Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz
mattheus #4958 üzenetére
Ugyan én AtiTool-t használok, de megosztom veletek, hogy nálam hogy is megy ez a 2D/3D „kapcsolgatás”. A kulcsszó profil. Az AtiTool képes olyan profilokat eltárolni ahol a GPU, a MEM, a feszültségek, a ventilátor százalékos teljesítménye, a MEM időzítése, külön-külön elmenthető. Nálam 3 van. Alap, 3D_Alap, és 3D_brutal. Sorrendben az első a 2D-s, a második a 3D-s, míg a harmadik a tuningolt állapot. Mikor melyikre van szükség, azt töltöm be egy szempillantás alatt. Van a progiban valami 3D-s alkalmazás figyelés ami annyit jelent, hogy ha érzékeli, hogy éppen 3D-s alkalmazás fut akkor betölti a beállított profilt automatikusan.
Én csak szívtam a RivaT-vel, de nem ezért álltam át AtiT-re hanem a fentiekben összefoglalt kifinomult profil lehetőségek miatt.
Amennyiben érdekli a közösséget, megoszthatom véletek a profilokat… -
Savanya
addikt
válasz
mattheus #4919 üzenetére
Sajna nekem az ATI TOOL-val meggyült a bajom / nem volt 3D- órajel / , de az is igaz hogy ott meg lehetett nézni a hőfokokhoz tartozó ford.számot %-ban és 100% ventipörgéshez 95 fok járult .... Rivatuner sokkal jobb és még háttérben futtathatód a hardvermonitorját hőmérséklettel-ford.számmal és frekikkel .
-
DonDragonka
őstag
válasz
mattheus #4811 üzenetére
Alapvetően, ha az ember szerelget előfordul hogy elnéz valamit, kifelejt valamit vagy csak pusztán nem jól rak vissza valamit. Ez szerintem az itt lévő „gurukkal” is nem egyszer de többször előfordult már. Olyankor van a baj, ha azon lépéseket követően se indul a rendszer amiket te leírtál. Egyszóval nyugi. Addig, amíg hasít a masina nincs itt nagy bibi. A tápod meg bőven a sok egyéb eszköz miatt ugyan lehetne egy kicsit combosabb de szerintem amíg nem indulgat újra a géped egy komolyabb játékot követően addig nem kell cserén gondolkodni. A legbiztosabb jele annak, hogy kevés a táp ha menet közben egyszer csak újraindulgat a masina.
-
udi
őstag
válasz
mattheus #4811 üzenetére
Nem vagyok tudor de én is találkoztam már ilyennel,bár 2 dolog: én beneveznék egy faszább tápra (késöbb is jol jöhet bármikor..),és a másik hogy amikor cserélsz bármilyen pci slotos cuccot érdemes kifujni a port egy levegöfujokával a slothelyekböl az esetleges hibák megelözésére.Ilyen oxigénspré kb max 2ropi és évekig jo lehet neked
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3048 üzenetére
A különbség alkalmazás függő, amelyik nagyobb textúrákkal dolgzik illetve részletesebb megjelenést igényel ott nagyobb ahol nem ott értlemszerűen kicsi a különbség.
''Az X1900 XT 256 és 512 MB-os változata között játéktól függően 1–16% a teljesítménykülönbség, a legtöbb BF2 alatt volt, mindenki döntse el maga, hogy megér-e neki plusz 13–14 000 forintot a 256 MB-tal nagyobb memória.'' [link]
A többinél vga-nál is kb ez a helyzet.
mod: AC X2 rámegy, az enyémen is az van. Csak áradozni tudok róla!
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
válasz
mattheus #3048 üzenetére
A teljesitmenybeni kulonbseg nagyon kicsi, mondjuk hasrautessel kb 3%, arban nemtudom pontosan megmondani, de a 256 m-as joval olcsobb. En ahol uzletekben neztem x1950xt 256 mb-st lattam (190fontert vettem), viszont interneten (ahol valamivel olcsobbak) sok helyen 260-270 fontert lattam az x1900xt 512 mb-st
-
rudeee
senior tag
válasz
mattheus #3024 üzenetére
Szia!
Amit ajánlanék:
-X1900XT 256 vagy 512MB-os
-X1950XT 256MB
A táp miatt nem kell aggódnod szerintem, ugyanis a 8800GTX-et egy 350W-os FSP táp 15A-es +12V-os ágával képes volt kiszolgálni!
Mivel a NorthQ márkás táp, így nemhinném, hogy teljesítménybeli probléma lenne vele. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3026 üzenetére
Sajnos az új 8800-as Geforce-ok is 90nm-es csíkszélességgel készülnek, tahát nem lesz kisebb a fogyasztása. Ezzel szemben sokkal több!
[link] Még az XTX-nél is többet zabál.
Összehasonlítás képpen ezelőtt egy 360W-os Hiperpower tápom volt, az elbírta a 4200+-omat 4600+ órajelen +7800GS +2winyó +2optikai meghajtó +2Gb ram +aprólék. Sztem elfogja bírni a 400-asod.
mod: Soak-nak igaza van! Nézd+ hány A-t ad le a 12V-os ág!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3024 üzenetére
Nem lámer a kérdés. Gondolom nem ragaszkodsz a vadi újhoz. 80k környékén ATi X1900XT 512 a bestbuy. Simán hozza az XTX órajelét, sőtt még felette is mennek tehát szvsz felesleges XTX-et venni. Ha megnézed a tesztet [link] 7950 GT-t csúnyán elveri az XT, sőtt a 7900GTO (ami GTX nyákos, tehát a legjobb 7es sorozatú egy gpu-s Geforce) tuningolva sem éri be.
Az, hogy elbírja-e a tápod: C2D-val fogyaszt az XT (tehát no tuningal, alapon) 230W-ot (szintén az előbb tesztben olvashatod). C2D pedig sokkal kevesebbet eszik (mert keskenyebb csíkszélességű a proc) mint az X2, főleg ha azt is tuningolod... plusz nem mindegy hány winyód van, +egyéb perifériák, de nem noname tápod van, lehet elbírja. Nézd+ hány %-os a hatásfoka és akkor kitudod számolni kb-ra meddig mehetsz el a 400-as táppal.
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek