- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Aktív témák
-
Joshi
titán
Egy értelmes ember már biztosan van a prohardveren, és ő Fuzik!
-
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4529 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy azóta nem foglalkoztam a dologgal.
Egyenlőre gyűjtöm a vízhűtéshez az infót és az alkatrészeket
, + a Windowsomra is ráférne egy újratelepítés amit régóta halasztgatok mindenki által ismert okok miatt.
Különben kösz az érdeklődést.
Info a blokkról[link]
-
Joshi
titán
Ez kellene a népnek
-
Joshi
titán
Én itt ki is szállok a Totyikból, további jó hozzászólásokat.
-
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4395 üzenetére
Nos, az ATItool szőrös kockáját csak 2D-ben(500/600) tudom futtatni, de úgy 1000 évig.
Ha csak 1 Mhz-et is emelek, már becsíkozódik a képernyő és gatter.
A PC-ém és az ATItool nagyon utálják egymást.
A RivaTunerrel húzható a VGA.
-
Joshi
titán
Ez a fesz. szabályozós téma...
Egyszerűen nem állja meg a helyét.
Az ATItool tesztnél sem megy 61 foknál feljebb a hőmérséklet.
(egy gagyi Accelero X2-vel)
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4395 üzenetére
Rajta vagyok.
-
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4392 üzenetére
a fesz. szabályozós dolog még mindíg nem egyértelmű.
Te is láthatod, hogy nem melegedett túl amikor lefagyott.
most akkor mi van?
Ja, és egyáltalán nem melegszik jobban Acceleróval, mint gyárival.
Egyébként ez kiderül az alábbi linkből is.
[link] -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4389 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom [link], és mindenkinek aki ilyen karit vesz(vett).
Mindíg azt vágják az ember fejéhez, hogy miért nem olvas vissza, de úgy látom hogy ez mindenkire igaz.
Gondolom a következő problémád az lesz, hogy miért melegszik és fagy le a kártyád ha tunyingulod.
Biztos, hogy csak én vagyok okostojás? -
Joshi
titán
Emberek!!!
Ne a PCI-e csatlakozós pitiáner problémát beszéljük ki 1000 hozzászóláson keresztül.
Erre [link] miért nem reagál senki?Főleg az akihez intéztem a hozzászólásomat?
-
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4358 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nem a fesz. szabályozó túlmelegedése miatt vannak a fagyások.
RivaTuner is méri a fesz. szabályozó hőmérsékletét, ha ez egyáltalán az.[link]
A bizonyíték, hogy nem melegedett túl Acceleróval sem a fesz. szabályozó [link], ugyanis ennek a mérésnek a vége is fagyás volt.
Nyugodtan kipróbálhatja mindenki, hogy a két program által mért 3 érték megegyezik.
Most akkor hogy van ez a túlmelegedés Acceleróval vagy gyárival? -
Joshi
titán
válasz
Szvsz nem hűti aktívan a gyári hűtő sem a fesz. szabályozót.
Esetleg az a levegőmennyiség megy át a bordákon, amennyit beszív a ventilátor a fesz. szabályozó felöl. Sőt, az Accelero X2-nek van egy kis nyílás hagyva a fesz. szabályozó bordák felé is.
Igaz lehetne nagyobb is, de legalább van.
Kár, hogy fagy az ATItool, mert kíváncsi lennék a fesz. szabályozó hőmérsékletére. -
Joshi
titán
válasz
Akkor most gyári hűtőt használsz?
-
Joshi
titán
válasz
DonDragonka #4346 üzenetére
Neked a gyári hűtő hűti a fesz. szabályozót?
Mert szvsz sem a gyári, sem az Accelerónak nincs semmi köze a fesz. szabályozó hűtéséhez.
Inkább kevésbé húzd a GPU-t, mondjuk max 640-re, a memóriát pedig egyáltalán ne húzd mivel nem sok értelme van.
Én ezekkel az értékekkel [link] próbáltam(Race WTCC alatt), de néha kifagy néha nem, és kifagyott gyári hűtővel is.Ez a fesz. szabályozó dolog lehet, hogy szándékos az ATI részéről, hogy ne lehessen XTX szintre húzni az XT-ket.
De az is lehet, hogy konstrukciós hiba.
Egyébként jó hűtő az Accelero X2, a hőmérsékletekből ez ki is derül, a VGA tuningolhatóságáról ez már kevésbé mondható el.
-
Joshi
titán
válasz
HarryDEC #4290 üzenetére
Ahoz, hogy állandóan 100%-on menjen nem kell semmilyen progi, egyszerűen nem a VGA nyákjára csatlakoztatod a ventilátort, hanem egy átalakítóval az alaplapra vagy tápcsatira.
Nekem régebben egy 6800GS-en lévő vf700-as hűtő is az előzőekben leírtak alapján ment.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
A VPU Recoveri kikapcsolása után is lefagyott a gíííp!
Teljesen váratlan időben, és még mindíg nem megy 60 fok fölé a hőmérséklet Riva szerint[link].
Majd megpróbálom alapon(VGA), hátha úgy nem lesz gond.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Az x1950xt karim a Race WTCC játszása közben kifagyott, és ezt a hibaüzenetet írta ki:
''VPU Recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver command.
Please tell ATI Technologies about this problem
The generated error report contains only system information such as driver version, AGP settings, graphics frame buffer size, etc. that will be used to analyze the problem. This report will be treated as anonymous.''
Játék alatt ment a RivaTuner-féle monitorozás, de soha nem ment 60 fok fölé a hőmérséklet. Az órajelek 654/954(GPU/MEM) volt. Nem jól mérheti a hőmérsékletet a RivaTuner? -
Joshi
titán
válasz
bishopx2 #4045 üzenetére
A Próhardveres bazárokban már 60k-ért is van x1950xt, de pont erről értekezünk, hogy érdemes-e DX9-es kártyát venni ennyi pénzért.
Szvsz 60k felett már meggondolandó, hogy mit vesz az ember.
Egyébként nem feltétlenül számít +256MB ram(extrém eseteket kivéve), de ez ügyben olvass teszteket és meglátod, hogy igazam van. -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4038 üzenetére
6800GS 256bit, 7600GT 128bit és mégis 10-15% a két kártya teljesítménybeni különbsége a 128bit javára.
Persze, nagyon nagy különbség van a 256 és 128 között, ugyanis az előző kétszerese az utóbbinak.
Az ATI szvsz nem teheti meg, hogy nyárig várjon a DX10-es kártyáival.
-
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4034 üzenetére
Te honnan veszed, hogy közel sem lesz olyan teljesítménye egy 8600Ultrának mint egy X1950XT-nek?
Neked már van 8600Ultrád, és tesztelted is?
Az ATI jövevényekről meg nem is beszélve.
Ha az embernek sűrgős, akkor úgy is vesz valami DX9-es megoldást, de én a helyébe fontolóra vennék egy hasonló kaliberű DX10-es kártyát.
Badarság lenne figyelmen kívül hagyni a középkat DX10-es jövevényeket.
Ha esetleg nem lesz jó vétel DX10-ből, akkor még vehet tavasszal is egy X1950XT kártyát, talán még olcsóbban mint most.
-
Joshi
titán
válasz
Hammon Serra #4007 üzenetére
100%-os terhelés alatt ment fel 86 fokra? Mivel mértél annyit?
-
Joshi
titán
Mivel ez nem winchesteres Totyik, egy 3x-os UP az ATI X19..XT/XTX-nek!
UP
UP
UP -
Joshi
titán
válasz
Vigneau #3971 üzenetére
Neked nagyon sok időd lehet, hogy minden szoftver telepítése elött és után töredezettségmentesítesz.
Tesztelésnél nem hinném, hogy sok szerepe lenne a merevlemez töredezettségének hacsak nem merevlemez tesztet futtatsz.Persze lassabban tölt be, de szvsz ennyi és kétlem, hogy a kapott pontszámon ez meglátszana.
Maga a teszt nem közvetlenül a merevlemezről fut ezzel gondolom tisztában vagy.
A játékoknál már nagyobb jelentősége van, ugyanis ott sok a töltögetés a merevlemezről játék közben is.
-
Joshi
titán
válasz
TomiBone #3951 üzenetére
Anno én is gondolkodtam egy 244T moncsin, most már bánom hogy nem azt vettem meg.
A kártyát itt[link], [link] vettem. Budapesti és győri átvétel van. Jótanácsként mondom, hogy ne csak egy gyártót adj meg, hanem más gyártókat is abban az esetben ha az általad kért gyártótól esetleg nem lenne.Olvasd el figyelmesen a rendelés menetét.
-
Joshi
titán
válasz
TomiBone #3948 üzenetére
Szia!
Nekem egy Syncmaster 214T monitorom(max 1600x1200), és egy HIS X1950XT karim(bruttó 64k) van.
A procim sajnos a leggyengébb láncszem, de szvsz egy c2d-vel már elfogadható. Sajnos el kell hogy keserítselek, ugyanis csak kompromisszumok árán tudsz játszani még XTX karival is ekkora felbontásokban(full felbontás és beállítás elfelejtve).
Átlag FPS jónak mondható, de mozgalmas jeleneteknél nagyon leesik az FPS száma.
Ha nem sűrgős a vásárlás várj még egy kicsit(ati dx10-re), és inkább vegyél a legújabb generációkból.
Ha elég a kisebb felbontás, akkor jó vétel lehet egy X1950XT/XTX.
-
Joshi
titán
Tehát, a hőfokkal szvsz semmi probléma nincs tekintettel arra, hogy húzott kártyával 63-65 fok(X2-vel).
A HIS gyári hűtője nagyon hatékony, csakhát elviselhetetlen zaj mellett.
Ha ezen [link] az értéken nyomjátok a 3DMark06-ot, nektek mennyi a max hőfok? -
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3922 üzenetére
Igen, a gyári hűtő 100%-os ventivel tudott max 57-60 fokot.
Mint a hajszárító.
Azért az hozzátartozik, hogy a házamban van egy 12cm-es ventis Táp, egy 12cm-es venti házhűtő(ezek hátulra nyomják ki a meleg levegőt), A ház plexis oldalán van egy 8cm-es szabályozott fordulatú venti, ami a házba fújja a levegőt.Ebből látszik, hogy elég szellős a helyzet, de kell is.
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3913 üzenetére
Felszereltem az Accelero X2-es hűtőt mindenféle nehézség nélkül.
+: nagyon halk(100% ventivel) és ha nem is sokat, de valamennyi levegőt fúj a fesszabályozóra is.
+: mintha szorosabban illeszkedne a GPU-ra és a MEM-re a hűtő.
+: eddig fagyás, vagy rendellenesség nem volt tapasztalható
-: nem hűt annyira, mint a gyári hűtő(kb 5-8 fokkal melegebb a GPU, ami szvsz annak tudható be, hogy a meleg levegő nincs kivezetve a házból.).
3DMark06 alatti max hőmérséklet:[link]
Játék(Race WTCC 30min) alatti max hőmérséklet: [link]
Majd más játékokkal(R7Vegas,SCDouble Agent,GTR2 stb) is próbálkozom hosszabb ideig.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3917 üzenetére
Hát nem tudom.
Ha az adataidnál lévő konfigod van, akkor szvsz tök mind1 hogy 256 vagy 512.
De keress egy olyan embert a prohán, akinek hasonló konfigja van mint a tiéd(256-os proval) és hasonlítsátok össze az eredményeiteket.
x1950pro egyre több embernek van, és ár/teljesítménye ugyan olyan jó mint az xt-nek.
-
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3901 üzenetére
Én most vettem egy X2-es VGA hűtőt(bruttó 4,5k), nemsokára felszerelem és akkor írok pár sort a tapasztalataimról.
A Zalman vf700 & vf900 hűtők sem érnek a fesszabályozó részre, igaz fújják rá a levegőt(és nagyon drága).
Ami a 96 fokot illeti, hogy mérte meg?
Arról nem is beszélve, hogy egyetlen ember negatív véleménye nem igazán mérvadó(a kártya is lehetett hibás).
Ha felszereltem és teszteltem írok.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3880 üzenetére
Senki sem akar megválni X2-es procijától.
Újonan egy X2 4200+-os 42k, ami nagyon sok ráadásul már nem sokáig lehet kapni.
-
Joshi
titán
Valaki szerezhetne az x1950xt karimhoz egy olcsó(használt) s939 X2-es proccintót.
-
Joshi
titán
Igen, valamivel gyorsabb az x1950xt mint a 7950GT 512Mb.
Igen, a ventilátor 100%-on nagyon hangos(csak a legolcsóbb verziókra érvényes márkától függetlenül)
Nekem His Excalibur van, és stabilan GPU/Mem 680/980(gyári hűtéssel 100% ventivel)A kártya tűréshatára szvsz több is lehet, de nem kíntatom ha nem muszáj, majd egyszer talán.
46k-t nagyon megér!(gondolom használt)
-
Joshi
titán
A DX9L-ből könnyen lehet DX10.
Sőt!Mire megnyomod a ''Download'' gombot már DX10 lesz.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3834 üzenetére
A cikk szerint az SM4.0-ás játékok futtatásához(SM4.0-ás kártyák esetében) elég lesz a DX9L is Win XP-én.
Persze ez csak pletyka, de még az is lehet, hogy lesz DX10 XP-re is.
A felhasználók nem fognak egy méregdrága oprendszert megvenni két DX10-es játék miatt.
A játékfejlesztők meg köpködnek a Microsoftra, mert csak azok veszik meg a játékaikat akiknek Vistája van(2007-ben nagyon keveseknek lesz).
Ha esetleg sikerülne rendesen feltörni a Vistát, akkor tökmind1 hogy lesz DX10 XP-re vagy sem.Nem akarom részletezni, hogy miért.
-
Joshi
titán
válasz
Tibiajax #3727 üzenetére
Az hogy ki mikor, mire és mennyi ráfordítással vált egy VGA-ra ugyancsak nézőpont kérdése.
Jövőtállóbb a G80 ez nem kérdéses ráadásul a jövőbeni játékokat biztos, hogy a DX10-es kártyákra optimalizálják.
Szvsz én se vennék G80-as kártyát márcsak azért se, mert most vettem egy X1950XT karit.
Egy VGA-ért nem szabad 50-70k pénzmagnál többet adni, ez aranyszabály! -
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3721 üzenetére
Az tény, hogy nem a DX10 miatt érdemes váltani G80-ra, hanem pl. az egységesített shaderprocesszor(stream processzor) miatt, de számos más előnye is van a G80-nak.
-
Joshi
titán
Olyan dolgokon vitatkoztok amin felesleges.
Akinek van pénze 100k feletti VGA-kat megvenni az úgy is megveszi, aki pedig max a felső középkatra tud költeni az mindíg le lesz maradva egy időszakkal.
Ez van.
-
Joshi
titán
Szvsz akkor érdemes kártyát cserélni, ha már úgy érzed hogy egyszerűen nem elég a teljesítménye. Persze ez relatív, hogy ki milyen felbontásban, minőségben szokott játszani.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3697 üzenetére
A prohardveren volt egy teszt ''Radeon X1950 Pro simán és CrossFire-ben'' címmel és én a cikk írójával[link] leveleztem ez ügyben. Arról kérdeztem, hogy miért mindíg 1900-at tesztelnek 1950 helyett amire ez volt a válasza:
''Szerinted ha a teljesítményt elsősorban meghatározó GPU órajelük azonos, akkor milyen lehet a sebességviszonyuk?''
Tehát ha X1900XT kártyát látsz egy tesztben(csak a 256Mb-os), akkor az olyan, minha egy X1950XT kártyát látnál. -
Joshi
titán
válasz
Attila75 #3666 üzenetére
Mostanába lettem ATI tulaj, de észre vettem, hogy sokkal instabilabb az ATI-val az élet.
Azért jó kis kártyák ezek!
Én úgy vettem észre, hogy nem nagyon húzhatóak ezek a kártyák.
Nagy szerencse kell hozzá, hogy tuningbarát darabot fogj ki.
ui.: mostanában a videókártyán sütöm a tojást.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Vigneau #3607 üzenetére
Nincs szándékomban vitába szállni, de a Hotfix az egy Utólagos Update Csomagot jelent általánosan.
Hotfixet bármilyen programhoz kiadhatnak.
Nekünk továbbra is a Net keretrendszer szükséges.
Egyébként a programjaim között is láthatod, hogy a Hotfix tényleg egy javítás: [link]
Ha nem győztelek meg keress rá a Googleba.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Hammon Serra #3609 üzenetére
Ezt töltsd le és telepítsd [link]
Szerintem nincs szükség 3.0-ás verzióra, mert nekem 2.0-val is ment gond nélkül, de a 3.0 is felment. -
Joshi
titán
válasz
Hammon Serra #3605 üzenetére
A Catalystnak a Net keretrendszer kell, de nekem például a 6.11 nem ment fel csak a 6.12-es ccc.
-
Joshi
titán
válasz
Hammon Serra #3603 üzenetére
Miért is kell a hotfix?
-
Joshi
titán
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
-
Joshi
titán
válasz
IRON STORM #3584 üzenetére
Nekem is ugyan ez volt a problémám és én inkább vettem egy nagyobb tápot amin van PCI-E csatlakozó.
De legalább használható a kártya. -
Joshi
titán
Az előttem szólók véleményét osztom: Catalyst v6.12 + RivaTuner RC v16.2.
Eddig nekem is tökéletesen működik a páros, habár csak a 6.11-es ccc-t ismeri a Riva. -
Joshi
titán
RivaTunerbe van automatikus ventilátorszabályozás?
Arra gondolok, hogy hőmérséklettől függően alacsonyabb ill. magasabb fordulatra kapcsol a venti. Atitoolba van, de az kifagy.
-
Joshi
titán
CPU limit(dual-core) = 5-10 FPS. Van értelme annyival több pénzt kiadni?
Számítástechnikába ne gondolkodjunk hosszútávra.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest