Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
-
akosakosz
csendes tag
válasz
keke69 #25874 üzenetére
Az igazat megvallva egy Gigabyte parallel WindForce hűtésnek örülnék a leginkább, az konkrétan kifelé fújja a kártyáról a levegőt, de mivel nem kapok rá, amit meg Te ajánlottál kicsit drága, köszi a tippet..
A Coolink Chilla-ban ne bízzak?
Egy felrobbant tápból rám maradt egy ilyen 12cm-es TT venti, egyelőre azon filózok milyen bordára tegyem, ez is lehet egy alternatíva (AC S1 PLUS 7K boltban, de sztem arra 2 venti kéne)...
Vagy egy AC twin turbo lesz...
Keresgélés közben viszont megtaláltam a megfelelő topikot erre, bocs az off-ért és üdv! -
ertt
tag
válasz
keke69 #25687 üzenetére
Volt egy kis időm az előbb,leteszteltem mindkét drivert (12.10 ,és 12.11 béta)6850-es kártyán.
Játék alatt jó mindkettő,Vantage és 3DMark11-ben 200pontal többet hozott a béta.Viszont bétával volt eddig két gpu recovery,mindkettő yotube nézés alatt.Részemről béta törölve. -
Kephamos
addikt
válasz
keke69 #24146 üzenetére
Amúgy simán lehet normális neki az a hőmérséklet. Vlaszeg úgy van beállítva a dolog, hogy ne üvöltsön a ventilátor. A hőmérsékletérték mellé tudnunk kellene egy ventilátorfordulatszámot %-ban, de szerintem nem lehet gond a dologgal, ha játék közben el sem éri a 70°C-ot.
-
-
kisza25
félisten
válasz
keke69 #22693 üzenetére
na ja egy autó milliós nagyságrendű(de legalább százezres), egy VGA meg tízezres, ez elég rossz hasonlat, na meg itt sok esetben a gyártó mellékel tuning programot, pl. az én sapphire HD6850 kártyámhoz a TRIXX mellékelve volt, a HD6870 gyárilag 900Mhz-en megy, ha azzal azonos feszültségen, azonos órajelen, azonos GPU-t hajtok(pár letiltott SP), azonos hűtővel, az miért menne előbb tönkre
amúgy meg az autómra van még 6év gari a motorja meg kihegyezett(6300rpm-nél van a max 105ló) tehát pörgetnem kell, ha haladni akarok, gondolod adna rá ennyi jótállást a kia, ha nem bírná ki a motor -
zoleeno1
veterán
válasz
keke69 #20039 üzenetére
persze, nyilván a teljesítmény volt a lényeg, de attól még nekem bejön
"mikor kifejtettem hát szinte lehülyéztek"
Erre meg azt tudom mondani, ami az aláírásodban van
Blue@X +1 szavazat Sapphire-re, ha bele fér mindenképpen a 2GB-ra. (bár ahogy látom most elég kevés helyen kapható jó áron, de megéri azt az ~5k felárat)
-
zolisx4
őstag
válasz
keke69 #20034 üzenetére
Van több ismerősömnek is tégla hűtős vga-ja semmi baj nem volt nekik.
De viszont én már írtam régebben hogy ismerős sapphire 6870 volt rossz,talán a második is elromlott neki ,most a 3 ventis giga van neki az meg hibátlan ,szerintem csak egyszerűen ki kell fogni,viszonylag normális áruk miatt ,nagyon sokk fogyott ,ezért van a sok hiba a nagy számok törvénye .
Ez a saját véleményem -
zolisx4
őstag
válasz
keke69 #20031 üzenetére
Neked ez a fajta Giga kártyád van igaz?erre gondoltam
Andris837
Neked a kék nyáklapos verzió van .Na a 2 vga panelje ha leszeded a hűtést teljesen máshogy néz ki,nem ugyan az a 2 kártya .
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
keke69 #14191 üzenetére
szerintem onnan tudja, hogy megmérte az alaplap betápjainál a feszültségeket és áramokat a különböző ágakon, aztán megmérte a PCI Ex 6pin-nél is a feszültséget és az áramot és minden egyéb (meghajtók ventilátorok stb) alkatrészt megmért, aztán megnézte mennyit vesz fel a konnektorból a komplett gép és máris birtokában van egy nem túl egyszerű de annál hasznosabb módszerrel a táp pillanatnyi hatásfokának.
gyorsan megvan...
amúgy érdekelne, miféle műszerrel lehet egyszerűen kimérni ilyesmit, mint a hatásfok? -
diegho
nagyúr
válasz
keke69 #14197 üzenetére
Hú de kemény vagy itt a fórumon... A "gyártó megmérte helyette" kijelentésben mi a flegma? Te voltál/vagy itt az egyetlen akivel baj van, senki nem arcoskodott. Itt pedig nem igazán szoktam kérdezni, inkább válaszolni, de ugye ez már megint más téma. Ha tovább akarod folytatni a kemény szövegedet, akkor ezt ne a fórumon tedd. Kösz!
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
keke69 #12828 üzenetére
100x le lett már írva a ph-n, de újból és újból felüti ez a fejét.
hiába csak 24 fps-t tud a szem, játékok jó részeében 50 alatt látni a (micro)laggolásokat, szaggatásokat.
de hogy teljesen folyamatosnak tűnjön, inkább a 60 kell...nem fogom léírni, miért. olvassatok utána.
aki ezt nem veszi észre, az vagy nem lát jól, vagy szimplán nem akarja észrevenni...mielőtt erről eloffolnák 30 hsz-on kersztül, tényleg olvassatok utána, csomószor részletesen le lett írva, miért van így...
ezért akadtam ki a 20 fps-en. de a te 25-öd sem igaz....
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
keke69 #11772 üzenetére
"de húzhatod amíg vörös lesz a melegtől akkor sem lesz 6870"
Azért ennyire nem kéne alázni a HD 6850 szériát ...
Oké elfogult vagyok de akkor se..Szerk: Csatlakozom ///Krisz\\\ fórumtárshoz.Konkrétan azzal az órajelen amin most vagyok egyértelműen 6870 Default szinten vagyok és egyáltalán nem izzítottam vörösre a kártyát mert még mindig van benne tartalék.
-
Failure
csendes tag
válasz
keke69 #11808 üzenetére
Igen, inkább arról van szó, hogy bosszant.
Tegnap lekaptam a ház oldalát és fülelgettem.
Nyilván pontosan nem tudom behatárolni a forrást, de az irányt igen. Nem a táp felől jön (alsó tápos config, elég egyértelműen hallható), szóval vagy az alaplap, vagy a VGA cicereghet.Viszont két hete építettem új configot, a régiből csak a táp, a VGA és egy vinyó jött át, és a cicergés már ott is történt, egészen pontosan onnantól, hogy megvettem a 6850-et.
A dolog tényleg bosszantó, mert itt csinálja, bele a fülembe, úgyhogy most erősen gondolkodom, hogy elboltolom a karit egy másik gyártó 6850-esére, vagy egy NV 460/560-ra, hátha elkussol.
Nekem ne ciceregjen!
-
lordjancso
senior tag
válasz
keke69 #11763 üzenetére
Még nem próbáltam ki játékkal, de a Starcraft2 már fent van. Ha lesz egy kis időm, meghajtom a vga-t, de eddig kb olyan érzésem van, mintha nem is menne a gép.
Igaz a CM Elite 430 ház első ventije még nincs bekötve, úgyhogy csak a cpu és a vga ventillátorai forognak, viszont egyik oldallap sincs rajta házon. -
Vigneau
félisten
válasz
keke69 #11719 üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor íme a legfrissebb AC TWIN TURBO II - érdemes megnézni a lefogatókeretét.
-
sklopp
őstag
válasz
keke69 #11719 üzenetére
Valóban az első változatot tesztelték, de lényegi változás nincs, csak a kompatibilitás nőtt az újabb kártyák felé. Minden esetre itt legalább van összehasonlítási alap azonos kártyával különböző hűtők esetén. Egyébként nem szapulom a hűtőt. Az egy nagy jópont hogy alátehető a ref. hűtés bordája.
-
szasanyi
félisten
válasz
keke69 #11710 üzenetére
Köszönöm! Így viszont az én esetemben ez nem lenne jó alternatíva, mert...
- a normál ~11k szvsz nagyon sok érte, mert a TT Pro (szintén normál) ára 7.5-8k
- az előző azért (is) fontos, mert nem látom a hűtési teljesítmény és az ártöbblet pozitív arányát
- nekem fontos, hogy VGA-ra tudjam csatlakoztatni, így az a terhelés (és melegedés) függvényében, dinamikusan változtatja a ventifordulatotKépek inkább szerelés közben és után (legalább 1-1 db) lett volna jó.
-
szasanyi
félisten
válasz
keke69 #11703 üzenetére
Ennek számomra nem volt sok információ tartalma.
Korábbi kérdéseimre nemigen kaptam választ, és ahogy már írták 1-2 kép is jó lett volna.
-
szasanyi
félisten
válasz
keke69 #11638 üzenetére
Engem is érdekel egy TwinTurbo Pro vs Gelid Icy Vision összehasonlítás, de lehetőleg árral együtt. Az i7 2600k is jobb mint az i5 2500K csak ugye ott az a +20k is.
Azon kívül engem az is érdekelne - mivel sehol nem láttam képet, konkrét adatot - hogyan, hova csatlakoztatható a ventik csatija?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest