- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxos23
aktív tag
Jó lenne egy 4 magos proci az igaz.Mondjuk ha egy Q8400 vagy Q9300 lenne az javítana valamit.
Vagy a más nincs akkor Q6600.(Engem egy q6600 kiszolgálna mert az egy kis tuningal leveri az E8400 procimat???)
Tudom hogy 1155-re kell váltani ezeket a procikat csak azért kérdem mert lehet lenne olcsón beszámolással.
Majd lesz is idővel.
Egyébként ha gondolod Full Hd 1920x1080 felbontásban a 106cm tv-n lefuttathatom hogy ott mi jön ki.
UI: A Dirt 3 akadás mentesen fut full grafikán, persze 1360x768 felbontáson. -
Pancsermeste
őstag
Ismétlem, nem állítottam olyant, hogy egy proci tuningolt kártyához jobb lenne!
Kérlek, mutasd meg, hol írtam ilyent!
Én csak azt állítom, hogy attól, hogy egy proci 100%-on megy, míg az alap órajeles VGA mondjuk csak 70%-on, elfogadható FPS érték mellett (pl. nekem 60FPS - tehát ne keverjük ide a sempront, mert az természetesen képtelen erre), attól még érdemes a VGA-t tuningolni (nem, nem azért, mert a tuningolt VGA-hoz erősebb lesz a proci!), hanem azért, mert ha pl. az élsimítást feljebb akarom venni, akkor ezt megtehetem anélkül, hogy az FPS-em csökkenne!
Pl.:
VGA normál képminőségi beállítások: 69FPS, 100% proci és 79%-os GPU kihasználtság mellett.
VGA magas képminőségi beállítások: 53FPS, 100% proci és 100%-os GPU kihasználtság mellett. - tehát így már mondhatjuk, hogy "kihajtja" a VGA-t, csak az FPS visszaesett, ami engem már zavar.
Ezért mondom, hogy egy 4GHz- körül járó kétmagos proci esetén, ahol egyértelmű proci limit van, ott is érdemes tuningolni a VGA-t!
Pl. az előbbi beállítás egy kis tuninggal. - így már elfogadhatóbb.... -
Pancsermeste
őstag
Én ilyet nem írtam!
Éppen azt írtam, hogy nem a kártyához kevés a proci, hanem magához a programhoz, a szoftver által rábízott számolási feladatokhoz.
Alap órajeles és tuningolt VGA-hoz is pont ugyan annyira felel meg (vagy nem felel meg), tehát a VGA tuning hatására a proci nem lesz erősebb vagy gyengébb, de a képi látványjavító effekteket feljebb tudom kapcsolni, viszont ez csak is az "erősebb" VGA-nak köszönhető. -
Igen-igen, én írtam először sima DP portot, aztán szerkesztettem mDP-re, lehet még az első "verziót" olvastad.
Akkor már csak monitort kell találnom, az a nehezebb, mert nem egy mai csirke. Egyet találtam, de 25k-t nagyon nem ér már egy ilyen,15-17 körül van a használt reális ára.
-
dobost
senior tag
-
-
aleister
veterán
Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem lett javítva a cikkben? Ha ez ennyire köztudott, akkor tán flessnek is tudnia kéne. Mivel egy szakmai oldalon, az emberek a szakmai cikkekből vonják le a konzekvenciákat, ezt azért elég fontosnak tartom.
"csak vissza kellene olvasnod."
Nem véletlenül kezdtem úgy, hogy "lenne egy gyors kérdésem". A cégemnek kell kártyát rendelni, nem engedhetem meg azt a luxust -amit egyébként ha magamnak vásárlok igen-, hogy napokig olvassam a releváns topicot. -
Dark KillerX
addikt
Mért lett volna bajom a 4830-al [link],az egyik legjobban húzható volt itt a PH-n(csak talán milbo-é volt gyorsabb),egyedül a Red Faction nevű játékkal volt gondom!A másik pedig ,hogy nálam nem volt egy szem TDR sem,ott is kari válogatta,hogy volt-e hiba!
Ojé tényleg nem sok a 80 fok,csak hát zavar a Windforce-os hűtés után,de lehet tényleg a tudat,hogy 80 fok!
echterion Olvass vissza 4830 topicba,sokat teszteltem!Köszi!
-
westcoastog
veterán
Boltja válogatja(?), nekem a giga 5770-emre is 3 év bolti gari volt, de gigákra nem tudom hány évet ad a gyártó.
Ha most kicsit megcibálom a bajszát a kártyának, mivel tesztelgessem, vagy csak eresszek rá egy furmarkot? Vagy 3dmarkok? Játékból cs source, me3, stalker shoc van fent.
-
diegho
nagyúr
Igen jobban fűt, de itt látható, hogy melyik hűtés mire képes a 6850-en, természetesen amelyik halk és jól hűt, az a 6870-en is hasonlóan fog teljesíteni, nem is tudom pontosan mennyi a különbség, talán 20W. Engem egyetlen dolog tántorított el a Sapphire-tól, az pedig a hőkamerás kép, az a közel 100fok eléggé kiábrándító.
-
diegho
nagyúr
Így van. Nem szerepel a tesztben az a Sapphire amiről szó van, egyetlen teszt van, amiben szerepel a Sapphire amiről szó van, a Gigabyte és az Asus is, valamint az XFX is, de az csak 6850-es teszt. [link] Mivel ugyanaz a hűtés van a 6850 és 6870 kártyákon, ezért ez a teszt mérvadó lehet a hang és melegedés összevetésére és itt már tényleg be lehet fejezni az egészet. Én ez alapján választottam az XFX-et, mert itt hőkamerával is megnézték, hogy mi mennyire melegszik, azonosak a körülmények, azonos időben készültek, nincsenek hónapok a 2 teszt között. Én ezt tartom egyedül hitelesnek és itt az XFX nem szerepel rosszul, egy átlagos teljesítményt hoz. Mivel itthon a 6850 és a 6870 között, amikor én venni akartam volt 3000ft különbség, utóbbi lett a választásom. Eredetileg Asus-t akartam, de mivel kb fél centin múlott, hogy befér a házamba, elvetettem az ötletet, mert az is lehet, hogy befér, az is, hogy nem.
-
zserbox
őstag
tudom 60-on használni akkor tökéletes 100/150 megy, de filmhez sokkal jobb lenne a 72Hz játékhoz meg a 75Hz és ezt szeretném használni de nem úgy hogy ha közbe csak netezek akkor is 300/900-on jár a videókari.
tudsz erre megoldást vagy nem?
az nem megoldás hogy használd 60-on. -
Hegyirabló
veterán
Mint ahogy már írtam egyszer, ez a driver használhatatlan. Mindig is az volt, mikor megvettem a kijelzőt, és még XP volt rajta, már akkor is. Sosem tudtam elérni, hogy Acer képernyőnyek ismerje fel bármelyik rendszer a képernyőt.
Itt látható, hogy mi az eredménye, ha ezt a drivert akarom feltenni.
-
-
DoxaM
aktív tag
Nekem a lényeg, hogy a memóriát is vegye vissza és a ventit is...de egyiket sem veszi vissza.A gpu visszamegy 300-ra, ha nincs 3d..de a többi nem
Most csináltam külön preseteket, gamer meg idle..pineltem a start menüre, ha játszok elindítom a gamert, de jó lenne ha maga felismerné...a memóriát meg nem tudtam 1050-nél lejjebb húzni...
-
HartgeH3-2.8
addikt
Bocsi, lejártam nem tudtam szerkeszteni
Igen ezt én is hallottam megfelelő csavarhúzó megfelelő erővel meghúzva meg nem árt vigyázni a csavar fejére is mert ugye azon is látszik ha durván tekerték ki és darálva van.
De pont ezek miatt még csak kísérletet sem teszek ilyenekre..Egyébként tisztelet azoknak akik komplett hűtéseket cserélnek a VGA-n
Valahol meg is értem őket.. -
jambiyya
őstag
Én már vásároltam mediaplanetnél, és cellcomnál is, nem volt semmi gond. Garanciáztatásról nem tudok mit mondani, mert nem kellett még.
Hívjad fel őket mindenképp, bár ha sikerül rendelni online, akkor elvileg ugye szállítaniuk kell az adott áron, vagyis a a visszaigazolt áron. -
-
- = Zk = -
félisten
Eddig minden tesztből az jött le nekem/ nem volt x6-om/, hogy nem tud szinte semmivel sem többet az x4-nél, főleg játékokban.
pont ennek az ellenkezője jött le nálam. bár, lehet ehhez hozzátartozik a jelenlegi AM2+ konfigom is, de.... majd nagyobb kártyával elválik remélhetőleg. mindenesetre érdekes... nekem pozitív a véleményem az X4-ről X6-ra esetről..
-
Ezért mondom, hogy én is gondolkodtam hogy 2500k-ra váltok, de nem látom értelmét. Szerintem még egy generáció váltást kihúzok. 1600-ban játszom, high beállításon, úgy minden szépen megy, szóval jó ez így. Age of 3 az örök, az meg még laptopon is elmegy, szóval ez a gép is felesleges nekem.
-
-
-
diegho
nagyúr
Zaklattam a topicot 2-3 hétig? Valakivel erősen összekeversz... rendeltem egy sapphire kártyát, ami a mai napig nem érkezett meg az üzletbe ahol rendeltem ezért lett XFX, nem emlékszem rá, hogy 2-3 hétig kérdezgettem volna, hogy milyen kártyát vegyek, pláne nem tőled, hiszen neked csak a sapphire létezik, ami érdekes módon mások szerint nem is olyan halk...
Ha kicsit vágnád az informatikát, mint szakmát, akkor rájönnél, hogy az a "proci" téma valójában a Quick Sync-ről szólt (csupán 3-4szer említettem meg), ami ugye a vga-hoz kapcsolódik, de tudom ez neked már magas.
Szóval továbbra is, bocs, de nem süllyedek le -
diegho
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest