- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Aktív témák
-
éN79
addikt
Nekem volt közvetlen összehasonlításra lehetőségem. AC és Zalman Fatal1ty (m. VF700 réz).
A nevezzük VF700-at én hangosnak találtam (szubjektív, és persze nem is hangos, csak elötte GTX-em volt AC Silencerrel, az meg elég halk), így került rá az Accelero.
Hűtési teljesítményben mindkettő azonosan teljesített, szinte fokra azonosan 85 környékén voltak a legmelegebb helyzetben, és ez kora nyáron volt, asszem elég jó időben.
Ami a Zalman mellett szól, hogy a fesz stabok elég jól melegszenek a kártya végében, a Zalman meg a felépítésnek köszönetően egy kis huzatot is tud felé juttatni.
A bolt hozzáállása teljesen szimpatikus nekem! -
Qru
MODERÁTOR
Szerintem a Zalman is bőven jó (kérdezd éN79-et neki olyanja van most
) főleg, hogy így garis lesz az egész! Nem kell parázni a gar miatt.
VF700 ALCu elég jó teljesítményű, a sima Cu jobbnak hangzik de a kettő közötti hőleadási képesség nem olyan nagy, mint gondolná az ember.
Ami a VF900 mellett szól, hogy hőcsöves, viszont nem akkora a borda, hogy hasznát vegye heat-pipenak sztem. A procihűtőkön van értelme, mert viszonylag nagy a borda, nem egyenletesen forrósodik át a ''másik'' vége ezért kel oda vezetni a hőt így nagyobb felületen hatásosabban tud ugyanakkora hőt elvezetni ugye. De itt ugye elég kicsi a borda...
Szóval elég sztem egy VF700Cu/ALCu. -
éN79
addikt
Az Accelero hűtő csatlakozója a vga nyákon lévő csatira megy rá. A fordulatot vagy ATi Tray Toolsal adod meg előre a bizonyos hőmérsékleti értékekhez, vagy Rivában egy fix fordulat v. auton hagyod. A Riva+fix rpm azért jó, mert az AC 100%-on se hangos.
Garis kérdés: a hűtő babrálása nem jó jel, az álmoskönyv szerint. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, akkor az eredeti hűtőt ''karcmentesített'' csavarhúzóval veszed le (bár kétlem, hogy nagyító alatt néznék meg a csavarfejeket bárhol is). Az AC-nál a memória tappancsok hajlamosak jól odatapadni a memókra, de ez ha más nincs, akkor állítólag a mélyhűtős fagyasztásos módszerrel orvosolható (elenged a ragacs a hideg hatására).
-
joshua7
veterán
A gyárinak is alacsony a fordulata 2d-ben, azt sem hallani. Csak a 3d gáz.
Használtam vf900-at és x2-t is, egyiknek sincs gyakorlatilag semmi hangja 3d-ben. Illetve a Zalman-nak van, ha 12v-ra rakod, de az sem vészes és szükség sincs rá, mivel 5v-on is jó a hatásfoka. Az x2 viszont mindig nagyon csöndes. -
éN79
addikt
Az Acceleronak nincs is hangja. Kérdezd Qru-t!
Tényleg nagyon halk. Riva Tuner pl. szabályozza a fordulatát, de mivel ott nem tudsz megadni hőmérséklet+fordulatszám értékeket, a hűtő nem pörög föl teljesen 3D alatt, ellenben így is hűtúgy, mint a gyári (bár az nekem sose volt fenn).
A HIS ICEQ az AC Silencer féle megoldást használja, tapasztalat alapján az NV Silencerei ''nagyon halkak, jól hűtenek, és kifújják a levegőt a házból''. (ezzel a szlogennel anno a 7800GTX topikban fárasztottuk egymást, bár igaz volt akkor is!)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Még annyit a VF900-ról, hogy ahhoz nem jár memóriára süni és 512-esre is jó nem csak 256-osra.
''Az egyetlen változás az 512 MB-os változathoz képest a felhasznált memóriák milyensége. Mivel a nyák felépítése adott, és így az is meghatározott, hogy hány memóriachipet kell felhasználni, a 256 MB-os változat esetében feleolyan adatsűrűségű chipek kerültek a kártyára. Az 512 MB-os XT-n K4J52324QC-BJ12 jelölésű, 2M x 32 bit x 8 bank méretű chipek vannak, a 256 MB-os változaton viszont K4J55323QG-BC12 jelölésű, 2M x 32 bit x 4 bank méretű chipek láthatóak.''
Bár ez annyira nem érint téged...
Viszont a venti körbefújja a levegőt és nem kifelé mint az ICE-Q. A ram modulokat így hűti végülis, de ha tudsz rá szerezni süniket (pl amit a ZALMAN ZM80D-HP -hez adnak de sztem lehet külön is kapni, talán TTS-nél is) az jó, de h nem az sem vész. Viszont jó házszellőzés kell (kereszthuzat rulez!) mert nem vezeti ki semmi a meleg levegőt. De jól hűt (full réz borda, még a heat pipe is az) szóval e miatt ne rettenj el tőle. Mondom nekem nem volt melegedési problémám VF900-al sem pedig nem gyári órajelen hajtottam a kártyát (450/660@585/768).
-
Qru
MODERÁTOR
ICE-Q honalpon kéne lennie db értéknek... Amúgy erről nincs tapasztalatom.
Zalman VF900 van a Gf 7900GT-men. Szerintem nem hangos de ez ugye szubijektív. Ennek sima 3pines alaplapi csatlakozója van.
RPM szabályozás: Vagy relét raksz elé és nem kap csak kevesebb V-ot és ezért lassabban pörög (tuning/játszás hoz nem annyira ajánlott mert fixen kap kevesebbet V-ot tehát szoftveresen sem növelhető a fordulatszám, vagy ugye szoftveresen (BIOS-ból (ha az alaplapod támogatja vagy egyéb progik Atitools, Rivatuner, stb)
Fordulatszámszabályozó is jó 5let de sztem felesleges ha +pénzbe kerül, ha van akkor jó. (LCD paneles házam van, onnan szoktam szabályozni a fordulatszámot, ha neked is akkor így a legegyszerűbb sztem.) -
Qru
MODERÁTOR
Ha inkább 2D-ben használod, akkor nem érdemes extra hűtést vennirá, elég ha leveszed a venti fordulatszámát. (pl ATiTools-ban) Ha játszol sokat - főleg olyan játékokkal amik megterhelik a gpu-t nagyon - akkor érdemes.
Zalmant nem tudom, hogy fel megy de sztem nem (9800pro-mon volt ilyen anno, azóta meg kicsit átervezte már a vga-it az ATi). Az a legbiztosabb, ha megnézed a honlapjukon, hogy mik a támogatott kártyák.
Elvileg a gyári hűtés 42 vagy 49db-t produkál, ha jól emlékszem...
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- HTPC (házimozi PC) topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest