- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #4882 üzenetére
nagyot dobna a gépedben egy ilyen kártya
Jaja, a 9600 Pro is csak ideiglenesen van ugye benne (csak húzódik a dolog: most úgysem játszok), eddig X1950Pro volt a kiszemelt cserealany, de ezek után...
nehogy nagyon drága legyen!
Mondjuk nagyon olcsó tuti nem lesz, majd meglátjuk: remélem Mo-ra is hoznak majd, végülis az X1950Pro AGP is megérkezett végül rendes kiskerekbe is, stb. -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #4880 üzenetére
Én tényleg úgy tudtam hogy nincs,és ez engem is meglepett!
Engem is meglepett a dolog!De örülök a hírnek: ha nem akarom eladni a mostani konfigom, egy ilyen kari marhajó lenne bele.
(A dolog nyárig jegelve.
) Mod: a topikot is csak azért kerestem meg, hogy volt-e már itt is az odaát elhangzott hír.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #4750 üzenetére
1950XT-ből nincs AGP csak PCI-os!
Adott esetben tényleg nem volt túl logikus a kérdés, de te is figyelhetnél jobban...
Egy hónapja itt: [link] Már ezért sem lehetett kizárni.
S (igaz, két nappal ezen HSZ-ed után) lőn: [link], [link]
Másik topicban: [link]
Amúgy szvsz PCI-os X1950XT nincs: az inkább PCI-E. -
joshua7
veterán
válasz
Gaboman #4753 üzenetére
Nem vicc. Néhány progi nagyon érzékeny a ramra és a ramkezelés a 320-asnál valamiért néha nagyon sz*r. Ez csak ritkán van így, de tény, h néhol nagyon gyengus ez a GTS.
[link]
CoD2 1600x1200 4AA 16AF
nVidia GeForce 7900 GS 16,4
nVidia GeForce 8800 GTS 320 15.9
CoH számok is érdekesek... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4635 üzenetére
Nana.... azért vannak kivételek... attól függ, hogy mit akarsz! Queake4 1280x1024 4xAA 16xQAF Ultra High Quality -nél időnként benéz a 25 - 28 fps -re. Még akkor is, ha egyébként jól megy..... NFS Carbont láttam már 23 fps -en is (az előbbi beállítások mellett).
Tehát ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket, ha lehet!!!
Játék, gép, memóriaméret stb.... mind mind beleszólnak a buliba!!!!
De az alapvetés nagyjából igaz, szinte mindenre jó, és megy is mint az állat!!!
A minimum ehhez a kártyához szerintem a 6300 -as kóró, vagy húzott a64 3500+!
Ez alatt a gép nehézkesen fogja rendesen kiszolgálni a cuccot meg a gamát. Ha valaki ennél kisseb géppel bír, akkor szerintem nem érdemes pro -ról xt-re váltani, mert nem fog annyit profitálni belőle, mint amennyit egyébként lehetne!!! -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Gaboman #4577 üzenetére
Csak tudnám, h a depo bannerja hogy a f@szba kerül az imagehack oldalra?... Kihalok ettől..meg amikor frankón belebujnék egy mittomén-külföldi forum altopikjába és akkor bejön popup-ba a kib@szott ''töltsd le a legjobb csengőhangokat''-reklám....
Eszemfaszom megáll, magyarázza már el vki, hogy csinálják ezt ezek az állatok?... -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4577 üzenetére
Akkor olyan képet nem tudsz készíteni amin a CPU-z adatai is látszanak?
Van egy olyan érzésem, hogy nálad valami globális probléma van. Vagy valóban érne 20 fps-t a tuningolt proci vs. sima proci???? (CPU teszt1 enyém vs. tiéd) Eredményben pedig 200 pont különbséget (CPU score)??? -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4476 üzenetére
Gaboman,
szerintem épp ésszel lehetetlen felfogni, hogy mi történik a gépedben és a kártyáddal!
Lehet, hogy Joshua7 kollégának mégis igaza lesz...! A sok vergődés közepette annyi mindent telepítettél fel a gépedre (különböző driverek és tool -ok), hogy valami már szít van kefélődve de rendesen.
Ha a helyedben lennék én két dolgot néznék még meg.
1) Ha van egy tarcsi hdd, akkor egy tiszta win. 7.1 -es kata és max egy atitool (semmi más varázsszottyer) + persze a játékok (Ha bejön küldünk Joshua7 -nek egy tábla csokit!)
2) Szépen visszaállnék a proci és egyéb húzásokról alapra. De minimum megnézném, hogy a pcie freq és a HT mennyi. A pcie semmiképpen ne legyen több mint 105, a HT meg ne legyen több mint 1020. (Az én XT -m a 105 -ös pcie freq -it sem bírja...)
A kártyacsere kapcsán nem tudom, hogy mit matattál a bios beállítások között, de az nf4 -es lapok kapcsán két probléma szokott felmerülni. Némelyik lap megy megy jól ps2 -es billentyűzet nélkül (ez mondjuk nálad tuti nem jáccik, gondolom nem most álltál át ps2 -ről USB -re). A másik, ami gond szokott lenni, hogy le van tiltva az FDD... ...ez utóbbi akkor hülyíti meg némely nf4 -es lapokat, ha tuningolva vannak.
Azt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a kártya, ha működik, nem rohad le meg ilyenek.... ....magától ilyen ingadozásokat produkáljon, annélkül, hogy emellett hibázna, lefagyna stb.... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4466 üzenetére
Egy játék alapján ugye nem lehet kártyát tesztelni, tehát ez csak támpont!!!!
Az ''kicsi'' 1950XT -s konfigomon lenyomtam a Quake4 tesztet (első pálya).
1280*1024 ULTRA HIGH Quality --> Jácchatatlan, mert kevés neki az 1GB RAM. A benchmark első sorában 130fps van.
1280*1024 HIGH Quality --> Jól jáccható, de nem ártana több RAM a gépbe. Rázós helyzetekben 25fps -ig is le tud esni!!!!!!!!!!!!!! A benchmark első sorában 137fps van.
1024*768 HIGH Quality --> Istencsászár, 60fps -en áll (mint katiban a gyerek). Rázós szituban (sok ellenfél sok mozgás) időnként lefirnyad 51 - 55 fps -re (kétszer 45 -ig is lement), de egy pillanat alatt magára is talál. A benchmark első sorában 138fps -van.
Jó tesztelést!!
Opsz és még valami! SEMMI SEM VOLT HÚZVA!!!!!
Tudja valaki, hogy hogyan lehet kikapcsolni a 60 -as frame limitet????? -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4466 üzenetére
Még egy tesztet megcsinálhatnál a Quake4 -el!
CCC -ben --> 4xAA & 16xAF (HQ) & Mipmap details High Quality
Quake 4 --> 1280x1024 & Nyomjál fel mindent fullra!!!!
A vsync -et sehol ne kapcsold be.
Első pálya, mikor magadhoz tértél fordulj a jó nagy nyitott tér felé, hívd be a konzolt és írd be, hogy benchmark (ja és üss egy entert).
Eltart egy ideig, amíg megcsinálja, addig ne bu'eráld a gépet.
Kapni fogsz egy listát, a különböző ''méretekhez'', hogy mennyivel nyomta... ...azt lökjed ide be lécci, oszt hétfőn DonDragonka gépén megnézzük ugyanazt. Bár lehet, hogy akkor már úton lesz a gariba a kártyád. -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4447 üzenetére
Jajjjjj........
Itt tényleg valami gas fan......
Próbáld már meg felhúzni a gyári 3d szintre atitool -al. 621/900 (Ha jól emléxem)
Csak hogy egyáltalán bírja e a dolgot.... Monnyuk nem árta előtte letakarítani minden drivert és feltenni a 7.1 katát. (Mindezt a tisztánlátás végett.)
Ha esetleg van rivatuner a gépeden, akkor azt uninstall -al szedd le. (tudom, hogy azt gondoljátok, hogy a rivatuner a vesszőparipám, de DonDragonkánál megxoptuk miatta)
Most pár órára offline leszek .... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4439 üzenetére
Ha még nincsen szerteszét konfiguráralva, akkor amikor elindítod, akkor felhúzza a 3d -s órajelekre a karit. Egyébként meg lehet csini profilokat csinálni.....
Továbbra is érdekelne a 3d koczka fps -e... Húzás nélkül 600 - 640fps között van az XT -n. Ha ennyivel megy neked is, akkor a probléma gyökere valószínüleg nem a kártyában van. -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4433 üzenetére
Tudom láma gondolat, de hátha…
Új kártya cserénél szerintem fontos, hogy a driver is újra legyen telepítve méghozzá úgy, hogy előtte eltávolítod a „vezérlőpult; Programok telepítése és törlése”-nél. Amikor elindul a Kíndóz nem hagyod, hogy Ő telepítsen hanem elindítod te magad a telepítőkészletet. Ugyan ez a szitu szerintem az AtiTool-ra is igaz.
Ha eddig ezt nem lépted meg, szerintem egy próbát megérne. -
DNS_65
senior tag
válasz
Gaboman #4425 üzenetére
Azt azért megemlíteném, hogy a beépített Fear bencsmárk egy rakás xar,
(lásd korábbi PH-s teszt). Ráadásul az ati ráoptimalizálta a kártyáit erre a nyomi
bencsmárkra, szal kezeld fenntartásokkal az eredményeit!
Próbáld ki játék közben is frapssal pl. hogy mi a változás a pro-hoz képest. -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4433 üzenetére
Ahogy DonDragonkával megfigyeltük, a FEAR szinte soha nem hozza kétszer ugyanazt, mert szinte soha nem is jácca pont ugyanazt 2x.
Egyébként az ATITOOL ezt a problémádat megoldja.... ....mármint ha nem kapcsol át. (átrakod kézzel) Gagyi megoldás, de ez van.... A atitool 3d koceka hány fps -el pörög neked?
[Szerkesztve] -
-
today05
csendes tag
válasz
Gaboman #4424 üzenetére
hehe, joválasz, segített, melyiket vegyem HIS vagy Asus? válasz: his-t vagy asus-t
elnézem neked, reggelvan nagyon
minnél tobb helyrol szeretnék infot gyujteni, uh irjatok plz
mod: azért az oblivion durvább, mint a q4, uh nemhiszem hogy ott hw baj van, sztem inkább valami beállítás/sw problem lehet
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4396 üzenetére
Gaboman & DonDragonka....
légyszíves ne húzzátok már fel magatokat Joshi (net)polgártárs vagy éppen elvtárs vagy éppen eszköztárs (válasszon mindenki neki megfelelőt) beszólásain. Tök fölösleges olyan emberrel vitatkozni, aki meg sem akarja hallani amit mondasz neki....
.......................
Más
Most raktam fel a vf900 -nak megfelelő fatality verziót.... még egy - két óra és le fogom tesztelni. Addíg várok, hogy szokják egymást!!!!!
Hamarosan visszatérek!!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4389 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom [link], és mindenkinek aki ilyen karit vesz(vett).
Mindíg azt vágják az ember fejéhez, hogy miért nem olvas vissza, de úgy látom hogy ez mindenkire igaz.
Gondolom a következő problémád az lesz, hogy miért melegszik és fagy le a kártyád ha tunyingulod.
Biztos, hogy csak én vagyok okostojás?
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Monitor hiba topik
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest