- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #3491 üzenetére
Zoty-nál meg:
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 74 276 Ft 2 év
VGA HIS Excalibur X1950XT,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 64 581 Ft 2 év
Igaz, hogy csak 256MB-os, de jóval olcsóbb, ugyan annyira húzható és az egyik modell IceQ Turbo.
Mint a tesztekből kiderült a GDDR3 vs. GDDR4 között alig van érdemi különbség. -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2911 üzenetére
Persze hogy lefut: [link]
Proci húzva, kártya alapon.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2905 üzenetére
Nem érdemes Vmoddolni egy AGP-s kártyát.
-
Anonymus23
veterán
válasz
várnarancs #2893 üzenetére
A videókártyán az alap gyári hűtés van, ahogy érzékelem nem túl komoly és melegen elég hangos.
A procin viszont elég jó kis hűtő van, egy Zalman 9500AT, annak a hőfokával nincs is gond. -
Soak
veterán
válasz
várnarancs #2905 üzenetére
NEm tudom, nem ismerem a vga-dat , keress rá google-n ,hogy talán mégis ,hogy , szerintem forrasztással ami nehezen tüntethető
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2906 üzenetére
ühüm, szép lettél!
-
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2906 üzenetére
Lefut a 06 sm2-es karikon is.
Vagyis az sm3 tesztek nem, de ezt kompenzálja valahogy a progi.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2901 üzenetére
Csak 7900GT, sry. Meg bios átírása 6800GT-n.
Méregettem egy kicsit:
3200+ 2855mhz, X1900XT 675/1600mhz:
03: 19214 [link]
05: 11599 [link]
Érdekesség: ugyanilyen beállításokkal egy X1800XL (630/1332) 9287 pontot adott, egy X1800XT (690/1700) 10459-et.
06: 5367 [link]
További érdekesség:
3dmark03:
A64 3200+ 2650mhz
7900GT 720/1675
22434 pont
Ez az Nvidiá-nak kedvez. Meg a 06 is. 05 meg az ATI-nak.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
várnarancs #2901 üzenetére
a v-mod csak a g71-es chipnél hoz ennyit, nem általánosságban , persze egy nagyon komoly v-mod mindenen sokat dob ,de ahoz egyikhez sem elég a léghűtés
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2898 üzenetére
Nem nehéz és sokat számít tuningban. Akár 150mhz-et is.
-
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2892 üzenetére
Ha látnád a komplett listát...
Mindet szerettem, de az xt a legerősebb. Utána a vmodos GT volt a legdurvább (720mhz@1.5v core).
Megérte, mert igyekeztem minimalizálni a ráfizetés költségeit.
6.10.
Ha jól alakulnak a dolgaim, jövő héten meglesz. -
Gabriel Dawn
tag
válasz
várnarancs #2893 üzenetére
én tuti nem húzom a karim, inkább a ramot és a procit azzal is lehet jó eredményt elérni pl 3000+ wincsi magossal húzva ugye 9200 pötty ami nem rssz
-
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2889 üzenetére
Ööö..cserélgettem a vga-kat elég rendesen.
XT->7900GT->7900GTO->vissza a GT->egy újabb GTO majd ez.
XTX lazán megvan ezel is. -
joshua7
veterán
válasz
várnarancs #2887 üzenetére
Nem, a 06-ra.
Mostanában nincs kedvem mark-okkal szórakozni. Az előző xt-m 675/1600-on használtam, ezt még alapon. Az előző xtx órajelen 113xx-at adott. 2850mhz még kicsit dobna rajta. Talán 100 pontot.
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2798 üzenetére
Átálltam, illetve visszatértem oda, bár az ATI kirándulásaim nem nevezhetők rémálomnak, azért örülök, mert most bőven elég az a teljesítmény is, amit a GT nyújt.
és a Riva-ban hogy lehet az Nvkez húzni? Mert egy 6600 256mbot kellene! Nem teljesen értem, de gondolom a forcware coolbits-et beízzítottad te is, utána már szabad az út a tuning terén. A Riva tuningrésze: standard 2D- low power 3D- és performance 3D (kísértetiesen hasonlít a ventivezérlésre). És mint az NV gyári részén, csak itt nem találtam optimális freki keresést, neked kell kitapogatni a határokat. Remélem erre gondoltál, ha nem, állok szívesen rendelkezésedre.
-
paleinho
senior tag
válasz
várnarancs #2664 üzenetére
És miért kellett fizetned?
talán mert xt helyett xtx-et kapott -
04ahgy
nagyúr
válasz
várnarancs #2549 üzenetére
Az fontos, és mindenképpen figyelembe veendő tény szerintem, hogy míg a gyári hűtés kintről, hideget szív, addig az IceQ az kifelé fúj!
Nálam pl. az utóbbi lenne a szerencsétlenebb, mivel a levegőt éppen az öt winchestertől venné, ami frankón már rég felmelegedett.Ez a bajom az Acceleroval is, ráadásul az még befele is fúj... Pfúj BTX kompatibilitás!
Persze az IceQ azért jobb, ez is tény. Márcsak azért is, mert a lamellafelület összességében sokkal nagyobb! Nameg az Arctic Cooling...
HGyu -
#gab_
őstag
válasz
várnarancs #2581 üzenetére
530G
-
Peace
nagyúr
válasz
várnarancs #2577 üzenetére
[link]
1 db van raktáron a lista szerint. Full referenciának tűnik. Ugyanaz mint Sapphire ránézésre. -
Peace
nagyúr
válasz
várnarancs #2574 üzenetére
Gianni:
Powercolor X1900XT 512 DDR3 bontatlan 1 év garancia Akció: 82.900,- -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2570 üzenetére
Volt Northpole 1000-em, igaz 9800 PRO-n, de véleményem szerint erre nem meg fel (csak feltételezés) és a halk ventikkel kevés is lenne (ez is feltételezés), ráadásul a memóriákat se nagyon hűsítené, ami szintén nem árthat. Ami aggasztó, az a ''Voltage regulator'' melegedése, de eddig nem volt gond vele.
RivaTuner alatt lehet feszültséget állítani a VPU-nál, mert én nem találtam ilyen lehetőséget, viszont kipróbálnám, hogy 3D alatt visszavenném valamennyivel, hátha nem melegedne úgy, mint ahogy páran már írták nem is olyan rég (az AtiTool-tól én valamiért idegenkedem). -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2568 üzenetére
Ellenben lényegesen csendesebb, én meg allergiás vagyok a hangorkánra...
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2566 üzenetére
[link]
Nem veszedelmesen nehéz, a cikkben olvashatod majd, hogy réz mag, alu bordák, sok műangyag.
Most nézem, csak 260 g ([link]
Nem bonyolult felszerelni, viszont én kétszer próbáltam a felrakást követő rövid időn belül leszedni, de a memóriákra ragadó hőátadó tappancsok úgyodatapadtak, hogy vagy a barmolás, vagy a fagyasztásos módszer maradt volna csak a levételre. Inkább hagytam rajta a hűtő, mert csak azt akartam megnézni, hogy egy VF900 hogy teljesít. -
GreatGodzi
tag
válasz
várnarancs #2558 üzenetére
Ja, ja. Amúgy már előre rendeltem egy Accelero X2-t, hogy csendes legyen... Na azt nem tudom merre fújja a levegőt, de legelább halk lesz.
-
GreatGodzi
tag
válasz
Lehet rosszul látom, de a lapátok állásából úgy tünik, hogy a gyári hűtő hátulról szívja befelé a levegőt, és akkor viszont jó, hogy le van szűkítve egy kicsit a levegő utja, mert attól begyorsul egy kicsit, és hatékonyabb lesz a hűtés. Az IceQ3 meg kifele fújja a levegőt, ott azért kell a nagyobb nyílás hátul.
Csak azért írtam ezt, hogy, mielőtt szétbarkácsoljátok a kártyát, és ugrik a garancia, nehogy még sokkal rosszabb legyen a hűtés.
Ha meg ezt tudtátok, akkor bocs a belepofázásért, csak úgy elgondolkoztam ezen a dolgon úgy hajnal 2 körül félálomban... -
Travelos
őstag
válasz
most arra gondolsz, hogy ritkább a rács az IceQ-n? Azt kellene kitörni?
-
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2546 üzenetére
de a gyári hűtőn is ilyen van, én nem tudom miről beszéltek itt
-
Nortid
aktív tag
válasz
várnarancs #2524 üzenetére
És ezek mennyivel jobbaka gyári hűtőnél?
-
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2411 üzenetére
Az Atitool-ban és az Ati Tray Tools-ban lehet állítani softwaresen a feszt, tehát nincsen szükség hardwares VMOD-ra.
-
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2392 üzenetére
Nálad azért nem lehet állítani a feszt (és látni sem mennyit kap a GPU), mert az X800 széria nem támogatja ezt a progi álltal támogatott funkciót!
éN79 kolléga X1900XT-je már hardwaresen támogatja a GPU fesz emelését és kijelzését!
Ebben az esetben nem számít, hogy a program mennyire új, csak az számít, hogy a kártya támogatja-e a fesz kijelzést és állítást!
A GPU önmagában nem szabályoz semmit, ugyanis a driver veszi vissza az órajeleket és a feszültséget 2D üzemmódban az X1900-as széria esetében. -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2385 üzenetére
Ez még mindíg úgy van, hogy manuálisan kell beállítani a 2D és 3D hez tartozó fesz értékeket és meghatározni a venti fordulatszámát?
-
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2385 üzenetére
köszönöm!!!
mindenki ATI Tray Toolst mondott, holott ATI Tool kell. áhhhh -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2368 üzenetére
Ezeknél a jelenlegi csúcskártyáknál egyértelmű, hogy a legújabb drivert érdmes fölrakni.
Azért írtam, hogy 90foknál még valószínűleg nem aktiválódik, mert a legtöbb kártya a gyári hűtővel 70-85fok között mozog terhelten. Kizártnak tartom, hogy az ATI úgy írná meg a catalyst-ot, hogy az már 90foknál lekapcsolja a videogyorsítást, mivel akkor valszeg tuningolva már állandóan leoldana bárkinek.
Ezt tartom ésszerűnek. -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #2325 üzenetére
Az X800 sorozatban nincsen GPU VRM hőérzékelő!
Az Everest újabb verziójában is csak a GPU-nak és a GPU környezetének van szenzorja!
Ez hardwares tulajdonság, tehát a progi csak kiolvassa azt.
(Nálam 3.01 Ultimate van.)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2340 üzenetére
Én még nem láttam ilyet, de nem erre gondoltál?
[link] -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2336 üzenetére
Igen, energia és hőtermelés szempontjából veszi vissza.
ActiveX-et én csak a Kerio-ban mint tűzfalban láttam, ahol engedélyezni ill. tiltani lehet.
Elképzelhető hogy te tiltottad a tűzfaladban? Mert nem tartom valószínűleg, hogy a kártyához szigorúan kacsoldódna, de lehet hogy tévedek. -
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2331 üzenetére
az ATI Tool nem támogatja az X1900XT-t !
-
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2331 üzenetére
és ott a pipa, hogy csak 3D-ben van tuning, de az nem aktív!
hogy lehet kikapcsolni? -
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2327 üzenetére
Everest v3.01.733beta ?
-
Travelos
őstag
válasz
várnarancs #2325 üzenetére
a számítógép/érzékelő menüben
- gpu
- gpu környezete
- gpu vrm -
Soak
veterán
válasz
várnarancs #2272 üzenetére
Inkább egy butitott GTX, egy ,hogy a nyák u.a,a hűtő u.a ,ram méret u.a ,mag órajel u.a , akkor most ez nem a GTX hez van közelebb? szerintem de
. ez most magasan best buy szvsz
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest