- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
-
DonDragonka
őstag
Próbáld meg úgy, hogy a rivatuner-t eltávolítod a gépedről. Nálam is csinált furcsa dolgokat amíg fenn volt. (Igen a Rivat, nem pedig az AtiT) Valamit elcsesz az a progi, de hogy mit azt én sem értem.
Ezt követően az AtiTool-t is szedd le. De ez még így nem elég. Ha leszedted a rivatunert és az AtiTool-t akkor a Catalyst-ot is uninstalláld és telepítsd újra. Ezt követően az AtiTool telepítsd csak vissza. A Catalyst CC-ben az ATI Overdrive-nál Unlock-old a cuccost. Ha ez után sem megy rendesen az AtiTool akkor szerintem telepítsd az egész oprendszert újra mert ott valami bibi van… -
DonDragonka
őstag
''Az volna csudijó, ha meg tudnád kergetni a vasat AtiTool 3d szőrös kockával és tudna menni legalább 10-15 percet. Akkor ugyan is látnád, hogy ha nem is közvetlenül, de felépítéséből adódóan a gyári hűtés kedvezőbb a fesz. szab-oknak mint az Acc.. Tapasztalataim szerint games vagy xDmark alatt nincs úgy megterhelve a kártya mint az AtiTool szőrkockája által.''
Mi nem világos a fenti idézetből???? -
DonDragonka
őstag
Kedves Joshi!
Engedd meg, hogy időrendi sorrendben, visszafelé válaszoljak kérdéseidre:
„Erre [link] miért nem reagál senki? Főleg az akihez intéztem a hozzászólásomat?”
Válasz: esetleg azért nem reagáltam, mert nem vagyok a számítógéphez kötve és bármily hihetetlen van ám élet a NET-en kívül is. Tegnap volt jobb dolgom is mint csipp-csupp ügyekről csevegni nehéz felfogású ám de bár türelmetlen eszköztárssal…
[link]
Válasz: Az volna csudijó, ha meg tudnád kergetni a vasat AtiTool 3d szőrös kockával és tudna menni legalább 10-15 percet. Akkor ugyan is látnád, hogy ha nem is közvetlenül, de felépítéséből adódóan a gyári hűtés kedvezőbb a fesz. szab-oknak mint az Acc.. Tapasztalataim szerint games vagy xDmark alatt nincs úgy megterhelve a kártya mint az AtiTool szőrkockája által.
[link]
Válasz: [link]
Utolsó megjegyzésem a fentiekhez. Ha a sok idődet amit itt a fórumon „pazarolsz”, hasznosan olvasással és értelmezéssel töltenéd, talán választ is találnál szinte minden kérdésedre… -
DonDragonka
őstag
Mint ahogy azt a tapasztalat bizonyítja a gyári hűtő, hűti méghozzá jobb hatásfokkal a fesz szabályzókat. A különbség közel 10(!) fok a gyári javára. Az sem elhanyagolható tény, hogy az Accelero-val még az alap órajelen is kifagyott mint azt már megírtam, míg a gyárival a legmagasabb eddig elért OC mellet is vígan hasít a masina órákon át, mindenféle fagyás nélkül.
Az tény, hogy a gyári hangosabb, de stabilabb is cserébe. Nálam még a gyári hűtő nem fagyott ki soha akár több órányi Quake4, vagy NFSC közben sem, az Accelero meg már a 3Dmak05-öt sem bírta ki. -
Gaboman
nagyúr
Srácok az én Sandiego 3700+ os procim 2700Mhz-en kell hogy tudjon annyit mint az itt bemásolt Core2 alapórajelen?
Core 2 Duo E6300 : 1.86GHz (266x07)/FSB 1066/L2 2MB
Már csak azért kérdezem mert a teszt amit tegnap belinkeltem egy E6300 procival volt csinálva!
És ott is nagyon jól szerepelt vele az 1950XT!
Jobb eredményeket kellene kapnom Sd-vel 2700MHz-en mint ők C2-vel 1860Mhz-en? -
fuzik
aktív tag
Szerintem gyűrd le a gépedről a rivatunert...
Tedd fel inkább az ATITool -t. És állíjjad be, hogy tartsa a kártya hőmérsékletét 70 fokon...
Arra figyelj, hogy ha eccer megbuheráltad a venti szabályozást, akkor a gép újraindítása előtt ne kapcsold vissza alapra, mert a megfigyelésem alapján ilyenkor a driver nem feltétlenül veszi vissza a feladatot, azaz túlmelexik a karesz és lekapcsol.... -
éN79
addikt
A 60 fok elég alacsonynak tűnik nekem, de a Riva általában jól detektál, szóval nem hiszem hogy azzal van baj.
A VPU Recoveryt ki szoktam kapcsolni, amikor ATI kártyám van. Egy próbát megér, mert ha jól látom def. frekvenciákon van a kártyád (ha húzva van, akkor is kapcsold ki). -
Gaboman
nagyúr
Minek várjon rá márciusig DX10-es karit ráér venni majd egy jó fél év múlva.
Az NV-nek a 8600Ultra ami 50E Ft-lesz 128bites lesz ami teljesítményre közel sem lesz az 1950XT-hez DX9-alatt hát ezért nem érdemes megvenni!
És a gamek mikor jönnek amiket ki fog használni vele majd talán év közepére!
Amit érdemes venn az a 8800GTS és XTX mert azok DX9-alatt is nagyon jók de ezek a kártyák még nagyon drágák! -
Vigneau
félisten
Az utolsó mondatoddal nagy igazságot mondtál és eltaláltad a tetteim mozgatórugóját.
A legjobb teszt az éles játék - a 3DMarkokat követően. Korábban a SpellForce, aztán a SpellForce 2, majd jelenleg az Oblivion tölti be nálam ezt a szerepet.
A töredezettség mentesítéshez azért nem kell olyan őrölt sok idő.Viszont azt sem mondtam, hogy minden szoftver telepítésekor eljátszom. A VGA driverről beszéltem. Ha nálam az frissül, akkor megcsinálom az adataim rendezését a HDD-n. Ezen felül meg havi 2-3 alkalommal hajtom végre.
-
Tibiajax
nagyúr
Megmondom öszintén, elég racionális feltevésnek és okfejtésnek tűnik nekem Jóska kolléga eszmefuttatása, ezért hajlok rá, hogy egyetértsek vele..
De, természetesen mindenféleképpen jár Vigneau-nak a, hiszen legalább próbál valami újjal elörukkolni ebben az unalmas, furcsa, meleg januárban...
-
TomiBone
tag
Hát én meg épp tegnap lettem egy 244T boldog tulajdonosa.... ezt, amit írsz X1950XT hol adják bruttó 64k-ért? Az a helyzet, hogy 4 éve nem fejlesztettem gépet, úgyhogy vártam eleget...
a baj meg az, hogy mindig mindenre lehet mondani, hogy kicsit várjak még erre, kicsit várjak még arra... egyszer csak rá kell szánnom magam
Szal dod:s-hez talán elég lesz egy ilyen x1950xt....
-
Tibiajax
nagyúr
Na, hát én most töltöttem el az éjszakát a Vegas társaságában, éppen a kaszinó mögötti irodák sűrűjében bolyongtam amikor már nem bírtam tovább meg már pirkadt is..
Szóval, hát a game állat, ki kell próbálni-kategória, mindenféleképpen.
A vas: először picit megijjedtem, mert rögtön az 1.pálya legelején, mikor kifordulsz a nyilt térre, akkor azért érezhető h olyan 20-25fps környékére esik le, de utánna jobb egy picivel.
Gyorsba lekapcsoltam az árnyékot mid-re, a blurt-is offra v min-re a többi high-on minden, HDR on, of course. Így már mindjár jobb lett, az árnyékok nem igazán izgatnak, viszont így 35-110fps-ig ment a cucc. Szóval , ez a beállitás javasolt sztem nekünk.
megj. proci 2.8-on. -
Tibiajax
nagyúr
''...de valamennyi levegőt fúj a fesszabályozóra is.....'' - mondtam!
''..nem hűt annyira, mint a gyári hűtő...''
nem jól raktad fel..
simán jobban kéne hűtenie.., nekem egyből -10ºC csökkent az induló hőfok. Az addigi 59-61-ről 49-50-re, idle-ben. De még eddig mindenki ezt írta, aki ilyet vett, te vagy az első, akinél vmi nem stimmel...
-
Gorombilla
tag
Ezek nagyon jó hőmérsékletek, nem mondod, hogy neked ennél 5-8 fokkal alacsonyabb, a gyári hűtővel.
Mondjuk azt nem mondtad, hogy 100%-on használtad a gyárit, (hacsak nem arra értetted a 100%-ot, de a szövegkörnyezetből nem ez jön ki), de ha 100%-on ment a gyári akkor annak elég durva hangja lehetett, szóval így mindenképpen jobb...
Nekem a hőmérséklettől függően lépcsőzetesen felgyorsuló ventifordulatszámon nem ritka a 80-90 fok, ahhoz képest ez valami brutálisan hűt, és ezek szerint még hangja sincs. Lehet, hogy én is beruházok...azért még megfontolom, a hang nem zavar annyira, de nem is drága ez a hűtési megoldás. De gratula!
-
Gorombilla
tag
Nem tudom már mivel mérte meg, az elmúlt 2-300 hsz valamlyikében említi a gondot. Persze, egy ember véleménye nem 100%, de nálam is hasonló gondok vannak, fut fél-1 órát a játék látszólag probléma nélkül magasabb órajelen, aztán egyik pillanatról a másikra se kép, se hang, és üzen nekem a vpu recovery. Várjuk az eredményeket!
-
Gaboman
nagyúr
Két tesztben hasonlítottam össze a 7950GT-hez képest a 256 és 512-t!
És azért van külömbség több játékban is FEAR,COD2,!
Még utánanézek hogy találok e többet is!
És ugye azéet egyre több játéknak kell majd a nagyobb memcsi!
1900XT 256 és 512 ott is van azért külömbség!
Nekem semmivel nem került többe a kari mint a 256-os! -
Hammon Serra
senior tag
Igen ezt próbáltam meg feltenni, de nem ment, a fentebb említett hibával.
Egyenlőre az 1 van fent, és teljesen jól műxik.
Kicsit meghúztam a kicsit és 950-en szépen szaladt 68 fokon.És nem volt még itt a vége.
Ha lesz időm, akkor kitépem a szívét.
És a procit és memót még nem is húztam.
Abban kikérem Vigneau segítségét. -
Vigneau
félisten
Semmi gond, értelek. Mellesleg nekem sem állt szándékomban vitát kezdeményezni. Jelen esetünkben, az ATi karira értettem a hotfixet és a többi létező megnevezést. Arra is utaltam, hogy nálunk ez az egyik legjobban elterjedt neve, ami némileg megtévesztő. Elnézést kérek, ha nem voltam elég egyértelmű...
-
Vigneau
félisten
Gondolom, azt tudod, hogy a net keretrendszer az valójában a hotfix. Más néven dotnetfx, vagy MS.NET Framework. Jó sok néven ismert, meg kell hagyni. Az 1.1-es verzió hiánya esetén a CLI.EXE hibára utalva folyamatosan kilép, amikor megpróbálnád elindítani a CCC-t.
Egyébként a 6.11 nekem sem ment fel. Remélem, Hammon nem azzal szórakozik. A 6.12 azonban simán felment nálam. -
-
Soak
veterán
Te only write üzemmódban vagy? [link] ezt a linket nem nézted?...itt lasabban ment a vga mint a te 5000-res eredményednél, az sm pontok mégis xlacinál magasabbak, akkor mit eredményez ez?...
Az FPS mennyisége nagyon relatív. Szinte mindentől függ, főleg CPU, VGA, Memória, Chipset stb..
CPU: Ha egy cpu több FPS-t ad egy játékban az nem számit mert 3dmarkban nem ad több sm pontot?..akkor szögezük le, te miért vetted a gépet?benchmarkolni?(különben ami 3dmarkban többet ad az játékban is ...meg az optimalizáció sem mind1 1core VS 2... )
VGA: Komolyan mondom kezdem azthinni ,hogy valami baj van veled...szerinted ha azt nézzük ,hogy mennyire hajt ki egy proci egy vga-t akkor közben kicseréljük egy erősebbre a vga-t?
Memoria: ez kb 0,01% befolyásolsa a dolgot
Chipset: kb mint a memoria..
#3461 : Ha adott ''A'' proci ami X FPS-t produkál és létezik ''B'' proci ami x+5 FPS-t produkál akkor ''A'' proci nem hajtja ki a vga-t....remélem értherő volt..
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Hogy egy játékban semmilyen processzorral (ha jobban tetszik a 3dmark06 sm tesztjeit szerk: mondjuk az sm teszt a 3dmarkban 1magra optimalizált szóval ennél csak roszabb lehet..) nem lehet növelni az FPS-t , az a proci nem hajtja ki aminél van egy ami jobban kihajtja...ennyi..
U.i.: Te kezdtél el vitatkozni az sm pontokon, én is mutattam, vagy afelett elsiklottál mert az én igazamat erősitik?...
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Látom a puszta tények sem győznek meg,ha nem birod beismerni ,hogy a procid nem hajtja ki (amit a számadatok is megerősitenek) a vga-t akkor nincs miről beszéni
miért, nem ugynazon az órajelen ment a vga?...az sm pontok pedig magasabbak...
... nem is, igazad van xlacié lasabb meomirával ment... akkor még inkább...
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
nézd meg amit linkeltem, ugyanazon az órajelen ment mint a tied és mégis magasabb sm pontok..(ki érti ezt?) ...különben 3dmark senkit sem érdekel,mint mondtam a játékok is már a DC-t követelik erősen (oblivion, coh,q4 is tudta már , gotich3 is ha jól tévedek, majd a crysis és ami 2007ben jön már szinte minden....és ezzel Rover sem fog vitatkozni...
)
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Miért , én nem 6000pontot mondtam?(igaz, x2-vel) egyébként a 3dmark játék tesztje csak 1magra optimalizált, manapság meg már van egy-két játék aminek nagyon kell a 2mag...és a jövőben meg már nagyon kevés lesz az 1mag
szerk: a te vga-d és xlacié milyen órajelen ment?
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Lehet driver, game, vagy ATiTool hiba is. Viszont, mint említettem, egy ágról táplálom be a VGA-t, ami 25A-s. Nincs kizárva, hogy nem elegendő. Ha meglesz a 2 ágú, amivel egy 7900GT-t simán megtápláltam - erről, valamint korábban egy 400W-os SF tápról -, akkor okosabb leszek én is. A lényeg, próbálok rájönni a hiba forrására...
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest