- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
zolisx4 #20359 üzenetére
Zozzohun(20354)
A forgalomban levő referencia 6950-ek már nem moddolhatók, csak az első szériásak(ver1.0)-ák voltak azok, szóval ilyen már nem lesz, mivel ezek már rég forgalomban vannak.Zolisx4!
Az hogy már csak az Ázsiai piacra gyártanak belőle az azt jelenti, hogy az AMD leállította az európai forgalmazást, szóval ide már nem kerül belőle, kivéve egy két importőrt. Amíg a raktárkészletek tartanak addig lesz, utánna már garanciába is más kártyát kapsz.
Ugyanez volt a 6930-al, Ázsiai piacra került nem Európába pedig itt is lett volna rá igény.
Senki nem venné az új drágább,"lasabb" 7750-7770-es kártyákat, ha még forgalomba lenne az előző középkategóriás generáció, mivel kifuttatják így nem lesz és meg kell venni a drágább 7-es kártyákat, így nagyobb a haszon és ezt az AMD is tudja. Az meg hogy csak Kínába gyártanak az azért van, mert hatalmas piaci igényeket kell kielégíteni, s ezt az AMD-nél is tudják. Nem ide tartozik, de lásd Playstation 2 európai, amerikai forgalom egyenlő a nullával, az Ázsiai piacra pedig jelenleg a Sony nem tudja kielégíteni a rendeléseket pedig nem mai darab a Playstation 2. Remélem elég kielégítő volt a válaszom a kifutó szériával kapcsolatban. -
-
miresz
veterán
válasz
zolisx4 #20088 üzenetére
"sokkal többet vettek belőlük mint másból azért van ez a sok hiba ."
Erre csak azt tudom mondani,hogy 10db Sappire és 10db Giga VGA-ból a Gigából átlagban van legalább 3hibás,és ez a lapoknál is hasonló a felállás,bár igaz ott nem olyan durva a helyzet,mint a VGA-k terén. Az igazság az sajnos,hogy mennek lefelé a lejtőn szerintem.Nálam be kerültek a nem ajánlott gyártók közé. -
-
zoleeno1
veterán
válasz
zolisx4 #19991 üzenetére
Media Player Classic - Home Cinema v1.6.0.4014 & AC3Filter 1.63b
Ha új még a dolog, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket is: [link]
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zolisx4 #19982 üzenetére
Szerintem ez a hiba akkor jön elő, amikor a VRAM freki nem tud időben felugrani a megfelelő magasabb frekvenciára.
Én ATT-t használok, tehát driveres freki vezérlés kilőve. Ha 150 vagy 300 MHz-es VRAM frekivel indítom a videot, akkor bezöldül, ha viszont felrakom ~500 MHz-re, úgy mindig OK. -
Turbolada II
őstag
válasz
zolisx4 #19853 üzenetére
LOL. 5850-et 6850-re cseréltem volna? Márciusban halt meg egy 5850-esem most is visszasírom. Azt azért számításba vehetné, hogy egy olcsó EKL hűtő jut egy X4-es procira, lehet hogy innen származik a meleg levegő, ami miatt melegebb a videókártya is. Szart meg sosem adnék el. Az is lehet, hogy a ház szellőzése még tetézi a problémákat.
-
adam432
tag
válasz
zolisx4 #19841 üzenetére
A házam Cooler Master Stacker Silver STC-T01-UW1, régi már. A kártyán már nincs gari, tegnap vettem 1 kollégától, 1 hónap próbagarit adott rá. Plusz infóként még azt jegyezném meg, hogy kicsit fura hangot ad ki a ventillátor alacsony fordulatszámon, lehet azzal nem kóser valami. Lehet rászánok 1 kis időt, és szétszedem, az is elképzelhető, h sok por van benne (tegnap 1 jó adaggal kifújogattam).
-
adam432
tag
válasz
zolisx4 #19833 üzenetére
Hu, de jó sokan írtatok, köszönöm. A karit használtan vettem, és azt vettem észre, h az órajelek nem az alap 900/1050MHz-en voltak. Most visszaraktam arra, jelenleg böngészés alatt 48-50 fok, idle 42fok, Dirt3 alatt 78fok, Furmark alatt viszont még mindig felmegy 88-90-ig is. A házam szellőzése szuper, nagy tágas kuckó a CM Stacker. Arra gondoltam még, hogy hol lehetne alulfeszelni. Lehet az előző tulaj adott neki több feszkót, de én ezt a Catalystban nem tudom állítani, csak az órajeleket.
-
MP4-23
csendes tag
-
L4mie
veterán
válasz
zolisx4 #17424 üzenetére
vagy olyan mint az én HIS 6870-em
kész rémálom levadászni, végre van egy bolt ahol jó áron mérik, de 2 hét mire ideér, szerencsére már csak holnaputánig kell várnom \o/
meg ugye bekockáztatom, hogy zugbolt és fél év múlva sehol se lesz mint az ahol az alaplapom vettem.
PCuniverzum...pedig jó helyen volt jó árakkal, mégis bestruccolt. -
-
DoxaM
aktív tag
válasz
zolisx4 #17396 üzenetére
Nekem volt amikor a RAM timing miatt képes volt, a vid karim "hibát" generálni..majdnem visszaküldtem, csak visszavettem a ram időzítéseit és "megjavult" minden.Szóval, nem 100%, hogy a karinak lesz/van baja, evval csak arra akartam utalni, h nem mindig a vid kari a bűnös.Legalábbis, ha nem folyamatos a szemetelés a képernyőn, meg a hiba. (ha nálad meg hibátlanul megy, akkor meg egyértelmű, h a kártya teljesen jó)
-
DoxaM
aktív tag
válasz
zolisx4 #17375 üzenetére
Jó, ez buta hasonlítás, van xfx 6870-es 60 ezerért is, 6850 meg 37ért is....Mindkettőből a legolcsóbbat kell nézni, és tuning nélkül... hogy objektív képet kapjunk, csúsztatgatni meg fölösleges és tuningokról vizionálni (attól függetlenül, h 6850ben is van potenciál), mert a 6950-est is lehet húzni, sőt 6970"esíteni" is.Ahhoz, h objektív képet kapjunk, vegyük az alapot mindegyikből pécézzünk ki egy normális üzletet és meglehet nézni, h mi a helyzet..és legfőképp a pénzt, h kinek mennyi van.Ez általában szab gátat a dolgoknak.Szóval, szerintem fölösleges vergődni ezen.
-
Ershess
csendes tag
válasz
zolisx4 #17375 üzenetére
Olvasgatok egy ideje, csak éppen nem bírtam már szó nélkül hagyni belinho és kis csapata vergôdését a 6850-rôl, amikor tisztán látszik, hogy nincs képben 6870 fronton. Úgy gondolom miresz adott már pár hasznos tanácsot itt, eleget ahhoz, hogy ne kelljen azt feltételezni, hogy csak puszta unalomból, vagy passióból "ha te A akkor én B" módon vitatkozik valakivel. Amennyiben a smiley-k hiánya miatt esetleg azt a "cseppnyi" iróniát nem vetted volna észre, amit a mondandómba csempésztem, elnézést.
-
@matthew@
őstag
válasz
zolisx4 #17274 üzenetére
Tudom h a 750-nél van erősebb proci de a 955BE kb. egy szinten van vele ha jól tudom. Mondjuk nekem a BF3 Ultra-n és 1280x1024-en ment átlag 30FPS-el szaggatás nélkül és minden maxon volt ehhez a felbontáshoz
Kicsit érdekes számomra ez az eltérés erősebb VGA-val és kb. azonos CPU-val
-
@matthew@
őstag
válasz
zolisx4 #17227 üzenetére
A HD6870-el és azzal az i5 750-es procival szaggatott helyenként az MW3? Az elég érdekes mert nekem a HD4850-el és X4 955-el FullHD minden maxon ment 60FPS-el folyamatosan minden gond nélkül és eddig máshol nem is olvastam h rosszul lenne optimalizálva
Más:
Egy GTX560Ti és HD6870 közül melyik lenne jobb vétel? mennyivel erősebb a GTX560 és olvastam olyat h pár game-nál problémásak az Nvidia-k, ez igaz? -
Beri
addikt
válasz
zolisx4 #17261 üzenetére
1 példa az F1 2011 ben a bokszból mikor kiállok a 6850 szaggat darabos volt a 6870 pedig szép simán fut ,én ezekre gondolok .
Nem takarítottál rendesen drivert, nem volt rajtad sapka, vagy a Jupiter harmadik holdja épp olyan szögben állt a ruhád varrásának irányához képest, ami Gizella jósnő szerint balszerencsét hoz.A három kártya között nagyságrendi különbség nincs, ez a lényeg. Azt kell megvenni, amelyik egységnyi pénzért a legtöbbet adja. Ha meg kevés a kraft, ott a 69xx, vagy a CF, vagy mindkettő.
-
szasanyi
félisten
válasz
zolisx4 #17237 üzenetére
Erről beszélek. És nem az egyetlen, még inkább nem az utolsó ilyen játék, és valamint 201. végén már nem az 1440x900 (sőt, már a 1680x1050 sem igazán) általános felbontás - AA nélkül, max. 8x AF mellett.
Ennek megfelelően szvsz így is kell vizsgálni, és értékelni a kártyákat.
Lord Vader: valóban ezt valahogy elnéztem, de a többi attól ugyanúgy áll!
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
zolisx4 #16385 üzenetére
performance tuning (overclocking)
"In addition, the efficient SAPPHIRE original cooler ensures that there is a good margin for performance tuning (overclocking) by enthusiast users. A new overclocking tool - TriXX - is available to SAPPHIRE users.."Ezen az oldalon nekem úgy tűnik nem, hogy mint lehetőség adott de kifejezetten a kártyán lévő (megbízható hűtést kiemelve) nyilván ésszel bizonyos keretek között de a felhasználót a kártya még jobb teljesítménybeli kihasználására ösztönzik.
Szerintem nem beszélnek ők a levegőbe ilyen kijelentésekkel..Meddig megy..?! Ismerek (többek között) 4890 Toxic kártyákat (mai napig brutálisak) és tökéletesen teszik a dolgukat, 24/7 tuningban, sőt.......
-
-
-
-
válasz
zolisx4 #15396 üzenetére
Tápon külön ágra dugtad a VGA-tól, tehát ugye nem egy ágról megy az egész? Ha mégsem javulna meg akkor irány a garanciáztatás. Én mondjuk a VTX-et nem ajánlom, a PCS-t sem igazán, tehát szerintem vegyél GIga, Sappire vagy Asus karit, azokkal nem igazán volna gond manapság. Bios cserével meg garivesztés jár ha nem tudod visszatenni az eredetit, szóval felejtős.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest