- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz
joshua7 #4353 üzenetére
267*11-nél (2937MHz) nem megy többet a memória beállítások miatt, de már ezen a sebességen nem stabil…
Volt már, 275*11 is (3025), de akkor olyan memória beállításokkal, amik a mostani beállításoknál lejjebb húzták az összképet.
Nálam ez a vége.
Itt látszanak a memória beállítások is: [link]
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
joshua7 #4345 üzenetére
Lehet ezt rosszul felrakni?
Nem, nem a 100%-al hanem a gyári 80%-al hasonlítottam össze…
Igazándiból hozta a gyárit GPU illetve MEM hűtés terén de a fesz. szabályzó nagyon gyorsan és nagyon magas hőmérsékletre emelkedett…
Most ment a gyárival közel egy órát hiba és leállás nélkül aminek a végére a GPU 77 a MEM 62 és a fesz. szab. 79 fokosra bírt felmelegedni… 80%-os hűtésnél 662/999-es OC mellet… -
keIdor
titán
válasz
joshua7 #4201 üzenetére
Nem csak a CoD2 1-2 mapján ''hibázik'' így... mivel csak 1-2 helyen/mapon ezért gondoltam hogy biztos hogy szoftveres a gond és már rájöttem arra hogy ha kinyomom a Catalyst A.I.-t (Disabled) akkor a probléma is megszűnik. Csak így meg 50%-al lasabb.
Más játék jó meg a CoD2 90%-a is...
-
joshua7
veterán
válasz
joshua7 #4091 üzenetére
A Radeon X1900 XT alá előző tesztünkben egy 3,8 GHz körüli P4-et vagy 2,6 GHz körüli Athlon 64-et ajánlottunk, és mivel az X1900 XTX csak kis mértékben gyorsabb az XT-nél, így ezúttal is áll ez a javaslatunk. Hozzátesszük, hogy természetesen egy Core 2 Duóval sem csinálunk rossz vételt, amennyiben X1900 XTX alá szánjuk azt, de a tesztek szerint a 3,4 GHz-es Core 2 Duo már csak egy-két esetben présel ki további fps-eket a kártyából.
A cpu-vga teszt 2. felvonásából való. Akkor 3.5ghz is elég lesz. Majd később Core2. -
Soak
veterán
válasz
joshua7 #3546 üzenetére
Na ,hát ez az, amikor megjelent az intel dc proci (kb tavaly év közepe 5.hó ) ha egy hónappal a bejelentés elött volt dc procijuk a fejlesztőknek akkor még simán időben vagyuk egy jobb játékkal, 1,5év, 2007re igérnek minden nagy durranást....
szerk : mondjuk amit az elöbb is mondtunk , vannak már manapság is olyan játékok amik profitálnak belől , és mindegy ,hogy mennyi akkor is vannak és lesznek egyre többen...
[Szerkesztve] -
DoxaM
aktív tag
válasz
joshua7 #3517 üzenetére
Miért is fölösleges a több magos fejlesztés?
Minden nagy gyártó kivétel nélkül szépen lassan több magra/szálra fog irni programokat/játékokat(és már most is vannak!).Én most pl. már az a.live 6-ot használom és az eleve dc-re optimalizált/updatelték > jóval gyorsabb.Szóval azért mert neked nem az van, szerintem nem kellene ilyen butaságokat mondani
sztem nyugodtan kövezz meg ezért de én kitartok amellett, h már most! lényeges növekedést lehet elkönyvelni egy dc procival.Egy c2dvel pedig mindenképp.Kiváncsi lennék hanyan vannak akik azt mondják, h igenis még tök fölöslegesek az több magos procik.
-
Soak
veterán
válasz
joshua7 #3486 üzenetére
Én mindegyiket egy x1900xtx-el példálózva mondtam ,szándékosan nem GX2-vel, te is megnézheted...Gx2vel csak fokozódik..
Szerk: különben ha azt veszük ,hogy a g80ra alig van hatással az aa mint a ph-s tesztekből is kiderül , ezért ha 1600ban játszható nélküle , igen valószinű ,hogy 1280x1024ben is lehet majd játszani vele normál sebeséggel szűrőkkel (4aa 16af)
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
joshua7 #3481 üzenetére
CoJról inkább ne beszéljünk, annak hányadékul van megirva mindene.r6 az valóban szép de nem hinném ,hogy 30fps-t megközelíti 1280ban egy 8800gtx-el
Igen, olvastam é onna is meritettem egy két kijelentésemet ; Oblivonban cpu limit, TR legend cpu limit (nem drasztikus ,de van) ,Fear , itt csak nagyon kicsit de növekszik az FPS erősebb procival , Far cry egyértelmű , Riddick , itt nem.... ,szóval ha itt ott igen keveset de jelent egy erősebb cpu a gynegébbel szemben ,szóval cpu limit van
szerk: Oblivion mint mondtam személyes tapasztalattal bir nálam (3200+-->x2 4400) ,igen igen volt változás...
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
joshua7 #3473 üzenetére
Most nem tudom miért akadékoskodsz mikor ez tisztán látszik ,hogy a dc-nek van jövője és bizony a játékokban is, de hogy elvonatkoztassunk a játékoktól, akkor is jobban megéri a dc proci, az élet többi területén.És amit mondtál, hogy az ,hogy most ált vga limit van 1280ben szűrökkel (most ha a csucs gpukat veszünk akkor ez nem teljesen igaz, már a 7950gx2 is cpu limites itt-ott..nem hogy a 8800gtx) részben igaz, de ha komplexebb számitásokat igényelő játékok lesznek (ma is an ugy egy pár) akkor már igen igen cpu limit lesz ugyan azon a felbontáson , és ez a jövő, és akkor már nem éri meg most megvenni a 2magost?Játékra ma még csak részben ugyan de mint mondtam, az idő halad
#3474 : Komolyan?mitől nem hiteles?Lassabb vga órajeleket hazudik?vagy mi?ne játszd már az idiótát, nem kell ennyire vitatkozni a tényekkel...nem hajtja ki maradéktalanul a procid a vga-t ennyi nincs mit vitatkozni rajta
szerk: egyébként ,hogy megint az oblivionnal probálkozzak ott egy x1900xtx-el (amihez a szóban forgó vga közelebb ál mint a 7900gt-hez, főleg oblivionba) 1280ban szűrökkel bőven cpu limit van, ráadásul a ph-n csak 2magosokat teszteltek, egyébként ezzel a játékkal személyes tapasztalatom is van ilyen téren
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
joshua7 #3463 üzenetére
Ma még...vagy te 1hónapra vásrolsz procit?Mer szerintem akinek mondtam az nem 1hónapra fog...
#3464 : Ott ahol nem birja kiszámolni 1mag a fizikát+A.I-t vagy egyéb más dolgot ott szűrökkel is lasabb lesz az 1 mag..
szerk: különben ha ezt nézed én is ezt mondtam ,csak éppen ott x2 3800-nál azért használtam az is szót mert az ugy lasabb...de az 1 vs 2 core dolgon nem sokat változtat
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
joshua7 #3018 üzenetére
Ó, én Fatal1ty-vel vettem, de túl hangosnak ítéltetett, úgyhogy felraktam a helyére az X2-t. A felrakás nem bonyolult nagyon, max egy picit tovább tart, mint a Zalminál, hiszen itt 7 mini kis csavar van. A VPU-t lesarkazni nem nagyon lehetne, mert asszem keret veszi körül, ha jól emlékszem + olyan nagy egybefüggő felülete van az AC-nek, hogy még véletlenül se nagyon tudnál kárt tenni a magban. Ha jól rémlik, akkor érdemes a hűtőt fejjel lefelé fordítani, és így megfordítva ráhelyezni magát a kártyát. Ami egy kicsit számomra szivacs volt, hogy a ram''hűtő'' tappancsok baromira tudnak tapadni, szerintem ha a hűtőt le kellene szedni a kártyáról, akkor elötte fagyasztani kellene, hogy elengedjenek. Miután feldobtad a hűtőt, már csak 7 picinyke csavart kell becsavarozni, alájuk fehér kis műanyag távtartók kerülnek, hogy ne a nyákot roppangasd szét.
És az egyik legfontosabb: a hűtő ventijének csatlakozóját a felszerelés elött kell rádugni a kártyára, mert kissé nehézkesebb utána, bár gondolom úgy is megoldható!
Most jutottam csak el a #3030-ig, de akkor ez oda is értendő természetesen.
[Szerkesztve] -
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #2834 üzenetére
Most nincs a fejemben egy ilyen teszt sem, de a kérdésem, hogy olyan kardinális a különbség a 256 és az 512 között? Ha emlékeim nem csalnak, a legtöbb esetben 2-3 FPS, mert a saját tapasztalatom alapján nélam a videomemória használat a 256 megát se merítette eddig ki, inkább jóval alatta volt, gyakorlatilag a 200-at se nagyon éri el. Ez igaz a mostani kártyámra de ha memóriám nem csal meg engem, akkor az XT-re is igaz volt, holott ott minden szűrő becsületesen dolgozott (8AA és 8AF az összes nyalánksággal használva volt min. ).
-
rudeee
senior tag
válasz
joshua7 #1857 üzenetére
Ez nagyon nem így van ahogy te gondolod, ''Játék elején betölt, oszt annyi. Menet közben nem fogy el.''!
Nagyon is hogy elfogy, ugyanis a további pályarészt is a ramba tölti be és olykor nem üríti az előtte lévőt!
Mivel nem hisztek nekem, így készítettem néhány képet a diagrammról, hátha a szemeteknek hisztek.
Íme: [link]
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
-
Firestormhun
senior tag
válasz
joshua7 #1809 üzenetére
Nem. Ez semerre nem fejlődik.
Igazából nincsen jogunk kritizálni a készítőket mivel mindent megtesznek azért, hogy jól működjön és ezt mind ingyen.
Azért remélem, hogy az ATI a következő generációtól attér az nvidia féle bios alapú órajelváltogatásra, annyi különbséggel hogy engedélyezik a voltmodot. Ez, hogy a kártya rendelkezik egy adott órajellel és feszültséggel, és ezt egy mindig a háttérben futó program állítgatja, ez borzalmas. -
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1808 üzenetére
Én általában 85%-on járatom Rivával (tényleg te mivel vezérled?), de 100% és 80% között hangban szinte egyáltalán nincs küönbség, annyira halk ott is.
Lehet újra kéne pasztáznom, de eddig vagy kétszer próbáltam levenni, de a ramokon lévő ragacsos hővezetők úgy odatapadtak, hogy baromira nem tudtam leszedni a hűtőt, leerőszakolni meg igazán nem akartam! -
Pipó
őstag
válasz
joshua7 #1796 üzenetére
Mivel legfelső emeleten lakom, most is 28 C van a lakásban, emiatt megy fel ennyire. Mikor rosszabb idő volt és csak 25 fok, akkor 86 körül megállt. Van egy V1 Ultrám, még ki sincs bontva, de még gondolkodom felrakjam-e, mivel elég nehéz feltenni és nincs kedvem megkockáztatni a lesarkazást.
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1533 üzenetére
Relative tényleg nem ritka mostanság a ''hibákról'' szóló hozzászólás.
Általánosítani tuti nem lehet, amíg az enyém tökéletes, nem is mondom azt, hogy rossz volt ez a széria, mert nem a saját bőrömön (pénztárcámon) tapasztalom.
A furcsa az, hogy nem tűnik a jelenség globálisnak, semmi hírfoszlány, hogy így meg úgy..., ha valami konstrukciós gixer lenne, az NV már tuti megszellőztetett volna valami kedveset.
Sajnos olvasgatva hogy kinek mit művelt a karija, én se vagyok teljesen nyugodt. Tegnap futtattam 3DMark06-ot (mert már rég nem tettem) és a HDR tesztnél valahogy kifagyott a gépem, amit eddig nem csinál.
Reset, újraindít, és amíg újra el nem indítottam a MArkot, eléggé be voltam rosálva, nehogymár nálam is, de utána meg 3xtesz hiba nélkül lement és egy kis FarCry-t is izzítottam neki 4AA+HDR-rel.
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen processzort vegyek?
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest