- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Ha gondoljátok, itt a folytatás: [link].
A többit én rendezem. -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4989 üzenetére
Előző oldalon már linkeltem, de beteszem ide is a nyugalmi állapotot: [link].
Kb. ua. mint Neked. -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4985 üzenetére
De eddig nem véletlenül zárkóztam el a teszt elől. Megmagyarázhatatlan okok miatt nem volt hajlandó a progi nálam a karival együttműködni. Isteni sugallat - no meg egy friss Windows - hatására ismét kipróbáltam és megy végre.
Hiába, 1800-on ennyit tud a Zalman. Gyorsabbra venni meg nincs értelme, hiszen pont az az előnye úszna el, amiért vettem. Hogy bírjátok a porszívó hangot? -
Vigneau
félisten
Igazán nincs mit, szívesen tettem.
Semmi extra nincs rajta általam állítva. Ahogy vettem anno, úgy van a gépbe beszerelve.
Ha emelve van rajta valami, akkor az más kezének köszönhető.
Te most mivel hűtöd? Ezzel, vagy az AC-vel. Ha az utóbbival, ott hogy alakulnak a hőmérsékletek?
Egy biztos, nekem - a Feleségemről nem is beszélve - a gyári hűtő hangja nem jött be, különösképp este. A hűtése alapon jóval gyengébb, mint a Zalman-nak. 3D-ben ezek szerint közel hasonló a hatásfok. Bár nálam messze nem ment fullon a venti. Ezért lehet melegebb is itt a helyzet. -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4978 üzenetére
Igen, koppra rá van húzva - a venti 1800-on forog. Normálisan hűt Oblivion alatt is - kb. 75'C lehetett eddig ott a maximum.
Fentebb pedig láthatod 2D-ben, 15 perccel a tesztet követően. De ez a progi jobban megnyúzza a jelek szerint.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
A fene se érti a PC-k világát. Újratelepítettem a Windows-t. Gondoltam, adok egy végső esélyt az ATiTool-nak - valahogy a RivaTuner továbbra is idegen tőlem. Erre mi derül ki? Gond nélkül megy a tuning az ATiTool-lal. Remélem, nem szóltam el magam így előre...
-
Vigneau
félisten
Ahogy mondom. Nylon zacsiba berakod, szépen lezárva, hogy ne nagyon érje víz, pára, stb. Benthagyod egy időre, kb. max. 15 perc. Aztán kiveszed a kártyát, majd óvatosan eltávolítható a hűtő. Ugyanis a hűtő a meleg hatására gyógyul rá a VGA-ra. Ezt a leszedést anno egy AC Silencerrel csináltam egy X800GTO2-n.
Mindez természetesen csakis saját felelősségre. Fő az óvatos, biztos kézmozdulat.
Hammon Serra-nak volt hasonló gondja nemrég. Csak nem Ti voltatok azok?Akkor elfelejtettem ezt a trükköt mondani neki. Hiába, telefonon értekeztünk és még javában dolgoztam.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4343 üzenetére
Hammon barátja még rosszabbul járt. Alig bírták leszedni a VGA-ról, annyira ráragadt. De hogy ez miként jött össze nekik, máig sem értem...
-
Vigneau
félisten
válasz
Gaboman #4322 üzenetére
Ha olvasod a korábbi postom, erre a bizonyítási igényre a részemről ki is tértem. Kiváncsi vagyok rá, mire képes, de látatlanul nem ugranék a cserébe. Ahogy terjedni fog, majd csak sikerül egyre több tesztre rálelnem és gyűjteni az infókat róla.
Tibiajax, Soak:
Soak #2: Dísznek nem is olyan rossz. De még én sem hallottam egyébként olyanról, hogy egy leesett borda tett volna kárt a VGA-ban. Nem lehetetlen, de kb. olyan, mint a halott búvár a fa tetején. Azaz a leghülyébb elhalálozási esetek egyike, csak PC-s vonalon.
Mellesleg én felraktam, de szerencsére könnyen leszedhető. Igaz, a 7900GT-re nem raktam fel anno.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Tibiajax #4315 üzenetére
Én sem vagyok krőzus, de ha jól mozgatom a szálakat, akkor általában nincs gond a váltásnál - már ami a financiális dolgokat illeti. Eddig nincs is okom a panaszra - hidd el, nem ész nélkül csinálom. Ha így lenne, akkor kapnék is a Feleségemtől. Javíthanám is át az 5 ágú csillagot 6-7 ágúvá - attól függően, hány púp jelenne meg rajtam. A színről meg nem is beszélve...
Egy viszont biztos, a 7900GT után az X1950PRO gáz volt. No meg hozzászoktam a tuninghoz - ebből nem igazán vagyok hajlandó engedni.
Ezen a téren a kóró szépen ki is elégít.
Ami meg a nézegetést illeti, igyekszek naprakész lenni abban, ami érdekel - hátha jön egy kihagyhatatlan lehetőség. Azaz alaplap, VGA. A proci, valamint a RAM-ok szoktak nálam a legstabilabbak lenni, így azok másodlagosak. -
Vigneau
félisten
válasz
Tibiajax #4310 üzenetére
Egyszerűen vannak ilyen gyenge pillanataim. Ilyennek köszönhető a kóróra váltás is. Azt sem bántam meg.
De közben most nézem, mit is írtam: 8800GT. Lehagytam az S-t... Felettébb ciki, mondhatom. De - kérlek - ne légy szomorú. Ez az élet rendje. Viszont ha cserélem is a VGA-t, az még bőven odébb van. Előbb tavasszal RAM-ot váltok. A VGA biznisz a nyaralás utánra marad, már ha jut majd rá... -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
HarryDEC #4276 üzenetére
Sajnos a fülem nem decibel-mérő...
Negyed fordulatot emeltem az alap állapothoz képest a FanMate-en. Az AC Freezer 7 Pro simán elnyomja a hangját, amolyan alig hallhatóan brummogós a Zalman. Messze van bőven a gyári hűtő porszívószerű zajától.
Egyébként jelenleg 900-asom van - ez az első a tulajdonomban. De a 700-as is hasonlóképp teljesített - ebből volt 3 is nálam. Nekem beváltak. -
Vigneau
félisten
Hogy ne legyen könnyű a választásod
, Joshi-val ellentétben én a másik tábort erősítem. Zalman VF900-Cu van a VGA-mon. Nálam a gyári hűtőhöz képest 15-20'C hőmérsékletcsökkenést sikerült a használatával elérni. De hasonlóan jó választás lenne a VF700-Cu is. Az pedig a 900-nál olcsóbb is.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #4100 üzenetére
Hm... Megszokásból. Mást nem nagyon tudok mentségként felhozni.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #4098 üzenetére
ATiTool-t nem használok. Fagyasztja a VGA-t tuningnál. Kénytelen voltam átállni a RivaTuner-re. Azzal is lehet monitorozni - szerencsére. Bár amennyit én azt a funkciót használom... Anélkül is tudom, melegszik a VRM rendesen, de nem kritikusan.
-
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #4096 üzenetére
Már megtörtént. Minden végződésem megvan és sértetlen.
Komolyra fordítva tényleg igen meleg, már ha a GPU VRM-ről beszélünk. Alapon 54'C jelenleg. -
Vigneau
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #4094 üzenetére
Van benne valami. Én Sapphire-t vettem és megtámogattam egy VF900-Cu-val. Amit korábban meg is beszéltünk. Jótékony hatással van a hőmérséklet alakulására - a gyári hűtőhöz képest.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gaboman #4021 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani, hogy az XT az Oblivionnál azonos beállítások - azaz 2*AA, Bloom, 1024*768, High - mellett kb. 10-15 FPS többletet hozott az alsó FPS határnál a PRO-hoz képest. Tehát nem pl. 27 FPS az alja, hanem 37-42. Ezt még az X2-mnél tapasztaltam.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
DonDragonka #4001 üzenetére
Egy biztos, én is PRO-ról váltottam XT-re és nem bántam meg. A PRO nekem is valahogy csalódás volt, ezek szerint nem vagyok egyedül.
-
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #4000 üzenetére
3D-ben tényleg 900-on megy a RAM a gyári értéken. Azaz 1800MHz-en.
A kari 3D-ben 620/900, 2D-ben 500/600. -
Vigneau
félisten
Fent elmondtam, mi a helyzet. Akkor működik a dolog - nálam -, ha nincs ATiTool, ebben az esetben tudsz az Overdrive-ból tuningolni. 2D-ből és 3D-be változik is az érték, valamint ez működik fordítva is.
Ha pedig nem ódzkodsz a kézi tuningtól, akkor csinálj a RivaTuner-rel egy emelt órajelet. Játék előtt azt betöltöd, játék után visszateszed vele az alapot. Én ezt csinálom, annyira nem gáz. A bootoláshoz pedig a már említett alap órajelet állítod be. -
Vigneau
félisten
Nálam az ATiTool miatt tiltott le anno az Overdrive funkció. Uninstallja után a drivert újrarakva ismét meg fog majd jelenni. Nem kell a zárást feloldani. A RivaTuner-rel minden jól megy azonban a tuning terén.
Apropó, a CCC a dotnetfx v1.1 nélkül nem indul el - az esetek többségében.
Abban az esetben kell csak feloldani, ha onnan fogsz majd tuningolni. Kb. úgy működik, mint az nVidia-nál a CoolBits.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Az utolsó mondatoddal nagy igazságot mondtál és eltaláltad a tetteim mozgatórugóját.
A legjobb teszt az éles játék - a 3DMarkokat követően. Korábban a SpellForce, aztán a SpellForce 2, majd jelenleg az Oblivion tölti be nálam ezt a szerepet.
A töredezettség mentesítéshez azért nem kell olyan őrölt sok idő.Viszont azt sem mondtam, hogy minden szoftver telepítésekor eljátszom. A VGA driverről beszéltem. Ha nálam az frissül, akkor megcsinálom az adataim rendezését a HDD-n. Ezen felül meg havi 2-3 alkalommal hajtom végre.
-
Vigneau
félisten
válasz
Tibiajax #3967 üzenetére
Mert a régi driver leszedésével keltett űrt így elrendezzük - ezt Te is jól tudod. A másik egyébként sem a régi helyére keveredik fel. Régi driver leszedése előtt csináld meg a folyamatot, majd ismételd meg azt az új feltelepülése után is. Lehet, meg fogsz lepődni.
Az új driver felrakását követően az ember amúgy is nekiáll tesztelni. Minimálisan, de akkor is bele szólhat a teszt eredményeibe a rendezett vinyó - természetesen pozitív irányban. -
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3679 üzenetére
Ejjj, de nem szeretem, ha ilyen esetekben igazam van. De legalább minden rendben van - végre.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3662 üzenetére
Égő, nem égő, de nem igazán használtam eddig az ATT-t. Nekem valahogy nem tetszik, így a feszemelésről ennél a proginál sajnos nincs tapasztalatom.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3660 üzenetére
Egy biztos, jó hűtés (pl. VF900) legyen a GPU-n. Ami engem illet, VGA RAM-nak sosem adok több feszt a gyárinál, csak a GPU-nak. A VGA RAM feszemelése, időzítéseinek megpiszkálása igen kényes téma, a GPU feszemelése már nem annyira. Mondhatni sétagalopp.
Anno a 7800GT-mnál is sikerült biosból feszt emelnem a magnak, meg is lett a hatása. 475MHz --> 520MHz. Arányaiban valami hasonlót várok el itt is majd. Már ha összejön a RaBiT-tal. -
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3658 üzenetére
Még nem estem neki az XT biosának. De idő kérdése.
-
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3656 üzenetére
Rendben, majd várom az eredményeket.
-
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3645 üzenetére
Jól kalkuláltam az árát.
Nem hinném, hogy kevés lenne a 400-as. Jól érintkezik minden? -
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3640 üzenetére
És mennyi a tápcsati ára?
-
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3636 üzenetére
Igazán nincs mit. A lényeg, hogy a két középső fekete (0V) és a sárga (+12V) vezeték van használatban a molexeken. A kép alapján könnyen megcsinálható.
Remélem, ezt a képet is fel tudod használni: [link].
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
IRON STORM #3625 üzenetére
Ez alapján csinálod: [link]?
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3630 üzenetére
Értem, viszont minden le van írva a lap topikjában. Az időzítések, feszültségek, stb.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3623 üzenetére
Pontosan mire vagy ott kiváncsi? Mert nem nagy őrdöngősség.
5-10MHz-et emelj a magnak, tesztelj 3DMark-okban, játékokban, és haladj tovább, ha jó. A RAM-nál szintúgy járj el. Én mindig előbb a GPU-t húzom, aztán lövöm be hozzá a RAM-ot. De más gondolom másképpen csinálja. -
Vigneau
félisten
Semmi gond, értelek. Mellesleg nekem sem állt szándékomban vitát kezdeményezni. Jelen esetünkben, az ATi karira értettem a hotfixet és a többi létező megnevezést. Arra is utaltam, hogy nálunk ez az egyik legjobban elterjedt neve, ami némileg megtévesztő. Elnézést kérek, ha nem voltam elég egyértelmű...
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3609 üzenetére
Eddig csak egy megoldás jutott eszembe, ami tuti. Az azonban igen drasztikus: format c:
Töröm a fejem, ne aggódj. -
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3601 üzenetére
A hotfixeket honnan szedted le egyébként?
-
Vigneau
félisten
Gondolom, azt tudod, hogy a net keretrendszer az valójában a hotfix. Más néven dotnetfx, vagy MS.NET Framework. Jó sok néven ismert, meg kell hagyni. Az 1.1-es verzió hiánya esetén a CLI.EXE hibára utalva folyamatosan kilép, amikor megpróbálnád elindítani a CCC-t.
Egyébként a 6.11 nekem sem ment fel. Remélem, Hammon nem azzal szórakozik. A 6.12 azonban simán felment nálam. -
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3598 üzenetére
Mindent szedj le, ami az ATi karival kapcsolatos.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3595 üzenetére
Pl. Programok telepítése és törlése a Vezérlőpulton belül. Aztán RegSupreme Pro-val Registry takarítás. De ezzel a progival az összes művelet elvégezhető szintén. Utána pedig jöhet az újratelepítés.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #3593 üzenetére
Hm...
Tessék már betartani a telepítési sorrendet a VGA-nál.
1. DirectX 9.0C
2. dotnetfx v1.1 (ez küszöböli ki a CLI.EXE hibát a CCC indulásakor)
3. dotnetfx v3.0 (tartalmazza a v2.0-t)
4. Catalyst felrakása a szükséges nyalánkságokkal együtt (driver, CCC - vagy CP -, HydroVision, AVIVO codex, PCE, stb.)
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest