- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Travelos
őstag
Ati Tray Tools-al csináltam egy monitorozást, és úgy néz ki, hogy a texture memory fogy el, folyamatos csökkenő szakaszok vannak a grafikonon, majd a végére elfogy
ez ellen mit lehetne tenni? -
-
Travelos
őstag
egy elég érdekes jelenséggel állok szemben:
a F.E.A.R. nevű játékban egy idő után elfogy a memóroám, valószínűleg a video memóriám. Tökéletes folyamatos a játék, majd egy idő után 1 fps alá esik, ha visszalépek az előző szobába, ugyanis ez egy fps akció játék, aki nem tudná, akkor megint folyamatossá válik. Nem tudja már kezelni a textúratömeget, mert telítődik valami. Legalábbis én így gondolom.
Ha újraindítom a játékot nem javul meg, de ha a gépet indítom újra, akkor megint jó egy darabig (kb. fél óra).
hogy kell kiüríteni a memóriát gép újraindítás nélkül, vagy esetleg valakinek van valami jobb ötlete? -
Travelos
őstag
hogy lehet megnézni a szabad videomemória mennyiségét? milyen progi kell hozzá?
vagy hogy lehet kiüríteni újraindítás nélkül? -
Travelos
őstag
ezen kívül még azt kérdezném, hogy hol tárolja az ATT a profilokat, mert sehol nem találom??
-
Travelos
őstag
nincs valakinek ötlete, hogy miért csinálja a VGA-m a következőt:
indítom a 3D-s játékot (mindegy melyiket), és egyszerűen a monitor elmegy készenléti állapotba, onnantól csak a reset segít.
elég sűrűn csinálja, de nem mindig.
ATI Tray Tools + Catalyst6.12-es display driver van fent
van egy 2D és egy 3D profilom az ATT-ban
tuning nincs, csak feszültség és ventiszabályozás profil külön a 2D és 3D profilhoz -
Travelos
őstag
a Catalyst csomag 3 részből áll:
- Display Driver
- Catalyst Control Center
- WDM Drivers
Mi az a WDM Drivers? És a Net.Framework mindenképp kell, vagy csak a Control Centerhez? -
Travelos
őstag
Idle módban 49-51 fok a GPU és 53-55 a feszszabályozó 27%-os ventifordulatnál.
Terhelve ez 80/85, de én írtam egy komolyabb ventiszabályozást ATi Tray Toolsban, így hangosabb, de engem nem zavar, és így 68/72 maximum.
az 512-es verzióról nem tudok nyilatkozni, nyilván hőtermelésben minimális a különbség. -
Travelos
őstag
ti rájöttetek már, hogy az ATi Tray Tools hol tárolja a 3D profilokat, mert rohadtul nem találom sehol őket.!?
-
Travelos
őstag
ha az ATI Tray Toolsban csinálok egy 3D profilt különböző beállításokkal (AA, AF, Vsync stb.), de a Catalystban minden másképp van, pl.default módban, akkor melyik lesz beállítva egy játékban ha azt elindítom?
-
Travelos
őstag
válasz
Anonymus23 #2806 üzenetére
arra a tápot kell rádugni, egyébként meg a VGA-t, hogy kötné vele össze? Molex-molex csatival?
-
Travelos
őstag
válasz
Gabriel Dawn #2802 üzenetére
én a Sapphire márkájú VGA-hoz kaptam ilyen átalakítót, szerintem neked is kellett adjanak
-
Travelos
őstag
-
Travelos
őstag
nektek nem csinál olyat a gépetek, hogy amikor elindítok egy 3D alkalmazást, akkor hirtelen fekete képernyő és fagyi, a monitor kikapcsol, majd pár másodperc után vissza a windowsba
teljesen rendszertelenül és viszonylag gyakran
Ati Tray Tools esetleg? -
Travelos
őstag
én most nyomtam végig az NFS MW-t, nagyon állatul ment ezzel a géppel.
húzáshoz és beállításokhoz ATI Tray Tools ajánlok.
mipmap detail részletesebb mipmap, értelemszerűen vedd maxra
alternate pixel centert kapcsold ki
tripla buffer-nek csak v-sync mellett van értelme, ha az van akkor kapcsold be -
Travelos
őstag
a gépem tuningolva(Core2 E6400 2133@3200MHz) 3DMark2001-ben 42466 pont, ami teljesen OK, de 3DMark03-ban csak 20561 pont, ami kevés.
szerintetek? -
Travelos
őstag
vagy a Catalystban hol lehet állítani azon, hogy mikor mennyi legyen a ventifordulat?
-
Travelos
őstag
van olyan progi, amivel be lehet lőni, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett mennyire emelje a VGA venti fordulatszámot?
de a progi csak erre legyen jó, mert ATI Tool meg ilyesmi nem érdekel!
köszi! -
Travelos
őstag
Húszból egyszer?
Az jó sok, nálam 1 hónap alatt még csak egyszer csinálta, meg volt egy pár szürke képernyős fagyás is, utóbbi főleg 3D alkalmazások indítása után rögtön.
Valszeg tényleg driver hiba, nekem 6.9-es Catalyst van fent, lehet próbálni kellene valami mást (pl.OMEGA). -
Travelos
őstag
válasz
Anonymus23 #2712 üzenetére
nekem pont tegnap csinált egy hasonlót, nekem is először, kicsit én is beparáztam
ráadásul fagyott a rendszer, minden zöld-fehérben vibrált rögtön bootolás után, reboot után helyreállt
szerintem az ATI Tray Tools kavar be, de ez csak tipp! -
Travelos
őstag
szintén nagyon jó kérdés, ugyanis ez volt nekem is a bajom, hogy mennyi feszt adjak a GPU-nak, mikor csináltam az ATI Tray Toolsban a 3D profilomat
ehhez tudni kellett volna a gyári értéket
aztán utánanéztem külföldi fórumokon, és kb. 1.4V-ot kap ilyenkor a GPU
egyébként van monitoring graphs az ATT-ban, és ott lehet monitorozni egy pár dolgot, csak sokról nem tudom mi, de lehet közte van a GPU fesz is, és akkor ez megoldás lenne a problémára. -
Travelos
őstag
- a hardware/overclock settingnél kell beállítani mindent, majd elmenteni egy profilba
- a hardware/autooverclockingnál meg kell adni ezt a profilt 3D-snek
- ellenőrizni meg közvetve tudod, hogy pl. csinálsz egy a 2D-stől eltérő egyedi ventillátorszabályozást, és ha vált 3D-re, akkor felpörgeti a ventit egy pillanatra -
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2549 üzenetére
most arra gondolsz, hogy ritkább a rács az IceQ-n? Azt kellene kitörni?
-
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2546 üzenetére
de a gyári hűtőn is ilyen van, én nem tudom miről beszéltek itt
-
Travelos
őstag
olyan nagy hőmennyiség keletkezik a feszemeléskor, hogy nincs olyan hűtő, ami azt disszipálni tudná.
a Zalman jó, de a gyári hűtőnél annyival nem jobb, hogy érdemes legyen rátenni
ha nem akarsz tuningolni akkor szerintem ne cseréld le, erre a karira 2 év gar van, ami azt jelenti, hogy ezt a magas GPU hőmérsékletet (80-85 fok) simán bírja
ha XTX órajel fölé szeretnél tuningolni akkor már a Zalman sokkal előnyösebb lehet, bár szerintem azért a pár százalék sebességnövekedésért nem éri meg kiadni több ezer forintot! -
Travelos
őstag
megkaptam a képet!
szóval: szerintem ez így ok. az 500/599 az 2D-ben, a 648/774 3D-ben.
van egy gomb a csuszkák felett: run automated clock configuartion utility, ezt próbáld még ki, és ha nem változik a kép, akkor szerintem a kártyád nem tuningolható.
persze utóbbi csak tipp, mert nekem X1900XT-m van, de abból gondolom, hogy ugyanaz a hűtő van a kettőn, és szerintem a tied gyárilag már kihajtott
vagy a Catalyst nem támogat tuningot, és meg kell próbálnod más progival, pl. ATI Tray Tools
üdv -
Travelos
őstag
előbb feszt adj neki! 1.4--et legalább vagy 1.45-öt, a mem feszeket nem érdemes állítani, csak a VGPU-t. kártyafüggő, hogy stabil-e 1.4-en (egy minimális tuning biztos), vagy feljebb kell menni. De már mondtam, hogy hagyd már a tuningot, csak elcseszed a kártyád vele, de sebességben pár százalékot nyerhetsz vele.
az XTX egy kihajtott kártya, nem alkalmas tuningra !!!
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
vedd figyelembe, hogy 25e HUF különbség van, ráadásul a CrossFire lap egy kicsivel drágább a sima lapnál.
ez már több, mint 30e, de cserébe valóban gyorsabb is lesz valamivel
gyakorlatilag csak pénz kérdése, hogy melyiket választod, de ár/teljesítményben hasonlóak szerintem -
Travelos
őstag
2D-ben miért akarsz tuningolni?
Ott nem is lehet!
A Catalystban a csuszkát állíthatod feljebb, és akkor nő a requested érték, amit majd 3D-ben a kártya befog állítani!
De azt ajánlom felejtsd el ezt, mert egyenlőre nem a VGA miatt vesztesz sokat.
Amúgy normális tuningra ajánlom az ATI Tool vagy ATI Tray Tools szoftvereket. -
Travelos
őstag
ha egy ütős kártyát vesz az ember, akkor elvárja, hogy 1-2 éves játékok max élsimítással is 70-80 fps-el menjenek
ez nekem megvan, de van egy olyan jelenségem, hogy ilyen fps értékek mellett is ha 4-5 fps-t esik a sebesség, akkor a kép egy röpke pillanatra megakad, majd az fps visszaáll
ez miért van? nagyon idegesítő! milyen beállítással lehet ezt kiküszöbölni?
ja és mit csinál ez a Catalyst A.I.?
ha a driverven, az ATI Tray Toolsban és egy játékban más-más élsimítást állítok be, melyik lesz a tényleges? -
Travelos
őstag
az jó, akkor elvileg váltania kellene.
gondolom a NET 2.0 keretrendszer is fent van, mert anélkül drivert nem is tudtál volna felrakni.
szerintem nem a kártya a ludas
hőmérséklete terhelve mennyi? everesttel meg tudod nézni pl. ezzel kiderülne a dolog egyértelműen (futtass egy 3DMarkot, majd nézd meg a GPU hőmérsékletét).
Ha 70-80 fok akkor megy magas órajelen és feszen. -
Travelos
őstag
valaki PLEASE mondja meg mik ezek?
és esetleg #2427, de ez nem olyan lényeges! -
Travelos
őstag
és honnan veszed, hogy nem veszi fel az órajelet teszt alatt?
véletlenül nem raktál fel ATI Tool-t v. ATI Tray Tools-t, mert az az indításkor kikapcsolja az ATI Pollert, ami felelős a 2D/3D váltásért.
vagy a teszt alatt nincs bekapcsolva valami élsimítás véletlenül a driverben, mert az nagyon visszaveti a 3DMark eredményt.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest