- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Ha gondoljátok, itt a folytatás: [link].
A többit én rendezem. -
udi
őstag
válasz
DonDragonka #4985 üzenetére
Szép eredmény meg kell hagyni
-
joshua7
veterán
5000.
-
udi
őstag
válasz
DonDragonka #4963 üzenetére
Feltöltöd valahova ahonnan mi letöltjük majd
-
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4989 üzenetére
Előző oldalon már linkeltem, de beteszem ide is a nyugalmi állapotot: [link].
Kb. ua. mint Neked. -
DroneZ^
őstag
válasz
DonDragonka #4990 üzenetére
hogy lehet fixen beállítani 1 profilt 3d órajelekkel? miért melegebb a gpu ha siman elinditom az ati toolt?
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
Carbon mögött átkapcsol nagyobb órajelre, de CS alatt nem, miért? az miért nem 3d-s? lehet valahogy EXE-file-t hozzárendelni hogy akkor váltson nagyobb órajelre? vagy én nemtom, de ha kiakarom akasztani 1x a cs-t 999 fps-re akkor kell a teljesítmény
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4985 üzenetére
De eddig nem véletlenül zárkóztam el a teszt elől. Megmagyarázhatatlan okok miatt nem volt hajlandó a progi nálam a karival együttműködni. Isteni sugallat - no meg egy friss Windows - hatására ismét kipróbáltam és megy végre.
Hiába, 1800-on ennyit tud a Zalman. Gyorsabbra venni meg nincs értelme, hiszen pont az az előnye úszna el, amiért vettem. Hogy bírjátok a porszívó hangot? -
DroneZ^
őstag
elinditottam a cs-t ablakban, hogy láttszódjon az ati ablak, de nem vált át nagyobb órajelre, és ha teljes képernyöben inditom alt+tab, akkor sem ugrik nagyobb órajelre!
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Igazán nincs mit, szívesen tettem.
Semmi extra nincs rajta általam állítva. Ahogy vettem anno, úgy van a gépbe beszerelve.
Ha emelve van rajta valami, akkor az más kezének köszönhető.
Te most mivel hűtöd? Ezzel, vagy az AC-vel. Ha az utóbbival, ott hogy alakulnak a hőmérsékletek?
Egy biztos, nekem - a Feleségemről nem is beszélve - a gyári hűtő hangja nem jött be, különösképp este. A hűtése alapon jóval gyengébb, mint a Zalman-nak. 3D-ben ezek szerint közel hasonló a hatásfok. Bár nálam messze nem ment fullon a venti. Ezért lehet melegebb is itt a helyzet. -
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4971 üzenetére
Köszönöm a tesztet
Ezt tapasztaltam én is!
Egy kérdés felmerült bennem! Miért olyan nagyon magas nálad az áramfelvétel? Nincsen véletlenül kicsitt több feszültség beállítva mint kellene?? (nekem 33A csak 0,5 V -os emelés és ~708/990 -nél volt) Ha nincsen venti rádugva a kártyára, akkor 26 - 27 Amperrel megelégszik nálam! -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4978 üzenetére
Igen, koppra rá van húzva - a venti 1800-on forog. Normálisan hűt Oblivion alatt is - kb. 75'C lehetett eddig ott a maximum.
Fentebb pedig láthatod 2D-ben, 15 perccel a tesztet követően. De ez a progi jobban megnyúzza a jelek szerint.
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
HI! Valaki írja le, hogy az Ő x1950xtx én a catalyst control centerben, ATI overdrive fülön milyen órajelek vannak, összeszeretném az enyémmel hasonlítani, hogy van-e valami gáz:S
Enyéim:
Graphics Processor Status:
Requested: 648MHz
Current VPU Clock: 506MHz
Graphics Memory Status:
Requested: 999MHz
Current Memory Clock: 594MHz
Szerintem ez kevés, de javítsatok ki ha tévedek! -
DonDragonka
őstag
Nos ez egy INI fájl az AtiTool-hoz.
Először készítsetek egy biztonsági másolatot a saját gépeteken lévő profiles.ini-ről. Ezt az állományt egyébként alapértelmezetten a c:\Program Files\ATITool\ könyvtárban lelitek meg. Ami még fontos, hogy az eredetiben nézzétek meg, hogy a „CardID=” sorban milyen szám van. Ebben nem vagyok biztos, hogy mindenhol ugyan az. Ha ez beigazolódik akkor a letöltött ini-ben írjátok át az összes sorban a saját számotokra.
Szóval. Letölt, javít ha kell, eredeti ment, eredeti felül ír program indít…
A 3D_brutal profillal óvatosan… Nem biztos, hogy minden kártya bírja (662/1000)…
És a fájl: [link] -
dtss
tag
válasz
DonDragonka #4963 üzenetére
Hali
[link]
Ide ingyen feltröltheted a fájlt, és bárki letöltheti utánna akinek kell.
Üdv az Uplúdon, a turbólúd fel/letöltő szerveren!
Oldalunk segítségével meg tudod osztani fájlaidat, az alábbi módon: feltöltöd a fájlt az oldalra, megadod az ismerősödnek a feltöltéskor kapott linket, aki annak segítségével le tudja azt tölteni az oldalról. Mindezt teljesen ingyen! -
mattheus
őstag
válasz
DonDragonka #4961 üzenetére
kérlek akkor részletezd a profiljaidat
-
udi
őstag
válasz
DonDragonka #4961 üzenetére
Jaja persze hogy osszd meg
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
mattheus #4958 üzenetére
Ugyan én AtiTool-t használok, de megosztom veletek, hogy nálam hogy is megy ez a 2D/3D „kapcsolgatás”. A kulcsszó profil. Az AtiTool képes olyan profilokat eltárolni ahol a GPU, a MEM, a feszültségek, a ventilátor százalékos teljesítménye, a MEM időzítése, külön-külön elmenthető. Nálam 3 van. Alap, 3D_Alap, és 3D_brutal. Sorrendben az első a 2D-s, a második a 3D-s, míg a harmadik a tuningolt állapot. Mikor melyikre van szükség, azt töltöm be egy szempillantás alatt. Van a progiban valami 3D-s alkalmazás figyelés ami annyit jelent, hogy ha érzékeli, hogy éppen 3D-s alkalmazás fut akkor betölti a beállított profilt automatikusan.
Én csak szívtam a RivaT-vel, de nem ezért álltam át AtiT-re hanem a fentiekben összefoglalt kifinomult profil lehetőségek miatt.
Amennyiben érdekli a közösséget, megoszthatom véletek a profilokat… -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DonDragonka #4948 üzenetére
-
udi
őstag
válasz
DonDragonka #4953 üzenetére
''Kétségtelen az is, hogy a VF1 Plus akár 25°C-kal is csökkentheti a terhelés alatti hőmérsékletet. Ajánlott fogyasztói ára $38 dollár, így az egyetlen kérdés, hogy a VF1 Plus kompatibilis-e meglévő kártyánkkal. Ha nem, akkor a kérdés az, hogy van-e indíttatásunk némi moddolásra, vagy sem''
Hát igen beszarás de végre nem csak a zalmi az alternativánk.... -
mattheus
őstag
válasz
Vigneau #4940 üzenetére
Szia!
El tudod nekem magyarázni szájbarágósan, hogy hogyan tudom megadni, hogy 2 illetve 3D-ben melyik profil-t használja?
Ha jól gondolom ide először be kell mennem: Target adapter -> customize-> low-level systems settings-> és ott létrehozhatok profilokat. Itt lehet beállítani gondolom azt is, hogy Windows indításkor menjen a RivaTuner vagy ne menjen.
Létrehozok itt akkor két profilt és ennyi?
Kicsit bővebben le tudod nekem írni, ha lesz egy kis időd?
Előre is köszönöm!
UI: 2 illetve 3D-ben milyen sebességgel (hány %-ra állítottad be?)
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4948 üzenetére
De csak mert a Thermalright csodáját nem próbáltuk
!
Hozzak egyet?
ATI Mert MegérdemleD
-
PPSH
őstag
hi emberek egy kerdes:akkor mi van ha egy 512MB-os X1900XT BIOS-at rakom fel egy 256MB-os XT-re
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #4810 üzenetére
Nos ez a hűtő sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ez is 7-10 fokkal gyengébb minden téren mint a gyári.
Szóval most megint a gyári „muzsikál” a fülembe…
Egyébként adtam az AC2-nek még egy esélyt.
Be kell valljam, hogy elsőre valóban nem jól rakhattam fel, mert most nagyon is jól szerepelt. 2-3 fokkal jobb volt mint a gyári, de csak úgy ahogy ti is mondtátok. Nyitott ház és egy 12 cm-es venti oldalt ahol a fesz.szab. bordák vannak.
Mivel egyenlőre nem áll módomban ilyen összeállításban használni a masinát és a szétrobbantott látvány jobban zavar mint a hangos venti ezért egyenlőre a gyári marad a kártyán, de az AC2-est nem dobom ki mégsem, csak majd egyszer átalakítom a házat, vagy veszek valami jobban szellőzőt.
Ezen megfigyelések okán most kérek elnézést mindenkitől amiért úgy lehúztam az AC2-es hűtőt. Valóban igaz az, hogy jól szellőztetett házban és néhány jól elhelyezett venti segítségével ez tűnik a legjobb megoldásnak. -
PPSH
őstag
válasz
Vigneau #4942 üzenetére
nem tudom mert meg nem probaltam
regen volt INNO3D 6800GT-m azon vegeztem el egy BIOS fleshelest es mind a harom szinten 375/1050MHZ volt igy 2D-ben is es igy adtam el
es sztem itt se lenne maskeppen csak akko mindig fullon menne a venti es ezt nemtom meddig birna a gyari
-
PPSH
őstag
frissitsetek BIOS-t es egybol nem lesz gondotok a 2D/3D orajelekkel
mert mind a ketto a magasabb erteken fog uzemelni alapbol
-
mattheus
őstag
Kipróbáltam a Rivatunert. 80%- FAN mellett 70-72 fok csak a GPU.
Ezek szerint a Catalyst nem változtatja a fordulatszámát? Vagy jobb lenne egy reinstall és akkor talán?
Ha pl: a Carbon futtatása után kikapcsolom a Riva Tunert (és nem állítottam be a windows indításkori futtatást,) akkor a program bezárása után minden visszaáll az eredeti értékre?
Vagy csak restart után?
Köszi -
Vigneau
félisten
A fene se érti a PC-k világát. Újratelepítettem a Windows-t. Gondoltam, adok egy végső esélyt az ATiTool-nak - valahogy a RivaTuner továbbra is idegen tőlem. Erre mi derül ki? Gond nélkül megy a tuning az ATiTool-lal. Remélem, nem szóltam el magam így előre...
-
Redzs
csendes tag
eredeti source-van és win is volt telepitve már vagy 4szer.... egy 7900GTX-el is ez volt....
moondom kiprobáltam már duálprocival is... drivert is telepitgettem már.... -
today05
csendes tag
sziasztok, egy kérdés: x1950xt kari csak a 6.7es beta catalyst-al hajlando hdr+AA módban futni, a 7.1 es normálissal nem? (kérdezem mert a 7.1 el nemigazán hajlandó, és nemtudom, hogy valahol kulon be kell állítani valamit, vagy tényleg nem támogatja azt, amit egy korábbi beta igen) koszi
-
DroneZ^
őstag
Riva tuner nemtudja ugy automatán a FAN-t kezelni hogy 70 vagy 80 fok fölé ne engedje a karit? Mert a sima auto mód nemtom meddig engedi, azt tudom hogy ati tool tudta ezt, csak az meg az órajeleket össze vissza kapcsolgatta és elegem lett leszedtem, ha igy nincs megoldás, akármilyen fan kezelő is jó lenne, amivel a fenti megoldható!
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Ma este akkor telepítem a Riva Tunert. Kérlek benneteket, ha van egy kis időtök avassatok be kicsit részletesebben, hog mire figyeljek, illetve, hogy mit csináljak, hogy az órajeleket hagyja a gyári értékeken és csak a venti fordulatszámát emelje meg 3D-s alkalmazásnál. Egyébként ezt minden indításkor meg kell csinálnom vagy a Riva Tuner megjegyzi?
Nagyon köszönöm előre is! -
MPowerPH
félisten
Szerintetek mennyit ér most !használtan! egy MSI X1950XTX VGA gyári vízhűtéssel szerelve?
-
Savanya
addikt
válasz
mattheus #4919 üzenetére
Sajna nekem az ATI TOOL-val meggyült a bajom / nem volt 3D- órajel / , de az is igaz hogy ott meg lehetett nézni a hőfokokhoz tartozó ford.számot %-ban és 100% ventipörgéshez 95 fok járult .... Rivatuner sokkal jobb és még háttérben futtathatód a hardvermonitorját hőmérséklettel-ford.számmal és frekikkel .
-
mattheus
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Én arra gyanakszom, hogy nem pörgeti fel a ventillátort, de ez csak tipp, bizonyítékom nincsen, mert nincsen szétkapva a házam és így nem tudom és nem is hallom.
De ha 1700-1800 rpm-re beállítanám, akkor gondolom ,hogy nem lesz ilyen magas a hőfok.
Egyébként be lehet állítani, hogy a Riva Tunernél, hogy a gyári értékeket ne, csak a fordulatszámot emelje 3D-s alkalmazások alatt? Nem akarok tuningolni.
Ha igen akkor hol tudom ezt beállítani?
Illetve a házépítők tanácsát kérdezném, hogy ehhez a házhoz még hová tennétek be ventit....
most a gép hátuljában van egy és ahogyan látni fogjátok közvetlenül a ház e
lejébe nem is tudok aplikálni ventit......
A link: [link]
kívülről és belülről
[link] de nekem az üvegajtós változat van!!!!!! azaz nem tudok közvetlenül csak a proci felé rakni ventillátort, lejjebb nem.... -
Redzs
csendes tag
Raktam már fel régi drivert is.... mindent probaltam mondom mindent már a ramokat meg a procit is állítottam a videokarinak az orajelét is huztam.... de semmi
-
mattheus
őstag
Milyen programmal lehet szabályozni a kártyámon levő Accelero X2 hűtőjének a fordulatszámát? Gondolom nekem LOW-n mehet, mert Carbon alatt 80 fokra is felkúszik a GPU-m hőmérséklete. 2.000 RPM-el gondolom már rendesebben hűtene......
Köszönöm előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest