- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4971 üzenetére
Köszönöm a tesztet
Ezt tapasztaltam én is!
Egy kérdés felmerült bennem! Miért olyan nagyon magas nálad az áramfelvétel? Nincsen véletlenül kicsitt több feszültség beállítva mint kellene?? (nekem 33A csak 0,5 V -os emelés és ~708/990 -nél volt) Ha nincsen venti rádugva a kártyára, akkor 26 - 27 Amperrel megelégszik nálam! -
mattheus
őstag
válasz
Vigneau #4940 üzenetére
Szia!
El tudod nekem magyarázni szájbarágósan, hogy hogyan tudom megadni, hogy 2 illetve 3D-ben melyik profil-t használja?
Ha jól gondolom ide először be kell mennem: Target adapter -> customize-> low-level systems settings-> és ott létrehozhatok profilokat. Itt lehet beállítani gondolom azt is, hogy Windows indításkor menjen a RivaTuner vagy ne menjen.
Létrehozok itt akkor két profilt és ennyi?
Kicsit bővebben le tudod nekem írni, ha lesz egy kis időd?
Előre is köszönöm!
UI: 2 illetve 3D-ben milyen sebességgel (hány %-ra állítottad be?)
[Szerkesztve] -
PPSH
őstag
válasz
Vigneau #4942 üzenetére
nem tudom mert meg nem probaltam
regen volt INNO3D 6800GT-m azon vegeztem el egy BIOS fleshelest es mind a harom szinten 375/1050MHZ volt igy 2D-ben is es igy adtam el
es sztem itt se lenne maskeppen csak akko mindig fullon menne a venti es ezt nemtom meddig birna a gyari
-
udi
őstag
válasz
Vigneau #4859 üzenetére
Oksa
,bár az elöbb itt járt mellettem faterom (müszerész..) és a fejéhez csapott hogy mért nem kérdeztem hisz ö egyböl mondta volna hogy kétféleképp oldodnak az ilyen dolgok:hütés-fütés....Pedig azt se tudja hogy melyik a sztógép eleje
Dehát a tudás hatalom szokták volt mondani,még egy thanx -
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4488 üzenetére
Majd kieszelek valamit....
Ha esetleg Omega drivert használsz, akkor a utilok között valami atitool szerű 3d kocka helyett 3d űrhalyóval... ...ha jól emléxem....
Ha ez sem jön be, akkor majd varázsolok valamit. Ha nem használod az ATITool -t, akkor miattam ne is rakd fel... -
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4478 üzenetére
Egy apró szívességet megtennél nekem???
Az ATITool -al pörgesd egy kicsit a 3d kocekát a gyári 3d beállítások (621/900 asszem) mellett (monnyuk 5 percig)... Érdekelne a voltage regulátor és a GPU hőmérséklete!!!
A -15 -20 fok nálam is igaz volt (~20 fokos szobában), kivéve 100% -os terhelés mellett. (~25 fokos szobában már csak 5 - 8 fok volt az előnye a gyári hűtéshez képest....)
Egyébként idáig én is vf900 -akathasználtam a kártyáimon!!! Ezért szerettem volna az XT -re is egyet !!!! Csak most mertem nagyot álmodni, ezért vettem meg a fatal1ty verziót
!!! De ez így, itt és most, kevés nekem!!!!
Lécci lécci lécci!!!
-
-
DNS_65
senior tag
válasz
Vigneau #4319 üzenetére
Végre valaki megírja a frankót is, hogy a Pro csalódás volt a 79 GT után,
és nem csak agyondícséri amilye van/volt
Valóban hihetetlen mennyiségü lóvét el lehet tüntetni itt a pc-iparban, ha valaki szeret gémelni mint mi. De ha még időben szállsz ki 1-1 proci ill. vga-ból akkor nem olyan fájdalmas a váltás. -
Soak
veterán
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Vigneau #4319 üzenetére
Én meg addig biztos nem vennék DX10-es karit amíg nem tudom hogy mit is fognak teljesíteni a DX10-es gamek alatt!
Majd ha ott bizonyítanak akkor érdemes őket megvenni!
Addig meg az 1950XT a legjobb vétel a 8800GTS 320MB-osért sem adnék 18E Ft-al többet amig nem tudom mire is képes! -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vigneau #4311 üzenetére
Rendben van, mostmár rendben vagyok..
De megpróbálok konkrétabban fogalmazni..
Engem az akasztott ki, hogy még csak most vetted meg a fasza XT-t és máris ujat nézegetsz.. Egyszerüen ez nekem gáz.
És nem is igazán Veled van a bajom, hanem ezzel az egésszel. A mókuskerékkel, amiben mindenki ugy érzi be kell szállnia különben kimarad valamiből. Hogy miből, azt persze ő maga sem tudja.. Miért kell ez nekünk? Ennyire sok a lóvénk? Akkor miért sírunk mindig hogy csórók vagyunk?.. Gazdagítani akarjuk a tetves gyártókat, kötsük a pénzünket mostmár 2havonta videókártyára??
Ne haragudj, én inkább nem tartok veled.
Fel raktam ugyan én is a bba-mat, szintén gyenge pillanatomban, de itt jegyezném meg, h nem azért mert nem lenne jo v ujat akarnék, hanem sajnos más kis gondok miatt....mindegy.
szerk. most látom, h mégiscsak őszre tetted át a 'nagy' tervet... helyes, ez már valami... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #4311 üzenetére
Én is 8600Ultra-ra vagy 8800GTS-re pályázok. Persze egy GTX mégjobb lenne. Majd meglátjuk, mennyire esnek az árak. Sajnos így az ember kénytelen megvenni a drágább/jobbat. Már nincs az, hogy húzom a GTO/XT verziót és röhögve elérem a GTX/XTX szintet olcsóbban. Hát jah' a gyártók sem tökhülyék.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vigneau #4309 üzenetére
''Arra viszont kiváncsi leszek, mennyivel lesz jobb - ha jobb lesz - a 320MB-s 8800GT. Valahogy az nVidia karijait jobban tudtam tuningolni..''
Dear Vigneau,
Emlékszel arra a kedves, vidám kis rózsaszín mukira, aki itt ugrált közöttünk néhány hete (is), Vigneau-nak hívtál és hogy mennyire vágyott a gyönyörű 1950XT-kártyájára, mert elégedetlen volt a kisebbikkel?.. Hogy végre neki is legyen erős, okos, szép kártyája, és minden klappoljon, hogy büszke lehessen rá és boldog, hogy méltó legyen az örömében ugrándozó kis rózsaszín figurához?...
Emlékszel, milyen örömmel töltött el, amikor először kézbe vehetted az áhított vgaszörnyet és betehetted a Vigneau-gépbe, méltó helyére? Emlékszel, milyen jó volt látni, hogy dúrja az fps-eket és milyen jó még húzni is rajta?.. Azt mondtad, ''nem is igazán van rá szükség....''..? Így volt...
Emlékezz erre, amikor alig pár héttel később ilyenekt írsz...
Elszomorítottál.
Miért?? Miért?????......
[Szerkesztve] -
HarryDEC
tag
válasz
Vigneau #4277 üzenetére
Azért érdekel főleg, mert haverom most vett ilyen kareszt és tényleg nagyon hangos. Szerinted a 700 asok között nagy eltérés lehet a cu és a cu-alu verzió között. (gondolom a led nem nagyon befojásolja
)
A két lehetőség ami között gondolkodunk ez a zalmi és az artic x2.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Vigneau #4095 üzenetére
VF900-Cu-val egy bajom van és ez főleg az X1900/X1950 sorozatnál jelent gondot. A VF700-zal ellentétben meglehetősen befűti a hőcső miatt a kártya végét, ahol a feszültség-szabályzó áramkör helyezkedik el (bordó hosszú borda alatti IC-k). Ne igazán fogdosd
Szerk: [link] erre gondolok
[Szerkesztve] -
-
Mortel
senior tag
válasz
Vigneau #3997 üzenetére
Értem, értem, bocs!
De, nálam csak akkor működik 3D-ben normálisan /900@1800MHz-es RAM freki/, HA megy az Atitool, különben alapon hagyja...
Úgy látszik, hogy nem marad más csak a RivaTuner-es barkácsolás.
Ez csak azért bosszantó, mert az ember kiad, nem kevés pénzt, egy nem kis gyártó kártyájára és tessék...
Mindegy, ez az én problémám, mindenesetre nagyon köszönöm a segítséget mégegyszer!
Üdv:
M
[Szerkesztve] -
Mortel
senior tag
válasz
Vigneau #3994 üzenetére
Szia!
Az a gond, ha nem fut az Atitool, nem vált át 3D-be, viszont ha megy az Atitool, eltűnik az overdrive...
22-es csapdája.
Azt hiszem, hogy az 1.1-es és a 2.0-ás dotnet van fennt, a CCC elindul, minden funkciója /látszólag/ működik, kivéve a rapszodikus overdrive eltűnést.
Esetleg Win reinstall megoldaná?
Nem nagyon szeretném, ha nem muszály...
Üdv:
M
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mortel
senior tag
válasz
Vigneau #3994 üzenetére
Köszi!
Azóta volt még egy érdekes jelenség, elindítottam csak az Atotool-t, és függőlges zöld sávok kíséretében az xp-lefagyott...
Nem volt overclock-olva semmi.
Újraindítás után minden rendben volt, újra volt overdrive, működött az Atitool is.
Lassan kezdek belefáradni.
Üdv:
M
[Szerkesztve] -
Mortel
senior tag
válasz
Vigneau #3987 üzenetére
Valami gond lehet, mert azt írja ha be szeretnék lépni az overdrive menübe, hogy pillanatnytilag nem érhető el ez a funkció, próbáljam később...
Már egyszer volt hasonló gond, akkor Catalyst reinstall segített csak...
Erre valaki valamilyen megoldást esetleg?
Köszönettel:
M -
Joshi
titán
válasz
Vigneau #3971 üzenetére
Neked nagyon sok időd lehet, hogy minden szoftver telepítése elött és után töredezettségmentesítesz.
Tesztelésnél nem hinném, hogy sok szerepe lenne a merevlemez töredezettségének hacsak nem merevlemez tesztet futtatsz.Persze lassabban tölt be, de szvsz ennyi és kétlem, hogy a kapott pontszámon ez meglátszana.
Maga a teszt nem közvetlenül a merevlemezről fut ezzel gondolom tisztában vagy.
A játékoknál már nagyobb jelentősége van, ugyanis ott sok a töltögetés a merevlemezről játék közben is.
-
mcmike
őstag
válasz
Vigneau #3945 üzenetére
Na lecseréltem a 6.12-t 7.1-re, de a weboldalon lévő útmutatót követve is akadtak problémáim: amikor a CCC-t távolítottam volna el, a gép ''kék halált'' dobott (akár Normal, akár Safe Mode-ban voltam)
Driver Cleaner Pro-val lepucoltam a maradékot, aztán fel a 7.1. A jelenség megszűnt BF2-ben, köszönöm a segítséget... -
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3743 üzenetére
Akkor melyikre rakják azt az egész normális hűtőt? (1950 PRO 512-es AGP-sen láttam olyat az egyik hírdetésben...)
VF900 tényleg nagyon jó, nálam is az ketyereg 5V-on. + a mustárban jó olcsó is.
Pietrosznak jeleztem, hogy esetleg érdekelhet egy 6400, de majd úgyis látni fogod. -
Gorombilla
tag
válasz
Vigneau #3661 üzenetére
Köszi a választ!
Marad a gyári rajta, legfeljebb majd emelek a venti fordulatszámán. Ha olyan eredmények jönnek majd ki, amik tetszenek, akkor majd beruházok egy AC-ra, vagy VF900-ra. Vga Ramnak felesleges is, azt nem is akarom, bőven elég a gyári 1800, nem az a korlátozó tényező, ráadásul teljesen pariban van az xtx-el a kártya még 1600*1200-ben egy teszt alapján, nem nő a különbség. Sőt, ahogy elnéztem nálam sem nőttek a benchmark eredmények, amikor csak a memóriát húztam. Szóval csak a gpu-t érdemes húzni.
Viszont nekem is volt 7800GT-m, nagyon szép eredmény az 520, nekem 500/1250-en ment, de feszemelés nélkül. Egyébként már ott sem jelentett sokat, hogy húztam a memóriát, pedig annak csak 1000-res memóriái voltak.
A RaBiT-hoz képest mennyivel másabb, ha az Ati Tray Tools-ból emelem a feszt? Most töltöm a 2.2-őt. -
Joshi
titán
válasz
Vigneau #3607 üzenetére
Nincs szándékomban vitába szállni, de a Hotfix az egy Utólagos Update Csomagot jelent általánosan.
Hotfixet bármilyen programhoz kiadhatnak.
Nekünk továbbra is a Net keretrendszer szükséges.
Egyébként a programjaim között is láthatod, hogy a Hotfix tényleg egy javítás: [link]
Ha nem győztelek meg keress rá a Googleba.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3539 üzenetére
Riva->Launcher->RivaTuner modul activation item->Driver level module alatta System settings, ez alatt Overclocking.
OC-n belül pipa az Enable driver-level hardware oc elé, és ott van a 3 mód. (elvileg, legalábbis nálam most az NV-vel, az ATI-ra már nem nagyon emlékszem)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Vigneau #3527 üzenetére
Szerintem úgy lenne ideális, ha win indításakor ''Apply overclocking at windows startup'' egy csökkentett órajelű érték lenne aktiválva (pl: 300/400-vagy a Rivában a legkisebb beállítható órajel, hogy ne melegedjen annyira a kártya). A tuningolt értéknek meg létrehoznál egy profilt ''Overclocking profile settings'', amelyet a beállításkor tesztel a Riva és utána, a legközelebbi alkalomkor egy kattintás után aktív lesz az emelt órajel, nem fogja tesztelni (mert már mentéskor tesztelte). Ezen kívül célszerű lenne létrehozni még egy profilt a beállítható legalacsonyabb órajelekkel (ami indításkor is aktualizálódik), hogy ha játék után nem kapcsolod ki a gépet, hanem dolgozol vagy zenét hallgatsz akkor az órajel visszaállításával ne kelljen bajlódni (csúszkamozgatás-tesztelés), hanem egy klikkre csökkentett órajelra rakja a kártyát.
Riva Tuner->Settings->''Run at windows startup'' célszerű bepipálni, hogy a rendszerrel együtt induljon.
Power User: Itt a registrie bejegyzéseket lehet állítgatni. (Feltételezem, hogy itt lehet módosítani az Overclocking valamely része alatt a csúszkák intervallumát, csak jó angoltudás kell hozzá).
Low-Level system tweaks->Fan->Enable low-level fan control
Itt lehet módosítani a venti fordulatszámának értékeit, szintén profilozható.
Nekem csak RC16.0 verzió van, és nem szerepel benne 2D vagy 3D órajelbeállítás, de a legújabb RC16.2-ben szerintem már kell lennie, próbáld ki (ha nem az van most fent).
Én mondjuk a 2D/3D órajeleket az előre beállított profilokkal vezérlem. A csökkentett órajel induláskor a win-ben való tevékenykedésre ideális, játék indítása előtt pedig felküldöm emelt órajelre a kártyát.
Remélem valamennyit tudtam segíteni. -
rudeee
senior tag
válasz
Vigneau #3512 üzenetére
Nálam nincsen Overdrive, sose volt, így nem ismerem.
Azt tudom egyedül, hogy az Atitool határait hogy lehet kiterjeszteni, de nálad az nem megoldás, mert ugye valamiért nem szereti a kártyádat (vagy inkább a catalystot?).
Akkor változnának szerintem a csúszka értékei, ha a kártya biosába a gyárinál magasabb órajeleket detektálna defaultnak az Overdrive, de ehhez szvsz legalább 50Mhz-es eltérésnek kellene lenni a gyári és az új biosban beállított frekik között (feltételezem vannak határok a progiban, hogy mely órajelek átlépése után ugranak a határok).
Soak: A mostani kártyámnál, és az eddigieknél is a Rivát sikeresen használtam (GF2GTS, GF4Ti4200, 9700Pro, X800GTO). Tudtommal benne nem lehet a határokat tologatni, vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Vigneau #3506 üzenetére
Igen így van, ezért is számít az egyik legjobb vételnek az x1950xt 256.
Furcsák ezek a driverek, valamelyikkel jó, valamelyikkel nem igazán, meg ez a CP vs. CCC sem egyszerű.
Én az összes eddigi AMD-Ati kártyámhoz CP-t használtam és tökéletes volt mindig, ahogy most is. Amikor próbáltam feltenni a CCC-t, avval mindig csak gondom volt, így maradok a már jól bevált CP-nél. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #3442 üzenetére
Hm... égek, de rendesen...
Leszedtem az ATiToolt és helyreállt a rend. Lehet, komolyabban kellett volna vennem, hogy összebalhézhat a Fraps-szel? Tudja a fene. 3D-ben a Catalyst Overdrive funkciója szerint szépen átáll a VGA 620/900-ra. Desktopba lépve pedig vissza 500/600-ra. Ez van - lehet, az ATi Overdrive-ot kell majd tuninghoz használnom.
Ezek szerint elég a 25A-s egy ág. No, nyugtával dícsérem a napot, mindenesetre jobbak a kilátásaim, mint az reméltem volna. -
Joshi
titán
válasz
Vigneau #3437 üzenetére
A (#3360)-as hozzászólásodból ''A fagyási jelenség továbbra is áll, az órajelet lejjebb vettem 600/900-ra és minden rendben. Tehát a kártya nem kap elég feszt, a tapasztalatok a korábbi tézist kezdik egyre jobban megerősíteni.'' nem ez derül ki.
Ha az a tápod, ami a konfigodnál van kétlem hogy kevés lenne a kraft.Érdekes, hogy nekem egy noname 500W-os táppal minden rendben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #3413 üzenetére
Esetleg ha véletlenül pesten jársz nálam is ki lehet próbálni a karid. Chieftek 550W-osom azzal tuti menni-e kéne...
mod: To Joshi: Ez csak akkor zárhtó ki ha erősebb tápal sem megy. (eléggé kihajtottak ezek a GPU-k, lehet nem bírbak többet. A tuning meg mindig zsákbamacska.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest