Új hozzászólás Aktív témák
-
janika1337
tag
válasz
gordonfreemN #17935 üzenetére
dehogy van... szólt a tag, hogy vissza kéne cserélni, most megint a 6850 van nálam... az a madár túlhúzta és fagyott meg stb, mert ő felrakta mindenféle folyamatos emelgetés nélkül 950/1200-ra... és azt mondta, hogy ez hulladék...
-
lipido
senior tag
válasz
gordonfreemN #17358 üzenetére
Nagy rafkó!
-
szasanyi
félisten
válasz
gordonfreemN #17245 üzenetére
Nem kell, ezért csak opció. Az új játékok többségében konzol átiratok, ahol többnyire nincs AA mert nem bírja a hw, és persze anélkül borzasztóan cakkosak az élek. Az AF a felületek minőségén javít látványosan, de nyilván ennek is ára van, bár nem olyan szintű mint az AA esetében. De ne mondjátok már, hogy ezeket nem látjátok, nem használjátok...
Én is FullHD felbontásban játszom és igen, sztem ott is jól érzékelhető - annyi megjegyzéssel, hogy nem minden játékban egyformán az igaz.
zoleeno1: akkor neked jó, mert érzed a hiányát, kvázi több erőforrást (és persze emiatt több pénzt) nem kell rá fordítanod. A monitor az valóban jó, nálunk mind2 olyan.
-
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #17186 üzenetére
Jaaaaaa, nem. Abba nem.
Sajnos vagy 2-vel kevesebb.
azért írtam ilyen sokára mert még hajlamba mikor elolvastam, beledőltem egy karóba és az orvosok csak most szedték ki belőlem
De tudod mit? Felrakod a méréseidet, és akkor megnézhetjük. Mert ezek így csak szavak. -
válasz
gordonfreemN #17032 üzenetére
Nem tudom milyen darabot/darabokat fogtál ki, de nekem már szeptembertől egy 6850 DirectCU teljesíti szolgálatát és halkan üzemel. AB-vel szépen be van lőve, most IDLE 35fok, 11%-os ventifordulaton, egyszerűen tényleg halknak mondanám a gyári hűtős VGA-k között. Ez nem morog, nem kerreg, de olvastam ilyet, és az egyik fórumozónál akkor fordult elő ha nagyon gyorsan emelte a fordulatszámot, mondjuk nekem gyári vezérléssel és az általam átírttal se volt gond. Ha lecserélném, már csak kipróbálásképpen egy 6870-es DC-t vennék legszívesebben helyette. Bár volt Sapphire 6870-em, de az nekem nem fért el igazán a házban, a Twin Turbo Pro miatt, gyári hűtése meg borzalom.
-
alibaba78
őstag
válasz
gordonfreemN #17020 üzenetére
Mivel kellett volna? Furmark+linx parossal, amilyen korulmenyeket soha az eletben nem fog tudni teremteni? Az eredmeny szvsz helytallo, mivel a gyartok mindig azt az erteket adjak meg tdp-nek, ami fole nemigen tudsz mar menni.
-
válasz
gordonfreemN #16968 üzenetére
Oh, arról nem tudtam. Köszi az infót, ha eszembe jut még valami, akkor írok/kérdezek.
#16967 lipido: Nem szoktam, ez csak egy szójáték.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #16968 üzenetére
mondjuk azt hozzátenném, hogy kb két hete vettem az 5870et, 45k-ban garival és egy EK fc blokkal. Az ugy jó vétel volt, nem?
-
válasz
gordonfreemN #16964 üzenetére
DirectCU ha jól tudom
? Apróról mennyiéért sikerült összeszedni
? Szerintem nem lesz nagy különbség a 6850-hez képest, szabad tudni miért váltottál
?
#16965 lipido: Ahogy téged sem, ha jól gondolom
.
-
lipido
senior tag
válasz
gordonfreemN #16964 üzenetére
Nana... az még nem jogosít fel semmire, no meg az "őstag"-sága sem!
-
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #16950 üzenetére
Visított? Én a hangját sem hallotam nagyon. Max játék alatt de akkor sem ment feljebb a fordulat 60%-nál,de visító hangot nem hallottam,sőt egészen halknak mondható a vetélytársaival szemben.
-
Kissjeno
tag
válasz
gordonfreemN #16923 üzenetére
Megpróbáltad ? Mit mondtak ?
-
Fekete123
csendes tag
válasz
gordonfreemN #16906 üzenetére
Hát nyáron még annyi volt... Csak ugye az euro... Haverom multkor akart gépet bőviteni. Kinézte mikell, következő héten elment megvenni és 20k-val drágább volt. lap proci mem... nem is vette meg. Az én 6850-em is drágább most mint egy évvel ezelőtt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16906 üzenetére
Nagyon felment az ára, én nyáron annyiért vettem, amit írtam. 35-ért már nem számít olyan jó vételnek.
Nem emlékszek az I5 mennyi volt pontosan nyáron.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16824 üzenetére
Az egy töltés mindegyiknél, sehol nem lassulnak be a kártyák játék alatt.
Bőven eléred vele az OC órajeleit, nekem SOC órajelen is meg a Giga, de nem használom teljesen felesleges. -
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16822 üzenetére
Tessék:
Először Benchmarkot futtattam AvPnél.
Beállítások:
Resolution: 1600 x 1200
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 46870OC eredménye:
Number of frames: 3713
Average Frame Time: 28.2ms
Average FPS: 35.55870 eredménye:
Number of frames: 3947
Average Frame Time: 26.5ms
Average FPS: 37.7Mondom akkor rendben tényleg valamivel erősebb az 5870.
De a meglepetés csak ezután jött, beléptem játékba és elkezdtem tolni Singleplayer küldetést.
Marine mission 2pálya ahol az Alien kihúz a csatornából, 5870 60FPS ahogy lelövöd az Alient és felállsz, 6870OC 70FPS, ejha hát ez hogy lehet, beállítás ugyan az 4xAAval.
Akkor mérjünk egyet FRAPSal.
AvP Marine Mission, első pálya elejétől az ajtónál lévő Alien találkozásáig.
1600x1200 VeryHigh 4xAA5870
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
13647, 224881, 33, 109, 60.6856870OC
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
15691, 225297, 26, 160, 69.646Szerintem eléggé meggyőző, játékon belül igencsak alul maradt a 5870.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16635 üzenetére
Mondjuk igazából nem is értem minek írtam ilyen sokat
Elvben a 6870 mindig kicsit gyorsabb lesz a 6850-nél, ha ugyanazon a frekin mennek a shaderek miatt. De ugye nincs két egyforma gép, egyforma tuning, szóval lehet hogy valakinek a 6850-e más 6870-ét odaveri.
Nekem pl az 1030 leglább olyan "rommáhúzás" a 6870-en mint az 1075 a 6850-en. Ott már nagyon vége van. De az is látszik hogy 980-on is hozza a 6850-et. Más kérdés hogy megér-e plusz pénzt persze -
dik
őstag
válasz
gordonfreemN #16551 üzenetére
Beleültetted az agyamba a bogarat ezzel a kábel dologgal. Találtam ezt az irományt nem épp a legújabb de talán mondhat valami jót.
http://pcworld.hu/kerulje-el-a-monitor-csapdat-20070816.html
Az iromány alján vannak a csatlakozók ezek közül nekem a középső van a kábelen DVI-D single link(ránézésre megegyezik). A giga 6870 vga hátulján könyv szerint van DVI-I és DVI-D. Ha a DVI-I-be teszem a kábelt ezt a DVI-D kábelt akkor lesz kép de nagyon későn és nincs módom felbontás állítani nem engedi(ez így belegondolva elég érdekes párosítás). Ha viszont a DVI-D-be teszem a vga-n akkor nincs kép (gépet nem indítottam újra a kábelcserék között remélem ez nem probléma). Lehet nekem ez a régi kábel (2006 vett monitoré) nem jó? Milyet is kellene akkor vennem hogy jó legyen? Kissé elvesztettem a fonalat a kábelek között?
Persze aki más is jártas ebben a témában kisegíthetne, hogy melyik is lenne a jó! Mert lehet nem is a kártyával van a baj hanem a kábellel.
Boltban ahol voltam erre nem hívták fel a figyelmem hogy nem mindegy melyik a jó (gondolom fogalmuk sem volt róla több féle létezik).
Elnézést érte, hogy kissé hosszúra sikerült az irományom de próbáltam leirni a gondom remélem nagyból érthető voltam.
Válaszokat előre is köszönöm! -
dik
őstag
válasz
gordonfreemN #16566 üzenetére
Eddig bajom nem volt ezzel a kábellel csak most így dobtam is. Vettem sima analógot és átalakítóval használom majd. Most ezzel a megoldással tökéletesen megy.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #16536 üzenetére
"De körülbelül így nézhetnek ki az erőviszonyok"
Inkább a 1920x1200 mutatja a valóságot, mert ott már azért VGA limit van míg 1280x1024-ben inkább a proci dolgozik.
-
dik
őstag
válasz
gordonfreemN #16545 üzenetére
Öööö nekem egy van dvi amit a viewsonic vp930-hez adtak annó eddig bajom nem volt vele csak most. Vagyis ezzel a dvi-vel is ment egy pillantig aztán semmi. D-sub1 ír a monitor így jó. Játékokat is próbáltam hibátlanul viszi.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16541 üzenetére
Remélem a héten tudok tesztelni!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16536 üzenetére
Ki fog derülni mint mondtam egy 5870 van jelenleg a gépben, letesztelem mind a kettőt mit tudnak.
Amelyik színpatikusabb lesz az marad meg. -
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16528 üzenetére
Az igazság hogy már a második teszt is hasonlóan néz ki.
Számomra is meglepő, bár én nem bánom ha tényleg ilyen jól mennek, viszonyítási alapom lesz most egy 5870 van a gépben. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16528 üzenetére
Ott van 975/1150. De még igy sem kellene sztem.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16523 üzenetére
Erre alapozva mondom.
-
DRB
senior tag
válasz
gordonfreemN #16380 üzenetére
Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy a kártya a hibás, valami szoftveres dologra gondoltam/gondolok első körben, de ezért is kérdeztem hátha már valaki tapasztalt hasonlót, esetleg tudja is a megoldást. Ha meg mégis tré a kártya, akkor megy vissza gariba, nincs ezzel semmi gond.
-
DRB
senior tag
válasz
gordonfreemN #16377 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van, el is megyek a virágoshoz délután.
De tételezzük fel, hogy megy hiba nélkül, akkor is kicsit nehezen adnám ki a kezemből azzal, hogy teszt OK, nem a Ramiris szervize vagyok én aki meghúzza a vállát mindenre és azt mondja, hogy ez jó, szóval további ötleteket is várok.
Persze már látom, hogy mi lesz ebből... de ne szaladjunk ennyire előre. -
Beri
addikt
válasz
gordonfreemN #16337 üzenetére
Ha a melegedés a probléma. 1.3V mellett 1085MHz-es GPU órajellel is 90 fok alatt maradt a kártyám hőmérséklete a gyári hűtővel. Ide több fesz kéne, hogy szükség legyen vízre.
-
Beri
addikt
válasz
gordonfreemN #16335 üzenetére
Azért van némi különbség az 5770 és a 6850 között... Kezdetnek pl. ott az alapból magasabb GPU órajel. Így az 1.1GHz egy 5770-esnél jóval kisebb OC-t jelent.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
gordonfreemN #16297 üzenetére
ha nekem nem hiszel kérdezz a fórumjában.
az én 6870-em se bírja, majd pont a 768MB-os GTX-e fogja bírni nem?
-
zolisx4
őstag
válasz
gordonfreemN #16267 üzenetére
Jó márka de nekem úgy cincogott mintha muszáj lett volna Msi 5850 Twin Frozr II volt .
Vagy változott valami ? -
Keni21
tag
válasz
gordonfreemN #16116 üzenetére
Hali nekem minden ultrára állitva és minden fullon 30-50 fps és a sniperes résznél a tetőn az eső ki*eb*szott élethűűű
-
g@bo
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16100 üzenetére
sapphire 6850 33800+fa evga 560 -nem ti- 39000+fa
hát izé, 6850 elég, de refhűtést vadászok.
műlt héten találtam ipon, meg egy ismeretlen helyen 5850-et 28+áfáért, de pikkpakk elfogyott.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #16091 üzenetére
Háde mire válaszolsz? Mert eltünt a 16085-ös hsz.
Jah, a 16084-reFene egye meg, nem gondoltam volna, hogy elöbb lesz BF3-am, mint 6870-em...
Remélem 2 hét alatt azért csinálnak vele valami és tudom tolni rendesen.
De ha ezt is visszaadják, hogy "semmi baja, linux alatt megy rendesen" , mint az SSD-m, akkor naon mérges leszek... -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #16039 üzenetére
Ha szereted az FPS-eket akkor az Eyefinity neked való. Akkora csalás a több monitor FPS-ekben, hogy az nem igaz, 3x akkora területet látsz be. Akik egy monitorral tolják azok szinte csak maguk elé látnak a játékban viszont 3 monitorral már a melletted történő dolgokat is egyből látod. Sokkal több időd lesz reagálni, mert egyszerűen előbb látod meg az ellenfelet ha oldalról jön.
Szimulátorokban is biztos van előnye, de azokról ,még nem nagyon olvastam/hallottam Eyefinity alatt. -
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16039 üzenetére
Most látom, hogy milyen szerencsétlenül írtam a hsz-t.
Késő volt már. . .Nem tudom, hogy van-e értelme. Nem próbáltam még ki. Ha vahalol van módod kipróbálni, akkor tedd meg, aztán meglátod, hogy van-e értelme.
Vagy nézz videókat róla tecsőn. Vagy teszteket keress. -
Turbolada II
őstag
válasz
gordonfreemN #16034 üzenetére
Ha veszel még 2 monitort akkor a későbbiekben is mindig az aktuális csúcskártyára lesz szükséged, ha a legújabb játékokkal szeretnél játszani.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16034 üzenetére
Attól függ, hogy mivel játszottak meg és te is mivel akarsz játszani.
Az időtállóság figyelembe véve írtam az előbbi hsz-eimet.(#16033) OddMan
Nincs mit.
Nem tudok más programot. Csak ezt ismerem. -
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #16011 üzenetére
Pont ma próbáltuk,6970-en megy az eyefinity 3 Asus monitoron ,monitoronként 1680x1050-on
hig-on,blur/off,v-sync on,AA kikapcs. -
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16009 üzenetére
1 db 6850-es a BF3-hoz visítva elég 1680x1050-re. High beállítás, 2xaa és 4xaf. Egy X4 955BE, 3.6GHz környékén.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16011 üzenetére
Itt már FullHD fölötti felbontásokról beszélünk.
Triplázd meg a felbontást attól függően, hogy fektetve vagy állítva akarod használni a monitorokat. Vagy 4320x900 vagy 2700x1440.
Láthatod, hogy ezek is elég nagy felbontások. . .
Talán elég lenne a 6970, nem tudom. -
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16009 üzenetére
Kb 6990 AMD oldalról. 5XXX x 1XXX -es felbontást kéne bírnia, attól függően, hogy milyen 3 moniort választasz.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #16007 üzenetére
Nagyon kevés lesz 3 montiros rendszerhez a teljesítménye.
A csatlakozókat úgy, hogy dp-re kell egy monitort kötni minimum, aztán a többit úgy, ahogy szeretnéd. Ja, és még 2 dvi-t sem lehet használni. Igen, akkor a játékokban annyival szélesebben látni mindent. -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
gordonfreemN #15927 üzenetére
Nekem csinálta, de csak a Rage driverrel...
-
dangerzone
addikt
válasz
gordonfreemN #15860 üzenetére
Én anno a radeon 4870-es topikban olvastam olyat, hogy valakinek elszállt a kártyája alatta.
Persze ez nem bizonyítja azt, hogy 100%-ban a program a hibás.De én személy szerint nem nyektetném azzal a programmal a kártyám.
De hangsúlyozom: személy szerint. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #15860 üzenetére
Dehogy teszi, ezek a kártyák már rendesen ki vannak bélelve védelemmel, előbb lekapcsol minthogy valami baj történne.
Egy szó.(másold be a gugliba és kijavítja)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15719 üzenetére
Vagy ha kezeli a kártyát, akkor az MSI afterburner, az mutat fps-t, hőfokot, feszt, ventit, meg mindent.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15548 üzenetére
Én 6850-et venném, mégis csak újabb. A driverek terén is tovább élvez támogatást sztem. Az 5850 erősebb vmivel, de sztem az a különbség elenyésző.
-
Winne
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15537 üzenetére
Nálam is ez van.
-
jambiyya
őstag
válasz
gordonfreemN #15548 üzenetére
ha az ár+fogyasztás nem számít, akkor: UVD3 > UVD2
-
Erdei88
veterán
válasz
gordonfreemN #15537 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Megnéztem a gyártó honlapját, ott azt írják, hogy két fajta csatlakozó van rajta: egy DL-DVI-I és egy SL-DVI-D. Valószínűleg a felső csatlakozó DL-DVI-I, ugyanis működik a monitor a DL-DVI-I-->RGB átalakítóval, valamint a SL-DVI-A-->RGB átalakítóval is. Ez persze csak a felső. Az alsó csatlakozó egyikkel sem. Ha szerzek tehát egy SL-DVI-D-->RGB átalakítót, akkor menni fog az alsó csatlakozón is a monitor?
Köszi! -
joker1220
őstag
válasz
gordonfreemN #15533 üzenetére
Persze hogy nem érdemes piszkálni, kár hogy nem lehet rajtuk egyszerűen feloldani a shadereket bios bol mint az unlockos prociknál
Aztán vagy működik rendesen, vagy nem
Azért én így is elégedett vagyok ezzel a 6850 el, ez a bios frissítés mintha kicserélte volna a kártyát.
Van olyan játék ahol 20-30 fps el több van mint eddig, 3dmark vantage ban több mint 1000+ pont a VGA ra, CPU ra + 1500, ezt nem tudom hogy de teljesen azonos beállítások voltak.
Rohadt jól szalad
A furmark egy videokártya gyilkos tesztprogram, a lelkét is kihajtja a kártyának, volt is egy cikk róla hogy hardveres védelem van a furmark ellen a kártyákban (Nvidia - Ati is megcsinálta), különben gond nélkül leégetné őket, az hogy 100c nél lekapcsol a kártya attól még nyugodtan károsodhat kisebb mértékben...
-
joker1220
őstag
válasz
gordonfreemN #15511 üzenetére
A cikkben benne van hogy ezek csak a tesztoldalak
számára tévesen 6870 es gpu val szerelt 6850 ek voltak.Valószínűleg kereskedelmi forgalomba nem kerültek, tehát szvsz nem érdemes vele
próbálkozni.Ráadásul a cikk is elég régi, ha jól emlékszem nemrég az AMD ki is adott egy közleményt hogy lézerrel levágták a letiltott shadereket tehát szoftveresen nem lehet működésbe hozni őket.
A 6950 ből is csak a referencia modellek voltak oldhatóak ha jól tudom.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #15483 üzenetére
Köszi
-
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #15466 üzenetére
Az istenért sem találok róla semmi tesztet,jobban mondva semmit sem róla. Pedig kíváncsi lennék rá,hogy mit mutat teljesítményben együtt a két kártya.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #15455 üzenetére
nem feltétlenül muszáj hűteni a memóriákat egy csomó gyártó nem hűti és erre a legjobb példa a mostani karid azon sincs hűtve, holott ez pont egy "tuning kártya". de nézd meg nyugodtan a többi 6850-est, ha jól tudom csak a gigákon hűtik a memókat, viszont ha nagyon félsz attól, hogy baja lesz a kártyának hát akkor tegyél a memóriákra rá süniket. szerintem semmi értelme bele menni egy bizonytalan kártya cserébe csak azért, hogy tudd hűteni azt az alkatrészt amit még a gyártók sem hűtenek (holott ők még garit is vállalnak tehát nekik érdekük a hosszú életű kártya). de végül is te döntesz.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #15450 üzenetére
Persze, hogy jelent, elvégre direkt azért cseréltek le rajta alkatrészeket és kapott erősebb tápellátást, hogy jobban bírja a tuningot. Persze ha mázlid van kifoghatsz a ref. kártyákból is egy olyan darabot ami elég jól tuningolható, de ezzel az Asus-al mindig nagyobb lesz az esély a jobb tuningolhatóságra.
De miért? Nem megy rá az Asus-ra a vizes blokk?
-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN #15428 üzenetére
Igen, lehetséges, hogy ott lesz a probléma akkor.
Mondjuk az egyik csatlakozó az a 4 tűs rendszerről megy átalakítóval. A ház hátuljától számítva a 2.-csatiba van bekötve a 6 tűs, ami közvetlenül a tápból jön ki.
Köszönöm!
-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN #15426 üzenetére
Az mondjuk a másik dolog, hogy az egyik tápcsatira a táp 6 tűs pci csatija van bedugva, a másiba meg arról az ágról van levezetve, amin a molex csatik vannak. Az az ág azt hiszem nem a 12 V-os ág, hanem a gyengébbik terhelhetőségű.
Játék közben nem igazán voltak problémák. Akkor jelentkezik ez, amikor egyszerre futtatom a furmarkot, teljesen terhelve a vga-t + mellette futtatom a Prime 95-öt, teljesen terhelve a BLEND teszttel.
-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN #15424 üzenetére
Hali!
Köszi!
A V2-es Asusod van Neked is? Mert nekem azt mondták, hogy ez jóval többet is tud fogyasztani, mint a referenciák. 2 Tápcsati pont emiatt kell neki.
Tuti a táppal lesz a probléma akkor, mert az általad linkelt írásban is írják, hogy: "Elvileg ez is belül van a 400 watton, gyakorlatilag a Chieftec és a Cooler Master esetében már a két CPU-mag hajtása nélkül is hamar lekapcsoláshoz jutottunk. Minden bizonnyal a 12 voltos részleg védelme vetett véget a mókának. Az Enermax eggyel tovább bírta. Nála még egy processzormagot is meg lehetett hajtani, így a...."
Másik topikban is írták, hogy gyenge nagyon a tápom 12V-os ága, így egy ~180-200Wattos
(940/1100) kártyához, meg a 4 magos Phenomhoz már kevés lehet úgy, hogy csak 336 W-os terhelhetőséget ír tápon ráadásul csak átlagos hatásfokú, semmi 80+, meg ilyesmi. És sokszor próbáltam külön a procit, meg külön a kártyát teljes terhelésen. Bírták sokáig. Ahogy egyszerre terheltem őket fullra, lekapcsolt a táp.
Szóval tápcsere lesz.
A Te Zenednek szerintem jóval erősebb a 12V-os ága, mint az enyémnek. + ugye ott a V2-es kártya, meg a 4. mag.
Szerintem ez éppen elég neki sajnos, hogy besokalljon.
Amúgy a videókártya dobozán írja is, hogy minimum 500-as táp , aminek a 12V-os ága 40A-t tud minimum (a tápom mind a 2 követelménynél elhasalt, ráadásul ezek az alapórajelre vonatkoznak) + minimum bedugva a 2db 6 tűs csati.
-
válasz
gordonfreemN #15324 üzenetére
Kiírja, bár nekem befolyásol az MSI AB is, szerintem...
-
Rollee
aktív tag
válasz
gordonfreemN #15324 üzenetére
Hali! Holnap elvileg meglesz az Asus karim, ha v2-es lesz akkor majd meg tudom nezni neked.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15292 üzenetére
Ennek az uzenetnek az elozmenyeire megtenne valaki, hogy reagal?
Vagyis annyit kene tenni, hogy akinek asus 6850 dcV2-ese van, az megnezi a 11.9es driverrel (+catalyst control center), hogy a gpu-z vddc feszultsegerteke 0 vagy pedig a normal 0.950 (idle) -
keke69
őstag
válasz
gordonfreemN #15292 üzenetére
Minden úgy van ahogyan leírtad,akkor talán más majd jobban tud segíteni!
-
keke69
őstag
válasz
gordonfreemN #15289 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #15266 üzenetére
Na csak kiderült a végére, a 11.09 driver volt a ludas. Megnézhetné más is, hogy erre a driverrel eltűnik-e a normális kijelzés a gpu-z VDDC értéknél?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #15152 üzenetére
Nyilván csak szoftveres hiba, mert a VDDC érték a magfeszültség és ha 0V-ot kapna, hogy is működhetne a kártya. Ha nagyon idegesít a dolog akkor én bepróbálnék a helyedben egy win reinstall-t. Az Afterburner-ben pedig nem is fogod tudni szabályozni a feszt (még), mert még nem támogatja a kártyádat (V2). De erről valaki pár hónapja panaszkodott is és a smart doctor-t vagy valamilyen asus szoftvert használt a tuningoláshoz.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Erre a 15152-re nem tudna mondani senki valami okosat?
Annyi változás van, hogy feltettem a smartdoctort (mert ugye asus dc2-röl van szó), és az is kijelzi a VDDC értékeket, és változtatni is lehet elvileg.
Már az is megnyugtatna, hogy szoftveres vagy hardveres hiba lehet-e? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15169 üzenetére
Én bármit állitok 1,200-at mutat
-
sinya85
senior tag
válasz
gordonfreemN #15169 üzenetére
-
sinya85
senior tag
válasz
gordonfreemN #15165 üzenetére
igazábol nem tudom. enabledre van állítva?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Kezd nagyon bosszantani, a gpu shark viszont kijelzi rendesen. Ujrategyem ezt a fostalicska win7-et?
-
Flashget
félisten
válasz
gordonfreemN #15107 üzenetére
megy..ha betudsz lépni egyáltalán szerverre...
-
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #15107 üzenetére
Bf3 beta nekem a 6870-el ultra beállításokkal FullHD-ben 45-55 FPS. Szerintem nem sokkal lesz kevesebb 6850-el sem főleg nem 1440-ben. Egyébként még tiszta bug az egész,+ a grafika sem győzött eddig meg.Közel sincs a korábban beharangozott,videókban szerepeltetett gameplayek-hez.Remélem a végleges már jó lesz.
(#15111) Flashget:Mindenki azt mondja,hogy nem tud belépni,én most is játszottam.
-
válasz
gordonfreemN #15104 üzenetére
Mondjuk az elég gusztustalan, hogy ezért legombolnak 3k-t....
-
válasz
gordonfreemN #15101 üzenetére
Akkor tényleg gyorsan intézték.
-
Alister71
nagyúr
válasz
gordonfreemN #15101 üzenetére
Ugyan olyanra cserélték? Vagy ráfizettél egy másikra?
-
válasz
gordonfreemN #15091 üzenetére
Ez elképzelhető, de biztos, hogy nem fogják ott rögtön berakni egy gépbe. Ha mégis, akkor nagyon rendesek és jó fejek
-
válasz
gordonfreemN #15089 üzenetére
Azt majd ők döntik el bevizsgálás útján, hogy cserés-e, vagy sem. Az szerintem teljességgel esélytelen, hogy azonnal cseréljék. Meg fogják nézni, hogy nincs-e külsérelmi nyom (égés, fizikai behatás, stb.), meg gondolom bele fogják tenni majd egy gépbe is tesztelésre. Elvileg így szokott lezajlani egy bevizsgálás. Drukkolj, hogy minél hamarabb kijöjjön nekik is a hiba.
Nekem csak Ipon-nal van tapasztalatom VGA garancia ügyben és ők kb. 1 hét alatt lezongorázták. Korrektek voltak. Azt hiszem a törvény 15 napot ír, de ebben nem vagyok biztos.
Gondolj bele. Ha Neked lenne PC boltod, Te sem cserélnél azonnal mindent, amit behoznak hibásan. Mondjuk user szétfeszelte a VGA-t és az megsült, akkor azért az nem garanciális hiba...
-
válasz
gordonfreemN #15087 üzenetére
Ha a "Szervizünkben összeszerelt.....blablabla..." szövegre gondolsz, akkor az szerintem csak egy általános szöveg az általuk összerakott gépekre. A matrica sérülés pedig a konfiguráció garanciájának vesztésével jár. Tehát, ha megsérül a matrica és Te beviszed, hogy nem megy a gép, akkor a hiba feltárását ki kell fizetned, hiszen megbontottad a konfigurációt. De ettől függetlenül a számlán szereplő alkatrészre még vonatkozik a garanciális ügyintézés.
Pl.: beviszed az egész gépet, hogy nem megy. Ha van matrica, akkor ingyen megnézik, hogy melyik alkatrész a hibás és intézik a garanciális ügyintézést. Ha sérült a matrica, akkor bizonyos összegért bevizsgálják a gépet és, ha kiderül, hogy a rossz alkatrész a számlán szereplő valamelyik tétel, akkor arra vonatkozólag elkezdik a garanciális ügyintézést.
Tehát, ha gépen nincs matrica, és konkrétan nincs sehol feltüntetve, hogy a számlán szereplő alkatrészekből ők állították össze a gépet, és tudod, hogy a VGA a hibás, akkor vedd ki a gépből és csak azzal az alkatrésszel sétálj be, hogy ott vetted, itt a számla és rossz.
Szerintem....
-
válasz
gordonfreemN #15085 üzenetére
Ha a garipapíron nincs feltüntetve sehol, hogy a boltban lett összerakva, akkor gyakorlatilag az szerepel a számlán, hogy vettél egy zsák alkatrészt. Ebből most az egyik elromlott gariidőn belül. Ergo simán mennie kell a gariztatásnak. Elvileg a dobozt sem nagyon kérhetik, de egy cserénél nem árt, ha megvan minden tartozék, mert úgy egyszerűbb. Annyire mélyen nem ismerem a jogszabályi hátteret, hogy mik a pontos feltételek, csak a gyakorlati tapasztalataimat osztottam meg (nem Aquás tapasztalatok).
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #15078 üzenetére
Igen ez tipikus VRAM hibára utaló jelenség. Ha nem volt leragasztva matricával a gépház akkor elvileg nem lesz gond a garanciáztatással, de ha volt garis matrica akkor lehet még harc a bolttal, hogy miért nyúltál bele a gépbe és miért nem hoztad be egybe. Ha a bolt rakta össze a gépet és nem is adtak hozzá dobozt akkor nyilván nem kell azt vinned. AQUA-ba még nem garanciáztattam, de a 6850-esem már igen az nagyjából 1 hét volt.
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #15030 üzenetére
WHQL-re gondol, szerintem.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #14988 üzenetére
50°C az semmi, szerintem csak egyszerűen hibázik a kártya, mert ez a vége tuningban (gondolom ez még alapfesz). Én a mondó vagyok, hogy szerezz egy bordát a VRM-ekre majd utána lődd be az órajeleket.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #14979 üzenetére
Nem baj, nem kell rá anélkül is normálisan működnek sőt van, hogy a gyár se hűti a memóriákat. Viszont a VRM-ekre ha víz nem is de egy borda azért mindenképp kellene.
-
válasz
gordonfreemN #14979 üzenetére
Neked hogy ment léggel, mármint GPU + Memó? Szerintem akkor lehet picit túlhúztad, vedd vissza és nézd meg újra.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #14974 üzenetére
A memóriát nem is muszáj, de a VRM-et szokták. Még egy borda sincs rajta?
-
Torry
addikt
válasz
CPU-val lesz gond, bios resettel orvosolhatod a problémát nagy valószínűséggel.
Esetleg nincs unlock-olva/tuningolva a phenom-od?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
azóta folyamatosan csinálja vagy csak egyszeri alkalom volt ez? mert nekem is volt tuningnál ilyen, hogy elvesztette a vga a fonalat, de utána órajelcsökkentésel stabilizálni tudtam, szintén csak a GPUt vizezem, de nekem a ramon sünik vannak, sé a fetre csináltam, egy 12es ventivel hűtve alulról ezeket
-
polonic
félisten
válasz
gordonfreemN #14849 üzenetére
Nem tudnak együttműködni.
Ha ki van kapcsolva a biosban, akkor nem kéne látszódnia. -
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #14702 üzenetére
Igaza van diegho-nak! Ha megy szerintem is unlockold ki.
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14702 üzenetére
Ne a teszteket nézd, hanem magad teszteld. Sok teszt alapján egy E8500@3600 keresztbe lenyeli az X4 640-et, barátom mégis erre cserélt és láss csodát gyorsultak a játékok (főleg multiplayert játszik, ott meg a proci számít). 3 mag már szerintem dobna valamennyit, főleg ha meghúzod 3,8-ra.
-
diegho
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14692 üzenetére
Nem tudod unlockolni a 3. vagy 4. magot a procidon? Mondjuk egy sima Athlon X4 is előrelépés lenne néhány játékban.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
gordonfreemN #14692 üzenetére
A portal is csak ennél a résznél szenvedett, szal azért nincs világvége
meg persze igényfüggő is a dolog. Emlékszem, mikor anno megvettem a 4850et, egyből elkezdtem a final fantasy 8al játszani, ami még egy irodai integrált vga-s p4esen is vígan elmegyérdemes volt beruházni...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
gordonfreemN #14689 üzenetére
Igen, de akár egy 8600gthez is, mert bizonyos játékokhoz egyszerűen már kevés a 2 mag
Miután ezt tapasztaltam a portalban, rájöttem, hogy lépni kell, mert ha ez a játék megkéri a 4 magot, akkor a többi mégjobban.
Crysis 2 is simábban megy azóta (kár hogy egyébként trágya egy game), pedig azt hittem a kari miatt szaggatott olykor, de most direkt néztem és advanced beállításon 1920x1200ban 80% körül volt a gpu kihasználtság.
ment is utána harcdcorerra, had izzadjon a radeon
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
gordonfreemN #14689 üzenetére
szerintem nem elkéne, hanem kötelező.
De minimum egy HT-s i3
-
KrAt
veterán
válasz
gordonfreemN #14684 üzenetére
Adatlap?
Amúgy meg a felesleges offot kerüljük, ha lehet (nem csak rád gondoltam, csak épp most jártam itt), próbáljuk megőrizni a topic szakmaiságát..
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
gordonfreemN #14684 üzenetére
Te meg barna papírzacsi?Amúgy nem, csak ez az avatar volt szimpi
-
miresz
veterán
válasz
gordonfreemN #14677 üzenetére
Az még nagyobb fake! Régebben volt erről itt már szó,sőt azt hiszem az egyik kolléga meg is próbálta rá flash-elni a 6870-es biost 6850-re de el sem indult a kártya. Szerintem a srác is így cseszte el a kártyát és most nem tudta vissza tenni az eredeti biost,rá rakott egy ref. biost azért nem aktuálissak az órajelek,és most be van sz@rva,hogy elcseszte. Lehet megérné megvenni azt vissza az eredeti bios és 30-ért van egy kártyád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest