- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz
Gorombilla #4351 üzenetére
AtiTool kiírja lsd. itt: [link]
Az első hőmérséklet felülről... -
DNS_65
senior tag
válasz
Gorombilla #4264 üzenetére
És te ezt el is hiszed(hitted) ??
Ott valami nem volt gömbölyű.
[Szerkesztve] -
DNS_65
senior tag
válasz
Gorombilla #4251 üzenetére
Most nincs nagy árkülönbség a kettő között, de már nem is kapni GTO-t, vagy csak nehezen.
Azt pedig rosszul tudod, mert amikor kijött a GTO az X1950XT-nek még híre sem volt!
Akkor volt ati részről az X1900XT 256MB, és az is drágább volt pár ezressel a GTO-nál.
Arrol nem is beszélve, hogy én közelröl megnéztem mindkettőt, de ott a GTO közelébe sem ért az XT (igénytelen csomagolás, vicces hűtő).
És amikor a GTO volt 72-71k, az 512-es XT meg 100-110k, ami már egyértelműen jobb választás lett volna, de nem 30k-val jobb. -
keIdor
titán
válasz
Gorombilla #4208 üzenetére
Még nem néztem de mondom csak CoD2 és csak a harbor pályán... minden más játék és pálya jó. Single Playerben van még 1-2 map ahol csinálja.
És ha teliltom a Catalyst A.I.-t akkor meg is szűnik a probléma... biztos hogy driver bugom van
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #4195 üzenetére
Bocsi ha tolakodó vagyok de már meg is rendeltem a Sapphire 1950XT kártyámat!
Remélhetőleg kedden a kezembe lesz! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #4183 üzenetére
Hát én megleszek a tunning nélkül is!
Főleg ha tényleg ennyire melegednek ezek a kártyák! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #4181 üzenetére
De minek ezt a kártyát tunningólni az 1950Pro-t is alapon használom ez meg sokkal erősebb annál!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #4166 üzenetére
Az 1800XT 512-m is felment a gyári hűtővel 82-86 fok közé!
De a kártya sosem melegedett túl! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #4162 üzenetére
Aha köszönöm!
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3922 üzenetére
Igen, a gyári hűtő 100%-os ventivel tudott max 57-60 fokot.
Mint a hajszárító.
Azért az hozzátartozik, hogy a házamban van egy 12cm-es ventis Táp, egy 12cm-es venti házhűtő(ezek hátulra nyomják ki a meleg levegőt), A ház plexis oldalán van egy 8cm-es szabályozott fordulatú venti, ami a házba fújja a levegőt.Ebből látszik, hogy elég szellős a helyzet, de kell is.
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3913 üzenetére
Felszereltem az Accelero X2-es hűtőt mindenféle nehézség nélkül.
+: nagyon halk(100% ventivel) és ha nem is sokat, de valamennyi levegőt fúj a fesszabályozóra is.
+: mintha szorosabban illeszkedne a GPU-ra és a MEM-re a hűtő.
+: eddig fagyás, vagy rendellenesség nem volt tapasztalható
-: nem hűt annyira, mint a gyári hűtő(kb 5-8 fokkal melegebb a GPU, ami szvsz annak tudható be, hogy a meleg levegő nincs kivezetve a házból.).
3DMark06 alatti max hőmérséklet:[link]
Játék(Race WTCC 30min) alatti max hőmérséklet: [link]
Majd más játékokkal(R7Vegas,SCDouble Agent,GTR2 stb) is próbálkozom hosszabb ideig.
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3916 üzenetére
Mert nem volt nekik XT és nem is tudják mikor lesz nekik azért vettem ezt!
7900GS-meg nem szerettem volna!
Hosszútávra meg még meglátom mi lesz ez függ a DX10-töl is!
És talán ezen nem bukom akkorát mint az XT-n,bár ki tudja! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3912 üzenetére
Gariba adták egy 1800GTO2 helyett!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3903 üzenetére
Hát azért ebben nincs igazad mer kb 10%-ot jelent a két kártya között az a plussz 256MB!
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3901 üzenetére
Én most vettem egy X2-es VGA hűtőt(bruttó 4,5k), nemsokára felszerelem és akkor írok pár sort a tapasztalataimról.
A Zalman vf700 & vf900 hűtők sem érnek a fesszabályozó részre, igaz fújják rá a levegőt(és nagyon drága).
Ami a 96 fokot illeti, hogy mérte meg?
Arról nem is beszélve, hogy egyetlen ember negatív véleménye nem igazán mérvadó(a kártya is lehetett hibás).
Ha felszereltem és teszteltem írok.
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Gorombilla #3898 üzenetére
Nemtom... Nekem, többek között, az tetszett az AC X2-ben, hogy -ha megnézed a képeken- csináltak a jó svájci emberkék az oldalára egy nyilást, ami ha nem is olyan sokat, de azért fuj levegőt a stabik-ra és ez tök jó. Jópofa,ahogy gondoltak erre is..
Ráadásul, tényleg csendes.. csendes..nincs is hangja..és olcsó. Mi kell még?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3888 üzenetére
Csak 15E-ret kellett volna ráfizetnem a karira 60E-ért adták volna az XT-t!
Csak nincs nekik sajnos most és nem tudom mikor lesz! -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3888 üzenetére
Hát köszönöm!
Majd írok eredményeket! -
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3880 üzenetére
Senki sem akar megválni X2-es procijától.
Újonan egy X2 4200+-os 42k, ami nagyon sok ráadásul már nem sokáig lehet kapni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3862 üzenetére
Majd a nagykerben megkérdezem a srácot hogy tud e hozzá adni!
-
Attila_26
aktív tag
válasz
Gorombilla #3839 üzenetére
256os és egy ujsághirdetésben láttam.Akkor tényleg nem éri meg 10essel többet költeni rá.Köszike
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3824 üzenetére
Közben váltottam ,szóval volt viszonyitási alap 1gb vs 2gb , de kétség nélkül ma már elengedhetettlen egy komolyabb vga mellé a 2gb ram
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3822 üzenetére
Érdekes, nekem akkor pont nem akadt, ha pálya rész változott vagy ah lovagoltam.... na mind1
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3815 üzenetére
Oblivion a ramot össze vissza kezeli. 2gb-től nem lett nekem jobb, ugyanugy swapolt
u.i.: Mintha olvastam is volna ,hogy csak 1gbt használ , de erre nem vennék mérget
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3819 üzenetére
Köszi majd megkérdezem öket!
Jövöhéten lesz meg a karim talán és ha ott becserélnék 1950XT-re akkor megveszem! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3815 üzenetére
Hát igen, S939-be már nem érdmes túlsokat ölni sztem sem de az tény, hogy nagyon kell a 2GB ram ma már.
Gaboman: 7-es gefet eltángálják rendesen a X19xx széria tagjai, az össze shader igényes játékban (pl Oblivion, ugye). 48 shader vs 24 shader... -
Gorombilla
tag
válasz
Gorombilla #3783 üzenetére
Erre tudna valaki esetleg választ adni? Előre is köszi!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3812 üzenetére
''Oblivionozok, Ultra High Q, 16AF, HDR mellett 1024*768 ban max fűvel nálam 40 fps átlag az erdőben''
Az tényleg jó!
Te mennyiért jutottál hozzá? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Gorombilla #3807 üzenetére
Csak az a baj azzal a tesztel hogy nem igazán mutatja meg mit is tud a kari durva gamek alatt!
PL:
TR:Legends
Oblivion
És a többi nagy gépigényű játéknél!
Neked FEAR eredményed van?
Vagy akármilyen játéké? -
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3798 üzenetére
a 7900gt azért került kevesebbe mikor indult mert nem csucs kártya volt , a 7800gtx pedig az volt, ezért volt sokkal több az induló ára
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Gorombilla #3784 üzenetére
Azt szvsz hagyjuk, hogy nem éri meg legyártani a kártyát. Az egész néhány 10ezer forintból legyártható (még a 8800GTX is). Nem magát a kártyát, hanem a technológiát kell megfizetni, ehhez hozzájön a gyártó baromi magas nyereségmutatója, az adók, a nagykerek, kiskerek stb-stb.
Nem furcsa, hogy mindegyik újdonsült csúcskártya 150-170k-ról indul? Régebben is ez volt a jellemző a GF4 Ti4600, FX 5900 Ultra, 6800 Ultra, 7800GTX. Az idő előrehaladtával az árak tartották magukat, de a fizetés nőtt, tehát a kártyák olcsóbbak lettek. Viszont ha megnézzük a gyártástechnológiai változtatásokat amikkel a gyártó rengeteget megtakarít (csíkszélesség csökkentése, újabb és korszerűbb gyártósorok stb.) annyival viszont nem kerül kevesebbe a kártya mint amennyire ebből következtetni lehetne.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3784 üzenetére
Most is tudnék 130 ért GTX-et venni ,csak mondom
-
rudeee
senior tag
válasz
Gorombilla #3775 üzenetére
A 3D-s megjelenítéstől és a képi hatásoktól nagymértékben függ a GPU leterhelése, van olyan művelet ami baromira megizzasztja a GPU-t, van ami csak gyengébb mértékben. Az Atitool pl. az egyik legjobban GPU izzasztó tesztprogi, de ez sem számít teljesértékűnek.
Akkor is elhasalhat a húzás miatt, ha a plusz tápcsatin egy pillanatra nem kap elég kraftot (egy pillanatra visszaeseik a tépellátás, ennek következtében eldobja magát a vga).
Az is lehet, hogy a GPU gyárilag annyi feszt kap ami pont elegendő neki az adott órajelen való működéshez, és a kicsit is megemelt órajeltől már megfekszik kisebb idő után.
Most mondhatnátok azt, hogy ugyan ilyen R580-as GPU van egy másik kártyán és ott szépen megy a 3D-s (alap) magfeszen pl. 680Mhz-en. Az egy dolog, de mint tudjuk a GPU-k között lehetnek/vannak különbségek a gyártásból adódóan hiába azonosak. (Mint a prociknál, egyik megy 3200Mhz-en 1.3V mellett, másik ugyan olyan maggal rendelkező és órajelű proci csak 1.4V mellett tudja elérni az adott órajelet.)
Ezen kívül még a kártya nyákjára szerelt alkatrészek tömegétől is rengeteg függ...fesz szabályzók stb. -
B@bL3ve5
senior tag
válasz
Gorombilla #3771 üzenetére
azért nem hiszem h annyi lenne az első...kicsit sok lenne az a 150K
meg aztán csak jönnek majd középkategóriás DX10es kártyák is vagy felső/alsó kártyák...ennyire nem lehetnek ilyen hülyék azok a multik -
Nortid
aktív tag
válasz
Gorombilla #3772 üzenetére
na látod ezt nem értem, mert megnéztem a hőfokot, és 62fok volt (accelero x2-m van, 100%-on használtam) persze ezt már a windowsban, a program bezárása után, nem tom hogy ennyi idő alatt mennyire tudna lehülni...
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz
Gorombilla #3762 üzenetére
nem szeretem a használt dolgokat...
nézegetek én is...vannak jók...kösy a tájékoztatást
jól meggondolom h mit veszek majd
[Szerkesztve] -
B@bL3ve5
senior tag
válasz
Gorombilla #3758 üzenetére
nah mutass akkor lécci a PH-z iceq-s xt pls...az érdekelne
-
Joshi
titán
válasz
Gorombilla #3721 üzenetére
Az tény, hogy nem a DX10 miatt érdemes váltani G80-ra, hanem pl. az egységesített shaderprocesszor(stream processzor) miatt, de számos más előnye is van a G80-nak.
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3724 üzenetére
Ma is vannak olyan játékok amit komolyabb felbontásban csak dx10-es vga-al tudsz élvezni
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3721 üzenetére
NIncs semmi bajom veled / akkor is leirtam volna ha itt lennél 10éve ,csak akkor nem irtál volna ilyet / csak éppen ugy állitod be a dx10-et mintha nem lenne már most is hatlamas előnye, idézek a postosból ; Szerintem kb. 1 év mire kijön egy olyan DX10-es játék, ami miatt érdemes lehet DX10-es karira váltani. , egyátalán nem ezért érdemes dx10-es vga-t venni, és még jó ideig nem lesz dx10-es játék csak a crysis de az is inkább csak bele kóstol
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3719 üzenetére
Én nem figyleek? Ha nem tünt fel ,hogy GTS-t irtam a második felében? és az is kétszer jobb mint a ''te 65ropis'' kártyád, de nem kerül kétszer annyiba, ráadásul ez csucs kat, ennél most csak a gyenegébbek jönnek ,olcsóbban, de a dx9-hez mérten még mindig erősen
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3715 üzenetére
ÁÁÁ már megint
, kit érdekelnek a dx10es játékok ha a GPU-k amik kijönnek dx9-ben is porrá verik a régieket csak olcsóbban? ami a dx10ben közép kat lesz az nem rég még csúcs kat volt(és ez dx10 eljövésével csak nőni fog) , ezt kéne átlátni a dx10 az csak egy plus jó dolog.
szerk: nem beszélve a most is futó dx10es gpuról, viccet csinált az eddigi össze csúcskategoriás gpu-ból, még a GTS is ami gyengébb mint a GTX az is pariban van a GX2-vel és már alig több mint 100k-ért megkapod
[Szerkesztve] -
mad1
veterán
válasz
Gorombilla #3715 üzenetére
THX ) milyen igaz..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3708 üzenetére
Teljesen egyet értek! Az én j tunig eredményemhez nagyban hozzájárul a jó hűtés, az vitathatatlan. Nagyon elégedett vok a vga-m erejével (is).
Amúgy ha jó ajánlatot kapnék esetleg megválnék tőle... -
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3667 üzenetére
Nem tudom mennyit ment neked a gpu mert természetesen egy ideig az a szűk keresztmetszet
-
Soak
veterán
válasz
Gorombilla #3662 üzenetére
Nem tudom ,hogy nálad ez hogy van de az elöző vga-mnal (7900gtx) , 705ös magorajel melett igan csak érződött a memorai sebbesége , 900 és 890között is volt különbség , leginkább szintetikus tesztekben volt kimutatható , de volt különbség
-
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3662 üzenetére
Égő, nem égő, de nem igazán használtam eddig az ATT-t. Nekem valahogy nem tetszik, így a feszemelésről ennél a proginál sajnos nincs tapasztalatom.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3660 üzenetére
Egy biztos, jó hűtés (pl. VF900) legyen a GPU-n. Ami engem illet, VGA RAM-nak sosem adok több feszt a gyárinál, csak a GPU-nak. A VGA RAM feszemelése, időzítéseinek megpiszkálása igen kényes téma, a GPU feszemelése már nem annyira. Mondhatni sétagalopp.
Anno a 7800GT-mnál is sikerült biosból feszt emelnem a magnak, meg is lett a hatása. 475MHz --> 520MHz. Arányaiban valami hasonlót várok el itt is majd. Már ha összejön a RaBiT-tal. -
Vigneau
félisten
válasz
Gorombilla #3658 üzenetére
Még nem estem neki az XT biosának. De idő kérdése.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3652 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nyaralás topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest