- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
deicide #1646 üzenetére
Ha tipped igaz, akkor csabi71 is ugyanúgy járt, mint én korábban, azaz a 3DMarkok futtatását full minőségi beállítások mellett végeztem el, aztán csodálkoztam, hogy nem túl sok pontot kapok. Miután teljesítményorientáltságot vetettem be, kicsit megnőttek a pontszámaim nekem is. Nálam legalábbis a két véglet között talán 1000 pont is van (asszem nem túlzok, bár a legnagyobb pontszámnál természetesen minden húzva volt, úgyhogy inkább reális a pár száz pontos emelkedés).
-
éN79
addikt
válasz
deicide #1578 üzenetére
Neked is köszönöm az elismerő szavakat, jó az ilyet olvasni, no!
Látom a 2x512 vs. 2x1 mega L2 cache nem mérvadó ezek szerint, mert ha így lenne, már megint nem egy 3800-ast választottál volna, az tuti.
Az én kis Háromnyolcasom nem akar már 2400-on se stabilan fickándozni (legelábbis minden ''stabil'' volt, csak a prime nem), pedig az is tőled van, amiért most is külön köszönet Neked.
-
válasz
deicide #1551 üzenetére
Szia Deicide!
Ez tényleg fasza, egy időben én is gondolkodtam vízhűtésen, de mivel viszonylag sűrűn járok LANpartira, így elg macerás lenne a vizet is cipelnem mindig magammal... Nekem jelenleg csak 3 venti van a gépemben és bekapcsoláskor semmit nem hallok csak a HDDt ahogy felpörög, ennyi.A 7900GTX gyári hűtőjét leszedetm, mert 3Ds terhelés alatt egy kicsit felpörög, mondjuk nem vészes, de kerregő hangja van és ezt egy Én79 által beszerzett Zalman VF900Cu nem produkál, viszont jól hűt. A CPUn meg a CoolerMaster Hyper 6+ van, jó magas 6 hőcsöves hűtő, majdnem 1 kiló... Azon van egy 100-as venti ami 400-700rmp és a tápnak egy 120-as venti azt csá. Mivel csak a CPUt hajtom 3->4GHz-en ezért max ez termelhet egy kis hőt plusszban, de nem hinném, hogy ne tudna megbirkózni ez a hűtő vele.
Üdv,
Vikthor -
-
-
mcmike
őstag
válasz
deicide #1500 üzenetére
Hát ez kemény dolog...sőt sajnálatos. Őszinte részvétem a kártyát illetően.
Egyébként sikerült beszerelnem a 8cm-es Chieftec ventit 5V-on járatva a kártya mögé.
Gyakorlati haszna: shemmi...(azaz kb. 1-2 fokkal tudtam lejjebb tornázni a hőfokot), de így talán a passzív borda alatti IC-k nagyobb biztonságban vannak...
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
válasz
deicide #1468 üzenetére
Settings, Temperature monitoring és a maximum is ki van írva tizedes pontossággal.
Léghűtésre visszatérve: nálam már két kiegészítő ventilátor fújja a kártyára a levegőt (a gyári hűtésre): egy közvetlenül a nyíláson be alulról (kicsit visszább leírtam milyen venti és hogyan) egyet pedig két napja üzemeltem be, egy normál 9 cm-est, kb. 60 fokban döntve alulról a feszültségszabályozó hídra (kicsit megijedtem az elhalálozásokon). Ez így egész jó megoldásnak tűnik, 500/675-ön, kb másfél óra alatt 28 ! fokos szobában 55 C GPU, 48C mem, 59C fesszabályzó. 31%-on pörög a venti, így elég halk maradt a gép, teljes terhelésen órák alatt se éri el a 80 fokot, így 70-80 C között 41%-ra van beállítva, ami azért már a leghangosabb a rendszeremben. -
AirBooms
addikt
-
-
Pipó
őstag
válasz
deicide #1261 üzenetére
Thx. Valószínűleg nálad a szobahőmérséklet sem olyan magas, mint nálam, ezért úgy tűnik nem éri meg a két Zalman valamelyikére lecserélni.
Most teszteltem egy újabbat, azt hiszem megtaláltam a végleges megoldást 3D-ben.
550 Gpu, 751 Mem, 1,225V Gpu fesz., 9884 pötty 3D05, 78,6 C Gpu, 59 C Mem.
Érdekesség képpen megállapítottam, hogy az Atitool forgókocka jobban terheli a VGA-t, mint a 3DMark2005, mivel ott 81,6C volt a Gpu hőmérsékletem ugyanilyen beállításokkal, vagyis 3 fokkal magasabb. -
Gomezz
senior tag
-
-
válasz
deicide #1011 üzenetére
Sajna nincsen az első generációs Zalman 400W-os tápon ilyen PCIe tápcsati, hanem csak molexek vannak. Viszont nem tudom 2 ágról neki adni az áramot, mert csak 1 vége van a 6 tűs átalakítónak, amit a VGAhoz adtak. Akkor szted is inkább olyan tápot vegyek, aminek dedikált PCIe csatija van külön és akkor azzal tuti menni fog?
Üdv,
Vikthor -
éN79
addikt
Persze hogy van olyan menüpont, csak nem emlékeztem rá, Eddig az utóbbi időben NV kártyáim voltak, így még csak ismerkedek a CCC-vel.
Bát olyan opción volt, hogy off, ha az alkalmazás másként nem rendelkezik, de a biztonság kedvvért a teljes off-ra raktam, a monitor frissítését 70Hz raktam (miért nem egyből 75-re azt nem tudom) úgyhogy a HL2 így már ugyanott 70FPS körüli értékeket nyomogat a szaggatások mellőzésével a 4AA (TAA & AAA) és 16 (HS) AF beállítások mellett.
Mégegyszer nagyon köszönöm neked és minden kedves tanácsadónak az ötletet. -
RiddleR
aktív tag
3D-ben?????
2D-ben írja ezt ki az összes progi amivel eddig találkoztam.
Plusz, ha ennyi fesz mellett ATI toolal felnyomtam a 3D-s clock-okra, egyből szarrá is fagyott.
Eddig a digit-life oldalán találtam egy kósza megjegyzést ami 1.45V-ra hivatkozott, de jó lett volna több forrásból is megerősíteni, így viszont megint kérdéses. -
djxp01
senior tag
Most nagyon offtopic leszek sorry, de meg kell kérdeznem , mert gondolom gyakran nézel errefelé Deicide!
Megnéztem a TTS-t , nagyon durva egy hely
Ezek közül valóak a memjeid? Amúgy 3500+ venice e6 tuninghoz, mindegy melyiket használnám szerinted? Mert elég hulladék ez az a-data 2x1gb 400mhz....Úgyhogy szeretnék váltani memet is..
Mushkin
2GB XP4000 3-4-3-8 Dual Pack (2x1GB) 73620 FT
2GB XP4000 3-3-2-8 Dual Pack (2x1GB) Redline 110160 FT -
djxp01
senior tag
Köszi szépen a választ. Meg még egy elmélkedő kérdés is lenne.
A helyzet az, hogy várok a nagy áttörésre, de azt hiszem, hogy ez már elég nagy ugrás lesz az x800 xl -ről. Szóval ha mindent eladok, áfát leírom, kb. 80 ezer FT-ráfordítással lesz egy csúcskártyám, amivel pl az ut 2007 is jól fog majd menni. Szóval a lényeg az, hogy érdemes megvenni ezt a kareszt? Vagy várjak az nvidia válaszára? -
djxp01
senior tag
Hi! Én is most tervezem az 1900 xt vásárlást. Pár kérdésem lenne:
-hol vetted/rendelted? http://www.vtcomp.hu esetleg?
-láttam, hogy 700on hajtod a gpu-t, a hűtő pontosan milyen amit ráraktál a kártyára (memre?)
-a gyári hűtővel nem menne a 700mhz?
Még egy uccsó kérdés, hogy a mushkin memóriádat merre vetted/rendelted ? Mert pont olyat akarok, ahogyan neked van 2x1gb....
Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest