Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Igazából nem vok nagy gamer,azért is adtam el az 1900XT-t, amíg kaptam is érte vmi elfogadható árat. NFS:MW-ben nincs érzésre nagy sebeség különbség, 7900GTO-nak szebb képe van, de ezt már sok tesztben leírták. Viszont a shader igényes játékokban...
Oblivionban nagyon látszott a plusz shader egységek hiánya. 1280x1024 16AF és HDR XT-n ment mint az álom, GTO-val mind ez nem mondható el.
-
Gorombilla
tag
-
Gorombilla
tag
Hát azért nagy árkülönbség sincs kettő között, akkora meg biztosan nem volt (amikor még kapható volt a GTO), hogy ne inkább X1900XT 512, vagy X1950XT 256-ot (persze ez később jött de kb. a GTO-val egy időben) vegyen az ember.
Igen nagyjából egy szinten van az X1900XT 512 és az X1950XT 256. Hol az egyik ad a msáiknak 1-2%-ot, hol a másik, hol meg egyenlő, a jelenlegi játékfelhozatak mellett asszem kijelentető, hogy összességében ugyanaz a kettő tudása, viszont az X1950XT jóval olcsóbb. Aztán később még jól jöhet a +256mb, de szerintem sokat nem fog nyomni a latban ekkor sem. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
Sajnos még nem!
Pedig nagyon szeretném eladni mert már kellene az új kari!
Tényleg negyon nehéz dönteni mi is legyen valójában de én úgy érzem az 1950XT nagyon jó választás lesz.
Ha marciusba kiadják a 8600Ultrát kb 50E-ért és tényleg jobb lesz mint az 1950XT akkor eladom az XT 45E-ért és veszek egy Ultrát.
Ha meg nem akkor megmarad amig ki nem jön egy olyan DX10-es kari amire érdemes lecserélni már! -
Travelos
őstag
Idle módban 49-51 fok a GPU és 53-55 a feszszabályozó 27%-os ventifordulatnál.
Terhelve ez 80/85, de én írtam egy komolyabb ventiszabályozást ATi Tray Toolsban, így hangosabb, de engem nem zavar, és így 68/72 maximum.
az 512-es verzióról nem tudok nyilatkozni, nyilván hőtermelésben minimális a különbség. -
rocket
nagyúr
-
rudeee
senior tag
Szevasz!
Ebben a felállásban nem egyszerű dönteni, ugyanis mindkét kártya ''best buy'' vétel!
Igazából én kibővíteném az általad megemlített két kártyát egy harmadikkal, nevezetesen az X1900XT 512MB-os modellel.
Ez a kártya egyértelműen többe kerül mint az előző kettő.
Az X1900XT 256MB és 7900GTO 512MB közül a közeljövő játékaiban teljesítményben az X1900XT jobb választás, viszont itt már szükség lenne az 512MB ramra.
Ezért hoztam szóba az X1900XT 512MB-os kártyát.
X1900XT 512MB (a 256Mb-os verzióval megegyezik) alapórajelei: 625/725Mhz, de az XTX órajelére könnyedén felhúzható, ami 650/775Mhz. Általában a 700/800Mhz-et is el lehet vele érni!
Két negatívuma van:
-relatíve sokat fogyaszt
-hangos a gyári hűtője (kivéve a HIS IceQ3 hűtéssel szerelt példányt)
A 7900GTO 512MB 650/660Mhz-es, GTX nyákja és hűtője van. Általában 700/800Mhz-re húzható, de a tuningolás terén ennél a kártyánál szoktak problémák lenni. Ez abból fakad, hogy a rajta lévő memóriák időzítései eltérnek a GTX időzítéseitől, valamint a sebességük is lassabb, emiatt nem minden esetben bírják a GTX memória órajelét.
(A GTX 650/800Mhz-es alapórajelekkel rendelkezik.)
Negatívuma:
-bizonytalan a memória tuningolása
Ha többet szeretnél tudni a kártyáról, akkor nézz be a 7900GTO topicba, ahol most erről a kártyáról van szó mindenféle szempontból. Ott visszaolvasva látni fogod a tapasztalatokat.
Összesítve, ha kiszámolt összeg van a kártya megvételére, és nem fér bele az X1900XT 512MB a közel 95ezer forintos árával, akkor ebben az esetben a 7900GTO-t javaslom, csakis az 512MB fizikai ramja miatt!
Amennyiben többet is rá tudsz szánni, akkor a lehető legjobb döntés az X1900XT 512MB, ami nagyobb teljesítményt hoz!
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest