Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
illes.bence #27184 üzenetére
Nagyon jó kombó, magam is egy 6850+AC Accelero S1-et használok bár 12cmes AC ventivel.
OC: 980/1150 ~60°C
-
Ger_man
senior tag
válasz
RetepNyaraB #27074 üzenetére
Használtan kb 3e ami meg ajándék...
-
Ger_man
senior tag
válasz
ricshard444 #26981 üzenetére
Ja már értem. Hát mindenképp próbáld meg, ha nem válaszolnak e-mail-en keresztül akkor telefonon magyarázd el nekik, mi a gond. Biztosan segítenek, csak valszeg megzavarta őket ez a 2X-eri gariztatás!
-
Ger_man
senior tag
válasz
ricshard444 #26979 üzenetére
Hát az biztos hogy a nagy meleg közrejátszik. Nekem is 5-10°C-al melegebb az alaplapom északi hídja.
Szerintem gyűjts erőt, és gariztasd ha van rá!!! Vegyél egy jobb hűtésűt, ha levásárolhatod akkor 7790-eset, az halkabb, hűvösebb, és van olyan erős mint a mostanid!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Whysperer #26763 üzenetére
Akkor ha mégis veszel oszd meg velünk a tapasztalataidat
Egyébként engem a múlkor pont a BF3 akasztott ki, h az elején minden pálya laggolt, de veszettül, még Mediumon is, aztán rájöttem, h a Ping miatt, de azért így sem tudom Ultrára rakni... nem mintha észre vehető lenne a különbség... de akkor is
(1000/1150-en van a VGAm)
-
Ger_man
senior tag
válasz
harcinyul #26443 üzenetére
Eszeveszett gyorsulást ne várj, de azért észre vehető lehet, főleg az új játékoknál amik, a CNG architektúrát kedvelik jobban.
Ez egy jó teszt (benne van a 7870 és a 6870-es is)
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok:
Gondoltam megosztom veletek: ma bukkantam neketen a Resident Evil 6 Benchmarkjára és rögtön le is futtattam a rendszeren:
Phenom II X4 @ 3400mhz
GB MA790X-UD3P
4×1GB DDR2 800mhz CL4
Sapphire HD6850 + AC Accelero S1 + AC F12PWMKonklúzió nincs, csak hogy jól fog menni
És nektek, kedves 6850/70-es tulajok hogyan fut a game?
Ger_man Out.
-
-
Ger_man
senior tag
Nekem is felmerült egy kérdés...
MSI AB-vel ha tuningolok, és a megszokott OC órajelet beállítva is egy idő után villódzik a kép, míg ugyan ezen órajeleken a CCC-ben tuningolva semmi probléma nincs
-
Ger_man
senior tag
válasz
ricshard444 #25994 üzenetére
Megerősíthetem, hogy szépen fut a FarCry 3-m Ultrán, FHD melett, sőt nálam 6850-el is... igaz húzva... a Very High beállítással szemben, nem sokkal lesz kevesebb FPS... 2-4FPS, de így is 30 körül mozog, nem akad.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Pancsermeste #25822 üzenetére
Hát Proci között nincs, de szerintem VGA-nál lehet ennyi, mert hát míg az egyiknél 50-60fokról beszélünk maximum, addig a VGA-nál 80-90fokról, és a Spire hűtőpasztám már nem tolerálta az ilyen magas hőfokot, Procinál jól teljesít, ott nem volt látható különbség.
-
Ger_man
senior tag
válasz
boxos23 #25761 üzenetére
Jobb az ha az ember lassabban lépked, és próbálgatja, de szerintem az alapórajelhez +90mhz, nem sok, de igazából nekem 6850-esem van, nem tudom hogy a 6870-ekben mennyi tuningpotenciál van, de az biztos hogy ugye minden szériából, jelen esetben 6800-asok, közül a 6850-esek vissza vannak fogva, míg a 6870esekből szerintem alapból a legtöbbet kisajtolja a gyártó... így volt ezt nálam a 4830 vs 4870-el is, a ott 20mhz-et tudtam adni a 70esnek, míg a 30-asnak +200mhz-et
-
Ger_man
senior tag
Biz ez így igaz, pl BF3-nál ahol egy 6870-es is 24-30FPS-sel küzd, ott igen is számít az a 5FPS, főleg ha ennyin múlik hogy 24felett legyünk
Ez pedig egy csúnyán tuningolt HIS 6870-es eredménye:
Szóval szerinte egy "sima" 6870-est utól lehetne érni... egy jól tuningolható 6850-el, persze biztos már ha játék alatt tesztelnénk, de akkor is durván megugranak a pontok egy kis tuning hatására.
Am, én is 850/1150-en használom jelen pillanatban, de van még benne kakaó
-
Ger_man
senior tag
válasz
Warpig #25746 üzenetére
A lejátszóban kell engedélyezni a hardveres gyorsítást (DXVA).
A catalystban a videók minőségén tudsz finomítani, pl. zajszűrés, bár én inkább azt mondom mindent kapcsolj ki ott, mármint semmi szűrést vagy finomítást kapcsolj ki, mert szerintem csúnyább tőle a kép, mintsem szebb
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25626 üzenetére
Az mindig hibát észlel és el sem indul, 2X próbálva
-
Ger_man
senior tag
válasz
RetepNyaraB #25623 üzenetére
Nem igaz hogy mindenki félreérti... olvasd tovább... csak az unlock értéket írtam át, nem az aktuális órajelet
Azért ilyen sokat hogy extra feszültség emelésnél még véletlen se legyen limit
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25621 üzenetére
Valami működő unlocker
Megpróbáltam RadeonBiosEditorral de annak rossz vége lett: link
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25618 üzenetére
Nekem is rossz a Trixx.. csak tudnám miért nincs update.. villódzik a kép meg minden
MSI AB-ben meg az unlock nem műkszik
-
Ger_man
senior tag
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
#77081088 #25414 üzenetére
Igazából az a vicces, ha az ember egy 60Hz-es monitoron játszik, akkor végül is az annyit tesz hogy a monitor 60 felvillanó képet ad 1másodperc alatt, vagyis 60FPS tud megjeleníteni, tehát értelmetlen a 60fps feletti értékre állítani a játékot, monitoron nem lesz különbség... ezért a Vsync.
Az ember meg azért vesz űberkirály VGAt, mert az a jó ha minden játék 60fps felett fut, és abból butítja az ember, no de ha 30FPS körül mozog a game, akkor a Vsync csak tovább ront a helyzeten... mert hardverigényes opció ez...
Valaki jelezze hüleséget beszélek
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
#90933760 #25401 üzenetére
Nem figyeltél, vagy nem értettél
OC limitet... vagyis azt az órajelet amit még adhatok neki CCCben vagy Afterburnerben. Mert nekem nem műkszik a AB unlockja... ahogy sokan másoknak sem.
850/1200mhz amit adhatok neki.
A trixxben tudok e fölé menni, de az meg nem jó mert megmarad 2Dn is a 3D órajele.
Ok?
-
Ger_man
senior tag
válasz
boxos23 #25390 üzenetére
Én a napokban akartam RadeonBiosEditorral módosítani a 6850esem OC limitjét, és a kártya a win7 bootig jutott el majd kékhalál... de nagy nehezen utánna olvassal sikerült visszaraknom az eredeti biost.
Pedig hozzáteszem az eredeti biosát módosítottam, bár 1100/1300mhz-re
-
Ger_man
senior tag
ASIC Type: Barts PRO (8006 grade)
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 49
ASIC Revision ID: 111
Wafer ID: 9
ASIC Quality rating by Iddq: 75% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 08
ASIC location in wafer (Axis X): 014
ASIC Lot S/N: 45A14D7E (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)De ez csak 1-2 mp
Vagy valamit elszúrtam... és az alap és a 1000/1200-on is ugyan ezt kaptam...
-
Ger_man
senior tag
válasz
werwolf999 #25286 üzenetére
Húzva gondolom nincs?
Kábel biztosan jól be van dugva? VGA vagy DVI kábelt használsz?
Kép jó volna ha tudsz készíteni...
-
Ger_man
senior tag
"széltébb" húzva, nem állítottam le!
-
Ger_man
senior tag
AOD-vel is...
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25279 üzenetére
Hogy csináljam a tesztet?
Ha FullHD-n van semmi nem látszik... mármint órajel stb.
Most miközben ezt írom leraktam 1509×915-re, eddig semmi hibát nem írt...
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
F_Zolee #25266 üzenetére
BF3-om alatt valószínűleg nekem is annyi... a furmark 100%-on hajtja a VGA-t... a játékok nem legalábbis nem egész végig... próbálj csak ki, töltsd le a legújabb furmarkot, vagy az MSI afterburner kombusterét...
Nekem ez van:
Sapphire HD6850 -
Ger_man
senior tag
válasz
belinho #25267 üzenetére
Hát én meg ezt nem használnám... 2009-es progi, anno ezzel húztam a 4870em...
Furmarkot a maximum hő tesztelésre használom, mert ez izzasztja meg legjobban, ha meg kicsit odább olvasol, ezzel a beállítással játszottam már a Dirt 3-al (amit sokan tuning érzékenynek mondanak) illetve a BF3-ommal több órát...
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #25231 üzenetére
Sziasztok,
Gányolva ugyan de sikerült felraknom a Accelero S1-et a 6850-emre... igazából levettem a gyári süniért, és az S1-hez adottat vágtam meg itt ott hogy beférjen a helyére... nem lett szép, de most csak úgyis próbaként rakom fel így... az eredeti süniből fogok lereszelni 1-2mm-t és jó is lesz, csak jussak gépműhely közelbe
Na a lényeg:
Sapphire HD6850 1000/1200 (1.150V) - 7perc Furmark (de abból 3perc melegedés, 4perc hőfokra állás)
Nem emlékszem pontosan de eredeti hűtővel 82°C körül volt... alapon (775/1000) kipróbáltam passzívan is: 65-70°C körül mozgott furmark alatt... szóval alapon játék alatt is elég volna.
Amit még illik hozzátennem, most nyitott oldallappal teszteltem, de 1venti nem ment a házban.
Nos? Mit gondolnak az urak, hölgyek?
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok
Ma, hála egy soproni fórumtársnak hozzájutottam egy Arctic Accelero S1-hez (Rev.1.)... olyan örömmel vettem le a Sapphire 6850-esemről az eredeti hűtőt, de pechemre, képzeljétek a hűtő mellett lévő 2cm-es borda pont belelóg az Arctic hőcsövébe... a lamellák között elférne, de pont ott a nyavalyás hőcső... otthon nem volna probléma mert 2-3mm a differencia, de sajnos itt koliban meg vagyok lőve...
Na mindegy majd ha hazajutok jövőhéten megoldom, és majd jönnek az eredmények.
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25221 üzenetére
1.3V?
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25219 üzenetére
Hát nem nagyon
Nekem nem túl meggyőző a hűtő nagysága...
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25216 üzenetére
Tehát még addig húzzam míg kilép hibával?
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25207 üzenetére
Ma megint kipróbáltam a D3-at, először 950, majd 975 majd 1000mhz, most nem volt semmi hiba... villódzás, semmi...
2-2 versenyt mentem mindegyik beállításon.
-
Ger_man
senior tag
válasz
RetepNyaraB #25205 üzenetére
Na tegnap sikerült Dirt3-azni, és hát sajnos, 1000/1200-on, jelentkezett egy olyan dolog hogy néha egy pillanatra elsötétedett a kép, ezután vissza vettem 950/1200-ra... ezzel 1óra játék után sem volt semmi megjelenítési hiba.
Ma 975/1200-on fogom tesztelni
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25200 üzenetére
1.150V
Rendben akkor feldobom majd a D3-at, csak legyen helyem
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok
múltkoriban olvastam itt hogy a Dirt 3 jó tuning tesztelésre, az lenne a kérdésem hogy a Battlefield 3-om is megfelelő?
Hétvégén VGA gyilok volt, és hát sikerült 1000/1200MHz-re húzni a Sapphire HD6850-esem, és 2órás játék idő alatt nem produkált problémát. Ellenben 1050/1200-os, igen sőt 1025/1200-on is azonnal kilépett.
Feszültséghez nem nyúltam.
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #25072 üzenetére
Rendben akkor benevezek rá
-
Ger_man
senior tag
Hát azért mert 2 napja én is így gondoltam mint te, de miután levettem a hűtőt a VGAmról, mert tettem süniket a ramra... a Spire ezüstös pasztájával 5-8°-al lett melegebb a VGA alapórajelen is
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Mit gondoltok a Noctua NT-H1-es pasztája jó lesz a HD6850-esemhez?
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #24927 üzenetére
Basszus tényleg nem okés, 0Mhz
Felrakom a 2.0-át.
-
Ger_man
senior tag
válasz
csucsbicep #24921 üzenetére
Köszönöm!
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
most telepítettem az Afterburnert, a HD6850-em mellé, a kérdésem az volna hogyan tudom a 850mhz maximumot túllépni, mármint hogy ne csak 850mhz-ig tudjam emelni az órajelet, a Trixx engedi viszont nem vesz vissza a feszt 2Dben
Előre is köszönet a válaszolóknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest