- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HaRdCoRe #4639 üzenetére
Azt nem tudom, pontosan mi volt a baja, csak a ki megvette, annak lapját kinyírta. Gariba vissza vitte a vga-t és a szervízesek teszt lapját is kinyírta (úgy, hogy többet nem indult be a deszka, még PCI-os vga-val sem
). Még szerencse, hogy garis a lapja a srácnak. Lehet a helyett is vmi izmosabbat kap majd.
-
Qru
MODERÁTOR
Meghalt az új tulajnál a nemrégen eladott garanciális X1900 XT-m.
Viszont a mázlista kapot helyette egy X1950 XTX-et.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
edwinke357 #4510 üzenetére
Ez elég harmatos eredmény! Nálam X2 4200+@2600MHz 2X1 GB Ballistix Ram: 520MHz 3-3-3-8 1T és 1db X1900XT 512 (700/1602)-n dobott 3DMark05-ben 12072 pontot. [link]
Ehhez képest...Ott vmi gebasz van a CF-el. Ez az eredmény egy kártyával reális, kettővel nagyon kevés. Másik drivert próbáltál?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonDragonka #4437 üzenetére
Ha 1:1-ben ugyan olyan sztem fesleges újra pakolni a cuccot. Elvileg fel se kénee tűnjön a winnek hogy itt vmi csere volt. Bár kétszer ugyan olyan vga-m még sosem volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonDragonka #4349 üzenetére
Csak nehogy károsodjon a cuuc. Amúgy meg hajrá!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #4311 üzenetére
Én is 8600Ultra-ra vagy 8800GTS-re pályázok. Persze egy GTX mégjobb lenne. Majd meglátjuk, mennyire esnek az árak. Sajnos így az ember kénytelen megvenni a drágább/jobbat. Már nincs az, hogy húzom a GTO/XT verziót és röhögve elérem a GTX/XTX szintet olcsóbban. Hát jah' a gyártók sem tökhülyék.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tibiajax #4308 üzenetére
Ez volt az ára, hogy C2D-m legyen X2 után. Teljes egészébén a sötét oldalé lettem.
De mentségemre szolgáljon, hogy legalább CF-ös a deszkám.
Nem vok elveszett lélek
To Vigneau: én is örülök neki. Tuningban coolbits2 automatán 697/768-ra lőtte be. Még lehet rajta húzni biztosan. Viszont a hűtése jobban tetszik (sok fémborda és heatpipe leplezetlenül), mint az X2. Persze az X2 jobb, csak ez szebb nekem. -
Qru
MODERÁTOR
Igazából nem vok nagy gamer,azért is adtam el az 1900XT-t, amíg kaptam is érte vmi elfogadható árat. NFS:MW-ben nincs érzésre nagy sebeség különbség, 7900GTO-nak szebb képe van, de ezt már sok tesztben leírták. Viszont a shader igényes játékokban...
Oblivionban nagyon látszott a plusz shader egységek hiánya. 1280x1024 16AF és HDR XT-n ment mint az álom, GTO-val mind ez nem mondható el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonDragonka #4001 üzenetére
Félő hogy kevés lesz: [link] Itt 234W-ot zabál C2D+1950XTX. P4-ed jóval többet eszik mint egy C2D és ha húzod is a vga-t...
(Sima XT sem eszik sokkal kevesebbet ugye, ha húzod akkor meg úgy is ugyan ott leszel.)
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam 2GB ram van, és mikor betölti a páylyát és egyszer körbefordulok akkor kicsit elgondolkodik de aztán onnatól meg se röccen. Foroghatok mint a búgócsiga, mászkálhatok össze vissza akkor sem órákon át. Érdekes, hogy elsőre akad egy fél másodpercre aztán meg semmi... Lehet lassú a memóm.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3815 üzenetére
Hát igen, S939-be már nem érdmes túlsokat ölni sztem sem de az tény, hogy nagyon kell a 2GB ram ma már.
Gaboman: 7-es gefet eltángálják rendesen a X19xx széria tagjai, az össze shader igényes játékban (pl Oblivion, ugye). 48 shader vs 24 shader... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaboman #3811 üzenetére
Nálam XTX szint fölé húzva az x1900XT 512: 688/774 (tunigng csúcs: 702/801 de így csak teszteltem Mark06-ban). Így 2600MHz-en járatott X2 + 2GB ram 520MHz-en 3-3-3-8 1T, 1280x1024 Ultra High Quality, HDR +16AF stabilan lehet vele játszani. Egyáltalán nem szaggat be, FPs számot nem tudok mondani, mert nem mértem még. Erdőben több szereplős harcban hirtlen mozgásra sem szaggat be. Nagyon elégedett vok. 7900GT-t cseréletem le erre, nem írom le a különbséget...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Egyre több játék lesz képes kihasználni az SLi-t,a támogatás fejlődik. A fő kérdés szerintem az, hogy érdemes-e ennyi pénzt beleölni most vga-ba? Hiszen pár hónap és jönnek a megfizethető DX10-es vga-k. Akkor annyit fog esni a DX9-es vga-k ára, hogy iszonyat.
(többeközött ezért is akartam/aakork megválni a X1900XT 512-mtől. Nem azért mert nem vagyok elégedett, hanem mert röveidese nagyon sokat fog veszteni az értékéből a DX9-essége miatt) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3708 üzenetére
Teljesen egyet értek! Az én j tunig eredményemhez nagyban hozzájárul a jó hűtés, az vitathatatlan. Nagyon elégedett vok a vga-m erejével (is).
Amúgy ha jó ajánlatot kapnék esetleg megválnék tőle... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaboman #3700 üzenetére
Jelenleg a tesztek szerint 1-16%-ig gyorsít az egyes játékokon. De mivel egyre több játéknak lesz nagy a grafikus memória igénye, ezért megfontolandó az 512-es vétele.
Tulajdon képen attól függ mennyire messzire tervezel: Ha nem sokáig akarod megtartani mert váltasz DX10-re akkor nem érdmes 512-est venni. Ha hosszabb időre tervezel akkor 512 jobban megéri. -
Qru
MODERÁTOR
Most itt vagyok ahol Te, nem otthon. Nem tudom megnézni, fejből meg nem emlékszem de sztem az 1.1 lesz. Az a lényeg, hogy amikor lefut a teszt, nem dob ki eredményt ha nem rögtön az ORB-ra küldött pontszámot tudom megnézni a neten. Vagy letudom menteni de azt a fájlt meg nem tudom megnyitni semmivel.
mod: na és ha az onlinera kattintok akkor az előbb leírt hibaüzenetet dobja ki. A lementett saját formátumot meg nem tudom mivel megnyitni. Mivel lehet azt megnézni?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Szóval újra raktam a 3DMark06-ot. Végig megy a teszt simán, de ez már a legújabb verzió és csak online eredményt ad. Nos ha a teszt végén az online eredményt akarom megnézni a következő hiba üzenete dobja ki a win: ''A Windows nem tudjaelérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelekzik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.''
Tűzfalban engedélyezve van, hogy kimehet a netre. Ez mitől lehet? -
Qru
MODERÁTOR
Megtartom a X1900XT-t, 76ért sem viinék el! Mindeki csak a lassab 7900GTO/GTX-re pályázik. Bár volt aki 1:1-ben akarta cserélni 7950GT-re.
Nem ettem én meszet, az sokkal gyengébb vga.
On: Az nem tudjátok mitől lehet, hogy 3DMar06-t elindítottam azt írta ki, hogy Unknow pixelformat és el sem indult. Most leszedtem újra raktam és végig fut a dolog, de a végén nem tudom megnézni az ORB-on az eredményem. Win haibaüzentet dob, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez vagy mi a szösz. 5let(tűzfalban engedélyezve van)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gorombilla #3652 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hammon Serra #3630 üzenetére
Kezd itt: [link], aztán a finomításban meg segítünk ha kell!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hammon Serra #3589 üzenetére
Hotfix fent van (a legújabb a 3.0)?
-
Qru
MODERÁTOR
Kicsit meghajottam a kicsikét.
Új rekord!
CPU: A64 X2 10x260 1,5V Ht 4x
Ram: 520MHz 3-3-3-8 1T 2,66V
Radeon X1900XT 512Mb +AC X2: 702/1602
6.10 driver
Mark05: 12072 pont!
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #3413 üzenetére
Esetleg ha véletlenül pesten jársz nálam is ki lehet próbálni a karid. Chieftek 550W-osom azzal tuti menni-e kéne...
mod: To Joshi: Ez csak akkor zárhtó ki ha erősebb tápal sem megy. (eléggé kihajtottak ezek a GPU-k, lehet nem bírbak többet. A tuning meg mindig zsákbamacska.)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Svájcinéger #3400 üzenetére
Vagy AC Accelero X2, az aztán max fordulaton is szinte hangtalan! [link]
mod: az én X1900 XT 512-esemen is ilyen van! Tökéletesen elégedett vok vele mind hűtés mind hang terén!
[Szerkesztve] -
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor 1:1
Helyre állt az egyensúly, mindeki azt használja ami neki bevált.
Azért kíváncsi vok miért fagyogat nálam Ati nálad a Riva... Valószínűleg vmi szoftveres kavar lehet a dolg mögött.
Nekem 6.10 van fent. (6.11-nél kilépegetett az Oblivionból random, 6.10-el nem csinálja) -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Panzermeyer #3331 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tibiajax #3325 üzenetére
A valós okát Rover tudná kifejteni ezek szerint ([link]) a saját tapszatalatom: Gef 7800-asom futtattam Mark05-t. 509-en adott picivel 7300pont felett, 515-ön már csak 6900-7000pontot. Ez bőven több mint a teszt átlagos szórása ( ugye nem mindig ugyan azt a pontszámot adja ha kétszer egymásután lefuttatod).
mod: esetleg a Mark06-topikban kérdezzetek utánna. (az a hsz is onnan van amit fent linkeltem)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
(A RivaTuner-ben is van hőmérséklet monitorozás.
) Egyébként én is pont ezekért szeretem ezt a progit amiért te is írtad!
mod:
To Nortid: Szerintem nem hangos, nekem a 7900GT-en volt és egyáltalán nem volt okom (most sincs) hangosnak találni, főleg ha visszaveszed a fordulatát. (Az X2 valamivel halkabb max fordulaton.)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ha Rivában az test gonmbra kattintasz akkor nagyjából leteszteli (csak nem olyn alaposan mint az ATI Tools). Aztán futtatod a 3DMarkokat, amíg nő a pontszám ok, ha csökken akkor meg már túlhúztad. Én jobban szeretem a Rivát. Vhogy egyszerűbben kiigazodok rajta, meg nem is fagy mint a...
-
Qru
MODERÁTOR
VGA Sapphire X1950XTX VT2D 512 MB PCIE 2 év 66 669 Ft [link]
Ez elírás vagy tényleg ilyen olcsó -
Qru
MODERÁTOR
Erről van szó! ''Hosszabb távra meg nem gondolhat olyan felhasználó, aki ilyen kategóriájú kártyát vesz'' Aki ilyen felsőkategórisá vga-t vesz annak a teljesítmény számít, nem az, hogy ár/érétk arányban hol áll a kártya és mennyit fog bukni rajta fél év múlva.
Egyébként pont írta is, hogy nagyjából egy árban tudja megszerezni. lsd: 3127-es hsz első mondata! -
Qru
MODERÁTOR
Egyszerűsítsük le a kérdést. Kell 512Mb memória vagy elég a 256? Ez a különbség, hiszen ugyan az a mag ( alapból órajleben jobb a 1950, de 1900 is mennek 900-at általában). Ha játszol pl BF2, vagy hasonló memóriaigényes játékokkal, illetve hoszabb távra tervezed a kártyát (egyre több nagy memeória igényű progi fog kijönni) akkor ajánlott, ha nem akkor...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3048 üzenetére
A különbség alkalmazás függő, amelyik nagyobb textúrákkal dolgzik illetve részletesebb megjelenést igényel ott nagyobb ahol nem ott értlemszerűen kicsi a különbség.
''Az X1900 XT 256 és 512 MB-os változata között játéktól függően 1–16% a teljesítménykülönbség, a legtöbb BF2 alatt volt, mindenki döntse el maga, hogy megér-e neki plusz 13–14 000 forintot a 256 MB-tal nagyobb memória.'' [link]
A többinél vga-nál is kb ez a helyzet.
mod: AC X2 rámegy, az enyémen is az van. Csak áradozni tudok róla!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3026 üzenetére
Sajnos az új 8800-as Geforce-ok is 90nm-es csíkszélességgel készülnek, tahát nem lesz kisebb a fogyasztása. Ezzel szemben sokkal több!
[link] Még az XTX-nél is többet zabál.
Összehasonlítás képpen ezelőtt egy 360W-os Hiperpower tápom volt, az elbírta a 4200+-omat 4600+ órajelen +7800GS +2winyó +2optikai meghajtó +2Gb ram +aprólék. Sztem elfogja bírni a 400-asod.
mod: Soak-nak igaza van! Nézd+ hány A-t ad le a 12V-os ág!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mattheus #3024 üzenetére
Nem lámer a kérdés. Gondolom nem ragaszkodsz a vadi újhoz. 80k környékén ATi X1900XT 512 a bestbuy. Simán hozza az XTX órajelét, sőtt még felette is mennek tehát szvsz felesleges XTX-et venni. Ha megnézed a tesztet [link] 7950 GT-t csúnyán elveri az XT, sőtt a 7900GTO (ami GTX nyákos, tehát a legjobb 7es sorozatú egy gpu-s Geforce) tuningolva sem éri be.
Az, hogy elbírja-e a tápod: C2D-val fogyaszt az XT (tehát no tuningal, alapon) 230W-ot (szintén az előbb tesztben olvashatod). C2D pedig sokkal kevesebbet eszik (mert keskenyebb csíkszélességű a proc) mint az X2, főleg ha azt is tuningolod... plusz nem mindegy hány winyód van, +egyéb perifériák, de nem noname tápod van, lehet elbírja. Nézd+ hány %-os a hatásfoka és akkor kitudod számolni kb-ra meddig mehetsz el a 400-as táppal. -
Qru
MODERÁTOR
Kicsit finomítgattam a beállításokon tuning terén:
[link]
Amúgy az pont lemaradt de a kari 688/1584-re van húzva. -
Qru
MODERÁTOR
Nálam az XT-m 688/783-on, AMD X2 proc 2475MHz, ram szinkronban 450-en (2-3-2-6 1T) 05-ben 11257-pontot dobott.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor egy véleményen vagyunk!
Idézet a hsz-emből:
''...max hőmérséklet nem hinném, hogy nagyon különbözne. Jó gyorsabban hűl vissza talán meg lassabban éri el a max hőfokot.''
mod:
Travelos: Ha hazaértem én is vissza rakom a 6.10-et. Hajnalban még nyúztam az NFS Carbont, egyóra játék és semmi fagyás, kilépés. Oblivion bugos, kétségtelen de 6.10-el talán stabilabb a játékmenet.
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- XPEnology
- Sorozatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest