- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- 8300 mAh, maradhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam 2GB ram van, és mikor betölti a páylyát és egyszer körbefordulok akkor kicsit elgondolkodik de aztán onnatól meg se röccen. Foroghatok mint a búgócsiga, mászkálhatok össze vissza akkor sem órákon át. Érdekes, hogy elsőre akad egy fél másodpercre aztán meg semmi... Lehet lassú a memóm.
-
Gorombilla
tag
Szerintem ugyanazt mondjuk, nyílvánvaló, hogy amikor gyártási költségről beszélek, abba beleértek minden adódó költségek, (a fejlesztés egy kártyára jutó költsége, a gyártósor fentartása, és kiépítésének 1 kártyára jutó költsége, a fizetések, hogy ez már 4-5 kezen átmegy mire idejut, stb-stb, és talán a legkisebb összeg az anyagköltség). Sok múlik azon, hogy hány drarab fogy belőle, mert akkor kisebb haszonréssel tudják adni (természetesen itt nem csak a gyártó, hanem az állami szerveken kívül a többi kéz is amin átfut) . Meg az is, hogy közben folyamatosan javul a kihozatali arány is, mert a gyártósorokat is figyelik. Hogy az alapanyagot is olcsóbban tudják beszerezni (pl. memória), ha nagy tételben tudják venni. Sok-sok összetevő van, egy biztos, van olyan ár ami alatt már nem éri meg legyártani, hanem a korszerübb és később az úttörő munka miatt olcsóbbá válható (pl. csíkszélesség csökkentés, olcsóbb, kevesebb RAM, más nyákelrendezés) kártyákat érdemes gyártani, amit lehet olcsóbban adni, tehát több kell belőle, tehát még olcsóbb lesz. Aztán itt is jön egy olyan pont időben, és pénzben, aminél már nem éri meg tovább/olcsóbban gyártani, és így tovább.
Viszont szerintem igenis lényegesen kevesebbe kerül egy ilyen második/harmadik kiadású kártya, hogy mennyire tud elolcsósodni valami, azt jól mutatja talán a 7900GT esete, ami ugyanaz teljesítményre mint a 7800GTX, viszont a 7800GTX indulóárának csak a töredékébe kerül manapság az átdolgozott magnak, egyszerűbb hűtésnek és még sok apró fogásnak köszönhetően,pedig vannak költségek amik továbbra is fixen fennállnak, és ugyanúgy átmegy a kártya sok kezen mire elér hozzád. -
Attila75
tag
Ha at ATI overdriveba emelem a frekit, a grafikon szerint nem történik semmi. Egyszerűen 500 MHz-en marad a GPU. Semmit sem változik a 3D miatt. Ha az Overcloclot állítom az Omega-AtiTray alatt, akkor a 600MHz-nél is elszáll a Benchmark....
Nem tuningolni szeretnék, feszemelés meg miegymás. A gyári specifikációk szerint szeretném a kártyát használni... Ha hibás visszaviszem garba, de ehhez nem ártana tudom, hogy csak én nem figyeltem valamire, vagy a kártya GPU-ja nem hozza a specifikációt.... -
Vigneau
félisten
Az ATi Overdrive határait nem lehet valami módon kiterjeszteni? Leszedtem a CCC-t, hogy ne kavarjon be, de az ATiTool-lal megint nem volt gyümölcsöző a kapcsolatom. Pedig tényleg szerettem az X800PRO/GTO/GTO2 korszakomban.
Esetleg biost kéne átírni, akkor a csúszka értékei is változnának? Hej, jó régen flash-eltem már biost ATi karin, utána kell néznem. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
(A RivaTuner-ben is van hőmérséklet monitorozás.
) Egyébként én is pont ezekért szeretem ezt a progit amiért te is írtad!
mod:
To Nortid: Szerintem nem hangos, nekem a 7900GT-en volt és egyáltalán nem volt okom (most sincs) hangosnak találni, főleg ha visszaveszed a fordulatát. (Az X2 valamivel halkabb max fordulaton.)
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
Hat abban egyetertunk hogy eleg magas az ara (mondjuk nemertem hogy a tesztbe miert nem vontak be a 900cu-t), de a jo hutest is meg kell fizetni. A pasztazassal ugy vagyok hogy pasztam sincs, es ha mar veszek ra egy hutest (mert biztos hogy veszek mar csak a hangja miatt is) akkor addig kulon nem pasztazom at
-
rudeee
senior tag
Elírásról volt szó az árlistában...
Megnéztem, az Asus és a Sapphire is azonos órajelen járatja a kártyát.
625/900Mhz-en.
Ebből adódóan mindenképpen erősebb az X1900XT 256Mb-os változatnál, főleg hogy 72k (Sapphire) az ára nagykerben.
Jobb választásnak tűnik az X1900XT-nél (256MB).
xlaci várjuk majd a beszámolódat a kártyáról, kíváncsi vagyok mire képes, tuningban is.
Teszteld le 3dmark 03, 05 és 06-al is légyszíves.
Mennyiért sikerült hozzájutnod? -
Qru
MODERÁTOR
Akkor egy véleményen vagyunk!
Idézet a hsz-emből:
''...max hőmérséklet nem hinném, hogy nagyon különbözne. Jó gyorsabban hűl vissza talán meg lassabban éri el a max hőfokot.''
mod:
Travelos: Ha hazaértem én is vissza rakom a 6.10-et. Hajnalban még nyúztam az NFS Carbont, egyóra játék és semmi fagyás, kilépés. Oblivion bugos, kétségtelen de 6.10-el talán stabilabb a játékmenet.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a 6.11-et + a .netfx3-at. Oblivion ugyan úgy random kilépeget játék közben.
Most fél óra játék alatt egyszer elszállt az egérkurzor, és vagy 5-ször kilépett.
Délután 6.10-el +.netfx2.0-val nem csinálta egy óra játék alatt egyszer sem ezeket. Leeht visszarakom a 6.10-et. Úgy sem lesz CF-ben két Radeon.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha idő előtt kifikkan a vga-d, mondjuk 1,5 év múlva (és van még gar rá), valószínűleg ugyanolyan kártya már nem igen lesz forgalomban. Az is nyílvánvaló, hogy ez esetben a felhasználók 99%-a jobb/gyorsabb vga-t vesz helyette. Vesz, hiszen rá kell fizetni a külömbözetet. Tehát a gyárnak bevétel (még ha nem is annyi mintha full áron adná el), viszont a felhasználó nem vált nVidiára.
Ma délutántól x1900XT tulaj leszek! -
GanXstaZ
tag
1et siman lekezel igen de sajnos 2.at minden boot utan ujra ''applyzni'' kell.
Azt nem ertem hogy ha ennyire melegszik az 1900as sorozat ATI mert nem ad melle venti szabalyzo programot. Mert ez a 70 foknál is 35%on pörög a venti nekem nem jön be és 80-nal sem tolja fel 60%ra pl. -
tabrev
aktív tag
Bocsi 920D-s volt. 2*2.8Ghz 2*1Gb 800Mhz.
Ez 2 magos...
Csak azt nem értem a 7900GTX miért ment simán. A 3000+ -al is.
A tuning kérdésre tudtok választ? Nálatok is a Control Centerben lehetetlen a kari órajeleit állítani?
Az Ati Tray Tools-ban pedig a BIOS GPU 500, a BIOS MEM 600 és a tuningot is innét lehet állítani. Tehát 500-tól felfele Mag, 600-tól felfele mem. Ha állítok rajt, akkor az állított órajelen megy a kari ---> tehát 600\700 -ra állítom akkor 600\1400-on megy 41Gb sávszéllel. Akkor hol itt a tuning? Vagy kell neki fesz is?
Ha állítom az eredeti órajeleit 650\775 akkor meg kifagy a kártya. -
tabrev
aktív tag
Ott a válasz az adataimnál...
Hyper TypeR Modular 580W
ami hiányzik az egy kölcsön 3000+ Venice + 2*256Mb 400ddr
Raktunk fel Catalyst-ot, ugyanez volt a helyzet...
Ami érdekes, hogy a kari nem hibázik egyik 3dmark-ban sem - igaz nem tuning, hanem minusz tuning a jellemzője...
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
-
-
tabrev
aktív tag
Köszi!
Akkor a gondom: Ati X1900xtx a kari. Nem tudom a karit a gyári órajeleken hajtani (650. 1550) Everest és Control Center szerint is csak 500, 600 -on megy a GPU és a mem.
Mit kell átállítani? - Ha létezik ilyesmi egyálltalán...
Mindenestere az Everest ír settings 1 és 2 beállításról (1 - 500, 600) (2 - 650, 775)
Bocsi ha láma vogyok...
Üdv -
éN79
addikt
Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne, de nekem Accelero X2-vel is bizony 80 egynehány fokos az említett Call of Juarezzel, ami viszont tényleg nagyon ízzasztja a a kártyát, pedig értelemszerűen nem is az eredeti pasztázás van rajta. De lehet leszedem a hűtőt, aztán újrapasztázom.
-
-
geronimus
csendes tag
-
DNS_65
senior tag
Hát nem kis dilemma, pláne ha nem 1 évre akar vga-t venni az ember, hanem mondjuk
jó lenne 2 évet kihuzni vele.
Jövő játékaihoz már biztos elkell az 512 MB ram, hiába gyorsabb az X1900-as.
Meg jön ki lassan a 88xx széria is, és az elég idegesítő tud lenni ha megvesz az ember
70-75 k -ért egy most jónak mondható Vga-t, aztán 1 hónap mulva kijön egy kicsit drágább
de sokkal erősebb.
100k-t én nem szeretnék kiadni egy Vga-ért, legalábbis eddig ugy vagyok vele, az
512-es meg még annyi, plusz hangos és nagyon melegszik is.
A GTO 72k lett volna 3 év garival, ez szerintem best buy jelenleg, ja és Msi,
az X1900XT 256 meg 75 és Sapphire 2év garral.
Akkor már inkább az Msi, újraeladásnál is sokat számit a plusz gar!
De ahogy olvasgatom a topic-ját elég tré memóriákkal adják ki őket
Asszem egyenlőre marad a kivárás, azért thx a részletes választ. -
rudeee
senior tag
A két kivezetés egyesítése nem nevezhető összeadható értéknek az olvasottak alapján. A két értéknek van egy leadható maximuma, amit néhány gyártó feltüntet a kivezetések alatt (összesített sorban A és W tekintetben), de a legtöbb gyártó ezt nem tünteti fel.
[link] Wattban adja meg a kivezetések maximumát.
[link] Amperben és wattban adja meg a maximális terhelhetőséget. -
éN79
addikt
-
Kábel csere sem segitett de jöv7en jön a samu 204B moncsim ha azzal is suxxx lesz, akkor visszaviszem a vga karit a nagykerbe és a fejükhőz baszom, mert kicserélni basznak, pedig mondtam még rá is fizetnék és elhoznék egy másik márkát, mert szerintük jó(crt moncsival tesztelték) én meg ugyebár TFT használom, nah de mindegy...
hozzáállásuk a dolgokhoz nagy 0 -
Anonymus23
veterán
Köszi az infót, amit leírtál azt sejtettem, bár a fagyást nem kapcsoltam már össze az alacsony fesszel.
Viszotn továbbra is fennáll a kérdésem.
Akkor hogyan tudom tuningolni a kareszt?
A mag órajelét még tudom is a driveren keresztül emelni, de pl a memóriájét azt pl csak 800-ig engedi, ez végül is nem volna kevés, de jobban szeretném pl látni, hogy mikor hibázik, és erre nagyon jó volt az Atitool. Ott saját szememmel tudtam csekkolni, hogy mi is van.
A kérdésem végül is:
Ha pl Rivatunerrel felveszem a sebességet magasabbra, mint amit a driver enged, akkor az fix, hogy azon fog futni, vagy valamit még ki kellene kapcsolni a driverben?
Előre is köszönöm a segítséget.
Tudom, hoyg magam is tesztelgethetném, hogy pl tesztben ad-e többet, de ha valakinke már megvan ez az infó, akkor megköszönném, ha megosztaná velem, illetve ez a tesztelgetési mód, csak közvetett módon utal az emelés biztonságára. -
Soak
veterán
1. Kérlek higyj az okosabbaknak 2. Nem tudom milyen beálitásokkal játszól de ha X800GTO -d van mint olvasom akkor ne csodálkozz ,hogy ''laggol'' , ez a játék bőven tulmutat azon a vga-n , nekem is izzad a vga-m alatta pedig nem egy szint a kettő
szerk: az a lag inkább akadás
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
LOOL!
Az lehet, hogy a textúra adat túlfut az adott kártya memóriakapacitásán, de ez semmi képpen sem folyamatosan növekvő tényező inkább folyamatosan változó tényezőnek mondanám!
A lagg általában akkor következik be amikor a vga nagyobb fps-sel futtat egy szakaszt majd hirtelen belefut egy rengeteg textúrát tartalmazó ''tájba'' és ''belassul'' míg az adatok fel nem töltődnek a vga memóriájába.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest