rá egy ki levegőt, mert nem akarok grillezni...
És a másik.Ebben kérnék segítséget Tőletek is, mert én már tényleg nem értem. Az tudott, h ez a szutyok 2dben kisebb órajelen megy mint 3d-ben.Ez ok. Viszont vhol olvastam, h a 3Dmarkok néhol ugymond nem kapcsolják rá - ha elindulnak a tesztek- a
magasabb órajeleket.Nem tudom, ebből mennyi az igaz, de: nálam a 3dm03 (patch 3.6) a 'Deatils'-nál ilyen kellemes kis dolgokat ír ki: '' VGA Memory Clock 0.0 Hz ,VGA Core Clock 305.664062500'' -röhej. Az atitúl 686/774-et ír ki,ezt sem tudom,hogy jött ki ez neki, a régi radeonjaimnál már jól bevált és szeretett rivatuner meg ha lekérdezem - desktopon ugye,simán - detect-tel, normal 650/740-et ír ki.Ezt felrakom a szokott módon -a netes tapasztalatokbol kiindulva - mondjuk 690/790ra kb, akor test ok.3Dm03 elindit és a 2.8-as sandiegóval csinál kemény 15xxx pontot... Kezdem iszonyatosan elveszteni a türelmem, az előző x850xt annyira jó volt ez miért nem tud normálisan müködni???... Szóval, ez a legrosszabb, h a details baromságokat ir ki, nem tudom a 3Dmarkok hogyan használják, de ebból az eredményből kiindulva nem valószínű, h emeli a frekit. Megőrülök.
Nem tudom, mit és hogyan használjak, a 3d-teszteredmények elkeserítőek...
Ha vkinek van tanácsa, szívesen várom!
ps. egyszerre csak egy tunningprogi volt fennt mindig, de, így sem.. -
Tibiajax
nagyúr
Jó hűtő,de szerintem az az ár vicc kategória.
Az accelero tényleg jó,nekem van olyan jó,mint ez a thermaright-csodahűtő.És: feleannyiba sem kerül. Többet nem is kell adni egy vga-hűtőért,én ugy vagyok vele...
Zoty-ot nem akarom reklámozni (pedig megérdemelné) - nézzd meg az apróhirdetéseknél a kiemelt topicokat. Jó árban adja.
A mushkinról: megszenvedtem érte én is ,ne félj...
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Soak,rudeee
a véleményeket!
Azt hiszem, lesz végre egy BBA-m.... És, nem is akármilyen.. -
Tibiajax
nagyúr
Gyerekek, segítsetek már...
BBA X1900XTX (dobozos) vs X1950XT IceQ3
Melyiket vegyük?Ár azonos.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest