- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
mattheus
őstag
válasz
DonDragonka #4961 üzenetére
kérlek akkor részletezd a profiljaidat
-
mattheus
őstag
válasz
Vigneau #4940 üzenetére
Szia!
El tudod nekem magyarázni szájbarágósan, hogy hogyan tudom megadni, hogy 2 illetve 3D-ben melyik profil-t használja?
Ha jól gondolom ide először be kell mennem: Target adapter -> customize-> low-level systems settings-> és ott létrehozhatok profilokat. Itt lehet beállítani gondolom azt is, hogy Windows indításkor menjen a RivaTuner vagy ne menjen.
Létrehozok itt akkor két profilt és ennyi?
Kicsit bővebben le tudod nekem írni, ha lesz egy kis időd?
Előre is köszönöm!
UI: 2 illetve 3D-ben milyen sebességgel (hány %-ra állítottad be?)
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Kipróbáltam a Rivatunert. 80%- FAN mellett 70-72 fok csak a GPU.
Ezek szerint a Catalyst nem változtatja a fordulatszámát? Vagy jobb lenne egy reinstall és akkor talán?
Ha pl: a Carbon futtatása után kikapcsolom a Riva Tunert (és nem állítottam be a windows indításkori futtatást,) akkor a program bezárása után minden visszaáll az eredeti értékre?
Vagy csak restart után?
Köszi -
mattheus
őstag
Ma este akkor telepítem a Riva Tunert. Kérlek benneteket, ha van egy kis időtök avassatok be kicsit részletesebben, hog mire figyeljek, illetve, hogy mit csináljak, hogy az órajeleket hagyja a gyári értékeken és csak a venti fordulatszámát emelje meg 3D-s alkalmazásnál. Egyébként ezt minden indításkor meg kell csinálnom vagy a Riva Tuner megjegyzi?
Nagyon köszönöm előre is! -
mattheus
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Én arra gyanakszom, hogy nem pörgeti fel a ventillátort, de ez csak tipp, bizonyítékom nincsen, mert nincsen szétkapva a házam és így nem tudom és nem is hallom.
De ha 1700-1800 rpm-re beállítanám, akkor gondolom ,hogy nem lesz ilyen magas a hőfok.
Egyébként be lehet állítani, hogy a Riva Tunernél, hogy a gyári értékeket ne, csak a fordulatszámot emelje 3D-s alkalmazások alatt? Nem akarok tuningolni.
Ha igen akkor hol tudom ezt beállítani?
Illetve a házépítők tanácsát kérdezném, hogy ehhez a házhoz még hová tennétek be ventit....
most a gép hátuljában van egy és ahogyan látni fogjátok közvetlenül a ház e
lejébe nem is tudok aplikálni ventit......
A link: [link]
kívülről és belülről
[link] de nekem az üvegajtós változat van!!!!!! azaz nem tudok közvetlenül csak a proci felé rakni ventillátort, lejjebb nem.... -
mattheus
őstag
Milyen programmal lehet szabályozni a kártyámon levő Accelero X2 hűtőjének a fordulatszámát? Gondolom nekem LOW-n mehet, mert Carbon alatt 80 fokra is felkúszik a GPU-m hőmérséklete. 2.000 RPM-el gondolom már rendesebben hűtene......
Köszönöm előre is! -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Megnyúztam egy kicsit a kártyát és nekem is eléggé harmatos lett az axxelero-s eredmény.
Terhelés nélkül a GPU 45 fok, míg terhelve 78-81 között mozog. Lehet, hogy egy fokkal nagyobb huzatot csinálok a házban.
Ez mennyire gáááz? Hány fok ezeknek az alkatrészeknek tűréshatára?
Mi lesz majd nyáron? -
mattheus
őstag
válasz
DonDragonka #4810 üzenetére
Mi volt a bajod az X2-vel? Nekem most éppen az került fel rá....
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Tegnapelőtt vettem egy Sapphire 1950XT-t. Erre a kártyára rögtön ráaplikáltattam a boltban egy Axxelero X2-őt. Sajnos nem volt probléma mentes, mert az egyik csavar begyógyult és szinte teljesen megadta magát, de hála istennek valahogy a srácok a szervízben összehozták.
Tegnap boldogan mentem vele haza, hogy berakom a régi X800XL-es kártyám helyére. Minden rendben ment, bekapcsolás után felpörögtek a ventik, de se kép se hang. Elkezdtem leiizzadni, hogy mi van akkor, ha a javasolt 450W-os táp helyett, mivel nekem egy nagyon jó minőségű 400W NorthQ-m van mégsem elég neki.
Következett a a szisztematikus lépések sorozata, leszedtem az összes ''áramzabálót'':
HDD, 2 optikai meghajtó, TV Tuner, Xi-Fi. Elindítom, a jelenség ugyanaz. Mondom OK, akkor ez van, kell neki tényleg 450Watt...... Visszarak a másik videokártya, elindít, minden OK.
Mondom még egy próbát megér az új kártya....Berak, elindít , beep hang majd Boot logó. Mondom sirály, a kártya működik.
Install windows-ban az újabb Catalyst. Reboot, végre teljes pompájában működik a kártya. NFS Carbon elindít, megy szépen, mindenféle szűrővel, szélsebesen. Persze élmény az nem volt az igazi, mivel csak egy optikai és a HDD volt bekötve, Xi-fi még kint csücsült. Azután mondom kipróbálom, hogy mi az a szint, ahol már nem bír a konfiggal a táp.
Csodák csodájára minden eszközömet működésre tudtam bírni, azaz az első megérzésem, hogy sovány a táp, az megdőlni látszott. Gépet összeraktam, az összes USB-t rákötöttem (kamera,scanner,nyomtató) és akkor is elindult. A kérdésem az lenne, hogy akkor most mi van? Hiszen először nem indult, azóta meg már kb- 20-30X kapcsoltam ki és be és rendben elindult.
Mondjuk egy dolgot elfelejtettem leírni, hogy mikor kivettem a korábbi kártyát, utána porszívoztam (portalanítás végett) egyet és lehet, hogy akkor valami por, szennyeződés kerülhetet a PCI-E sínre, de mivel nem láttam semmit, így csak találgatni tudok.
Kérném ezúton a nagy tudorokat, hogy segítsenek, hogy akkor mivel magyarázható tegnapi incidens.
Illetve, hogy tudja-e valaki, hogy mennyit fogyaszt egy X1950XT? Sztetek elegendő ez a táp, ami most van? Bővebb konfig infó az adataimnál.
Még egy kérdés, hogy mikor szét volt szedve a gépem, a videokártya tápcsatlakozója felett van egy világító piros LED. Ami csak az indítás elején pislan fel 1 vagy 2 másodpercre. Ez mi célt szolgál?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
mattheus
őstag
Kiváncsi lennék, hogy teljesítményben mekkora a különbség a mostani X800XL kártyám és a leendő (egyik lehetséges utód) X1900XT között
-
mattheus
őstag
Majd akkor kiderül. DE szomorúan olvasom, hogy ennyit fogyaszt ez a videokártya
Anno azért vettem ezt a tápot, mert nagyon istenítették illetve nagyon csendes (17 decibel) és jól hűti a házamat, köszönhetően a 14 cm-es lapátjának.
Várható, hogy a next gen DX10-es kártyák (nem a 8800-ra gondoltam) kevesebbet fognak enni?
Igazából nem akarok új tápot venni. Ez a táp 27.000 Ft- voltés biztosan nem tudnám jó áron eladni.......
Egyébként:
- nem akarok tuningolni
- 1 HDD-m van
- 2x 1 GB DDR1 RAM
- ma estétől X2 4600+
- TV Tuner
- XtremeMusic kártya van még bent pluszban
- illetve 2 optikai meghajtó
Vajon ebben az esetben elviszi? -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Bocsánat a lámer kérdésért.
Nekem jelenleg egy X800XL videokártyám van és ha minden igaz, hamarosan a processzoromat kicserélem egy 4600+ X2-re. Mivel játékra is használom, gondolom a videokártyám hamarosan szűk keresztmetszet lesz, ha már nem az
Gondolkodom egy új videokártyán. Nettó 80.000 környékén mi lenne a legjobb vétel?
Ebben az árkategóriában ha jól tudom, igazán két kártya jöhet szóba:
1. Ati 1900XT
2. Nvidia 7950 GT
3. ????
Mit ajánlanátok ezek közül vagy ezen felül?
Illetve a gépem adatait megtaláljátok az adataimnál. Sztetek elbírja a 400W-os NorthQ tápom ezt a videokártyát egy 4600+ X2 proci mellett?
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest