- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4971 üzenetére
Köszönöm a tesztet
Ezt tapasztaltam én is!
Egy kérdés felmerült bennem! Miért olyan nagyon magas nálad az áramfelvétel? Nincsen véletlenül kicsitt több feszültség beállítva mint kellene?? (nekem 33A csak 0,5 V -os emelés és ~708/990 -nél volt) Ha nincsen venti rádugva a kártyára, akkor 26 - 27 Amperrel megelégszik nálam! -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4948 üzenetére
De csak mert a Thermalright csodáját nem próbáltuk
!
Hozzak egyet?
ATI Mert MegérdemleD
-
fuzik
aktív tag
És éppen finishben van a ''kicsiben'' a vizes projekt
!
Jövő héten jön a teszt 1 radival + gagyi pumpával, aztán meg kap még két radit, meg egy bika pumpátés akkor lesz végleges!
ATI Mert Megérdemlem
Azért annyit előre elárulok, hogy régen láttam XT -t (GPU 52) / (VR 62) fokon 650/990 értékek mellet alapos leterhelés közben (ATITool 3d koceka 700 FPS körüli átlag) -
fuzik
aktív tag
Azért a fagyasztással nem árt vigyázni!!! Mert nem csak a ragasztó lesz rideg, hanem a nyák is és a forrsztások is!!!! Egy helytelen feszegetés, és ....
!
Ha valakinek biztos a keze és jó a szeme, az inkább sniccerrel (tapétázókés) felezze meg szépen a memóriatappancsokat, vagy eccerűen nyiszálja el az acceleró felé eső oldalon.
A feszegettéssel is vigyárni kell, mert a jobb felső sarokban (ha szembe van veled a karesz /azaz farkasszemet nézel az x2 -vel/) van egy fet (asszem), amit majdnem eltörtünk DonDragonka XT -jénél.
Ha nem fagy az AcceleroX2 -vel meg nem kell a tuning, akkor inkább hagyjátok rajta... (szerintem). Legalább csendes a lelkem (igaz, hogy a meleget az alaplapra, és kellemetlen helyzetben a déli hídra nyomja, de hát ha nincsen gáz, akkor minek piszkálni)!! -
fuzik
aktív tag
DonDragonka - Tibiajax >> Örülök, hogy végre megtaláltátok a megfelelő közös hangnemet.....
Szép nagyon ez a ház, nekem is nagyon teccik!!!!!!
De azt azért ne felejtsétek, hogy egy háznak nem attól jó a szellőzése, hogy csupa luk az egész..... ....és ezzel nem a vitát akarom újra beindítani, különösen, hogy ez a kecó nagyon helyénvalónak tűnik!! -
fuzik
aktív tag
-
fuzik
aktív tag
válasz
KerteszB #4735 üzenetére
és
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy master Gaboman szétszívta már magát egy nagyon hasonló szituban (vagy ugyan ez volt a szitu).
Hiába okoskodtunk, nem tudtuk megoldani a problémát!
Olvass vissza, aztán ha van még kérdés a gariztatás előtt, akkor megpróbáljuk megoldani/megválaszolni! -
fuzik
aktív tag
válasz
hzoltan #4730 üzenetére
Lsd.: #4471 !
És nyugodj meg!
Egy teszt szerint, aminek elkevertem a linkját....A gyári porszívó 100% -mellett produkált hűtését más, csendesebb megoldással (kivéve wasser) még nem előzték meg.
Illetve van valami thermalright, vagy mi a .... , na az jobb, jó ventivel felszerelve.
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4696 üzenetére
Ez kép kb ezredszer járja körbe a világot, DE most legalább már magyar duma is van hozzá...
Az OEM változat valszeg az apple számára készül (a munkaállomásukhoz).... asszem oda passzol ez a méret. (meg a kártyán lévő rögzítő)
Ha a retail verzió ennyit fog fogyasztani, akkor nem lesz túl nagy sikere.....
Monnyuk a kedvenz részem:
''A két kártyán, tehát az R600 XTX-en és az R600 XT-n kívül a későbbiekben megjelenik majd még egy olcsóbb, R600 XL névre hallgató modell, amelyről egyelőre pontos információk nem állnak rendelkezésre.''Mintha az XT és XTX modellekről bármi konkrét elhangzott volna
!!!!!
-
-
fuzik
aktív tag
válasz
today05 #4669 üzenetére
Nagyobb térben sok cuccal és/vagy sok sok morcos ellenfél (magyarán szólva ha sokat kell dolgoznia) esetén be fog esni akár 30 -alá is! Egyébként átlag szituban 40 fölött. Folyosón, és egyéb videókártya lazító helyeken nekem 60 fölött van... (a c2d 6300 / 1950xt / 2GB 800 -as ram configomban // természetesen húzás nélkül //)
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4635 üzenetére
Nana.... azért vannak kivételek... attól függ, hogy mit akarsz! Queake4 1280x1024 4xAA 16xQAF Ultra High Quality -nél időnként benéz a 25 - 28 fps -re. Még akkor is, ha egyébként jól megy..... NFS Carbont láttam már 23 fps -en is (az előbbi beállítások mellett).
Tehát ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket, ha lehet!!!
Játék, gép, memóriaméret stb.... mind mind beleszólnak a buliba!!!!
De az alapvetés nagyjából igaz, szinte mindenre jó, és megy is mint az állat!!!
A minimum ehhez a kártyához szerintem a 6300 -as kóró, vagy húzott a64 3500+!
Ez alatt a gép nehézkesen fogja rendesen kiszolgálni a cuccot meg a gamát. Ha valaki ennél kisseb géppel bír, akkor szerintem nem érdemes pro -ról xt-re váltani, mert nem fog annyit profitálni belőle, mint amennyit egyébként lehetne!!! -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4629 üzenetére
Lsd: #4525 Amit eredetileg terveztem!!!!
-
fuzik
aktív tag
Megrendeltem a vassercoolert
az 1950xt -hez!!!!
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4619 üzenetére
[link]
Egy kis leírás, hogy mi mit jelent a memória állítgatásnál!!!Hivatalos forrásból
Talán eccer lesz ilyen a videókareszokra is !!!
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
Tibiajax #4559 üzenetére
Nyugodtan kérdezz bármit....
Gyakorlatilag napi 10 - 16 órát töltök gép előtt. Immáron kb 12 éve.... előtte kicsit kevesebbet. A PH! -t azóta borzolom, hogy létezik... ...csak éppen nem írogattam idebe beszólásokat.... Lehet téged korlátoz a munkádban, hogy időnként ráolvassál arra pár fórumra, amit napi szinten figyelsz... ...szerencsére ez nekem nem okoz gondot....
Némely más totyikozókkal ellentétben igyekszek a többieket nem mivoltukban buzerálni, hanem a totyik tartalmához passzoló beszolásokkal reagálni, továbblendíteni (vagy éppen visszafogni...).
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Hát ha neked ezt a freq -it alapfeszen nyomta, akkor csak
Mert az bizony akkor nem semmi!!!!
Visszatérve a vízhűtőre.... ungarn -ban hol lehet innovateket kapni, mert ha németből kell behozatni, akkor lehet, hogy lesz a különbség 10k is?!
Eccer hazavágott nekem egy videókártyát + alaplapot + processzot egy megrepedt cpu blokk. Azóta nem kísérletezek. (Egyébként a cpu blokk thermaltake volt, csak hogy egy kis negatív reklámot is nyomjak.) -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4546 üzenetére
Vettem az adást......
Nem akartam nagyképű lenni, bocsánat.
Egyébként meg eszem ágában sincsen kifektetni a VGA kareszomat, sőt nagyon is szeretem (különben mi a répának vettem volna meg pont ezt) !!!
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Nem akarok váltani.... ....ez a gép mondjuk úgy, hogy jáccós jáccósgép!!! Tuning stb.... azaz minden, amit soha nem tennék meg a dolgozós - jáccós gépeimmel.
Kifejezetten szét akarom szívni az arcomat ezzel a géppelés jó irányba haladok!!!!!
Ha kifektetem a VGA -t, akkor majd veszek bele egy másikat, ami nem csúcs, és azt fogom kínozni...
Szóval szerintem ne próbálj megérteni!!!! (egyébként atiból innen már csak az XTX -van.... a crossfire -t meg inkább felejtsük el, mert az nem jött be nekem... olyat szívtam vele, mint ide lacháza)
DonDragonka váltását nálam jobban csak DonDragonka ismeri, úgyhogy ezt sem kell elém állítanod mint tűzoszlopot!!!!
Azért teccik ám, hogy empatikus vagy, és próbálsz törődni Velem!!! Köszönöm!!!!
ATI 1950xt, MERT MEGÉRDEMLEM!!!! -
fuzik
aktív tag
Most hogy visszaolvastam, vettem észre, hogy kihagytam a majdnem legérdekfeszítőbb részt... ...mármint, hogy mi is az a bizonyos új dolog a nap alatt.
Ha valaki ilyet tapasztalt már, az rémisszen meg, vagy nyugtasson meg vérmérséklete szerint.... ....(de csak finoman).
Naszóval emelgetem szépen lassan a memória órajelét, eccercsak megugrott a hőmérséklete a GPU -nak. Hirtelen pillantás a kártyára....és ott áll a ventillátor, miközben éppen szénné készülök hajtani a kártyát
Gyors újraindítás, venti felpörög, majd megáll. Belép, ATITool elindít, venti 100% -ra, venti felpörög megáll, aztán utána semmi.... gép kikapcs... gép bekapcs... és mintha mise történt volna (ahogy a pap is kijön a miséről), a venti működik rendesen.....
(ha esetleg korábban ilyet már kitárgyaltatok volna, akkor csak én voltam qvak, akkor elnézést)
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4537 üzenetére
Azért van egy dolog, amit nem értek:
Nálad, ha meg van kergetve a kártya, akkor az ATITool 30A(mpert) ír ki. Nekem meg tök ugyanannyit ír 621/900 -ban, meg 654/990 -ben is (28,2A).
Idle állapotban legutóbb nálad ~8A(mpert láttam), magamnál meg ma 5,8A(mpert).
(Mondjuk kezdem elveszíteni a hitemet az ATITool által mutatott számokban, mert ma egy ideig úgy gondolta, hogy 111 fokos a GPU, majd 5 másodperc múlva rájött, hogy jó lesz az 45 -nek is) -
fuzik
aktív tag
Ha ezt a 12100 pöttyöt a 700/2000 meg proci 3003 meg ram 600 mellett érted el, akkor az 12100 lehetne még több is egy másik lapban....vagy más memória beállítások mellett... milyen paraméterekkel fut neked 600 -on a RAM?
Azt nem tudom, hogy mennyit ront a helyzeten, hogy a memóriák nem kapnak közvetlen közelbe vizet.... ....de ez mint lehetséges probléma bennem is felmerült.
Holnapután hoznak nekem egy (alig használt) innovatek szetet... ha jó minden alkatrésze (mondjuk 2 hétig elzakatol az asztalon csepegés, vízeltűnés nélkül) , akkor lehet, hogy megéri egy kicsit drágábban megvenni az innovatek (elég profin kinéző) vga hűtőjét.
-
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4531 üzenetére
Azért van új a nap alat...... (ugye az írtam, hogy a zalmi hűtővel ~641/~938 -nál vpu recovery köszöntött rám ::Ezt DonDragonka a saját szemével láthatta.... //egész pontosan 641 -es GPU frekinél VPU recovery, 938 -as memóriánál meg fekete képernyő, no meg reset...//)
Memóriaidőzítések és minden egyéb (a gépben is) alapon.
A gyári hűtővel gyakorlatilag stabilan (max - két lépcső a gpu -nál, max - egy lépcső a memóriánál) 654/990 -esn megy. (monnyuk a 654 nem valami nagy thuning...)
Az atitool 3d kocekájában mérve ez konkrétan annyit jelent, hogy a 630 -as átlag felment 700 fölé.
Annó valaki írta, hogy a memória húzás nem számít ennek a kártyának....
Erre most azért rácáfolnék
GPU 621-->654 3DKocka 630-->~650
MEM 900-->990 3DKocka ~650-->~710
Ezek szerint mégis tud vele kezdeni valamit.
A 6300 -as kóró megkergetése nélkül ez az egész persze nem sokat számított a 3dmark2005 -ben. 621/900 -on 10410 pöttyöt kaptam míg 654/990 -en (vicces) 10778 pötty volt a jutalom. (ha érdekel valakit a result, akkor majd holnap belinkelem, de nem hiszem, hogy ez az elég gyengusz teljesítmény bárkit is felizgatna)
Lehet, hogy a vízhűtés helyett inkább egy 6600 -as kórót kéne vennem.... (de akkor meg mit csinálok a 4 napos 6300 -asommal...), úgyhogy mégis inkább a vízhűtés meg a tuning. -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4531 üzenetére
Lesz konkréttab link, ha rajta lesz a vassercooler
!!!
Addíg nem sütöm meg a kártyámat, mert a power regulátor igencsak rámijesztett.... a maga továbbra is emelkedőben lévő 98 fokával (tulajdonképpen nem is tudom, hogy mitől ijedtem meg hiszen még csak nem is világított) .... Sajnos az első házventi közvetlen segítsége nélkül a gyári hűtés xart sem ér.
Mondjuk egy dolgot még nem prószáltam...
Alapfeszen a zalmi hűtővel már ~641/~938 -nál dobott egy VPU recovery -t. Még mielőtt hazamegyek, kipróbálom meddíg megy el most alapfeszen....
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
DonDragonka #4522 üzenetére
Haha, megrántottam én is egy kicsit a kareszt a gyári hűtővel.... így már nekem is szeresse, ha húzva vagyon. A pci-e frekit is lehet már emelni. Lehet haragszik a kártyám a zalman fatal1ty hűtőmre.
Remélem a vízhzűtést csípni fogja. -
fuzik
aktív tag
válasz
Tibiajax #4507 üzenetére
Bal lábbal keltél???? Ki mondta, hogy huzogatni kel????? Ha alaposabban megnézed a hozzászólást, akkor ott arról van szó, hogy nézze meg Gaboman, hogy min nyomul neki, mert az én kareszom 105 -nél elkezd baromságokat csinálni.... ....és én sem direkt húztam fel.... ...csak beleszaladtam... ...és megszívtam.
Na mind1.....
Egyébként meg marhára nem kell húzogatni... ...azért van 16 csatorna, hogy legyen mint pumpolni a cuccost, a 16 felét sem használja ki a kártya. -
fuzik
aktív tag
Hát ez sajnos nem egészen ennyin múlik.... (Egyébként meg nem a windows -t kell bántani, magától nem telepít utility -ket, varázsolós programokat, meg drivereket a szerencsétlen... /// Ha azt akarod bántani aki az architektúráját szülte, akkor mondjuk be kell álnod a sorba, mert sokan vannak előtted
De akkor el kell gyepálnod azokat is, akik olyan védelmeket írnak a gamájukhoz, ami alacsony szinten bu'erálja a device -okat..., meg persze a driverfejlesztőket is...///)
Voltam olyan szerencsés, hogy az elmúlt egy hónapban 3 (gamer, nem éppen low cost) konfigot csináltam magamnak (kettő maradt), 1 -et meg a barátomnak.
1x1950pro
2x1950xt
1x8800GTS
A GTS egy kicsit többet is tud, mint amit az előzetes utánaolvasás alapján vártam tőle. Az ATIkártyák esetében ezt nem merném kijelenteni. Meghajtott gép, alaposan kioptimizált rendszer, esetleg egy kicsit megpiszkált VGA -esetén kapod azt, amit a tesztekben láthatsz (Nem azért, hogy idebeszéljek, de a tapasztalat alapján a PH! az egyik legmegbízhatóbb ilyen téren...).
Oké --- sokan közülünk megfelelően be tudják állítani a masinájukat, vagy legalább mernek kérdezni a többiektől, meg hajlandóak segíteni a többieknek --- de mi van azokkal, akik erre képtelenek??? Elolvassák a jó kis cikkeket, elrohannak megvenni a cuccost, aztán meg otthon x'pnak....
Nem akarok nosztalgiázni, de emlékeztek milyen volt még régen, mikor megvettétek a jó kis Ti4x00 -eset, vagy éppen a király kis 8500 -as atit és dőltek az akkori FPS -ek minden különösebb bűvölés nélkül???
Most meg ott tartunk hogy egy kártya tudhat 30 vagy éppen 60+ FPS -t... ...csak rajtad múlik... (1)...ja, nem sikerült: vegyél nagyobb tápot, alaplapot procit memóriát, tuningolj optimalizálj... ...ja ez sem elég... ...gyere vaz' van itt egy jó kis kártya a középkategóriás xarod helyett, vedd meg ezt, ez majd tuti leszen... ...jajj bocsesz, ehhez a kártyához más driver más lap, más proci az optimális THEN GOTO (1)Most hogy alaposan ki off -oltam magam, vissza a realitás talajára...
Gabomannak nem azért javasoltam, hogy húzza újra a windows -át, mert az túl régi lenne (ha jól emléxem a pro-ja mellé fejlesztette fel a gépét, és akkor újra is húzta), hanem azért, mert kínjában már mindenfélét telepített rá... ...mind driverből, mind pedig utility -ből. Ilyen helyzetben meg már nehéz eldönteni, hogy mi a pálya... -
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4488 üzenetére
Majd kieszelek valamit....
Ha esetleg Omega drivert használsz, akkor a utilok között valami atitool szerű 3d kocka helyett 3d űrhalyóval... ...ha jól emléxem....
Ha ez sem jön be, akkor majd varázsolok valamit. Ha nem használod az ATITool -t, akkor miattam ne is rakd fel... -
fuzik
aktív tag
válasz
Vigneau #4478 üzenetére
Egy apró szívességet megtennél nekem???
Az ATITool -al pörgesd egy kicsit a 3d kocekát a gyári 3d beállítások (621/900 asszem) mellett (monnyuk 5 percig)... Érdekelne a voltage regulátor és a GPU hőmérséklete!!!
A -15 -20 fok nálam is igaz volt (~20 fokos szobában), kivéve 100% -os terhelés mellett. (~25 fokos szobában már csak 5 - 8 fok volt az előnye a gyári hűtéshez képest....)
Egyébként idáig én is vf900 -akathasználtam a kártyáimon!!! Ezért szerettem volna az XT -re is egyet !!!! Csak most mertem nagyot álmodni, ezért vettem meg a fatal1ty verziót
!!! De ez így, itt és most, kevés nekem!!!!
Lécci lécci lécci!!!
-
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4476 üzenetére
Gaboman,
szerintem épp ésszel lehetetlen felfogni, hogy mi történik a gépedben és a kártyáddal!
Lehet, hogy Joshua7 kollégának mégis igaza lesz...! A sok vergődés közepette annyi mindent telepítettél fel a gépedre (különböző driverek és tool -ok), hogy valami már szít van kefélődve de rendesen.
Ha a helyedben lennék én két dolgot néznék még meg.
1) Ha van egy tarcsi hdd, akkor egy tiszta win. 7.1 -es kata és max egy atitool (semmi más varázsszottyer) + persze a játékok (Ha bejön küldünk Joshua7 -nek egy tábla csokit!)
2) Szépen visszaállnék a proci és egyéb húzásokról alapra. De minimum megnézném, hogy a pcie freq és a HT mennyi. A pcie semmiképpen ne legyen több mint 105, a HT meg ne legyen több mint 1020. (Az én XT -m a 105 -ös pcie freq -it sem bírja...)
A kártyacsere kapcsán nem tudom, hogy mit matattál a bios beállítások között, de az nf4 -es lapok kapcsán két probléma szokott felmerülni. Némelyik lap megy megy jól ps2 -es billentyűzet nélkül (ez mondjuk nálad tuti nem jáccik, gondolom nem most álltál át ps2 -ről USB -re). A másik, ami gond szokott lenni, hogy le van tiltva az FDD... ...ez utóbbi akkor hülyíti meg némely nf4 -es lapokat, ha tuningolva vannak.
Azt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a kártya, ha működik, nem rohad le meg ilyenek.... ....magától ilyen ingadozásokat produkáljon, annélkül, hogy emellett hibázna, lefagyna stb.... -
fuzik
aktív tag
Erre én is gondoltam... ...de sajnos nem! Első körben nem mertem eléggé meghúzni a csavarokat ( képzelheted
milyen eredményeket kaptam). Aztán levettem - lepucoltam - feltettem újra. ( jól megtéptem a csavarokat
) Így már minden klasz volt, csak éppen full terhelés mellett nem hűtötte le a GPU -t annyira, mint a referencia hűtő 100% -os ventifordulattal. (Ha a nem járatod a referencia hűtőt 100% -os ventivel, akkor gyakorlatilag tök egyforma a zalmi és a referencia hűtő teljesítménye... ...normál használat mellett egyértelműen jobb a zalmi...)
Korábban találkoztam már két olyan vf900 -al is, aminek az alsó köre nem működött. De ez a hűtő teljesen jó, rendesen átmelegszik mind a két része. Nem is beszélve róla, hogy ha elvetted a terhelést a GPU -ról, akkor pillanatok alatt visszahűtötte az idle állapotra. Ha nem jól lett volna feltéve, akkor a visszahűlés sem lett volna ennyire nagyon állat.
Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, ha valakinek ilyen csücsül az XT -jén, hogy máshol hogyan teljesít. -
fuzik
aktív tag
Ja és mégvalami.... volt egy 6 órás projekt, amiről elfelejtettem jelenteni.....
fatal1ty zalman fc-zv9 (alias vf900 a sötét köntösben piros lámpával) vs 1950XT
Design:
Zaj:
Performance:
Ajánlom??? Hát erre nehéz lenne válaszolni.... ha tuning nélkül csöndesebb hűtőt akarsz mint a gyári, akkor talán igen. Ha tuningolni akarsz, vagy nem szellőzik át jól a házad alsó része is, akkor azt hiszem talán nem ajánlanám.
Szöveges értékelés:
A kártya csak az alap órajeleken volt járatva (2D & 3D). A hőmérsékleteket az ATITool illetve az everest segítségével néztem.
Csak és kizárólag 100% -os fordulatszám mellett értékelhető a teljesítménye, feltéve, hogy a cél nem a gpu megsütése.
Alapesetben valamivel jobban teljesít, mint az 1950XT referencia hűtője. (fordulatszám 100%, referencia hűtő fordulatszámát a kata szabályozza)
Kifejezett videókari kinzás (de nem tuning) esetében messze elmarad a teljesítménye a referenciahűtővel szemben (feltéve, ha az 100% -on pörög). A fesz szabályozó elsétál akár 97 fokig is, miközben a GPU akár 94 fokot is realizál. Ha megreked a levegő alatta, azaz maga alá fűt, akkor előbb utóbb a VPU recovery közbeszól.
Az kifejezetten meglepő volt, hogy időnként a hőmérő badarságokat (-1 fok meg 1.A$ fok... ) mutatott... ...illetve az ATITool kockája 10 - 20 fps -el kevesebbel pörgött. Illetve a kocka indulása nem a szokásos (egyből 600 környéki fps) volt, hanem ~ 80fps -ről indult, majd felpörgette, de mindíg kevesebb lett, mint a gyári ventillátor esetén.
Lehet, hogy nem szereti a karesz, ha nincsen venti dugva a venticsatira???? A gyári hűtő visszarakása után visszaállt a megszokott rend is...
Van valakinek ilyen, vagy vf900 hűtő az 1950XT -jén?? Érdekelne, hogy máshol hogyan teljesít.... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4466 üzenetére
Egy játék alapján ugye nem lehet kártyát tesztelni, tehát ez csak támpont!!!!
Az ''kicsi'' 1950XT -s konfigomon lenyomtam a Quake4 tesztet (első pálya).
1280*1024 ULTRA HIGH Quality --> Jácchatatlan, mert kevés neki az 1GB RAM. A benchmark első sorában 130fps van.
1280*1024 HIGH Quality --> Jól jáccható, de nem ártana több RAM a gépbe. Rázós helyzetekben 25fps -ig is le tud esni!!!!!!!!!!!!!! A benchmark első sorában 137fps van.
1024*768 HIGH Quality --> Istencsászár, 60fps -en áll (mint katiban a gyerek). Rázós szituban (sok ellenfél sok mozgás) időnként lefirnyad 51 - 55 fps -re (kétszer 45 -ig is lement), de egy pillanat alatt magára is talál. A benchmark első sorában 138fps -van.
Jó tesztelést!!
Opsz és még valami! SEMMI SEM VOLT HÚZVA!!!!!
Tudja valaki, hogy hogyan lehet kikapcsolni a 60 -as frame limitet????? -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4466 üzenetére
Még egy tesztet megcsinálhatnál a Quake4 -el!
CCC -ben --> 4xAA & 16xAF (HQ) & Mipmap details High Quality
Quake 4 --> 1280x1024 & Nyomjál fel mindent fullra!!!!
A vsync -et sehol ne kapcsold be.
Első pálya, mikor magadhoz tértél fordulj a jó nagy nyitott tér felé, hívd be a konzolt és írd be, hogy benchmark (ja és üss egy entert).
Eltart egy ideig, amíg megcsinálja, addig ne bu'eráld a gépet.
Kapni fogsz egy listát, a különböző ''méretekhez'', hogy mennyivel nyomta... ...azt lökjed ide be lécci, oszt hétfőn DonDragonka gépén megnézzük ugyanazt. Bár lehet, hogy akkor már úton lesz a gariba a kártyád. -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4447 üzenetére
Jajjjjj........
Itt tényleg valami gas fan......
Próbáld már meg felhúzni a gyári 3d szintre atitool -al. 621/900 (Ha jól emléxem)
Csak hogy egyáltalán bírja e a dolgot.... Monnyuk nem árta előtte letakarítani minden drivert és feltenni a 7.1 katát. (Mindezt a tisztánlátás végett.)
Ha esetleg van rivatuner a gépeden, akkor azt uninstall -al szedd le. (tudom, hogy azt gondoljátok, hogy a rivatuner a vesszőparipám, de DonDragonkánál megxoptuk miatta)
Most pár órára offline leszek .... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4439 üzenetére
Ha még nincsen szerteszét konfiguráralva, akkor amikor elindítod, akkor felhúzza a 3d -s órajelekre a karit. Egyébként meg lehet csini profilokat csinálni.....
Továbbra is érdekelne a 3d koczka fps -e... Húzás nélkül 600 - 640fps között van az XT -n. Ha ennyivel megy neked is, akkor a probléma gyökere valószínüleg nem a kártyában van. -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4433 üzenetére
Ahogy DonDragonkával megfigyeltük, a FEAR szinte soha nem hozza kétszer ugyanazt, mert szinte soha nem is jácca pont ugyanazt 2x.
Egyébként az ATITOOL ezt a problémádat megoldja.... ....mármint ha nem kapcsol át. (átrakod kézzel) Gagyi megoldás, de ez van.... A atitool 3d koceka hány fps -el pörög neked?
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Ez a bíztatás nagyon kellet szegény Gaboman -nak.....
Most mé' húzod szerencsétlen embert, akinek ''csak'' 1950xt -je van egy ''szerencsétlen'' a64 3700+ -ba belecuccolva?????
Másrészt ha jól emléxem, a Quake4 mintha folyamatosan 60fps -el szaladna (alapból, 1280*1024/4xAA/16xQAF) mellett. Ha valahol ki lehet kapcsolni a frame limitet, akkor azt áruld el lécci....!!!!!
Benchmark módban nálam a GTS -en 125fps a fentebb említett beállításokkal. Tehát azt sem értem, hogy a 80 hogyan jön ki neked!!!!! (nagyjából a GTS pariban van az 1950XTX -el)
Na mind1, mert a lényeg, hogy Gabonak nem megy a cucc és azt kéne valahogy megoldani, ha tudjuk.....
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4396 üzenetére
Gaboman & DonDragonka....
légyszíves ne húzzátok már fel magatokat Joshi (net)polgártárs vagy éppen elvtárs vagy éppen eszköztárs (válasszon mindenki neki megfelelőt) beszólásain. Tök fölösleges olyan emberrel vitatkozni, aki meg sem akarja hallani amit mondasz neki....
.......................
Más
Most raktam fel a vf900 -nak megfelelő fatality verziót.... még egy - két óra és le fogom tesztelni. Addíg várok, hogy szokják egymást!!!!!
Hamarosan visszatérek!!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Szerintem gyűrd le a gépedről a rivatunert...
Tedd fel inkább az ATITool -t. És állíjjad be, hogy tartsa a kártya hőmérsékletét 70 fokon...
Arra figyelj, hogy ha eccer megbuheráltad a venti szabályozást, akkor a gép újraindítása előtt ne kapcsold vissza alapra, mert a megfigyelésem alapján ilyenkor a driver nem feltétlenül veszi vissza a feladatot, azaz túlmelexik a karesz és lekapcsol.... -
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4155 üzenetére
A 8800GT(x/s) ??? Igazi kályha!! De legalább csöndesen/csöndesebben teszi a dolgát a referencia hűtővel is!
Egyébként lehet szólni kéne az ATI -nak, hogy dobjon még rá pár $ -it a karesz árára és tegyen rá normális hűtőket! (Bár lehet, hogy megállapodása van a kareszhűtőgyártók nemzetközi szövetségével, hogy nem adhat eccerre csöndes + jó hatásfokú + normális tömegű gyári hűtőt)
Visszatérve az 1950xt hűtésére, a közelemben fellelhető néhány minta alapján arra gyanakszom:
1) a feszszab hűtését elszabták egy kicsit (ha nincs rendes légáramlás a házban, akkor túlmelegszik)
2) lehet szarul szerelik össze a kártyát a hűtővel. (DonDragonka ASUS -a egy kicsit jobban melegszik, mint az Én ASUS -om /egyforma ház, egyforma ventik)
Mind1 AtiTool fan overdrive....
Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest