- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A Catalyst reinstall után egyszer működött, aztán újra a szokásos ''próbálja később'' üzenet fogadott...
Sőt most, hogy megnéztem, már az overdrive opció is eltűnt az advanced menüből...
Ha azonban az Atitool párhuzamosan fut a CCC-vel, semmi gond, simán átkapcsol 3D-be, a ventinek is megjön a hangja...
Ez miért lehet??
Természetesen a dotnet 2.0 fenntvan /nélküle azt hiszem el sem indul a CCC/.
Üdv:
M
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Most itt vagyok ahol Te, nem otthon. Nem tudom megnézni, fejből meg nem emlékszem de sztem az 1.1 lesz. Az a lényeg, hogy amikor lefut a teszt, nem dob ki eredményt ha nem rögtön az ORB-ra küldött pontszámot tudom megnézni a neten. Vagy letudom menteni de azt a fájlt meg nem tudom megnyitni semmivel.
mod: na és ha az onlinera kattintok akkor az előbb leírt hibaüzenetet dobja ki. A lementett saját formátumot meg nem tudom mivel megnyitni. Mivel lehet azt megnézni?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Szóval újra raktam a 3DMark06-ot. Végig megy a teszt simán, de ez már a legújabb verzió és csak online eredményt ad. Nos ha a teszt végén az online eredményt akarom megnézni a következő hiba üzenete dobja ki a win: ''A Windows nem tudjaelérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelekzik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.''
Tűzfalban engedélyezve van, hogy kimehet a netre. Ez mitől lehet? -
Attila75
tag
Az APE csak az órajelet emeli meg 695-re. Ha CCC-ben ezt manuálisan teszem meg, akkor a jelenség ugyanaz, VPU recovery..... Ha kikapcsolom a VPU recovery-t, akkor leáll a kép és megáll az élet....
Ebből a szemszögből ugy tünne, mintha a freqit nem birná. Megnyúzom majd egy kicsit Omega alatt.....
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Szertinem is vagy a driverban valami elpiszkálva (aa meg af rátolva és ezért kevés pont ,vagy hasonlók) valami vagy egy rossz huzás eredménye, szerintem egyszerü dolog a nyitja, kis figyelmetlenség.
szerK: mondjuk kicsit homályos maga a probléma ,de azt sem zárhatjuk ki ,hogy valüban egy hibás kari, esetleg egy komplett win csere és egy driver felrakása még jó lenne, hogy mindent kizárjunk
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Megtartom a X1900XT-t, 76ért sem viinék el! Mindeki csak a lassab 7900GTO/GTX-re pályázik. Bár volt aki 1:1-ben akarta cserélni 7950GT-re.
Nem ettem én meszet, az sokkal gyengébb vga.
On: Az nem tudjátok mitől lehet, hogy 3DMar06-t elindítottam azt írta ki, hogy Unknow pixelformat és el sem indult. Most leszedtem újra raktam és végig fut a dolog, de a végén nem tudom megnézni az ORB-on az eredményem. Win haibaüzentet dob, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez vagy mi a szösz. 5let(tűzfalban engedélyezve van)
-
Joshi
titán
-
Vigneau
félisten
Tudod, ismét anyósos hétvégém volt. Ráadásul előtte megspékeltük egy Van Gogh tárlatnézéssel - no meg egy kis Hősök teri temetés miatti bosszankodással - is.
Közben újra raktam a Windows-t, s eddig kisérletezgettem a CP összehozásával. Házilag sikerült egy 6.10-es verziót összedobnom a többi kiszolgáló alprogival (pl. HVision) egyetemben. Nem tetszik a Hotfix használata, valamint a CCC sem volt sosem a kedvencem.
Hamarosan a tesztek jönnek, utána nyilatkozom. Egyébként nálam nem X1900XT dolgozik a gépben, hanem egy 256MB-os X1950XT.
Ha nem csal az emlékezetem, az Oblivion-ban ahol eddig 40 FPS-em volt a PRO-val, ott az XT-vel 55-60 is összejön. -
Gascan
tag
nah akkor ön melyiket venné meg? itt figyelembe kéne venni, hogy az alábbi konfiggal nembiztos, hogy ki is lehet hajtani a két mag miatt.
alaplap: MSI P965 Neo-F
proci: Intel Core2Duo E6300 1,8GHz BOX
ram: 2x512 DDR2 800MHz A-DATA
vga:HIS RADEON X1900 XT 256MB VIVO PCI-E / Sapphire X1950Pro 256
táp: Enemrmax 465W
hdd: WD 250gb 7200rpm 16MB -
Vigneau
félisten
Azon gondolkodom, hogy elmegyek egy óráshoz. Ha valakinek lehet szakértelme a kicsi, de már kissé nyamvadt csavarok kicsavarásában, az csakis ilyen személy lehet. Másik eshetőség valami még jobb csavarhúzó keresése a mostanihoz képest.
Egyébként az ATiTool szépen dolgoztatja a VGA-t, no meg a monitorozás is működik. Ha arról van szó, akár itt is be tudok állítani különböző frekiket, csak nekem kell majd kézzel kiválasztanom. -
Vigneau
félisten
Anno a VF700-Cu is olcsó volt náluk.
A Párom ment érte akkor, hogy a kedvemben járjon. Viszont tegnap felháborodott, mikor rájött (a kérdésére kapott válasz alapján: ''minek az a hűtő neked, hiszen már valami hasonlót hoztam neked tőlük''...), hogy az a hűtő már vagy 1 éve nincs nálam...
Hiába, az akkori X800PRO-mnak már nem volt gyári hűtője és hűtő nélkül VGA-t nem könnyű eladni. Hál 'Istennek hamar megbékélt. Sőt, azt is felajánlotta, vesz nekem egy másikat, ha nagyon muszáj. -
Qru
MODERÁTOR
Pöpecül fut mindegyik alkamzás, köszönöm ezúton is!!
Nagyon üt a cucc, Oblivion 1280x1024 HDR-el, V-sync-el megse kottyan neki... Erdőben is szépen fut nem akadozik még akkor sem ha 2-3 jönnek rám (nagyobb csapattal még nem találkoztam)! Carbont röhögve viszi full-full beálítások mellett!
mod:
Oblivionban majd kipróbálom mit szól 16-os AF-hez a HDR mellé.)
Nagyon jó kis kártya ez! Mark 05-be néztem eredményt, 11257 pontot dobott. (Sajnos a 7900GT-t nem néztem, de a 7800GS-em szénné tuningolva is csak 7300pontot adott!)
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
-
3P
tag
Köszi az infót. Most beszéltem a bolttal, ahol venném a konfigot vegyes infókat mondtak.
AC accelero X2-t nem tudnak hozni, csak Zalman-t. Ellenben azt mondták, hogy ha náluk veszek meg mindent, akkor ők össze is rakják, s ők rá is teszik az új hűtőt a VGA-ra, s akkor teljese garit is így összeszerelve adják. Azért sajnálom AC-t, de ha ez az ára a garinak, akkor asszem beletörődök a Zalman-ba.
Ez a 3 típus közül választhatok:
ZALMAN VF700-ALCU VGA hűtő 5300 Ft
ZALMAN VF700-CU VGA hűtő 6600 Ft
ZALMAN VF900-CU VGA hűtő 8500 Ft
Melyiket ajánljátok akkor a 256-os X1900XT-hez? Nekem árban a középső a szimpatikus. De számítok a tanácsotokra. -
várnarancs
addikt
Nekem mostis az van az X800promon. és én meg vok vele elégedve. Mondjuk a 2db 8cmes kell, igaz h csak 12Von megy! Viszont nemtom h adnak-e hozzá membordákat, mert én a kareszomat úgy kaptam,. hogy méár volt rajta alapból 8 memborda! Sztem vmi Zalmi lehetett, nekem csak jó! és 9800promról cseréltem! Bocs, de én nem Rivatunert hanem AtiTool-t használok. nemtom hol lehet benne az autómatikus overlockingot megtalálni mint az atitool-ban már ha ott van olyan!
-
rudeee
senior tag
''Az technológiailag mivel magyarázható, hogy a 3DMark06 és pl. a CoH fűti a legjobban a GPU-t, átlagosabb/régebbi játékok nem annyira? Azok nem használják annyi részét a magnak, mert a frekvencia itt is ott is állandó!''
Gondolom azért fűtik jobban az újabb játékok a GPU-t, mert teljes mértékben kihasználják a 48 pixel processzort és a 8 vertex egységet, mivel igencsak shaderintenzívek a mostanság kiadott gamek, meg persze jóval nagyobb pixel/textel fillrate teljesítményt is kívánnak. Ez magyarázhatja a nagyobb mértékű melegedést.
Ezen kívül persze az is közrejátszik, hogy a 3dmark06 és a CoH valószínűleg nem annyi ideig fut, így van ideje igencsak beizzani a magnak egy komolyabb játék után. -
keratom
tag
Kár, hogy egy kicsit drága ez a fűtőtest
A melegedés szerintem azzal van összefüggésben, hogy melyik játék mennyire használja ki a pixel shadereket, amiből ugyebár a legtöbb van ebben a GPU-ban. A 3DMark06 pedig a HDR Shader Model 3.0-ás tesztjével asszem alaposan megizzasztja.
A vadonatúj CoJ alatt pl. nekem is jobban melegszik mint a 2 éves Far Cry alatt. -
rudeee
senior tag
Forrófejűek a Radeonok ebben a szegmensben, teljesen ki vannak hajtva.
Elképzelhetőnek tartom a nem megfelelő pasztázás mellett (Nem feltételezem, hogy rosszul oszlattad el a pasztát, mert tudom hogy neked nem jelent problémát!) a GPU-k közötti minőségi különbséget, értem ezalatt, hogy némelyik tegyük fel jobban melegszik valamivel mint a másik.
Nem tudom konkrétan milyen méretekkel bír az Accelero X2, de valószínűleg nem bírja olyan gyorsan eldisszipálni a hőt a bordákról a ventillátor, amennyire szükséges lenne az alacsonyabb hőmérséklet eléréséhez. Mondjuk, a sok tranzosztor miatt, (és a jelenlegi gyártástechnológia maximális kihajtása miatt) ennyire melegszenek a kártyák.
A 7900GTO és GTX is azonos órajelen ját és a gyártástechnológia is megegyezik, de a tranzisztorok száma kevesebb-emiatt kevésbé melegszik, és a méretes gyári hűtőjük is a lehető legjobb-feltételezem hatásfokban sokkal jobb, mint a radeonon lévő. -
várnarancs
addikt
Hali!
Én a sajátomban nem látok olyan feszt amit állítani lehetne! Egyáltalán feszt sem láto. Sztem azt magától szabályozza a GPU, vagyis az enyém elég új már hozzá. A tied igaz h még újabb de elvileg nem kellene szabályozni a feszt! Mert akkor már SW-s VMOD lenne lényegében! -
Peace
nagyúr
Köszi! Na most direkt jólesett ezeket végigolvasni.
Megtaláltam a választ a 48 pixel procira: Az órajelek is hasonlóan fontosak, de a shaderek számának megduplázása sokkal energiahatékonyabb, mint a mag órajelét duplájára növelni.
De vajon mit ér ez a duplázás ha 24 helyett csak 16 futószalaggal rendelkezik a kártya?Nem értem a logikát.
X1900 XT:
Pixelfutó- szalagok / shaderek száma: 16 / 48
Textúrázók / ROP-ok száma: 16 / 16
Vertex shaderek száma: 8
7900 GTX:
Pixelfutó- szalagok / shaderek száma: 24 / 24
Textúrázók / ROP-ok száma: 24 / 16
Vertex shaderek száma: 8
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest