- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
keke69
őstag
válasz
Ger_man #26874 üzenetére
Félreérthetően kérdeztem!
Melyik tipus?:Mármint 7770-7790-es ami szúrja a füled!
De ha már itt tartunk,melyik a leghalkabb,már kérdeztem de választ sajnos nem kaptam!:Ez is a 77xx re vonatkozik!
Nem bántás képen mert a 4870 maga idejében kb 5 évvel ezelőtt jó kártya volt de most azért már nem vennék! -
válasz
Ger_man #26447 üzenetére
Lószart nem. Ég és föld. A dupla memória meghálálja magát. Amit eddig nem tudtál maxra tolni a 6870-nel, itt megteheted. Ettől persze az fps ugyanoda esik, mint a 6870 esetében, cserébe van egy minőségi javulás érzésed a grafika terén és sose fog beesni memóriaelfogyás miatt. Ugyanolyan beállítások mellett viszont pár játék szinte duplájára is gyorsulhat (ld. pl. Dirt3 és más nem a legújabb lövöldék), de mindenképp jelentősen.
(#26446) zozoz1 ha leszeded az előző drivert (az AMD saját eltávolítójával, az okozza a legkevesebb galibát), legyen reboot az új előtt. az AMD mappából telepítés is segíthet. Valamint az ASUS mindig is barkácsolt a kártyáin; nézz utána, nem emeltek-e saját hatáskörben frekvenciát a dkésőbbi driverekben - esetleg voltak gondok az alacsony 2D frekivel - fagyások, ilyesmi.
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Ger_man #25824 üzenetére
Ha fogkrémet kennék a GPU-mra, akkor se menne 70 foknál feljebb!
Kérdezd csak meg bacsist! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Ger_man #25813 üzenetére
Azért az enyhe túlzás... 10 fok különbség nem lehet paszta-paszta között, ha mégis így volt, akkor annak nem a paszta lehetett az oka.
Márkás és "gagyi paszták" között nincs olyan nagy különbség.
Én pl. TS 580-at használok már vagy 20 éve a GPU, processzor, chipset-től kezdve a tranzisztorokig.
Igaz frissen pasztázva minimálisan gyengébb a hőátadása mint egy márkásabbnak (bár sztem 1-2 fok semmit se nem számít), viszont nagy előnye, hogy sokkal tovább hatásos marad, nem szárad ki olyan gyorsan. -
boxos23
aktív tag
válasz
Ger_man #25760 üzenetére
Nekem gigabyte Hd 6870 oc-m van. 3 ventis hűtővel.
Ugyanezek az alap órajelek mint a videóban látható Asus típusnál.
A tesztben föllhuzza a furmárk alatt 915/1000mhz-raez lehet ??? ennyit menne vajon az enyém is?
Én csak 10mhz lépkedek ez meg puff neki egyől majdnem 90mhz-t huz.
Valaki hozzáértő tuningolt már ilyen vga-t? -
-
szinimini
senior tag
válasz
Ger_man #25530 üzenetére
Most a support.asus.com -ról szedtem a drivereket hozzá és most ezzel megy nem láttam, tapasztaltam semmi problémát eddig ( kop kop )
Az ,hogy a warfighter-t nem teszi ki nagyba azt a játék hibájának tudom le és már fent sincs. Amit eddig próbáltam játékokat azok hiba nélkül mennek.(F1, Dirt3,WRC3, Diablo3, MW3 )
Ha még előjön bármi hiba akkor a barátnőm gépében kitudom próbálni meg szerencsére még van rajta garancia egy jó évig, csak Németországba szól
Az amd.com-ról való driverek meg lehet mennének egy win reinstall után,de most azt kizárt,hogy megcsináljam.
-
szinimini
senior tag
válasz
Ger_man #25515 üzenetére
Akkor remélem én is,hogy nem hallok semmit
De most egy kis driver problémám lenne amivel nem igazán tudok mit kezdeni.
Gyári oldalról leszedtem azt a drivert ami kell win 7 x64-hez a HD6xxx serias-t aztán a kép elkezdett villogni
Na akkor biztos rosszat szedtem le és utána az auto driver detect-et használtam aztán ezzel is ez a probléma lettAz új MOH-t pedig ki se rakja nagyba csak ablokos formában lesz az ALt+Enterre pedig kicsi ablak lesz belőle.
Játékban is megpróbáltam állítani,de ugyan ezt csinálja.Most felrakom a legújabb catalyst-ot hátha lesz belőle valami ami nálam a 12.8-at jelenti
Találkoztatok már ilyennel? Nekem ez csak most jött elő sajna. Ha nincs fent semmi akkor nem látok semmi hibát! -
törölt tag
válasz
Ger_man #25416 üzenetére
A történethez az azért hozzá tartozik hogy kb egy hónapja cseréltem le a monitoromat. Addig egy 17" crt-t használtam amin 120MHz volt beállítva. Az új kijelzőn meg gyárilag asszem max a 60Hz. Vagyis ha jól értelmezem a válaszotokat akkor a régi monitoron ezért nem vettem észre soha a jelenséget mert mindig magasabb volt a képfrissítési szám mint az FPS... Erről egyébként soha nem hallottam,vagyis ilyen jellegű csíkozódásról,ha vissza kapom a karit megnézem,remélem tényleg csak ennyi a probléma.
-
werwolf999
csendes tag
-
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25290 üzenetére
Elég lesz, ne kínozd tovább!
Azt ugye tudod, hogy belenyúltál a tutiba, engem mindig elkerülnek az ilyen jószágok.
Alapfeszen 1000/1200, mennyi lehet még benne, sőt még egy kis +fesz és.......Lehet a hűtés is számít valamennyit, de akkor is. Ha egyszer netán megnézed hol van a vége akkor írj!
-
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25276 üzenetére
Értem, csak te linkelted, hogy 1000/1200 alapon furmarkkal stabil!
Erre írtam, hogy ez így nem valós, mert.......
Inkább alapon 775/1000-en nézd meg a különbséget a régi és az új hűtő között.Én 5 percig szoktam, addigra eléri a max hőmérsékletet, ha azon stabil, akkor mehetsz feljebb!
Ha nem stabil akkor 1mp-en belül jelzi a progi, hogy error, és akkor visszább kell venni.
Ha a fánk hibázik, akkor a gpu nem stabil, ha a háttér, akkor a memória.
Egyébként pici sárga pöttyök jelzik a hibát, de a progi is jelez egyből.
Az 1000/1200-ra ne is indíts rá, az egyből fagyás lesz.
Indulj 900-ról 25mhz-emeléssel! -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25273 üzenetére
Mondom a furmarkot meg felejtsd el, az 5-6-os széria hardveresen védve van, szóval feleslegesen melegíted a GPU-t, a 4-es, meg a korábbi széria, meg driverből van védve.
Nem tudod túlterhelni a karit, ezért nem való stabilitás tesztelésre!
Megkerestem neked, itt egy kis olvasnivaló! -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25272 üzenetére
Nem kell semmit állítgatni, csak katt a test for stabilityre!
Nem ismeri fel nekem se, mert régi a progi, csak a teszt része használható, mivel már nem fejlesztik!Persze előtte állítsd be azt az órajelet, amit stabilnak hiszel( 1000/1200) a CCC-ben, vagy Trixx-el vagy AB-vel!
Utánna a progi egyből jelzi a fánkos tesztben, error 1 sec...... -
belinho
senior tag
válasz
Ger_man #25268 üzenetére
Pedig ez a program a legérzékenyebb, ma is ezt használják stabilitás tesztelésre!
Attól, hogy dirt 3 alatt stabil az nem minden, nálam is stabilnak hitt beállítás más játék alatt kifagyott!
Azért kiváncsiságból rá kattinthatnál, mert az 1000/1200 alapon csoda kategória, ami így elég hiteltelen!
Legalább futtasd 5 percig, aztán linkelj egy képet, mert messziről jött ember meg azt mond amit akar! -
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #25231 üzenetére
Sziasztok,
Gányolva ugyan de sikerült felraknom a Accelero S1-et a 6850-emre... igazából levettem a gyári süniért, és az S1-hez adottat vágtam meg itt ott hogy beférjen a helyére... nem lett szép, de most csak úgyis próbaként rakom fel így... az eredeti süniből fogok lereszelni 1-2mm-t és jó is lesz, csak jussak gépműhely közelbe
Na a lényeg:
Sapphire HD6850 1000/1200 (1.150V) - 7perc Furmark (de abból 3perc melegedés, 4perc hőfokra állás)
Nem emlékszem pontosan de eredeti hűtővel 82°C körül volt... alapon (775/1000) kipróbáltam passzívan is: 65-70°C körül mozgott furmark alatt... szóval alapon játék alatt is elég volna.
Amit még illik hozzátennem, most nyitott oldallappal teszteltem, de 1venti nem ment a házban.
Nos? Mit gondolnak az urak, hölgyek?
-
-
Z10N
veterán
válasz
Ger_man #25197 üzenetére
A BF3 elnezo a tuningra, ertsd nalam pl 1250 memclk-nal is elindul es fut, persze csikoz neha. Masnal 1 perc elteltevel osszeugrik a kep/fekete kepernyo/stb. ugyanez ervenyes a coreclk-ra is a perpixel effekteknel latszik az elszamolas, de fut tobb oran keresztul. Ez a Frostbite engine futoszalagjabol adodik.
-
Omega81
senior tag
válasz
Ger_man #24917 üzenetére
Én is csatlakozom, olyan programot keresek, ami 300/300 / 2D --- 950/1150 3D- t is tud! Rivatuner, AtiTools, Trixx, MSI afterburner próbálva. Azt olvastam, hogy ennél a VTX- nél még a rendes downclock nem ment, és némely 6850- nél nem, de nem fogadom el.
Ui.: BIOS- okat merre találok?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest