- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
E@syrider
csendes tag
válasz
GanXstaZ #2968 üzenetére
Hát GanXstaZ megnyugtattál.
Ha azt mondod, hogy már az E 6400 is elviszi a két radeont, akkor a 660-ossal elviekben jól kéne húznia. Asszem megyek meg is rendelem, mivel nekem most csak egy sima P4 3 G-os van és ezzel igen csak alapjáraton küzd a kicsike!
Ha meglessz majd szólok, hogyan bírja a két X1900XT meghajtását. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GanXstaZ #2823 üzenetére
Igen, pontosítok idel-ben annyi!
Terhelt értéket még nem néztem, de az impozáns X2-es(plusz a ph-s teszt is meggyőzött) hűtő láttán nem aggódok a túlmelegés miatt.
mod: nem tudjátok véletlenül milyen ram-ok vannak az XT-n? 1,2 ns-os? Mennyit bír elméletileg maxon? 1600-at?
Tegnap 2óra Oblivion után kilépett, és nem tudom hol kéne kicsit vissza vennem a ram vagy gpu sebességéből... (sztem a 688MHz-es gpu lesz, nem a 783-as (1566) Ram freki)
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
GanXstaZ #2754 üzenetére
Ez igaz, de 2 év elteltével már nem azt a kártyát kapod meg amit annó megvettél és tönkrement hanem ki tudja milyet adnak helyette, ugyanis választani aligha lehet szerintem...
Nekem amúgy az a meglátásom, hogy ha a tunningértékeket vagy a magas hőmérsékletet nem bírja a kártya, akkor általában 1 éven belül meghal, ha pedig bírja akkor sokáig életképes marad. -
rudeee
senior tag
válasz
GanXstaZ #2752 üzenetére
Gondolom azért nem izgatja magát az ATI, mert a mag kibírja ezt a hőmérsékletet, persze az élettartama jócskán le is csökken emiatt. A gyártónak az a célja hogy sűrűbben cseréld le a kártyádat. Tehát egy izzó GPU hamarabb meghal mint egy megfelelően hűtött, így ha már nincsen rá garid vehetsz újat ami újabb bevétel a gyártónak.
Az ATI-nak is valamivel többe kerülne normális pl: IceQ hűtőt felszerelni a gyári kártyára, így az ára vagy emelkedne ami a vásárlóerő rovására menne, vagypedig kevesebb lenne a gyár bevétele ami persze nem történhet meg.
Az egész egy nagy biznisz. -
tabrev
aktív tag
válasz
GanXstaZ #2469 üzenetére
Köszönöm a kioktatást...
Mivel még nem volt ilyen karim talán értetlenkedhetek picit. - persze csak, ha megengeded...
Akkor azt mond meg még légyszíves, hogy a tuningot is az alap értékektől számítja?
Tehát 500\600 -tól lépkedek?
Travelos : köszönöm válaszaidat!
[Szerkesztve] -
AMATŐR
őstag
válasz
GanXstaZ #2319 üzenetére
Én az ilyen kategóriájú karit már nem húzom. Nincs miért! Ami az alap órajelen akad, az akadni fog pár MHz el feljebb is.
Mi az , hogy meleg a kari?! A francot nem érdekli hány fokos. Én játszani szoktam, nem a hőmérsékletét figyelgetni. Ha a karit boltba veszi az ember, adnak rá 2-3 év garit gyártótól függően. Hol lesz az én karim már 2 év múlva? / nálam már nem az biztos/ Ha bármi problémája van a gari lejárta előtt, vissza boltba és adnak egy másikat.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy kár a hőmérsékleteket figyelni, játszani kell és kész! Ha túlmelegszik úgy is kikapcsol, addig meg.... -
ByB
addikt
válasz
GanXstaZ #2189 üzenetére
Ha az X1950XTX gyári hűtőjére gondolsz, akkor elmondhatom, hogy ugyanúgy rossz, mint a gyári X1900XT-XTX-é! (Mindezt az X1950XTX topikban olvasottakra hivatkozva írom!) Annyi csak a különbség, hogy 2D-ben valamicskével kevésbé melegszik a kártya, így csendesebb a hűtő, de 3D-ben...
Marad a víz!
-
-
éN79
addikt
válasz
GanXstaZ #2058 üzenetére
Majd jól nem tettszik neked az 1950, aztán potom pénzért hozzánkvágod, mi meg nem fogunk neki örülni.
Ez volt az utopia, a jókívánság meg most jön: kívánom, hogy működjön hibátlanul és tökéletesen a CF rendszered, ha már egyszer bevállalod az (egyik) úttörő szerepét!
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
GanXstaZ #2023 üzenetére
Régebben volt egy cikk itt a PH!-n amiben leírták, hogy a gyakorlatban semmi különbség nincsen a 2x8 illetve a 2x16-os PCI-E sávok átvitele között.
Elméletben természetesen van, de mg nem képesek kihasználni a kártyák a 2x16 sávot.
Szerintem egy X1900CF + X1900XT párosítás a legjobb.
[link]
[Szerkesztve] -
Anonymus23
veterán
válasz
GanXstaZ #2008 üzenetére
Értem, thx az infót.
Mindenesetre tegnap megpróbálkoztam a Rivatunerrel, azzal már elvileg szépen lehetett tuningolni.
Majd ha megjön az új prockóhűtő, akkor kipróbálom, hogy mit is tud...
Viszont a driverrel kapcsolatban volna egy kérdésem:
Ugye a CC-ben automaikusan állítgatja a sebességet, ami elvileg nem rossz, hiszen netezéshez, egyéb munkákhoz (Word, Excell) nem kell a kraft. Viszont ez hogyan működik együtt pl a Rivatunerrel?
Megmondom őszintén még nem próbáltam, hogy mi is történik, de pl az Atitool az állandóan csipogott ezért, hogy márpedig ő bizony ki akarja kapcsolni a driver ezen szolgáltatását.
Aki már használta, írja már le a tapasztalatát.
Előre is köszönöm. -
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Robot fűnyírók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest