- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovsol
titán
válasz
polonic #21391 üzenetére
Egy szál, ha használna egy egész modult akkor nem lenne gond, és az a durva más játékoknál ilyen esetben a bulldózeres win frissítések erőltetve elosztják modulonként a terheléseket, de itt a programozók úgy írták meg, hogy nem tud belenyúlni. Mondjuk eddig ez a második játék ami ilyen, a Red Alert 3 volt még ilyen.
Settlers 7 is csak egy szálat használna gyárilag, mégis így terheli. Vagy Starcraft2 ami két szálat magot használna 4vs4 multiban ilyen, diablo3, az összes játékot elosztja a win modulonként egy szálra, BF3 az ami ténylegesen be is zabálja rendesen a 6 szálat [link], dota2
Másnál nincs gond a Settlers7 beállításaival? Valamiért nem tudom maxra rakni a garfikát, mert azt írja nem támogatja a VGA kártyám, míg HD3870 nél engedte maxra rakni!
-
válasz
polonic #19231 üzenetére
Ez így van.
Gondolkoztam is rajta, hogy a motorok intelligensen kezelk-e a ramot, mint a win7
Tehát ha látják, hogy van bőven, akkor elterülnek, ha meg szűkében van az ember, akkor a lényegre koncentrálnak és ezért ritkábban fogy el.
Azért mindezt, mert látom Gaboman hőzöngését a memóriafogyasztásról, amit én nem tudok alátámasztani (Skyrim 800MB vs 2GB).
De az egyértelműen látszik, hol fogy el a VRAM és hol a CPU, ha monitorozod a dolgokat.
A (közel)jövő sajna a nagyobb memóriáé... -
-
Beri
addikt
válasz
polonic #16506 üzenetére
Mi más lenne, ha nem hardverhiba? Ha még tesztelték is koppra ugyanazzal a memóriával?
alibaba78: Teljesen biztos vagyok benne, hogy vannak emberek, akik ugyanazt a lap-VGA párost használják, ami nálad nem működött.
Ez is ugyanaz a helyzet, mint amikor a lakótársam G500-as logi egere minden felületen tévesztett, kivéve egy tízezer forintos razer padot, meg a boltban egy asztallapot. Nem lehetett gariztatni, mert elvileg működött. Gyakorlatilag meg használhatatlan volt. Bújtuk a fórumokat, találtunk megelégedett vásárlókat, akik ugyanazt az egeret használták pontosan ugyanolyan padokkal, amilyenekkel mi próbáltuk, minden hiba nélkül. Ez sem inkompatibilitás, simán csak hibás volt az egér. -
Beri
addikt
válasz
polonic #16498 üzenetére
De memóriánál pl nem kompatibiltási lista, hanem QVL van, qualified vendor list.
Ezt írtam én is, "memóriákról, amikkel tesztelték". De ez most nem ide tartozik. VGA-lap párválasztásról volt szó.alibaba78: Elolvastam. Az egyik kártyával minden rendben volt, a másik kártyával rendetlenkedett. Külön-külön a két VGA hibátlannak bizonyult. Ugyanúgy, ahogy nálad is. Kicserélte a lapot alatta és gond nélkül működött ugyanaz a kártya ugyanabban a típusú lapban.
Magyarazd meg legyszives!
Hibás lap. Ahogy Attix82-nél is. -
Beri
addikt
válasz
polonic #16493 üzenetére
Egyből jön a hülyéneknézés... Ne lihegd túl.
Minden laphoz megad a gyártó egy-egy listát a támogatott processzorokról és memóriákról, amikkel tesztelték. VGA-kkal nincsenek ilyen problémák. Ha olyan a foglalat, amilyet a kártya igényel, akkor működni fog (visszafelé kompatibilitásnál lehetnek problémák max).alibaba78: Olvastad ezt? Ez is inkompatibilitás? Ugyan, dehogy. Ahogy a tied sem volt az.
Saycz: Nem bírom felfogni? Ez mégis milyen érv?
-
Progression
csendes tag
válasz
polonic #16381 üzenetére
Megcsináltam a frissítést és tönkrevágta a videokártyát
A frissítés után nem indult el a gép (kék halál után leállt), aztán újratettem a windowst és így elindul a rendszer egészen addig, amíg fel nem teszem a VGA drivert... Most a 2. rendszertelepítésen vagyok túl és nem tudom mit kellene tennem, hogy újra működjön. Valaki tudja mit kellene tennem? -
agemate
addikt
válasz
polonic #16303 üzenetére
Tipikus AMD-féle trógerkódás (lásd magfeloldás Athlon/Phenom)
Pedig már reméltem, hogy egy módosított BIOS-szal és egy ráforrasztott második tápcsatival 6870-em lehet.
kungzi: Igen, a Giga tudom, hogy olyan, de a Sapphire eredetileg nem. Eddig két ugyanilyen Sapphire-om volt és mindkettőn csak egy tápcsatihely és az is hátsó irányban. Rövidebbek is voltak.
-
-
alibaba78
őstag
-
alibaba78
őstag
válasz
polonic #16062 üzenetére
Mostmar kezd komolyan idegesiteni ez a dolog. Induljunk ki az eredeti hsz-bol.
" 3x akkora területet látsz be."
Szeretnek egy bizonyitekot latni errol az allitasrol. Ofkorsz, megvaltozik a latoter, es talan az igaz, hogy horizontalisan tobbet latsz vmivel, de ha jobban megnezed a videokat, es kepeket, akkor legalabb ugyanannyit el is veszitesz vertikalisan. De mint mar masok is emlitettek elottem, es en is megjegyeztem mar, ez elegge off tema ebben a topicban. Talan nem itt kellene folytatni.
-
joker1220
őstag
válasz
polonic #15509 üzenetére
Szerintem ez a titka a dolognak;
1120-Core "Fixed" Radeon HD 6850 Video Card Review Samples Shipped to Media
Itt azt írják hogy tévedésből 6870 GPU val szerelt 6850 ek kerültek ki a tesztoldalak számára a megjelenés előtt, valószínűleg ezek közül lehetett egy pár darab amiről fent vannak ezek a képek!
Tehát a forgalamzott 6850 közt valószínű hogy egyáltalán nincs oldható ezek szerint.
-
joker1220
őstag
válasz
polonic #15506 üzenetére
Köszi!
Igen valóban sok helyről mondják hogy nem lehet de több helyen is láttam hogy bizonyos kártyákat sikerült, például;
Dual Bios Unlockable HD6850 from Colorfire
DoxaM:
Köszi de az OC-s verzió más felépítésű és másfajta bios is van rajta, a giga oldalán az OC verzónál nincs is letölthető bios.
Este frissítem a biost, kíváncsi vagyok hogy megoldódik e a gond.
-
miresz
veterán
válasz
polonic #15468 üzenetére
Ez nem jó hír. Csak azért gondoltam rá mert még annak idején mikor kijöttek a 6000-es kártyák volt egy 6870&6850 CF teszt és ott azt írták,hogy érthetetlen,de jobb eredményeket hozott mint egy 6870&6870 CF. Gondoltam akkor ez is működhet. Meg hát azért is mert 6790-et kapni már 34e. Huf-ért.
-
laca500
aktív tag
válasz
polonic #15148 üzenetére
Ezért kérdeztem az 5.1-t.
Először HDMI-vel a TV-be kellene dugnom és onnan egy optikai kábellel a házimoziba. A házimozi meg majd megszólaltatja az AC3-as hangot. Valahogy így kellene, mert csak 1 optikai bemenetem van az erősítőn. Ez így megoldható a 6790 vagy a 6850-el?Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
vag ezt
[link] 34.99.- Ft-ért
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
polonic #14850 üzenetére
De épp ezaz, hogy a bios valamiért bekapcsolta, gondolom azért, mert kivettem a 6850-et.
Emiatt bekapcsolta az IGP-t de én erről nem tudtam, csak amikor láttam az eszközkezelőben is, hogy ott a két kártya, a 6850-ből jött a kép, de ha gpuZ-t elinditom, abban mutatja a 4200-at elsődlegesnek. Ha ment a furmark, ott is gpu 1nek a 4200-ast irta ki, gpu2-nek meg a 6850-et
Erre irtam, hogy mindegy kikapcsoltam, de hogy mi lehetett a jelenség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest