- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
Firestormhun
senior tag
Azt hiszem találtam megoldást.
Elindítod ATItoolt, beállítod kívánt feszt és órajelet, elmented egy profilba, majd beállítod 3d detectiont és lelövöd ati2evxx.exe-t. Így már rendesen működik, csak avit és mpeget nem szabad lejátszani, mert rögtön szétfagy tőle a gép. -
Firestormhun
senior tag
válasz
joshua7 #1809 üzenetére
Nem. Ez semerre nem fejlődik.
Igazából nincsen jogunk kritizálni a készítőket mivel mindent megtesznek azért, hogy jól működjön és ezt mind ingyen.
Azért remélem, hogy az ATI a következő generációtól attér az nvidia féle bios alapú órajelváltogatásra, annyi különbséggel hogy engedélyezik a voltmodot. Ez, hogy a kártya rendelkezik egy adott órajellel és feszültséggel, és ezt egy mindig a háttérben futó program állítgatja, ez borzalmas. -
Firestormhun
senior tag
Atitool pre-b16:
[link]
FEAR-nél és ompany of Heroes-nál mindig visszaveszi az órajeleket... -
Firestormhun
senior tag
Normális overclocker program fog jelleni meg valaha?
ATitool catalyst 6.3 óta teljesen használhatatlan 24/7-re. Divx lejátszásnál szétfagy tőle a gép, vannak játékok amelyek nem indulnak el, vagy visszaveszi az órajeleket 399/594-re, holott ati2evxx.exe ki van lőve és 2d/3d váltogatás sincsen bekapcsolva.
Winclk-ban 3d mód alatt nem lehet VDDCI feszt emelni, emellett nincsen lehetőség az órajelek elmentésére sem.
Legújabb ATitool szinten egy rakás sz@rral ér fel. Abban már órajelet sem lehet emelni. -
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
válasz
tyutyu1983 #1411 üzenetére
Nv-n is néztem, de ott sokkal kevésbé kockás. Újabb patchel elvileg orvosolták. ATi-n patch után semmi változás. Mondjuk nem is vártam mást.
-
Firestormhun
senior tag
[link]
[link]
[link]
Igen, lehet azzal is jönni hogy csúnya szemét NV. De.. akkor az ATI minek csinál GAMER kártyát? Látja, hogy mit csinál a konkurencia, ő miért nem csinálja azt? Kifizettem az ATi-nak 120k és ezért cserébe kapok ilyen termék támogatást? Ezentúl el kell viselnem, hogy minden második játékban ilyen lesz az IQ?
Ami a legjobban ütött: Meg lett kérdezve driver teamtől miért ilyenek az árnyékok. Válasz: ''Nv specifikus kódot használ, nem tudunk mit csinálni vele. Ez van.''
Kérem szépen mi az hogy ''Ez van''?
Lehet itt fűt-fát szidni, de a tényen nem váltotat semmit. NV keni le a fejlesztőket és ez ellen az ATi nem mozdítja se fülét se farkát. Hiába csinál az ATi nagyszerű hardvereket, a szoftverek degradálják értékét. -
Firestormhun
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1397 üzenetére
x1900XT sebességével nekem sincs gondom.
Csak azok a fránya árnyékok. Tessék lecsekkolni a legutóbbi EA játékokat(Lotr : BFME 2, NFS:MW), TR:legendet, Titan Quest demot.
Most úgy is van nálad mindkét kártya. Csinálj közeli shotokat árnyékokról a fent megnevezett játékok közül. Rögtön meglátod hogy nem egyéni problámáról van szó.
[Szerkesztve] -
Firestormhun
senior tag
420W-os Enermax NoiseTaker is simán megbírkózik a húzott X2-vel és x1900XT-vel.
-
Firestormhun
senior tag
VDDCI feszemeléssel már eltudtam érni 1556-ot. Yeah!.
Úgy látszik nem a memóriával van a gond, hanem a memóriavezérlővel.
-
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
Külföldi fórumokon mindenki beszéli, hogy ilyen meg olyan über fasza képminősége van x1k-nak.Most nem azért de kapásból találkoztam vagy 6 játékkal ahol iszonyatosan ronda pixelesek az árnyékok. Valami borzalom...
7800GTX-en teljesen jó volt.
AF shimmering itt is van bár kevésbé látni mint nv kártyákon.
COD2-ben és Serious Sam 2-ben jóval gyorsabb 7800GTX-nél viszont a többi játékban semmi különbség.
Konklúzió:7800GTX-ről nem érdemes x1900-ra váltani. Benchmarkokban kapod a +5000 pontokat, de a játékok 90 százalékában gyakorlatilag jó hogyha nyersz +5 fps-t és emellett játszhatsz pixel halmaz árnyékokkal. -
Firestormhun
senior tag
Van valami olyan tuning progi ami megjegyzi feszültség/ventillátor/órajel beállításokat?
Eddig overclocker jön be a legjobban, de windows startnál nem lövi be a kártyát. -
Firestormhun
senior tag
Még mindig nem jutottam sokkal előrébb a döntésben...
Én megvagyok elégedve mindkét gyártó képminőségével, szóval ez nem szempont. -
Firestormhun
senior tag
Remélem vannak itt akik tudnak segíteni.
Most azon gondolkodom, hogy GTX256-ot lecserélem XT/XTX-re. Kérdés: Van-e érezhető teljesítmény különbség a 2 kártya között, vagy csak a számokból derül ki, hogy gyorsabb?
Benchmarkok nem érdekelnek, csak az hogy tényleg lehet-e érezni a játékokon, hogy gyorsabban futnak. -
Firestormhun
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #80 üzenetére
Nagyker beszerző mondta.
-
Firestormhun
senior tag
MSI RX1900XTX-VT2D512E,X1900XTX,512 DDR3,2xDVI
Nagyker netto 135k, XT 10-12-vel olcsóbb. HIS is ennyibe kerül.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest