- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Gorombilla
tag
válasz
DonDragonka #4352 üzenetére
Kösz!
-
Gorombilla
tag
válasz
DonDragonka #4349 üzenetére
Mivel méred a feszstabok hőmérsékletét?
-
Gorombilla
tag
-
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #4257 üzenetére
Ettől függetlenül nem megy a 620-as GT a 650-es GTX szintjén, ha már a számokat emlegetjük. Vagy valamit nagyon jobban csináltak a G71-el a GT-n, mint azon ami a GTX-én van.
Persze ez csak szőrszálhasogatás, a ''simán hozza a GTX szintjén''-re, amit én én lecserélnék a közel GTX szintjére, és akkor nincs ez a vita.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Hát igen, nem igazán sportszerű a teszt a 7900GT-re nézve, bár, ha eltekintünk az Ati optimalizálástól (persze ettől nem szabad) és pusztán az árakat nézzük, akkor valahol érthető az összehasonlítás alapja, de még így sem teljesen igazságos, főleg hogy csupán egy játék alapján megítélni két kártyát eleve botorság.
Úgyhogy én megnéznék egy Oblivion összehasonlítást is. -
Gorombilla
tag
válasz
DonDragonka #4237 üzenetére
Grat!
Kicsit irígy is vagyok. De azért annyira nem, mert nagyon Te sem tudtál odapakolni neki. Ennyit jelenthet az Asus talán normálisabb hűtése?
-
Gorombilla
tag
Hát azért nagy árkülönbség sincs kettő között, akkora meg biztosan nem volt (amikor még kapható volt a GTO), hogy ne inkább X1900XT 512, vagy X1950XT 256-ot (persze ez később jött de kb. a GTO-val egy időben) vegyen az ember.
Igen nagyjából egy szinten van az X1900XT 512 és az X1950XT 256. Hol az egyik ad a msáiknak 1-2%-ot, hol a másik, hol meg egyenlő, a jelenlegi játékfelhozatak mellett asszem kijelentető, hogy összességében ugyanaz a kettő tudása, viszont az X1950XT jóval olcsóbb. Aztán később még jól jöhet a +256mb, de szerintem sokat nem fog nyomni a latban ekkor sem. -
Gorombilla
tag
Szerintem ennek semmi köze nincs a Rivatunerhez, csak szarul vannak lehűtve a feszstabilizálók. Nekem Rivatuner nélkül, Atitoollal, vagy mindekettő nélkül is előfordul néha a jelenség. Még jó, hogy gyakran mentek.
A húzást vedd le Joshi, szerintem az elég lesz, nekem húzás nélkül egyáltalán nem, vagy csak írtó ritkán csinálja. De nem is húzom mostanában, nem is csinálta már egy jó ideje (értsd legalább egy hete), de azért érdekelne egy jobb hűtő, persze nem a TR HR-03 10k+venti-ért... Úgyhogy nem lesz.
[Szerkesztve] -
-
Gorombilla
tag
Ezek nagyon jó hőmérsékletek, nem mondod, hogy neked ennél 5-8 fokkal alacsonyabb, a gyári hűtővel.
Mondjuk azt nem mondtad, hogy 100%-on használtad a gyárit, (hacsak nem arra értetted a 100%-ot, de a szövegkörnyezetből nem ez jön ki), de ha 100%-on ment a gyári akkor annak elég durva hangja lehetett, szóval így mindenképpen jobb...
Nekem a hőmérséklettől függően lépcsőzetesen felgyorsuló ventifordulatszámon nem ritka a 80-90 fok, ahhoz képest ez valami brutálisan hűt, és ezek szerint még hangja sincs. Lehet, hogy én is beruházok...azért még megfontolom, a hang nem zavar annyira, de nem is drága ez a hűtési megoldás. De gratula!
-
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3914 üzenetére
Na ezt... Mindegy, akkor meg főleg nem értem miért nem xt lett +15-ért, hosszú távon sokkal jobban jártál volna vele, ha már ilyen jó bizniszt tudtál kicsikarni. Egyébként ki az pali, akit ennyire át lehet verni?
1950pro512 a x1800GTo2-ért még ha gariba is, nagy butaság volt nem ráfizetni azt a keveset, kb egy életben egyszeri alkalom az ilyen jó csere.
Már ha igaz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Nem tudom már mivel mérte meg, az elmúlt 2-300 hsz valamlyikében említi a gondot. Persze, egy ember véleménye nem 100%, de nálam is hasonló gondok vannak, fut fél-1 órát a játék látszólag probléma nélkül magasabb órajelen, aztán egyik pillanatról a másikra se kép, se hang, és üzen nekem a vpu recovery. Várjuk az eredményeket!
-
Gorombilla
tag
válasz
Tibiajax #3900 üzenetére
Kösz a választ, egyébként bocs, hogy tőled kérdeztem.
Nézegettem az x2-őt, vf900-et,vf700-at tetszik, meg minden de egyszer csak bejön egy srác a topikba, hogy x2-ese van, meg hogy jók a hőmérsékletei,és nem érti miért fagy ki a cucc. Következő hsz-e: A fesszabályzó rész: 96 fokos!Kár, hogy nem tudom a 96-ot nagyobb számokkal írni. Az rengeteg. És még csak nem is emelt feszt. Nekem is ugyanez a gondom, és ebből a tapasztalatból következtetve nem nagyon szeretnék x2-őt venni, akármilyen halk -és jó, és tényleg az. De úgy néz ki, hogy a fesszabályzó részhez nincs túl sok köze, márpedig az is melegszik nem gyengén.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Van olyan hűtő (lég) ami azt a fesszabályzó részt is lefedi?
-
Gorombilla
tag
A hűtést van, hogy hallod, de engem mondjuk nem zavar. Tuning nem jelentős, de bőven elég így is. A #3807-ben van egy teszt a 7950Gt vs erről.
46K!!!!!!!!!!!Plusz rá egy jobb hűtés, pl. az említett ha zavar a hang, de azért először hallgasd meg, ennyiért érdemes meghallgatni.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Vegyétek fel a kapcsolatot Scythe-vel (#3851,3852) ő most nagyon rájött valamire. Egyébként nekem sem adtak, (tudtommal a Sapphire-okhoz nem adnak) most is a 7800GT-m tápkábelét használom, azt mondtam a vevőjének, hogy nem adtak hozzá.
-
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3818 üzenetére
Gaboman, BobLove5 (iceq miatt)
Laci06 és Mikádó bazár: [link]
VGA SAP 256MB RA X1950XT 61 600 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 62 000 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 71 300 Ft
Hammon bazár: [link]
VGA SAP 256MB RA X1950XT VT2D-X LR 62 806 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 63 221 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 72 719 Ft -
Gorombilla
tag
válasz
Gorombilla #3783 üzenetére
Erre tudna valaki esetleg választ adni? Előre is köszi!
-
Gorombilla
tag
Az jó, én is filózok(tam) a 2GB-n, elvileg akkor már területváltáskor sem szaggatna. Csak nagyon drága dolog most venni, ráadásul S939-be már túl sok értelmét sem látom.
Gaboman: Ha nem túl drága kártyát akarsz venni, és sokat Oblivionozol, akkor azonos árak mellett Ati kártyát vegyél, ugyanis a 7-es Geforce-ok kevesek az Oblivionhoz. Én 65-ért vettem. -
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3811 üzenetére
FPS-ek nem mozgatnak, csak Oblivionozok, Ultra High Q, 16AF, HDR mellett 1024*768 ban max fűvel nálam 40 fps átlag az erdőben, igaz fent van a lowpoly grass, de különbséget látványban nem látok. Néha beakad területváltáskor, de az az 1GB ramom miatt van szerintem, vagyis nekem bőven megfelel, ég és föld a 7800GT-m hez képest, pedig azt nem gyári órajelen használtam. Viszont összehasonlítani nem tudom nyílván az XTX-el.
-
Gorombilla
tag
Szerintem ugyanazt mondjuk, nyílvánvaló, hogy amikor gyártási költségről beszélek, abba beleértek minden adódó költségek, (a fejlesztés egy kártyára jutó költsége, a gyártósor fentartása, és kiépítésének 1 kártyára jutó költsége, a fizetések, hogy ez már 4-5 kezen átmegy mire idejut, stb-stb, és talán a legkisebb összeg az anyagköltség). Sok múlik azon, hogy hány drarab fogy belőle, mert akkor kisebb haszonréssel tudják adni (természetesen itt nem csak a gyártó, hanem az állami szerveken kívül a többi kéz is amin átfut) . Meg az is, hogy közben folyamatosan javul a kihozatali arány is, mert a gyártósorokat is figyelik. Hogy az alapanyagot is olcsóbban tudják beszerezni (pl. memória), ha nagy tételben tudják venni. Sok-sok összetevő van, egy biztos, van olyan ár ami alatt már nem éri meg legyártani, hanem a korszerübb és később az úttörő munka miatt olcsóbbá válható (pl. csíkszélesség csökkentés, olcsóbb, kevesebb RAM, más nyákelrendezés) kártyákat érdemes gyártani, amit lehet olcsóbban adni, tehát több kell belőle, tehát még olcsóbb lesz. Aztán itt is jön egy olyan pont időben, és pénzben, aminél már nem éri meg tovább/olcsóbban gyártani, és így tovább.
Viszont szerintem igenis lényegesen kevesebbe kerül egy ilyen második/harmadik kiadású kártya, hogy mennyire tud elolcsósodni valami, azt jól mutatja talán a 7900GT esete, ami ugyanaz teljesítményre mint a 7800GTX, viszont a 7800GTX indulóárának csak a töredékébe kerül manapság az átdolgozott magnak, egyszerűbb hűtésnek és még sok apró fogásnak köszönhetően,pedig vannak költségek amik továbbra is fixen fennállnak, és ugyanúgy átmegy a kártya sok kezen mire elér hozzád. -
Gorombilla
tag
Szerintem azért 80-100-ra nem fog leesni a 8800-as. Talán a GTS. A GTX meg főleg, akkor inkább kivonják a forgalomból és lecserélik a majdani ''8900GTS'' -re, nem éri meg annyiért legyártani.Mint a 7800GTX-7900GT-nél volt. Viszont a csikszélességcsökkentés időpontjáról még nem hallottam, szerintem még korai is erről beszélni. 120-nál az első félévben tuti nem fog olcsóbb lenni.
-
Gorombilla
tag
Én sem értem őket, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a a gyári paraméterek felett nem szeretnek menni, pedig bírják. (ez most én sem értem, mit írtam
-mármint, hogy miért). Pl. volt, hogy 648-on használtam, sehol egy szemetelés már 1- 1 1/2 órája, aztán megállt a kép, vpu recovery, szevasz. Én sem értem. tök ugyanaz mint nálad, látszólag bírja, aztán egy pillanat alatt megdől az elmélet, érthetetlen módon. Legalábbis ilyet én még nem láttam. Pedig Neked még a hőfokaid is jobbak, nekem ugyanis csak gyári van rajta. Erre mondom azt, hogy
-
Gorombilla
tag
Gondolom azért van, mert a 06 teszt rövidebb ideig tart, ezért nem éri el azt a hőfokot, mint amikor már fél órája nyüstölöd. A Catalyst overdrivre-ra nem adnék a helyedben, tök hülyeségeket ad meg. Volt, hogy 634-re állította a gpu-t, volt, hogy 648-ra, volt, hogy 688-ra, mikor miyen kedve van. Sajnos csak a legkisebben stabil mindenho. Érdemes szerintem kikapcsolni az overdrive-ot, és más progival kikísérletezni, hol a vége.
-
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3767 üzenetére
Nem, sajnos ez nem így működik. Bárcsak így lenne. Igazából arra ami eszedbe jutott, arra nagyon nincs jó tanács, szerintem dx10-es kártya ennyiért nem lesz féléven belül, viszont ha jóval több pénzed van, akkor érdemes lehet megvárni az ATI új dx10-es kártyáit, na nem azért, hogy azt vedd, hiszen biztosan aranyárban lesz (saccra 150k), de a GTX ára leeshet 120 körülre március-áprilisra, és annyiért már jó vétel lesz, már ha tényleg nem számít a pénz.
z0ty bazárjában is láttam IceQ-s X1950XT-t, bár ez csak egy véletlenszerű google kereséssel jött ki, lehet, hogy már nincs neki, és ár sem volt, de azért kérdezz rá, hátha jobb áron tudja, mint ahogy fentebb írtam. És a bazárok ma tesznek fel friss listát, gondolom a nagykerektől mára lehet rendelni, tehát nézegesd a bazár topikokat. -
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3761 üzenetére
Kicsit tévedtem, én 73-ért láttam amikor én vettem a Sapphire-t, azóta pedig nem, hogy olcsóbb lett volna, hanem drágult. Mondjuk így is kb. 68.
Most egy rövid kereséssel ezekre jutottam:
Hammon bazárja:
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 75 788 Ft
[link]
Bandit bazárja:
HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 76 738 Ft 2 év
[link]
Namost közel sem biztos, hogy ezek a legolcsóbb árak, használtat például nem is néztem. Ennyiért nem biztos, hogy a legjobb alternatíva (de a 68k-s pro-nál mindenképpen jobb vétel), de a hűtése legalább már gyárilag jó (so-so), és picivel emeltebb órajelen jár. Te tudod, nézz szét körül Te is. -
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3754 üzenetére
Áááá 68-ért x1950pro-t venni! Buta ne legyél már. Megveszed 45-50-ért bárhol boltban. Ha boltban 68 az msi-e változata, akkor meg megveszed a nem msi-t, veszel rá egy normális hűtőt, és a szervízben lecserélteted, hogy a garid is megmaradjion, ha nem értesz hozzá és MAX 60-ból még úgyis kihozod.
Persze, hogy más hűtő van rajta, mart 80nm-en nem melegszik annyira alcsonyabb órajelen, mint az XT.
Mellesleg engem nem zavar a hűtő hangja.
68-ért már kb iceq-s xt-t lehet vásárolni a ph-n.
Viszönt, ha pro-t veszel, akkor az pro topikos dolog, ott nálunk felkészültebbek tudnak válaszolni a kérdéseidre.
És B.Ú.É.K. Mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Igen, akkor ezt megbeszéltük.
-
Gorombilla
tag
Azért írtam amit írtam, mert akkoriban lesznek az első olyan játékok véleményem szerint, amihez azért érdemes venni DX10-es kártyát, hogy látványban is maximálisan tudd élvezni a játékot. Nem azért, mert akkor lesz olyan GPU, amivel megfelelő framerate mellett tudsz játszani. Vagyis én a játék minőségéről (játékélményről) beszélek.
-
Gorombilla
tag
Nem értem mi a bajod velem, ha csak az nem, hogy új vagyok még. Mert nem írtam hülyeséget, nem jobb a GTS kétszer, és tudom, hogy azt írtad fentebb. Általában még másfélszer sem, és van, hogy kb azonos az x1950xtx-el DX9-ben. Abból pedig, ha levonsz 7%-t megkapod az xt-t.
Viszont nem szeretnék vitatkozni a továbbiakban, nem azért regisztráltam.
Ha nm hiszel nekem, olvasd el az alább linkelt tesztet.
[link] -
Gorombilla
tag
Azt nem mondta, hogy mennyit költene, szerintem nagyon jó árban tudja az GX2-őt, ha egy árban tudja az X1900XTX-el.
Szerintem kb. 1 év mire kijön egy olyan DX10-es játék, ami miatt érdemes lehet DX10-es karira váltani. Legalábbis engem nem hoznak lázba ezek a Crysis-ek, meg a tucat fps-ek, azért a kb. 3 óra tiszta játékidőért.
Amit mondtál meg mindig is igaz lesz, bármit veszel, úgyis minusz-os leszel, mert ha veszel egy 8800GTX-et, úgyis lemegy az ára, amint megjelenik az R600, hogy nyomást gyakoroljon az NV az AMD-re. Ez a számítástechnika.
Szerintem egy most 60-70 ropis best buy (mert szerintem ezek a kártyák ennyiért azok+ nálad a hűtés) túl sokat nem tudnak már esni, max lemennek 50-re. Igazából itt akik sokat fognak bukni, azok pont a GX2-esek, XTX-esek.
Másrészt hiába van nagy harc a csúcskategóriában, szerintem most is sokáig nem lesznek közép/felső közép kategóriás DX10-es kártyák, a mindenféle híresztelésekkel ellentétben (emlékezzünk csak vissza, hogy mikor jött ki a 7600GT, annak ellenére, hogy már közel egy éve volt kapható a 7800/x1800) tehát szerintem nekünk nem nagyon kell félnünk nagy buktától, valamenyennyit biztos fog esni a mi kártyáink ára, de szerintem a középkategóriás DX10-ig sokat nem. Az meg még szerintem legalább fél év, hiába híresztelik, hogy hamarosan jön a 8600GT, vagy hasonló nevű közepkategória gyilkos.
Az R600-ig pedig biztosan semmit, mert úgy néz ki, hogy most kb 2 hónap nyugi jön, szerintem még korán is árulod, ráérnél január végén, vagy február elején elkezdeni.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Ezt nekd kell eldöntened. Ugye a GX2 nyers ereje megveri az X1900XTX-et, de sajnos az SLI nem minden játékban működik, úgy viszont jelentősen lassabb mint az X1900XTX. Annyit tudsz csinálni, hogy nézz meg minél több tesztet, gondolj bele milyen játékokkal használnád, és ha nincs köztük olyan, ahol nem működik az SLI, akkor GX2, ha van köztük olyan, akkor meg inkább az 1900XTX. Vagyis, ha egy minden játékban jól teljesítő kártyát akarsz, akkor az ATI (AMD
), ha szeretsz kockáztatni, akkor GX2.
-
Gorombilla
tag
Amit linkeltem teszt, az alapján nincs különbség az 512-es 1900 és a 256-os 1950 között. Talán a magasabb memória órajel most még kompenzálja az 512-es memóriát, viszont a későbbiekben biztosan jól jön majd a fél giga, így aki években gondolkozik ennek a kártyának a társaságában az talán jobban jár az x1900xt 512-vel.
Viszont a Tied jó vétel lenne, ah még árulnád (persze nem nekem) mivel a 702-es gpu, az eléggé odaver, és ott már ki is jöhet a +256mb memória értelme. -
Gorombilla
tag
-
Gorombilla
tag
válasz
Attila75 #3666 üzenetére
Hűha, hát valószínüleg az lesz, hogy hiába kéne tudnia gyárilag, mégsem bírja el ezeket az órjeleket. Próbálkozz még picit, szedd le a 06-os verziót is és akkor a 05-öd rossz (vagy patch-eld a 05-öt), és nézd meg azzal is, hátha ott nem fagy ki, meg játékokban (végülis az a lényeg) de lehet, hogy vissza kéne vinni...
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Én nem vettem észre, de nem kétlem, hogy nálad volt különbség. 1800-nál elég magas a sávszél, marad tartalék szerintem a kártyában, én tényleg nem veszem észre, hogy van különbség 1800 és 1890 között. Vagy csak betudom mérési pontatlanságnak. Egyezzünk meg abban, hogy gpu-t sokkal érdemesebb húzni, mint memóriát, azt hiszem ez így mindenképpen igaz.
-
Gorombilla
tag
válasz
Vigneau #3661 üzenetére
Köszi a választ!
Marad a gyári rajta, legfeljebb majd emelek a venti fordulatszámán. Ha olyan eredmények jönnek majd ki, amik tetszenek, akkor majd beruházok egy AC-ra, vagy VF900-ra. Vga Ramnak felesleges is, azt nem is akarom, bőven elég a gyári 1800, nem az a korlátozó tényező, ráadásul teljesen pariban van az xtx-el a kártya még 1600*1200-ben egy teszt alapján, nem nő a különbség. Sőt, ahogy elnéztem nálam sem nőttek a benchmark eredmények, amikor csak a memóriát húztam. Szóval csak a gpu-t érdemes húzni.
Viszont nekem is volt 7800GT-m, nagyon szép eredmény az 520, nekem 500/1250-en ment, de feszemelés nélkül. Egyébként már ott sem jelentett sokat, hogy húztam a memóriát, pedig annak csak 1000-res memóriái voltak.
A RaBiT-hoz képest mennyivel másabb, ha az Ati Tray Tools-ból emelem a feszt? Most töltöm a 2.2-őt. -
Gorombilla
tag
Na Uraim, nincs válasz a kérdésekre? (#3651)
Qru: Nincs mit, remélem elviszik. -
Gorombilla
tag
Üdv!
Hammontól vettem a napokban egy x1950xt-t (látom itt mozog ő is az övével) és minden zsííír
, csak annyi kérdésem lenne, hogy Ati tray tool-ban láttam, hogy lehet a gpu fesz-én emelni, a gyári adat 1,2v. Sajnos nekem mindenhol csak 634/1890-en stabil, illetve van ahol 648/1890-en is.Egyrészt van-e ezirányú tapasztalatotok, (érdemes-e) illetve mennyire veszélyes a dolog? Én úgy gondolom érdemes, hiszen ez is r580, azok meg általában elmásznak még 700-on úgy, ahogy. Szóval gondolom az xtx-en nem 1,2v-t kap. Vagy ezek a gpu-k szerintetek az xtx gyártási selejtjei, így nem is érdemes próbálkozni? Mennyire veszélyes? Öszintén szólva a v-modot még nem próbáltam. De úgy gondolom a szoftveres még mindig kevesebb veszélyt hordoz magában, mint a mechanikus.
Na, hát akkor ezekre lehetne válaszolni, és előre is kösz.
Üdv!
--
Laci
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest