- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnap szarakodott az internet és az Ipon most szórakozik a garanciafutárral, mert "2x küldtem el" az igénylést és így visszautasították a kérelmet, azóta nem is írnak már vissza...
Beszámítottam csak ezt a kártyát, nincs nagy energiám és időm ezzel foglalkozni.F_Zolee: Legutóbb sem tetszett senkinek a 2x14cm, 2x4k-s ventivel felszerelt HD7950-m... nem igazán akarok ebbe a hibába beleesni ismét.
Pasztázás anno a szintén WF3-s 7970-n sem segített a barátomnál /és nincs is ilyen élesfejű csavarhúzóm itthon/ -
zozoz1
aktív tag
""Tehát 6 ventivel nem bírsz elég levegőt megmozgatni ahhoz, hogy 150W-ot kikergess a házból?""
Minden háznak pont a vga része a legkevésbé szellőzött része. Mert az hátul és alul van a proci alatt.
Mivel ott van a alaplap hátsó csatlakozó panel is ott nincs venti. Így az a rész elég holtér minden háznál.
Igen nekem elöl 3db 12cm veni fúj be. Hátul meg 2db 10cm szív ki. Pontosabban 1db hátul meg 1db a tetején. Én még hozzáraktam egy 12 cm Noctua-t is pluszban....Tehát azt kérdezed hogy 6 ventivel nem bírsz elég levegőt megmozgatni ahhoz...........???
De rohadt sok levegőt képes megmozgatni....
Nagy szerverháza az enyém, de messze vannak az első ventik a VGA-tól, viszont a VGA az alaplaptól csak pár centire. Ha nyitott a VGA hűtése akkor 80-90 fokon szétégetheti az alaplapot mint ahogy járt egy kollégám.Csak tegyél egy próbát. Indíts el egy asztali ventilátort (amit kánikulában használnak az emberek). A légáramába rakd bele a kezed (mert hát a PC házban is sok levegő mozog). Majd a kezedtől pár centire indíts el egy hajszárítót ami 80-90 fokon fúj. Megnézem hogy hány másodperc múlva üvöltesz fel fájdalmadban.
-
zozoz1
aktív tag
"Semmit. Ez nem véletlen, vagy bug."
Két oprencerem van.Teljesen függetlenek egymástól.
Más programokkal telepítve mert mindkettőt másra használom.
A másik Win7-re is felnyomtam próbából ami 3 hónapos op és egy 240Gb-os SSD-n van.
Ott is ugyan ezt a 300-300Mzt produkálta mint itt a vinyóson. Visszaraktam a régit és újra 100-150 lett.
Tehát a bug nem tűnik adottnak.
A "ez nem véletlen" alatt meg nem tudom mit értesz?Johni5
Megtisztel a fáradozásod hogy foglalkozol a gondommal...
Feladatkezelőből kiütöttem a ccc-t. Semmi nem változott.... -
LobiDrg
aktív tag
Elolvastam már a tesztet csak kíváncsi vagyok más emberek tapasztalataira is
.Volt már 6870-em de az nem refhűtős volt
RetepNyaraB A ház elég jól szellőzik és minden nagyon halk benne.A mostani kártyám hangját is alig hallom terhelés alatt is.Volt egyszer egy Hasonló hűtéssel rendelkező XFX 4830-am de az hangosnak találtam.
-
Vincent_
aktív tag
Látom, a magasló-effektus megmaradt... Kevés olyan kiskert ismerek, ahova beadod a hibásnak vélt kártyát, és ingyen kitesztelgetik neked azonnal ott helyben, miután beadtad. Ráadásul írtam, hogy vidéki az illető, így ez korántsem ilyen egyszerű.
Az, hogy hol dolgozom, nem számít, tegyük fel, hogy webshop vagyok, és nincs erre lehetőség/kapacitás, de nem is elvárás a kiskernek a szerviz-háttér biztosítása.
Az, hogy fórumozók problémával/kérdéssel jönnek ide, te meg reflexből cserét ajánlasz, ahhoz azért nem kell sok tapasztalat/hozzáértés, már megbocsáss. De tudod mit, legyen igazad!
Köszi a "segítséget" csevede társunk nevében is!
-
Vincent_
aktív tag
Szia!
Én intézem csevede kártyájának gariztatását a "képernyőillesztő nem válaszolt" problémával, mivel azt állította, hogy itt a PH-n azt mondták, hogy "egyértelmű gari". Most kerestem rá, hogy ki ajánlhatta ezt, és Hozzád jutottam.
Mivel más városban vagyunk postázás és nem kevés pénz, idő, és utánajárás árán jutott hozzám, majd a garanciába a kártya. A PH-ban, és az itt fórumozók tapasztalatában bízva nem vontam kétségbe a kapott tanács (egyértelmű VGA-hiba) megalapozottságát. Azonban most, hogy kiderült, hogy 2 hetet kell várnia a kártyára, felmerült bennem, hogy még az is lehet, hogy nem lesz a kártyával semmi gond, ezért utána olvastam kicsit az ilyen hibákkal kapcsolatban. Maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy VGA-hiba lesz, ha pedig kihozzák, hogy nem VGA-hiba van, akkor csevede bukja az oda-vissza-postázás költségét és a 3-4 hét kiesést - egy elhamarkodott tanács megfogadása miatt.
Értem én, hogy PH! addikt meg tizenéves tapasztalattal bíró IT-mágus itt mindenki, de csak annyit javasolnék, hogy legközelebb mielőtt magas lóról letekintve reflexből gariba küldötök valakit hasonló problémával, előtte használjatok google-t, és az által adhattok pár alternatív megoldási/hibaszűkítési lehetőséget/tanácsot, mivel ezért jött ide csevede is.
Pl. egyik első találat: [link]
Hibát okozó lehetőségek:
- driver hiba
- túl kicsi táp
- rossz eloszlás a 2 tápcsatlakozónak (külön éren ajánlott leszedni a 2 külön csatit!)
- memória-összeférhetetlenség, más sorrend
- microsoft hibajavítás ([link])Na ezek után, minden más lehetőséget kizárva javasoltam volna a gariztatást.
Csevede és más hasonló cipőben valaha is járó userek nevében előre is köszi!
-
SkS7891
tag
Nem értem miért nem lehet elhinni, hogy az a k*rva dióda szar. A hűtő jól van feltéve, kérlek értsd már meg.
Nekem a gyári hűtővel is hibás értékeket adott. Kérlek mond már el, ha nincs jól feltéve a hűtő, akkor hogy képes 10 fokot másodpercenként hűlni? ...s nem lapátolok közben havat a házba...
Leírtam, irreálisan melegszik, irreálisan hűl...
-
Zsolti24e
csendes tag
Igen a gpu valós hőmérsékletét nem lehet megmérni itthoni körülmények között de ez a kis teszt talán ki induló pontja lehet annak a feltevésnek hogy rossz a dioda ami a mérést szolgálná vagy legalábbis hamis értékeket küld. Ezt azzal tudjuk bizonyítani, hogy a borda és a gpu illetve bármilyen magról beszélünk nem lehet magasabb a borda aljánál tehát szinte a paszta közvetlen közelében mért eredménynek maximum 10fokkal mert ha magasabb lenne akkor vagy a paszta nem adja át a hőmérsékletet vagy nem csatlakozik rendesen a hűtő a gpu-hoz.
-
SkS7891
tag
-
törölt tag
Köszi a reagálást!
Azért küszködök vele még mindig,mert többen próbáltak segíteni itt fórumon és priviben is. És volt mindkét vélemény,mármint volt aki azt mondta nem lehet megcsinálni,volt aki meg állította hogy neki működött a dolog. Lehet én vagyok a LOW hozzá,de most már én is azt gondolom hogy amit én szeretnék azt nem tudja megoldani az MSI AB. Lehet nincs is értelme,és kivitelezhetetlen a dolog. Viszont ezzel mások is foglalkoztak,cikk is íródott itt fórumon,csak ott más szoftvert használtak. Ennek a lényege inkább hőmérséklet csökkentés,élettartam megóvás,és egy kis energia takarékosság is!
Lehet hogy biosban ezt be lehetne valahogy állítani,de ahhoz BIZTOSAN LOW vagyok,ezért inkább marad minden a gyári!
Esetleg ha mégis van valamilyen megoldás,más alternatíva meghallgatom!ÜDV!
-
törölt tag
Véletlenül sem vitatkozni szerettem volna! Természetesen mindenki úgy használja a saját kártyáját ahogyan akarja. De nem értem mire jó az ha "agyon tuningolunk" egy 6850/70-es vga-t. Alap értékekkel is tökéletesen lehet használni,és akkor nem is melegszik az a szerencsétlen. Ha meg arra vágyunk hogy fullhd-ban mindent mixi-maxiba felkapcsolva 3 monitoron toljuk a kedvenc játékunkat, akkor meg szétégetve sem lesz elég. Be kell látni hogy akkor erősebb kártya kell.
Viszont érdekes módon pl hardverapón szinte soha nem látok egyetlen egy kártyát sem ahol leírnák...igen eddig meg eddig túlhajtottam.Ezért most biztos kapni fogok!
-
törölt tag
Vannak kártyák amik a sok tágulás-lehűlés miatt elengedik a forrasztást és ilyenkor beteszik sütőbe, hogy ideig-óráig újra összeforradva működhessen. Frankó visszaélés alap, amitől tartok is, ezért kérdem erre a karira mennyire jellemző ilyen hiba. Pl. 8800GTX, GTS, HD2900 stb. karikat sütögetik előszeretettel.
-
Ez az aktív kábel ritka, mint a fehér holló... minden cég visszaírt,hogy már nem tudják beszerezni, csak az ip*n-nból tudtam rendelni, ott is valami külföldi raktárról hozzák majd. Rossz a kép, mert ott sima DP portos van, meg is írtam nekik,hogy ha nem miniDP akkor ne is küldjék... Nem olcsó mulatság, de ha biztosan megy, akkor jó lesz. Ha cserélem a monitorokat akkor is, mert lehet előbb fog megtörténni, mint a VGA csere.
-
kötöttem! különben nem írtam volna hogy működik!
Az igaz hogy nem pont ilyen átalakító volt de a lényeg hogy az is sima PASSZÍV volt nem aktív! És a VGA sem 6870 volt hanem egy Ref HD6950 de ezek most sz.tem lényegtelenek! a lényeg hogy működött!
amúgy meg ennél a passzív átalakítónál OLVASD EL a H.SZ -t pont legfelül írja egy vásárló hogy neki is 3 -ik monitorhoz kellett és nála is működik rendesen!
-
Nem gondoltam volna,hogy ilyen problémás ez a dolog....
Találtam Sapphire-t, de ott single link DVI-re van az aktív átalakító. A DVI kábelem (apa-apa meg dual link-es). Ez számít az összekötésnél?
Itt van kettő is ([link] [link], de a képen mind a kettőnél sima display van, nem mini :S
Tudom, másnak az agyára megy a dolog, bocsánat érte, de nem akarok rosszat venni, ezért kérek konkrét tanácsot/linket, honnan vegyek megfelelő aktív kábelt és DVI kábelt,hogy a harmadik monitort ráköthessem.
-
"Pl. egy hdmi-dvi átalakítóval?
Azzal nem. Ha nem DP-s monitort veszel, kelleni fog egy aktív DP adapter."Mielőtt megvettem volna a kábelt, kipróbáltam, volt itthon HDMI kábelem, és egy hdmi dvi átalakítóm. HDMI ment a vga-a és átalakítóval a dvi a monitorba. A másik monitor maradt sima dvi-n. Megy így is mind a kettő.... Viszont ugye hárommal nem tudom kipróbálni,csak ha már itt lesz a harmadik, lehet,hogy akkor a három már nem fog úgy menni, hogy 2 marad dvi-n, egy pedig az előbb említett átalakítással? Mert akkor megúsznám a miniDP-dvi átalakítót így, ami egyébként is 6-7k-s kiadás.
-
Sajnos, a helyzet az, hogy van 2 nem épp grafikai munkára való monitorom (szerencsére, a játékfejlesztésben még teljesen ok, több kézen is átmegy a cucc, eddig nemvolt gond). Egész pontosan LG L204WT-BF. Szeretnék venni egy harmadikat mellé (később majd lesz 3 normális, de most ingatlanra kell a pénz, és inkább olcsón megúszom ezt most így).
Enne a DP adapternek utánanézek akkor, mert nem is tudom, mi ez.
szekr: megtaláltam, köszönöm.
-
Lmh
őstag
köszönöm, de már megy fel az új win7 -.- Remélem most jó lesz. Leszedem netről a 12.4-et és életem végéig nem frissítek semmin
Tököm kivan a számítógépekkel komolyan mondom. Tömény szívás, én mindent kifogok amit csak ki lehet.
Most egyszer induljon el normálisan és évekig hozzá sem nyúlok. -
LobiDrg
aktív tag
Csak azért zavart a cicergés mert azt hittem hogy valami baja van a kártyának.De így, hogy tudom mi a helyzet annyira nem zavar.Ha van vsync akkor bekapcsolom ha meg nincs akkor kibírom addig míg a menüben vagyok.Játék közben meg úgysem lesz 2-3000Fps-em.Nekem úgy is az a lényeg hogy meglegyen 30Fps és kész.Még egyszer köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek
-
Turbolada II
őstag
Ebben. Csak egy kis tévedéssel: "A StatCounter adatai alapján a szélesvásznú formátum megelőzte az 1024×768 képpontos részletességet. Immáron nem a klasszikus, 4:3-as felbontás a leggyakoribb a netre kapcsolódó számítógépek között (asztali PC-k és notebookok együtt), hanem ennek szélesvásznú verziója. Igaz ugyanakkor, hogy dominanciája egyelőre cseppet sem olyan meggyőző, mint a trónfosztott XGA esetében volt, amely fénykorábban, 2009-ben 42 százalékon állt, innen esett 2012 márciusára valamivel 19 százalék alá. Az 1366×768 pixeles felbontás ugyanebben az időszakban 0,7 százalékról valamivel 19 százalék fölé erősödött, ezzel vette át a vezető szerepet."
Lord Vader: Tudom, hogy CPU teszt, de egy linket küldhetnél róla.
-
MrM94
addikt
kez alol vettem es lattam hogy a csavarok megvoltak kopva es neztem kulfoldi forumokon hogy masnak huvosebb ugyanevvel a hutovel es gondoltam valszeg azert melegebb az enyem mert a paszta kitudja milyen regi..azert pasztaztam ujra es ki is takaritottam a port a borda kozul egy uttal.
-
-
kisho
senior tag
-
-
zoleeno1
veterán
+1, durván túl van már lihegve ez a hőfok kérdés... Volt idő amikor én is feszt monitoroztam a VGA-t, CPU-t, már-már azt vettem észre, h game közben többet figyelem a pillanatnyi hőmérsékletet, mint magát a játékot... Aztán végig gondoltam, hogy néhány éve program sem volt a gépemen, amivel monitoroztam volna, nemhogy feszt ezen görcsöljek, és akkor sem volt semmi baja semminek, pedig egy nulla ventis, zárt doboznak nevezett valami volt a házam. Azóta sz@rok bele magasról, nagy ritkán tolok valami tesztet azért, h minden ok e, de alapjában vége már nem foglalkozok vele. Azért van a védelem, h lekapcsoljon ha baja van.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Playstation 4 Pro Konzol! CUH-7216B
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest