- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- 8300 mAh, maradhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Travelos
őstag
Húszból egyszer?
Az jó sok, nálam 1 hónap alatt még csak egyszer csinálta, meg volt egy pár szürke képernyős fagyás is, utóbbi főleg 3D alkalmazások indítása után rögtön.
Valszeg tényleg driver hiba, nekem 6.9-es Catalyst van fent, lehet próbálni kellene valami mást (pl.OMEGA). -
Travelos
őstag
a GPU fesz stimmel!
Na szóval:
2D 1.175/1.840
3D 1.425/ ?
asszem 2D/3D váltáskor a mem feszt nem emeli, tehát 1.840 szerintem, bár én megemeltem 2.086-ra, és működött, bár az ATI Tool jelezte, hogy ez túl magas érték.
még egy érdekes dolog. megcsináltam a két profilt az ATI Toolban, de ha a FRAPS is megy a háttérben, akkor bizony nem vált át 3D-re, ha elindítok egy játékot. Amint kikapcsolom a FRAPS-et minden OK! Pedig jó lenne a FRAPS. -
Travelos
őstag
egyébként nem tudom figyeltétek-e, de az everest ezt a 2D/3D váltást ATI PowerPlay-nek nevezi, és 3 beállítás van:
3D-ben a legmagasabb
2D-ben a visszavett, amit már írtam
van egy harmadik, ami még a 2D-nél is kevesebb, valami 400MHz GPU-nál
utóbbit vajon mikor használja a kártya? hibernálás alatt? -
geronimus
csendes tag
Köszi a segítséget, majd kipróbálom a feszt is. Azt próbáltam ki hogy a venti fordulatszámát, felemeltem 60 70 C környékén kb olyan 70 90 százalékra de, ettől állandóan olyan volt mint egy forma 1-es autó, de viszont nem, fagyott mert nem engedte fel olyan magasra, nekem sajna nincs más hűtőm a házba lehet hogy az kéne? Vagy rá egy zalaman vf 700-as és akkor ok lenne?
-
éN79
addikt
-
TŁ
tag
hali olvasgattam a topikot és láttam hogy az ATITool -ban lehet állítani a ventri Fant hogy pörögjön nah már most én felcsaptam az atit de sehol nem találtam hol lehet
lehet azért mert most egy 9800 pro van a gépben? mert behalt az alaplapom és a kis x1900XT fenn pihen a szekrény tetejénszal ebben segítsetek húzni nagyon nem akarom csak ne nagyon melegedjen
-
mcmike
őstag
Na most terhelési tesztnek vetettem alá kártyát: 2 X 3DMark06 v1.0.2.
AtiTool szerint a max GPU: 80.4 volt, ami igazolja éN79 feltevését, valóban feljebb megy mint 70-72
Azt hiszem nekem is be kell szerelnem egy plusz ventillátort, úgy ahogy Pipó tette, úgyis van elfekvőben pont van egy vadi új bontatlan 8cm-es Chieftec ventim amit anno még a régi gépembe vettem (Azért néha hasznos is tud lenni a lustaság...).
Először megpróbálom majd csak 5V-on járatni, hátha elég lesz és akkor zajt sem kelt nagyot. De most már nem állok neki, este szigorúan csak Oblivion
Az alábbi 3DMark06 eredmények egyébként jók egy X1900XT-nél tök alapon? (konfig adataimnál):
SM2.0: 2188
HDR/SM3.0: 2418 -
rogers
aktív tag
-
Pipó
őstag
Szóval az első következtetésem az, hogy a 2. és 3. tesztnél alig van különbség az eredményben, legalábbis az 1-2 teszthez képest. Így ha játékoknál is ez lenne jellenző, célszerűbb lenne a 2. teszt órajeleit használni, mondjuk 1,23 V Gpu fesz. mellett, így valószínűleg 80C alatt maradna a GPU és tök halk maradna a hűtés (41%). Lehet, hogy majd kipróbálom, de most a gyerek Tomb Raiderezik.
-
Hali!
Az életben nem hallottam ezt a márkát. Hol vetted a sajátodat? Mennyit ad le a 12Vos ágakon? Az a jó táp, ami full terhelésnél kussban van vagy manuálisan szabályozható és minimum fordulaton is jól hűt. Jó lenne mihamarább összehozni egy jó tápot, mert ez így nem állapot... -
éN79
addikt
Nekem is ez a bajom az Acceleroval. Összegyűjti a jó kis meleg levegőt a VPU-ról és a ramokról, aztán durr bele a kártya melletti PCI foglalatba. Még jó hogy egy halk nyolc centis ventit be tudtam állítani a kártya alá, ami a jó kis meleg luftot a ház háta felé fújja, nem hagyja az NF4 chip-re áramoltatni, mert az már magába sem éppen hűvös.
-
éN79
addikt
Én is ezért vettem SLI-s lapot, hogy majd idővel két ATI-t erőszakoljak bele.
Viccet félretéve: a CrossFire és az SLI számomra teljesen értelmetlen. Két csúcskártyára nem lesz szerintem soha pénzem, amiből meg kettőt tudnék venni, az annyiba kerülne amennyibe egy ugyanolyan teljesítményű új ''csúcs'' kártya. Legalábbis szvsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest